uhhh,nagyon-nagyon szépen köszönöm a segítséget és még csak annyi,h az ár nagyban függ a teljesítménytől vagy itt is érvényes a "drágább nem biztos,hogy jobb" elv?vagy az szinte csak a dijáznon múlik?üdv
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
Adok-veszek témák
Hirdetés
HUNTER-mobil
(tag)
Lényegében itt nem teljesítményről kell beszélnünk, mert általában usb-sek ezek a padok, ami azt jelent, hogy kb 1000 a fordulatszáma a ventiknek, ami nagyon halk, viszont pont elég a plusz levegőhöz amit a noti alá nyom.
Az ár leginkább a design-tól függ, ahogy te is gondoltad, meg mondjuk a praktikusságtól és a mérettől.
xi1546

házimozis
(fanatikus tag)
Alszik a topik, előrántom.
Vásároltam egy ilyet. [link] Tudom ajánlani mert 17"hoz is jó (elég széles) és valóban hatékonynak látszik. (17"-hoz kicsi a hűtőpad választék)
Ráadásul front audió csatlakozós noteszekhez is jó, mert nincs rajta elöl (kiemelkedő) csuklótámasz. Érzésem szerint nem is hiányzik, mert a rajta ülő notesz dőlésszöge kifejezetten jó.
Az első office típusú tesztek szerint, már 1. hűtésfokozatban is 5~8C-t lekaszál. Később kiporbálom játékkal is, mid v. high beállításban.
Az árát (6,5k) mindenképp megéri. Gyakorlatilag 15"-17" kategóriában nminden géphez használható. 
Énis ezzel szemezek ára 7K alatt ami még éppen nem túl sok nekem...
Én 15,4"-es MSI M655X-hez használnám, ráfér, proci terhelés (játék) közben valahol 90 és 95 fok között áll meg... 
Szerk:ez merre fújja a levegőt? Rá a noti aljára, vagy keresztül a notin és hátul ki?
Szerk2:- Special design of the intake at rear side Szóval rá a noti aljára
[ Szerkesztve ]
//Alg.504//Alg#2951// ---- Live for the SWARM! ---- DIGITAL PRIDE - J3 + PL50

Meekrob
(lelkes újonc)
Hello,
nincs valakinek tapasztalata a NotePal Infinite-ről?
( http://www.coolermaster.com/products/product.php?act=detail&id=2581 )
Mert kb 6k-ért lehet kapni, és nem nagyon tudom hogy inkább ezt válasszam, vagy zalman hűtőt, mert a noti légbeszívója pont a fölső részen van, ahöva a zalman nem nyom ugyebár levegőt, mert ott le van zárva( NC-1000). Valakinek valamien tapasztalat bármelyikkel kapcsolatban?
Köszi
[ Szerkesztve ]

házimozis
(fanatikus tag)
Helló,
Tapasztalat:
Szétteríti a levegőt a noti alatt. És hatékony.
Fele annyit, és fele olyan magas fordulaton sem jár azóta a notesz saját ventije. Notesztípustól és konfigurálástól függően 10-14 fokot simán leszed. Persze tudjuk, hogy ez fordítva van, a megnövelt hűtés nem engedi annyira felmelegedni, és ilyen értelemben nem irreális az igért 17 fok csökkenés.
3. fokozatban már hangos, ... Deresedni, azért paddal sem fog,
de már a 2. fokozata is elegendő egy közepes hardverigényű játék hatékony géphűtéséhez.
Megéri az árát a cucc. 
[ Szerkesztve ]

