- Ilyen videokártyát választana a DOOM Slayer
- Üvegben nem szűköldködő GameMax mikrotorony, "lopakodó" alaplapokhoz is
- 14 GB/s-mal olvasó, DRAM-os SSD az ADATA palettájáról
- A készülő legújabb node-ján is kerüli a legmodernebb EUV berendezéseket a TSMC
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen videókártyát?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Vezetékes FEJhallgatók
- Apple MacBook
- Milyen házat vegyek?
- 14 GB/s-mal olvasó, DRAM-os SSD az ADATA palettájáról
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
-
PROHARDVER!
Modst3R fórumtársunk részletes cikke: [link]
2016 májusában az nVidia bemutatta a(z) GeForce GTX-1080 és GTX-1070-es újgenerációs termékét, ami már a Pascal architektúrára épül. A GP104-es maggal van dolgunk, ami fölfogható a GP102 kistestvérének, erre épül majd a Quadro P5000-es termékük is.
A teljes GP104 2560 CUDA maggal rendelkezik, azonban ennyi csak a GTX-1080-ban aktív, a GTX-1070-nek 1920 aktív egységgel kell gazdálkodnia. A lapka mérete: 314 mm², TSMC gyártja 16nm FF+ -on.
Figyelem! Ezek az órajelek csak a Founder's Edition-re vonatkoznak, ettől a különböző gyártói, ún. custom kártyák eltérnek, a fogyasztás szintén eltérhet.
Új hozzászólás Aktív témák
-
blu79
addikt
Hihetelen ez a topik ... csak az árakról megy a veszekedés .... semmi szakmai....
komoly off topic lett....
-
Hmmm1
aktív tag
válasz
Reggie0 #2173 üzenetére
+ GeneraL_XTX: Az komoly. Láttam is ezt a listát, de mondom biztos valami tipp, megsaccolták ilyesmi. Most nem számolom ki, ígyis sokan számolgattak már itt is, de nyilván úgy megszabja nvidia, hogy ennyi, x a minimum ára és kész. De ez logikus, meg abból is következne hogy x összegért adja el a kereskedéseknek, akkor attól olcsóbban úgyse adja el nagyker (és hamár annyiért adja oda, amennyit kapni akar érte) akkor neki tök mindegy hogy utána mennyiért adják el. Ergo 200.000-ért odaadja neked, mert sokat veszel, akkor őt mit érdekelné hogy te 210-ért adod tovább, vagy 260-ért. Az adót meg a vásárló fizeti meg, nem a kereskedés, s abból Nvidia se kap már. Szal nem értem hogy vagy miért szól bele, mert nem is tudnák átbaszni NV-t. Neki rögtön megvan a pénz, mihelyst leszállították a terméket ahova kell, gondolom.
-
TTomax
félisten
válasz
Ren Hoek #2175 üzenetére
Tudom sajnos,nekem nem is a 1070ára piszkálja a csöröm,hanem a 1080.Mert a 1070 augusztusra gyanitom lesz elég ilyen-olyan forrásból.Viszont a 1080 egy tier2es kártya tier1es áron,és ez elèg bosszantó,mert gyanitom ha az amd oldalon nem guritanak valamit akkor a 1080TI ára nem lesz messze a Titan szinttől,azaz 1000dolcsi.
-
Ren Hoek
veterán
Egy átlag 170K-s kezdőár az meg nevetséges egyszerűen. 448-as szorzó a dollár MSRP-n... Ez már font + 40 ft-os váltó...
Ez tényleg annyira epic, mikor US-ben lazán megkereshetsz havi 800-1M körül... sőt nagybátyám rokisegélye 400K... és akkor a éhező-pórnép Kárpát-medence beteg auráját húzzák le 170K-val egy 106K-s ár helyett
-
GeneraL_XTX
veterán
Serbian Dinar RSD 96,900
Czech Koruna CZK 21,400
Danish Krone DKK 6,150
Germany EUR 789
France EUR 789
British Pound GBP 619
Hungarian Forint HUF 259,850
Norwegian Krone NOK 7,599
Polish Zloty PLN 3,599
Romanian New Lei RON 3,499
Russian Rouble RUB 54,990
Indian Rupee INR 63,250
Swedish Krona SEK 7,699
Turkish Lira TRY 2,850
South African Rand ZAR 13,599
Switzerland CHF 790
UAE AED 2,850
USA USD 699 -
Reggie0
félisten
-
Hmmm1
aktív tag
válasz
GeneraL_XTX #2169 üzenetére
Mi? Lemaradtam valamirőlk vagy most tenyleg wtf-rol beszélsz?
