Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#201) Peetee(tm) válasza Peetee(tm) (#199) üzenetére

Peetee(tm)
(fanatikus tag)

ez nem jóóóóóóóóó!!!!!
majd csak megtanulk linkelni...... de nagyon nem fexik, bocsi

Az életben 1 dolgot adhatsz fel, levelet a postán! Peetee(tm)

(#202) blaswork válasza Peetee(tm) (#201) üzenetére

blaswork
(tag)

kössze

(#203) blaswork

blaswork
(tag)

hat ez a lelógás kicsit elvette a kedvem a hütödtöl:( mert amugy telleg ez a legfranyobb! a cooler master meg nembizti h idealis az msihez, mert pont ott hut (felul) ahol a leghidegebb a noti:(

(#204) Peetee(tm) válasza blaswork (#203) üzenetére

Peetee(tm)
(fanatikus tag)

nézd ez ilyen sajnos, de nem értem mirt nem tud a gyártó még legalább 1cm-t beletódni, vagytöbbet. addig viszont ez van azt kell szeretni, ha iylet vesz az ember....

(#205) blaswork válasza Peetee(tm) (#204) üzenetére

blaswork
(tag)

ez gondolom sima 15'' hoz van csinalva. de mas gyartonak miert van 17''hez???
igaz azok meg kb 400milisek:S

(#206) Peetee(tm) válasza blaswork (#205) üzenetére

Peetee(tm)
(fanatikus tag)

passzzz a zalmannak csak ez az egy hűtője van noti alá, az biztos....
.... a többi gyrtót meg nem tom :F

[Szerkesztve]

(#207) blaswork

blaswork
(tag)

ezt nem lehet valahol kapni magyarorszagon??? sehol nem találom:(
[link] NP7600W tipusut (alul középen)

(#208) Peetee(tm) válasza blaswork (#207) üzenetére

Peetee(tm)
(fanatikus tag)

annyit tok így fejből. hogy ezt forgalmazza a mistral : NP3000
a másikat meg meg kell kérdezni boltokban
sok sikert hozzááá...

(#209) FefeeX válasza Peetee(tm) (#186) üzenetére

FefeeX
(PH! kedvence)

hm...
hogy miért van fekete színű DVD író? Ne hidd hogy amiatt amit írtál... Bár a belseje fekete egy párnak, hasonló megfontolásból, de nem sokat számít. Az igazi ok: Terjednek a fekete házak. És a fekete házban a fehér író elég gáz... Mint pl az én házam, ami szintén fekete. És hogy miért drágább: már ha drágább, mert mostanában nem, de eddig nagyjából junik(unique - egyedi) volt, most meg már elég gyakori. Divatcikk lett a fekete gépház meg a fekete toolz... A másik meg hogy több benn a festék, kisebb tételben gyártották stb... Ezek plusz költségek, amit a vásárlókra vernek...
A szürke ugye hasonló megfontolás, csak az még drágább mert még sokkal kevesebb kell belőle...

SC2 profile: http://eu.battle.net/sc2/en/profile/359830/1/FefeeX/; XBL profile:FefeeX

(#210) FefeeX válasza blaswork (#203) üzenetére

FefeeX
(PH! kedvence)

felül van benn a venti nem?
nézted a rajzokat a gépről?
Szerintem pont ott felül kéne meghűteni... Ugyanis pont ott van benn a hőcsövek vége, amit meg kell hűteni, meg a tetejében van a proci is... Szóval Peetee-nek is meg kéne azzal próbálni, hogy mennyit tud vele elérni... :)

SC2 profile: http://eu.battle.net/sc2/en/profile/359830/1/FefeeX/; XBL profile:FefeeX

(#211) blaswork válasza FefeeX (#210) üzenetére

blaswork
(tag)

jaja ugyanott van benne mint a tiedben:D 655 ruleZ
de viszont a bemenő venti alatt az asztal amugy se tul meleg, de ki tudja.
reméljuk Peetee(tm) egy kis raérő idejeben csinal 1x 1tesztet (HA NAGYON SZÉPEN MEGKRJÜK) ugy hogy forditva rakja rá a gépet h oda fujja! :R :R :R
kivancsi lennek ugy milyen teszteredenyek szuletnenek.