Meekrob
(lelkes újonc)
Azt a nagy középső műanyag vagy gumidarabot, amin a logó is van, megpróbáltad eltávolítani? El lehet? Ha már megtetted, akkor mi van alatta?
Csak azért mert nekem igazán ott a felső részen kell a levegő, ott van a hűtőm, a proci, meg a vga, és a gumi talán pont a vga fölött lenne, ezért érdekel. Köszi

gaabi
(kvázi-tag)
hallottam tv-ben h van olyan asztali hűtő laptophoz, ami ventilátor nélküli. valami hideg alulap, amire rátesszük a gépet és hűti. ez számomra hihetetlen, mit tudtok róla?
Úgy-ahogy alá tudom támasztani az általad elmondottakat. Eddíg a notim percenként ki-be kapcsolta a procihűtőt a 45-50 fokos tartományban volt a hőmérséklet alapjáraton.
Közepes fokozaton használva a hűtőpadot a hőmérséklet maradt, csak a kapcsolások ideje ugrott meg 3-4 percre. Játékban még nem próbáltam, tegnap este vettem a stuffot.
Amúgy a notim egy Acer Aspire 3055nwxmi megáldva jó kis Ati Radeon Xpress 1100-as grafikuskarival, szóval ha tesztelem játék alatt, ne valami ma futó címre gondoljatok majd :-)
http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=icon

epo
(újonc)
Szeva Mindenki!
Én ezt a hűtőpadot használom nagyon tuti.
Gépem:MSI L735X-083HU
Link. http://www.spirecoolers.com/main/product_detail.asp?ProdID=498
[ Szerkesztve ]

HUNTER-mobil
(tag)
A passzív noti hűtő egy marhaság. A passzív hűtők akkor működnek, ha kapcsolatban(nem levegő) vannak a hűtendő alkatrésszel, és marha nagy a felületük.
még ha "hideg" is az alulap, úgyis átveszi a hőt, ez egy marhaság. Ok, hogy szívja a venti a levegőt róla, de az nem lesz hidegebb, mint amit egyébként is szívna. Ez egyszerűen egy hülye új ötlet a gyártóktól, mert úgyis lesz aki megveszi.
xi1546

epo
(újonc)
Szerintem ha van lehetőséged próbáld ki, és meg változik a véleményed. 8-10c az azért nem semmi.

HUNTER-mobil
(tag)
Mármint a passzív hűtőpadot? Marhaság.
Én az asztalomba építettem 3db 8cm-es ventit, 3,5V-ról mennek tök hangtalanul, és -15C -ot hoznak. A passzív hűtőpad pedig átb...s, ezt fenntartom.
xi1546

házimozis
(fanatikus tag)
üdv.
Az a középső, az egy vékony (szál-polírozott) fémlemez. És nem sok értelme lenne eltávolítani, mert ugyan pont az alatt ül a ventillátor - azonban, a levegő terítési irányát a rács alatt levő műanyag járatok határozzák meg - ahogy a gyártói fényképek is mutatják. Tehát nem a ventillátor felett 1cm-re, fúj a legjobban, ill ha azt megbontanánk akkor - szerintem - a járatokban terítene kevésbé . 

Meekrob
(lelkes újonc)
Értem, köszi, azt gondoltam h ha leszdei az ember akkor máshova kevésbé fúj, csak érdekelt h vki leszedte-e , le lehet-e szedni, iesmi

s_akos82
(tag)
Sziasztok!
Hol lehet kapni ezt a csodát, tudtok linket esetleg?
Lehet, hogy beruháznék egyre én is
!
Üdv.: Ákos

s_akos82
(tag)
Közben már megtaláltam
!

B.F.G.
(kvázi-tag)
Helo
Nekem ilyen noti hűtőm van, és az újabb driverek amik vannak a vgam-hoz csak ezzel mennek mert egyre nagyobb teljesítményt hoznak ki és egyre jobban melegszik, mióta megvan ez a laptop hűtő egyszersem fagyott ki a laptoppom. Kicsit búg de nem vészes mert könnyen vissza is lehet venni a fordulatot.
Meg vagyok vele elégedve.