Majd NV megmondja hogy mennyiért adja a kis magyarba valaki, úgy hogy ők belekalkulálják az áfát is? Nemáár. A váltás $ EURO, majd forintra egy az egybe történik, - nagyker megveszi annyiért, max kap némi kedvezményt, nagy tétel miatt. De amit onnan elad, azt sarcoltatnia kell áfával, különben megcsesznék őket. Nem hinném hogy majd a "izé" nv mondja meg mi hogy. Egy alapár van, azt csumi. - Lehet tévedek de, majd megmondják többiek is akkor: d
-
deicide
veterán
Neked maximum onnan, hogy vannak az árgépen olcsó árak és vannak jóval drágábbak is és a drága nem azért drága, mert többet akar keresni rajta. Ezt sajnos nem lehet mindig kivédeni end-user szinten.
Lehet, hogy van gyártó, aki ezt megoldja, van amelyik nem. Csak jómagam több MSI VGA végfelhasználónak mondtam, hogy oldja meg, ahogy tudja, mert mi nem fogjuk, mert nem tőlünk van. És akkor hiába megy a delikvens a gyártóhoz, mert a gyártó meg hozzám fog jönni és bezárul a kör.
De ahogy tudom, pl a Samsung háztartási gépeknél is van ilyen, hogy nem javítják garanciában azt a készüléket, amit nem a Magyar importőr hozott forgalomba. -
pohár
félisten
válasz
GeneraL_XTX #2158 üzenetére
az...
a link meg szépen lemaradt
-
jani04
aktív tag
válasz
deicide #2129 üzenetére
Már elnézést de nekem honnan a fa..ból kellene tudnom miképp jutott az országba bármilyen termék?
Felmegyek netre,körbenézek és ahol nekem megfelelő áron árulják ott megveszem.Kapok róla hivatalos számlát és gari levelet.Amennyiben tönkre megy a bolt megyek a hivatalos magyarországi forgalmazóhoz.
Ha ők nem segítenek megyek magasabb szintre.Velem egyszer fordult elő,hogy magyar forgalmazó nem akart segíteni.Felvettem a kapcsolatot az európai központjukkal ezután érdekes módon már tudtak segíteni a magyarok.
Ennyit az elhajtásról.... -
TTomax
félisten
válasz
GeneraL_XTX #2154 üzenetére
Csak az a baj,hogy pre order gomb sincs rà.Majd ha lehet is kapni..de legalàbb pre order ...
-
pohár
félisten
válasz
GeneraL_XTX #2089 üzenetére
én azért túl hangosnak nem mondanám a kártyát (még 40-50%-os fordulaton sem, vannak hőfokok is)
-
GeneraL_XTX
veterán
válasz
deicide #2150 üzenetére
igen, de a refet mi is annyiért várjuk, de nem akarok refet venni
"de szinte biztos, hogy nem lesz olcsóbb, mint a ref."
nem akarok megint az EVGA-val jönni de muszáj
Ha megnézed minden!!! custom kártyájuk olcsóbb, mint a ref
TTomax: így van még nem lehet, mivel még meg se jelentek, és csak kettőt lehet jelenleg előrendelni, de már be van árazva, fent van az oldalon, szóval majd lehet.
-
TTomax
félisten
válasz
GeneraL_XTX #2144 üzenetére
Ezt az eVGAt nem lehet rendelni.
-
deicide
veterán
válasz
GeneraL_XTX #2144 üzenetére
Jó, én feladom.
Ami biztos, hogy látom, mennyiért jön a ref 1070 (a jövő héten már meg is jön az első készlet) és abból első körre 160K lesz. A customokra egyelőre én sem látok árat, de szinte biztos, hogy nem lesz olcsóbb, mint a ref.Aztán persze majd megzuhan az ár 1-2 hónap múlva, de az már az említett okok miatt lesz.
-
prime77
aktív tag
"Eszem ágába nem jutna 1070 GTX-re cserélni egy 1400 Mhz járatott 980Ti főleg aminek 66 fok a maximum hőfok, mert kompakt víz van rajta?!"
De főleg azért sem ,mert ha kijön az 1070 olyan 140-160 ezerért,és megközelítőleg annyit tud mint a 980Ti amit te 230-250 ezerért vettél..........
Hát totál kész lennék én is.
Persze már csak dacból sem adnám el a 980Ti-met.
És bizonygatnám,hogy nem nagy számok ezek az új karik.
De belül tudod te is jól,érzed,hogy azért valahol szopó ez az egész annak,aki a Ti-ért kiadott anno negyed milliót. -
deicide
veterán
válasz
kenwood #2143 üzenetére
Azért, mert az Aqua és az iPon is masszívan olyan helyről vásárol, ami meg van áfázva, máshogy nem jön ki a matek. Nem véletlenül nem tudunk eladni nekik szinte semmit disztribútori áron. Bevállalják a macerát, ami a garanciával jár. Ez egy elég bonyolult mechanizmus, amit nem fejthetek ki, meg hosszú is lenne, a lényeg, hogy nyilván ők is ismerik azokat a forrásokat, amiket mindenki más és onnan veszik.
