Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Sk8erPeter

    nagyúr

    válasz LonGleY #21912 üzenetére

    A motorcserével szerintem keveseknek van problémájuk, a legtöbben szerintem értjük és belátjuk, hogy az Operának elméletben könnyebb, gyorsabb a karbantartás úgy, hogy egy többek által is fejlesztgetett motor van betolva a böngésző alá. Ez a terhek egész nagy részét leveszi róluk, de ez nem jelenti azt, hogy ne kellene rá folyamatosan erőforrásokat allokálni, hogy "szinkronban" legyen a további fejlesztésekkel.
    De ha már a terhek egy része lekerült a vállukról, akkor épp ezért elvárható, hogy az alapvető fejlesztések haladási üteme legalább minimálisan komolyan vehető legyen, mert jelenleg olyan érzete van az egésznek, mint egy hobbiprojektnek, ahol csak a bugfixekre van szabadideje egy pici csapatnak. De állítólag az új Operán nagyobb létszámban dolgoznak. Egyrészt ezért nehezen belátható, hogy mi okoz komoly nehézséget a minimalista funkciók ÍGÉRT megvalósításán. Másrészt sokszor azok látszólagos nehézségi szintje az, ami a kiakadásunk egy részének okozója. Lásd könyvjelző-kezelés: erre mondtam, hogy aki már szerzett némi tapasztalatot egy programozási nyelvben, az beláthatja, hogy egy fastruktúra implementálása, UI-on történő megvalósítása, pár szövegmezővel való kiegészítése, valamint az ezekhez tartozó funkciók életre keltése (eseménykezelők, tárolás, eddig tárolt információk megjelenítése, módosíthatósága, stb.) nem tarthat hónapokig. Nyilván mivel relatíve "új" szoftverről beszélünk, a bugok folyamatosan kiderülhetnek, de még agyontesztelés esetén is túlzás, hogy ennyi időt ülnek ilyen funkciók felett.

    A felhasználók márpedig olyanok, hogy vannak elvárásaik, és amennyiben még jóindulatúan is közelítik meg a kérdést, és türelmesen várnak jódarabig (mi szerintem elég régóta várunk), mégsem kapnak megnyugtató visszajelzést vagy neadjisten inkább kész funkciót, akkor elvesztik a türelmüket. Mi kitartóak vagyunk, még ha konstans módon anyázunk is, mert egyszerűen nem értjük, mások meg lehet, hogy azt mondják, hogy hagyjuk már ezt a böngészőt, ez még az alapokat sem tudja. Még átlagjúzerek is, lásd mexel ismerősének esetét.

    Azt pedig szerintem még Te is beláthatod, hogy ha a hivatalos kommunikáció ennyire gyatra, és látszólag még saját maguk sem tudják, mit ígérjenek, és mit ne, akkor az még jogosabbá teszi az ágálást.

    Ha viszont a changelogokban dinamikus fejlődést veszel észre, akkor szerintem kíváncsian és szívesen várjuk az elemzésedet (én mint láthattad, korábban direkt nézegettem, mielőtt írtam volna, és többnyire crash-ek, bugok toldozását láttam, amivel érdemben nem vagyunk előrébb).

    Sk8erPeter

Új hozzászólás Aktív témák