StoneBridge
(senior tag)
17" notihoz tudtok ajánlani hűtőpadot?
Mostanság párszor "lelőtte" magát a notim, pedig csak néhány kis program futott. Miután kapott egy porszívózást, jónak tűnik, de kelleni fog alá valami kis fuvallat..
Marx halott, Lenin halott, és én sem érzem túl jól magam...

házimozis
(fanatikus tag)
Tessék utána(m) olvasni itt a topikban.
Kieg: Ha a noteszeden elöl nincsenek csatlakozók, akkor a csuklótámaszos C.M. modellek is szóbajöhetnek. [link]

StoneBridge
(senior tag)
Köszi, igen figyelmetlen voltam.
Van elöl csati, de a csuklótámaszos nagyon bejön, ráadásul 17" szélesképernyős notival rendelkezem, úgyhogy azt hiszem el is dőlt melyik lesz jó alá.
Remélem beválik.
üdv:
SB
Marx halott, Lenin halott, és én sem érzem túl jól magam...

Klacus69
(kvázi-tag)
Sziasztok!
Nálam ez a befutó!holnap megyek megvenni...
[link]
Hali!
A napokban készítettem egy tesztet frissen beszerzett hűtőpadomról. Mivel nem sok hűtőpad van biztosan hamar kitaláljátok, hogy a Zalman coolerjét választottam. Próbáltam miné részletesebben, körültekintőbben elkészíteni a tesztet. Sok képpel és kisebb variálással készítettem el a tesztet.
Egy gyors kérdés: a CPU hőmérsékletét hol/mivel tudom mérni?
Egy MSI M677X notim van, ha számít valamit - AMD procival.
A tesztet megtaláljátok honlapomon. Katt a tesztek gombra, majd a "Notebook-hűtőpad" gombra.
Itt a link: [link]
Jah, és véleményeket szívesen meghallgatom! 
[ Szerkesztve ]

dogofpavlov
(újonc)
hú! nagyon tetszett a teszted, a HDD 10 °C-os hőmérséklet csökkenése elég meggyőző volt számora. bár engem inkább a CPU hőmérséklete érdekelne. ha jól tudom a speedfan nevő progi működik AMD procikkal is.
[link]
innen letölthető. örülnék ha elvégeznéd a tesztet a CPU-ra is, mert engem is érdekelne egy ilyen hűtőmasina, mert kétszer szállt már el az alaplapom, valószínűleg túlmelegedés miatt.
[ Szerkesztve ]
Kifordított világban élek, ahol minden megtörténhet...
Hali, csak megfelelő program hiánya miatt nem készítettem el a CPU hőmérséklet változását. Ugyan ilyen módszerben megcsinálom a CPU-t is.
Nekem 3 HDD-m szált el a magas hőmérséklet miatt az asztali gépben - 2x120GB, 1x60GB. Ezért is vettem meg a hűtőpadot. Valamelyik nap kicsit hosszabb játék utáni eredményeket is felteszek - olyan 3 óra utáni eredményt.
Reggelre kész lesz a CPU is.
Tanulnom kellett, elnapolva a teszt szombatra. Majd szólok, ha kész.
Pacs macs
Megcsináltam a tesztet, holnapomon megtaláljátok! Tessék kritizálni! 
batmause.extra.hu [link]

dogofpavlov
(újonc)
köszönöm megint. engem meggyőzött. már csak az a kérdés, hogy barkácsoljak, vagy vegyek egyet...
Kifordított világban élek, ahol minden megtörténhet...
A barkácsolást is merem ajánlani.
Akkor viszont te tudod választani a hűtőventilátor méretét és típusát. Beszerelhetsz minőségi 8cm-12cm-es márkás, csendes ventit.
Viszont akkor neked kell szenvedni a sebesség-szabályzóval és a kibekapcsolással. De igazán az áramellátást kell megoldani, de egy feszültség szabályzóval megoldaható az is - reduktor, transzformátor.
Minden esetre tiéd a döntés.
Még merem ajánlani a Coolermaster hűtőpadjait. házimozis biztosan írt a hűtőpadról...