Pont ezért hiszi a nagyközönség, hogy amikor a kezdeti "lehúzós" ár után hirtelen megjelenik jó áron a termk, akkor a kereskedők végre nem akarnak annyit nyerészkedni. Nem, az történik, hogy első körben csak a disztribútor kap pl 1080-at és eladja, az iPon meg megveszi, mert máshonnan MÉG nem tudja, mert nincs. Aztán amikor már van máshonnan, akkor hirtelen zuhan az ár egy jó 10%-ot, de az az áfa miatt van és nem azért, mert a kereskedők eldobják a hasznukat. Az is azért van, hogy pl 1080-at csak addig tartunk, amíg nincs máshol, mert utána kb nem fogjuk tudani eladni, ha mindenhol 10%-al olcsóbban is meg lehet venni, mint hivatalosból.
-
Ren Hoek
veterán
Hamarosan kiderül, ezen kár összevesznünk. Eleve a customokat júliusra vártuk inkább...és nem júni 10-re.
Lehet tényleg akkor is fognak jönni jó áron. Benne lehet a pakliban... Legalább lesz sok teszt és infó addigra. -
TTomax
félisten
válasz
GeneraL_XTX #2133 üzenetére
Egy linket idevághattál volna,mennyire eu az meg hogy van-e stock stb,mert mobilról vagyok.
-
deicide
veterán
válasz
GeneraL_XTX #2133 üzenetére
"És most majd jön az hogy úgyse lesz egyik custom kártya se 380 dolláros áron arra ott a példa az evga 1080 acx3.0 személyében ami az oldalukról csontra 215k-ba kerül ami pont az msrp 600 dolcsi."
Matekozzunk akkor:
679,99 EUR az oldalon az említett VGA --> Ez valóban 214k
de ebből hogy jön ki a $600 MSRP (Azt biztos tudod, hogy mit jelent az MSRP, gyártó által javasolt BRUTTÓ végfelhasználói ár)?A $600 MSRP az 169k lenne BRUTTÓ, de erre valamiért még egyszer rászámoltad a Magyar áfát, csak nem tudom, miért.
-
Dyingsoul
veterán
Ezt a 100k-ra várta szöveget lassan befejezhetnétek... 100k-ra max azok várhatták akik hiányoztak általános iskolából amikor a szorzást tanították. 380$ 280-as árfolyammal számolva is 106.400 és erre még jön az adó+import. És ahogy GeneraL_XTX kolléga is írta, van már összehasonlítási alap, ami alapján tutira ki tudod számolni az árát. Segítek: arányszámítás. (260.000/700)*380.
(#2138) Dare2Live: Ha a dollár-itthoni áfa+import viszonyát szeretnéd megnézni, szerintem szerencsésebb az FE árával kalkulálni és nem az MSRP-vel. Nem tudom miért pont 650-el szorzol, az egy átlagot ad csak ki, de vannak már konkrét árak is. Olcsóbb/drágább VGA-k mindig lesznek.
-
TTomax
félisten
válasz
GeneraL_XTX #2119 üzenetére
Ezt a stilust ne nekem,meg inkább másnak se,ha 140re várod a custom 1070et akkor nagyot fogsz csalódni.Ezt a 210Ks eVGAt ugyan mutasd már meg nekem légy szives!
-
deicide
veterán
válasz
GeneraL_XTX #2127 üzenetére
Persze, lesz, de az csak az áfázós cégek miatt valósulhat meg, ha a kormány végre megpróbálna tenni valamit ellene, akkor maradna ez az ár sokáig. Mert pl egy GTX980Ti ára is több hónapig mozdulatlan volt USD-ben, az itthoni ára meg folyamatosan csökkent. De nem azért mert a gyártók olcsóbban adták, hanem mert nem a hivatalos csatornákon át jött az országba.
Amivel egész addig nincs is gond, amíg garanciát kell érvényesíteni. Mert számtalan olyan esetünk volt, hogy a végfelhasználó behozta hozzánk a VGA-t, mert mi forgalmazzuk hivatalosan, a bolt meg megszűnt, ahol vette és azt szerette volna, hogy intézzük el. Na az ilyeneket jó messzire hajtjuk el, ha megvette olcsón, sz@pjon vele. Mert ugye mi hivatalos forrásból drágán adjuk, megveszi máshol, de ha gond van, már jók lennénk.Szóval azért az éremnek két oldala van, csak mivel azért viszonylag kis százalékról beszélünk, meg egy végletekig árérzékeny piacról, így egyelőre az nyer, aki olcsóbban tudja adni és ebben a 27% elcsalása elég nagy előnyt jelent.