[Szerkesztve]

(#212) FefeeX válasza blaswork (#211) üzenetére

FefeeX
(PH! kedvence)

de alatta nem is lehet meleg, mert onnan szívja a levegőt a hűtő, és a gép mögé tolja. Ezért gondolom, hogy meg lehetne támogatni kicsit...

(#213) blaswork válasza FefeeX (#212) üzenetére

blaswork
(tag)

de a gpu alatt full meleg a gép, ezért jo oda is a hutes, nem?
bar csak logikailag tudok gondolkodni
ugy meg a te eszmefuttatásod is helyes;)

(#214) FefeeX válasza blaswork (#213) üzenetére

FefeeX
(PH! kedvence)

hm... logikailag alulról hűtöd a műanyagot, ami nagyon rossz hővezető... Szóval ha csak erről lenne szó, akkor kb a 0-hoz tendálna ez az egész... Pont hogy valahogy belül kéne meghűteni, illetve a hőcsöveket... Mert a hőcsövet ha lenyomod 10 fokkal, az abszolúte hővezető--> a grafikus mag is hül 10 fokot...

(#215) blaswork válasza FefeeX (#214) üzenetére

blaswork
(tag)

a muanyag hovezetése az okés, de ugye bemegy a levegő az aljan a reseken, nem?:D

(#216) FefeeX válasza blaswork (#215) üzenetére

FefeeX
(PH! kedvence)

majd megvizsgálom az alját mennyire van rajt rés, de ha nincs kifejezetten szellőzőrés akkor nem.

(#217) blaswork válasza FefeeX (#216) üzenetére

blaswork
(tag)

okés, kivancsi vagyok a veleenyedre.joéjt

(#218) Peetee(tm) válasza FefeeX (#209) üzenetére

Peetee(tm)
(fanatikus tag)

az lehet hogy terjednek a feket házak, nekem i olyan volt csak én magam fetettem le, de akkor miért??? már évekkel ezelőtt elkezdte alkalmazni a Plextor a fehér előlapú, de feket tálcás írókat, valyon akkor miért, ha nem azért ami írtam????
viszont az sem rosz amit te írtál

(#219) Peetee(tm) válasza blaswork (#211) üzenetére

Peetee(tm)
(fanatikus tag)

nah megnézem mit tehetek... :DD

(#220) Peetee(tm) válasza FefeeX (#216) üzenetére

Peetee(tm)
(fanatikus tag)

szal mikor én felfedtem a notim belsejét akkor azt figyeltem meg, hogy a takaró műanyag, ami a noti alját borítja annak a túloldala(alkatrészek felöli rész) végig be van borítva vékony fém lappal, melyen a rések teteje, azaz belülröl negyedköríves kialakítású. lehet azért, hogy a noti belsejébe beáramló levegő ne közvetlen jusson rá az alkatrészekre hanem cirkulálva érkezzen a belső légtérbe, melnyek az lenne a lényege, hidrológiai tanyulmyáaimat figyelemeb véve, hogy a meleg levegő mindig a hideg irányába igyekszik. talán ezért ez a fura kialakítási mód. mert szal minél feljebb haldunk a légtérben akkor változik a hőmérséklet a nyomás fügvényében, aza egyre hidegebb van...
valami hasonló elvet véltem iett is felfedezni... aztán meg lehet hogy csak hülyeségeket beszélek

(#221) Krystal_s válasza blaswork (#189) üzenetére

Krystal_s
(senior tag)

szia sok helyen van pl :
[link]1
[link]2
[link]3

általában ezeken a néven lehet rákeresni a google-n :
NOTEBOOK NOTEPAL R9-NBC-ADAK
NOTEBOOK NOTEPAD R9-NBC-ADAS

"A tudással nő a kételkedés is."