alkonyfeny
(lelkes újonc)
Sziasztok,
Egy Acer 5720-as laptopom van és szeretnék hozzá hűtőlapot, milyet ajánlanátok hozzá?
Köszi! 
http://s6.gladiatus.hu/game/c.php?uid=43626
Megnéztem a notebookod és ahogy néztem a következő méretekkel bír:
366 x 274 x 33,6/42,6 mm
Leírtam a két legjobban ajánlott hűtőpadot és azok méretét. Mindkét hűtőpad nagyon jó teljesítménnyel dolgozik, valóban hűti a noteszgépet. A Coolermaster hűtőpadja inkább 17"-ra készült, de teljesen jó kisebb gépekhez is. A Zalmanról olvashatsz részletes tesztet is - [link], szinte mindegy melyiket választod. Mindkettő nagyon jó.
Vannak persze ezeken kívül is hűtőpadok, de azok töbségén csúszásgátló van, és mivel az Aceren elől találhatóak a hangcsatlakozók nem ajánlott - vagy hűtőpad vagy fülhallgató.
Még nézd meg a ModdingComputer.hu-t is. Náluk kaphatsz Gigabyte hűtőpadot is, de úgy őszintén nem tudok róluk nyilatkozni - Gigabyte G-Pad, Gigabyte Roll-Pad.
Ahogy megnéztem a Gigabyte honlapját, nem tűnik egy nagyon szuper hűtőpadnak...
Coolermaster
http://ipon.hu/?product_id=18454 - [link]
380x300x10~50 mm
Zalman
http://ipon.hu/?product_id=18150 - [link]
308x330x40
Az iPon a legolcsóbb. Rendelj náluk neten keresztül - így a legolcsóbb - és vedd át a terméket személyesen. Ha Bp-n lax akkor nem lesz gond a megközelítés.
Remélem segítettem. 
[ Szerkesztve ]
Utána néztem a Gigabyte G-Padnak. Aluminiumból készült az egész pad. Nincs benne hűtő, csak megemeli a noteszgépet. Nem látom sokértelmét, ugyanis a legtöb noteszgép alján találhatunk "talpakat" ezért nem érintkezik közvetlenül a hűtőpaddal...

Meekrob
(lelkes újonc)
Hali, nekem acer tm 5520g-m van, ugyanlyan 15.4-es monitorral,szal a méretek kb egyeznek, coolermaster pad egyáltalán nem nagy hozzá. pont jó, sőt, nagyon kényelmesen megdől a billentyűzet, nélküle már kifejezetten kényelmetlen. Nagyon hatásos, ha csak gépezek, filmet nézek, minden 50 fok körül van, wincsi amúgy se ment fölé csak nagyon hosszú használat után, mostmár úgyse.Amúgy nem nagy a géphez képest sztem pont ehhez a mérethez lett tervezvee, egyi vége(a feléd eső) kb 2 centivel keskenyebb(vízszintesen) mint a távolabbi, gép a kis talpakkal eggyüt is stabilan üli meg a padot (habár ha rosszul teszed fel, fura lehet mert a gép talpai, és a pad talpid egymásnak nyomódhatnak), szal ajánlani tudom, nagyon jól összerakott cucc.

alkonyfeny
(lelkes újonc)
Köszönöm a válaszokat !!! 
Szerintem, lassan be is szerzek egyet.. 
Nincs mit... 

viresz
(kvázi-tag)
Szia! Volna 1 kérdésem: nem fújja-e a levegőt gépelés közben a kezedre?

alkonyfeny
(lelkes újonc)
Sziasztok,
Még egy olyan kérdésem lenne, hogy ezek a hűtőpadok nem zavarják meg a levegő keringését a gépben? Vagy nem is tudom hogy kérdezzem... 
A másik kérdésem pedig, hogy hol lehet olyan progit leszedni, amivel megmérhetem a gép hőmérségleteit? 
Köszi! 

