Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • janos666

    nagyúr

    LOGOUT blog

    válasz janos666 #8820 üzenetére

    Megcsináltam ugyan ezt egy fénykép sorozattal is, mert többen mondták, hogy érdekes, csak nem értik mit kéne nézni.

    Nos, egyébként pont nem jó, ha ezen nézik, mégis ezen látnak majd valamit, amit maguktól is felfedeznek. :DDD

    A gond ugye az, hogy mivel >=90% színkezelés nélkül nézi ezt meg, így abszolút értelemben nem lehet megítélni, viszont ha való életből felismerhető színeket várunk, akkor mégis ezt próbáljuk megtenni, nem csak a relatív különbségekre figyelünk.

    A játék ugyan az. Minden sRGB-ben van. Bal-fent indulunk az eredeti képpel, aztán óramutató szerint körbejárva jobb-fent letiltott színkezelés, alatta a nyomtató driver saját színkezelése, bal-alul pedig egy egyedi, műszeres mérésekből előállított színprofil használatával készült kép. (Sőt, az utolsó még jobb is lehet, mert ha közvetlenül csak nyomtattam volna a profil alkalmazása után, az megmenti egy felesleges konvertálástól, ami ahhoz kellett, hogy így egymás mellé tehetőek legyenek a képek, tehát vissza kellett konvertálni sRGB-be, ami nincs ingyen).

    Mindez úgy, hogy más a nyomtató, a papír és a festék gyártója is (Canon, Epson, kínai).

    Ez alapján (most tegyük fel, hogy ez itt nem kamu, mert azért nem várom el, hogy vakon higgyen nekem bárki) állítaná valaki akár azt, hogy eleve nincs értelme saját színprofilt készíteni, vagy azt, hogy kínai festékkel végképp nincs (se hihető színeket várni, se színprofilt készíteni hozzá)?

    TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

Új hozzászólás Aktív témák