(#222) Krystal_s

Krystal_s
(senior tag)

azért is nehéz dönteni h melyik hűtőpad a jobb ,mert minden notinak máshol van a venti...
pl Peetee(tm) msi notiján alul nem található ventillátor az én sonyimnak meg ott van alul a felső sarokban...és a gépben a procik sem pont ott vannak.Ezért kétséges h ami 1ik notihoz megfelelő az lehet h a másikhoz nem :B
a másik a méret , a legtöbb hűtőpad max 15''os gépekhez jó nekem 15,4'' van így a cooler master és a Zalaman lenne ok méret szerint...
nekem most alapon 57-58 fokos a cpu és ez nem is zavarna de a venti hangja már hűt és nekem ez hangos...48foknál kapcsol be így nálam min 10 fok minuszra lenne szükség hogy pl éjjel aludni tudjak a noti mellett ,mert jelenleg hangosabb mint az asztali gépem és ezt pont azért vettem h majd ezt használjam esténként :(((

"A tudással nő a kételkedés is."

(#223) FefeeX válasza Peetee(tm) (#220) üzenetére

FefeeX
(PH! kedvence)

szerintem hűtsd meg az ismerősöd cooler masterével egy órát, játékkal, majd a tieddel is. Ez egész jó teszt lenne... Mint mondtam, a CM ventije a hőcsöveknél van, szóval az sem lehet rossz...

Ja és azt is mondtam, hogy valóban van aki úgy gondolja, hogy jobb minőségű az írás fekete belsővel, de a tények nem mutatnak különbséget...

(#224) Peetee(tm) válasza FefeeX (#223) üzenetére

Peetee(tm)
(fanatikus tag)

akkor leírom, mert lehet nem voltam 1értmű
leteszteltem a CM-et is, 2 napig volt nálam. ez idő alatt többnyire csak az F1-es játékommal játszottam, de azzal rendesen, mert sokat szoktam edzeni. ez átlagosan 2 óra szinte minden nap. és akkor is meleg volt sajnos,mert nem volt alacsonyab a hő, mint CM nélkül szal nekem nem jött be...

[Szerkesztve]

(#225) Peetee(tm) válasza FefeeX (#223) üzenetére

Peetee(tm)
(fanatikus tag)

de mitől lenne jobb minőségű az isrás? én csak ere a fényvisszaverési dologra gondolo, de elbeszélgatnék, egy tervező mérnökkel....

(#226) blaswork válasza Peetee(tm) (#224) üzenetére

blaswork
(tag)

jol ertem, hogy CM hutovel ezek szt kb semmi homersekletvaltozast nem tapasztaltál??? :Y

(#227) Peetee(tm) válasza blaswork (#226) üzenetére

Peetee(tm)
(fanatikus tag)

igen, jól értetted, de ez nem jelenti azt hogy másik notival, vagy nem msi-vel is ilyen lenne

(#228) blaswork válasza Peetee(tm) (#227) üzenetére

blaswork
(tag)

a te tapasztalataid szamomra sokatmondoak mert majdnem ugyanolyan a gépem.

(#229) FefeeX

FefeeX
(PH! kedvence)

Ebben az esetben Zalmi lesz... :)

(#230) Peetee(tm) válasza blaswork (#228) üzenetére

Peetee(tm)
(fanatikus tag)

köszi, akkor mégis van valami értelme a hozzászólásaimnak :R

(#231) Peetee(tm) válasza FefeeX (#229) üzenetére

Peetee(tm)
(fanatikus tag)

csak ajánlani rudom. Nekem bevált, meg tetszik is. jah és mint mondtam sokkal jobb a hatásfokkal rendelkezik, mint a CM, hajrá :C

(#232) FefeeX válasza Peetee(tm) (#231) üzenetére

FefeeX
(PH! kedvence)

Azért mondjuk nem hiszem, hogy semmit nem ér a CM, lehet hogy nem jól használtad? Esetleg nem kapcsoltad be??? :D:D:D

(#233) blaswork válasza Peetee(tm) (#231) üzenetére

blaswork
(tag)

ahogy jobban nezegettem oket, nalam is ő (lenne) a nyerő (ha kicsit nagyobb lenne)
hmm nem tudom..asszem lehet varok még kicsit..ugyis foleg nyartol lesz csak aggaszto a probléma

(#234) FefeeX válasza blaswork (#233) üzenetére

FefeeX
(PH! kedvence)

én tuti várok picit, de aztán szerintem Zalmi lesz. Szerintem a Zalman a legkomolyabb hűtésgyártó cég egyébként. A CoolerMasterrel viszont sok az emberek problémája...

(#235) Peetee(tm) válasza FefeeX (#232) üzenetére

Peetee(tm)
(fanatikus tag)

be kellet volna kapcsolni :F :D :D
677-nek semmit nem ártott a CM, most miért hazudnék? csak a tapsztalatimat irtam le :o

(#236) Peetee(tm) válasza blaswork (#233) üzenetére

Peetee(tm)
(fanatikus tag)

nyár az tartogat meglepetéseket ;]

sajnos volt már benn részem :((

(#237) Peetee(tm) válasza FefeeX (#234) üzenetére

Peetee(tm)
(fanatikus tag)

hogyan lehet egy hsz-be elérni azt, hogy csak mondjuk egy mondat legyen szürke azaz off topic:? :F :F

(#238) FefeeX válasza Peetee(tm) (#235) üzenetére

FefeeX
(PH! kedvence)

nem is feltételeztem hogy hazudsz, csak hogy valamit nem jól csináltál... :)
offtopicra alul ott a gomb hogy off

[Szerkesztve]

(#239) danyboy01 válasza Peetee(tm) (#194) üzenetére

danyboy01
(lelkes újonc)

Na ez tényleg betett annak, hogy nekem ilyen notihűtőm legyen... :(((
Ugyanis az én gépem 363 (széles) x 265.7 (mély) x 30.5(M) elöl/34.3 mm hátul :W
És ahogy a képeket megfigyelem az enyémnek a gumitalpai már le-le csúsznának a hűtőpadról, ami nem csak béna, de elég nagy szívás is..... :O
Remélhetőleg a Zalman kijön egy nagyobb hűtővel,mert ez a példány a lehető legnormálisabb(elég sokat végignéztem már....)
A Cooler Master hűtőpad, amiről a haverod ír ugyancsak szimpatikus,de mivel annak meg peremet csináltak a nagyokosok. :F ....az is kilőve, ugyanis a notim elején vannak vezérlőgombok,port,kártyaolvasó bla,bla....estébé....
Egyelőre nem valami jók a kilátások... :(

(#240) Peetee(tm) válasza danyboy01 (#239) üzenetére

Peetee(tm)
(fanatikus tag)

sajnálom, akkor jó vadászást
de meg tudod mérni a két gumitalpad távoságát egymástól és akkor konkrétabb képet fogsz kapni... :))

(#241) blaswork válasza Peetee(tm) (#236) üzenetére

blaswork
(tag)

mennyire kell brutális meglepetésektől tartanom?

(#242) Peetee(tm) válasza blaswork (#241) üzenetére

Peetee(tm)
(fanatikus tag)

semennyire, mert neked msi-d van, hasonló kialakítással mint nekem

(#243) danyboy01 válasza Peetee(tm) (#240) üzenetére

danyboy01
(lelkes újonc)

A két gumitalp távolsága 26.5cm és gumitalpak széle közötti távolság 33cm. A gépemen a képernyővel párhuzamosan vannak a gumitalpak elhelyezve, így talán mégsem olyan könnyen csúszna le.... :)) :C ;]
[link] Itt van a gépem alja....hát elég hülye helyen vannak a szellőzőnyílások! :F
Kíváncsi lennék, hogy más gép esetén is így van-e!!
Ja és még valami!! A gép baloldalán jön ki a levegő méghozzá a balfelső sarokban!!!A képen a jobbfelső sarok... :DDD

Az én gépem ACER, de kíváncsi lennék pl, hogy az MSI és a HP, Dell stb... hol helyezik el ezeket a ''résecskéket''! :DD

[Szerkesztve]

(#244) Peetee(tm) válasza danyboy01 (#243) üzenetére

Peetee(tm)
(fanatikus tag)

ahogy elnézem teljesen jó lesz neked a zalman. igen kevés rés van a notid alján, de sztem fog rajata hűteni. mennyi is a mostani hőmérséklete a gépednek_? gondolom hogy neked még masszívabann is fog állni a hűtőn a noti, mert az én talpacskáim meg a kijelzőre merőlegesek...
előljáróban ennyi, most fárat vagyok, de majd holnap teszek fel képet az aljáról

(#245) Peetee(tm) válasza danyboy01 (#243) üzenetére

Peetee(tm)
(fanatikus tag)

hirtelen ezt találtam, de majd holnap tényleg a többit
[link]

(#246) Peetee(tm) válasza danyboy01 (#243) üzenetére

Peetee(tm)
(fanatikus tag)

bocsi, ma nem volt időm, de majd vasárnap már fennt lesz anoti aljáról készített képeim
sajna a vizsgák most szinte minden időm elveszik, de majdcsak vége lesz már lassan...

(#247) danyboy01 válasza Peetee(tm) (#244) üzenetére

danyboy01
(lelkes újonc)

Bekapcsolásnál mostanában felmegy 60ra,de amint feláll a rendszer beáll 48fokra. 48-55fok között ingadozik alapból,de mostanában tartósan 50 vagy alatta van! :D
Ha kicsit felpörgetem a procit mondjuk egy játékkal akkor 70,75fok. Néha úgy érzem, mintha minél jobban ''nyúznám'' annál jobban csökkenne az alap,átlaghőmérésklete! :F
Lehetséges ez?

(#248) PaladiN

PaladiN
(senior tag)

Mostanában wow-vel etetem a gépet és meglepő módon nem melegszik jobban, pedig a gpu-t izzasztja rendesen. Nem értem hogy mitől meg hogyan, de ez az noti nagyon stablian és különösebb megpróbáltatás nélkül veszi az akadályt. Ráadásként a hűtése ugyan feljebb megy egy lépcsőfokkal, de alig hangodabb mint az alap hűtés. Biztos ami biztos venni fogok alá egy padot, de alighanem jó ideig nem lenne rá szükség. Mindenesetre úgy gondolom hogy jobb ha ott van egy hűtő, ami alapból hűti a cuccot, mintha csak a sajátja menne. Erősítsetek meg ebben a hitemben pls.

Valojaban addig soha nem veszitesz, amig abba nem hagyod a probalkozast.

(#249) FefeeX válasza PaladiN (#248) üzenetére

FefeeX
(PH! kedvence)

A wow nekem nem emelte annyira a melegedést, mint mondjuk a heroes5 vagy a need for speed, abból is inkább a most wanted. Ettől függetlenül az alacsonyabb hőfok sosem fog negatívumnak számítani... Szóval érdemes beszerezni, ha belefér a költségvetésbe... :)

(#250) danyboy01 válasza PaladiN (#248) üzenetére

danyboy01
(lelkes újonc)

hello,

Ártani biztos nem árt a plusz hűtés,sőt!Ha az ember el tud érni 10fok hőmérséklet csökkenést, az több, mint valószínű,hogy meghosszabítja a noti életét.
Vagy legalábbis, ha a szervízt kerülöd el az is elég...

az én gépem is elmegy,így alapból plusz hűtés nélkül, mert elvileg üzemi hőméréskleten müxik. De akárki akármit mond, hosszú távon egyik gépet sem ajánlatos csúcson, vagy csúcs közelében ez esetben csúcs hőmérsékleten járatni.Szerintem.

Az optimális valahol mégiscsak a minimum és maximum között kell, hogy legyen...ahhoz meg elkél egy ilyen plusz hűtés!Szerintem.

Hogy érted azt,hogy : ''Ráadásként a hűtése ugyan feljebb megy egy lépcsőfokkal, de alig hangodabb mint az alap hűtés.'' ???

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.