Meekrob
(lelkes újonc)
Hi, nem nem zavarja a levegő a gépet( erről jut eszembe a kérdés hogy a futónak nem vágja-e a hónalját amikor átszakítja a célszalagot
), sőt kifejezetten jó tesz neki. Hőmérséklet mérésére meg talán Everest a legjobb, de sok más progi van hozzá, de az elég jó, naplóz is ha kéred, és azokat a hőmérsékleteket méri amiket te kérsz tőle.

alkonyfeny
(lelkes újonc)
"a futónak nem vágja-e a hónalját amikor átszakítja a célszalagot " Remek hasonlat 
Azt hiszem akkor lassan nincsmit tenni és be kell szerezni a "kisdlágának" a hűtőpadot.. 

viresz
(kvázi-tag)
Sokszor használtam a kicsikét napokon át csak a hátúlját emeltem meg 2 db vastag radírgumival, az eredmény: 1. + hűtés nélkül 22 C-os szobában hamar lefagy, 2. + hűtéssel is lefagy az USB-s vinyó ( a salyát tápegységes is ). 1 év 2 hét után, sajna gari időn túl.

gr.bence
(fanatikus tag)
sziasztok
nézegettem cooler-eket a neten és nemtudok dönteni szeretném a segítségeteket kérni
MSI GX600PX-013HU notim van milyen cooler-t tudnátok ajánlani hozzá?
köszi az infot előre is.
pápá 
AZ ORSZÁG GAZDASÁGA A SZAKADÉK SZÉLÉN ÁLL, DE JÖVŐRE EGY NAGY LÉPÉST TESZ ELŐRE...

házimozis
(fanatikus tag)
ajánlani hozzá?
Mi ez itt TV Shop?? ![;]](/dl/s/v1.gif)
A visszaolvasás, MSI tulajnak sem szégyen.
Főleg, hogy két másik MSI tulaj, elég részletesen írt ezekről, valszeg nem maga-magának. 
viresz
A saját, elipszilonnal elég húzós volt.
A külső USB HDD lefagyásának miköze a hűtőpadhoz? Az is a padon volt?
nem fújja-e a levegőt gépelés közben a kezedre?
De, ha leveszed a padról a notebookot. 
alkonyfény
a hűtőpadok nem zavarják meg a levegő keringését a gépben?
De! ...Ez a dolguk. ![;]](/dl/s/v1.gif)
...Egész jó a műsor(otok), megyek popcorn-ért. 
[ Szerkesztve ]

viresz
(kvázi-tag)
28 e Ft az IC csere, ennyit a túlmelegedésről. Olyat hűtőt veszek ( vagy készítek ) amit az asztalon és az ágyban ölben is tudok használni ( alulról ne zárja le a takaró, ne csússzon le előre, oldalra, csatlakozók hozzáférhetők maradjanak ). Ja és külső tápról is menjen, már nem szívesen tehelném az USB-ket ( bill lámpa, vinyók, ventik, egér ...)

viresz
(kvázi-tag)
A déli híd az elhalálozás közelében van a rossz gyártástechnológiának hála. Jobb hűtéssel talán tovább bírta volna. Miután a feledata lenne az USB-s adatátvitel de nem bírja a "gyors" jelátvitelt, használhatatlanok a külső vinyón levő adatok.
http://www.spirecoolers.com/main/product_detail.asp?ProdID=498 erre kérdeztem rá, de nem jött válasz.
batmause.extra.hu - [link]
Nem tudom, hogy a GX600 mennyivel méretesebb az én gépemnél - ezt rád bízom, nézd meg az MSI honlapján.
Asszem a fórum pont ezzel kezdődött...

gr.bence
(fanatikus tag)
kicsit finomabban is lehet válaszolni nem?(normálisan)
köszi pápá 
amugy igazad van csak uj infot akartam hallani tudod?!
[ Szerkesztve ]
AZ ORSZÁG GAZDASÁGA A SZAKADÉK SZÉLÉN ÁLL, DE JÖVŐRE EGY NAGY LÉPÉST TESZ ELŐRE...

gr.bence
(fanatikus tag)
köszi jó a teszted neked is jobb oldalon van a venti?mert ha ja akkor ilyet veszek én is asszem....még 1x köszi