-
törölt tag
-
GeneraL_XTX
veterán
válasz
deicide #2124 üzenetére
Teljesen mindegy melyik gyártó mennyiért adja, az msi és az asus is szereti túlárazni kezdetben a saját portékáit. Én csak azt mondom, mint ahogy az 1080-nál majd itt is lesz lehetőség msrp áron vásárolni. Oké, hogy jelenleg ezt csak az evga nyújtja, de megvan a lehetőség.
Itthon még csak a merlin árai van ak kint, de a különbségből vagy 6x oda vissza kuldhetném a kártyát nem tudom miről beszélsz
-
deicide
veterán
válasz
GeneraL_XTX #2119 üzenetére
Az EVGA külföldi árai lehet, hogy hozzák, ami le van írva, de mire abból forintos ár lesz a kereskedőkön keresztül, addigra abból több lesz. Persze, megveheted külföldről, de csak egyszer kelljen visszaküldeni garanciában, már bukod az árelőnyt a kiküldésen.
A 1080-ból kiindulva, ahol a ref és custom kártyák ára szinte pont ugyanannyi (pl Asusnál, MSI-nél még drágább is lesz a Gaming), a 1070 ref 160K-s kezdőárához képest a customot 140-re várni dőreség. Majd talán júliusban, ha az áfacsaló cégek is kapnak készleteket és bejön szürkén is az országba.
-
GeneraL_XTX
veterán
válasz
Ren Hoek #2120 üzenetére
Ez mind spekuláció, semmi más. Még mindig az evga 1080-ak áraival tudok csak jönni, amik csontra hozzák a papírformát. Nagy valószínuséggel így lesz az 1070 esetében is.
Ha meg a magyar kereskedők nagyon elszállnak (lásd Merlin ) akkor rendelem kozvetlenül az evga-tol aztan bekaphatjak a magyar kiskerek
-
törölt tag
válasz
joysefke #2115 üzenetére
Az leglényegesebb dolog amúgy az elrendezése a 'fészkednek.Lásd a képet az enyémről.Csak közelről van értelme a 4K nak, nekem alig több, mint 1 m re van a TV, kanapé,asztal, házimozi meg minden,"55-ön efelett, nem látod ki az FHD vs. 4K difit.
Nagyon szép a gaming 4K-n,Ellenben BF4 diavetítés még 980TI-n is, tömegjeleneteknél. Jó kérdés, hogy mi skáláz, ennyire nem vagyok pro, szerintem a TV.Teljesen jól lehet használni monitorként. Imput lag olyan 40 ms körül. ( engem nem zavar ).
-
VTom
veterán
-
Ren Hoek
veterán
A 2*3.5GB => 3.5 GB SLI memória vs. 1070 egy chip 8GB megoldás... Lehet adott esetben talán gyorsabb az SLI, de na
... másrészt 70K-ért még mindig nem olyan hűdegyakori a 970 használt.
(#2119) GeneraL_XTX Papíron ez igaz is... de ha beindul az árgépezet... kitudja hol áll meg.
260K-t már nem lehet felülárazni, mert már irreálisan sok lenne. Viszont 1070-et még meghúzhatják tényleg pár hétig, mert miért ne? Konkurencia csak a 970 Ti és a Fury X - azok pedig nem 140-ért vannak...Én remélem igazunk lesz 140-150 között papírforma szerint.
-
GeneraL_XTX
veterán
Komolyan nemhiszemel h ezt allandoan magyarazni kell...... A 700 dollaros 1080 ref nalunk 260k most akkor ebből szépen ki tudod számolni hogy a 380 dolláros custom 1070 mennyi magyar forint lesz...
Kijott a 140k? Gratulalok
És most majd jön az hogy úgyse lesz egyik custom kártya se 380 dolláros áron arra ott a példa az evga 1080 acx3.0 személyében ami az oldalukról csontra 215k-ba kerül ami pont az msrp 600 dolcsi.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- Napelem
- Lexus, Toyota topik
- Tőzsde és gazdaság
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Politika
- Futás, futópályák
- The Elder Scrolls IV: Oblivion Remastered - Már több mint 4 millió játékos
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Elder Scrolls IV - Oblivion - Olvasd el az összefoglalót, mielőtt írsz!
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 6/Apple Watch Series 7/Apple Watch Series 8
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
- BESZÁMÍTÁS! ARCTIC Liquid Freezer II 420 vízhűtés garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest