Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#301) FefeeX

FefeeX
(PH! kedvence)

Igencsak beállt a topic, pedig érdekelnének az új fejlemények...

Hőcsökkentésre van egy másik módszerem, ha érdekel valakit, majd feldobom, csak letesztelem előbb, nálam is megy-e... :)

SC2 profile: http://eu.battle.net/sc2/en/profile/359830/1/FefeeX/; XBL profile:FefeeX

(#302) Krystal_s válasza FefeeX (#301) üzenetére

Krystal_s
(senior tag)

hát igen mert itt eddig csak Peetee(tm) vett ilyen hűtőpadot és csak ő osztotta meg velünk a tapasztalatait...a többiek csak várnak és várnak...pl én is szívesen meghallgatnám olyan vki véleményét is akinek hasonlóan alulról kapja a hűtést a cpu.Mert az tuti máshogy viselkedne mint pl Peetee(tm) MSI gépe.Nála kb 4-5fok minuszt jelentett ami nekem nem lenne elég.
Ha olyan helyen laknék ahol az üzletekben nem csak megrendelésre hoznának ilyen hűtőpadot (Pesten tuti van rá lehetőség) akkor már rég elmentem volna kipróbálni h az én gépemnek melyik lenne a leghatásosabb,a Zalaman vagy a CoolerMaster.Hát ez van... :U

Az a hőcsökkentős módszer sztem sokunkat érdekelne ;)

"A tudással nő a kételkedés is."

(#303) _seth_

_seth_
(PH! kedvence)

Mobile P4 noti lecserélve dothan-ra :) A ventik be sem kapcsolnak (1.6ghz cpu, 9700 vga) szal sok értelme egy hűtőpadnak nem lenne....

|| Opel Vectra B tulajdonosok baráti köre - OpelVectraB.gportal.hu ||

(#304) PaladiN válasza _seth_ (#303) üzenetére

PaladiN
(senior tag)

ÉS ezt úgy csinálod hogy be sem kapcsollod? ;]
Avagy a vga-t nem is használod?
Egy ilyen gépet azért meg lehet izzasztani...

Valojaban addig soha nem veszitesz, amig abba nem hagyod a probalkozast.

(#305) FefeeX válasza _seth_ (#303) üzenetére

FefeeX
(PH! kedvence)

ez vicces, a 9700 mobil azért eléggé fűt, csak nem írja ki neked a hőfokot, de mondjuk AA,AF el NFSben már elég meleg... Mint ahogy a proci is. internetezni nekem se kell alá pad... Csak én játszom is...

SC2 profile: http://eu.battle.net/sc2/en/profile/359830/1/FefeeX/; XBL profile:FefeeX

(#306) _seth_

_seth_
(PH! kedvence)

Játszani ritkán szoktam notin (arra jobb az asztali gép) elleneben még a 3dmark tesztek alatt is volt, hogy kikapcsoltak a ventik :D nem amikor tölt hanem amikor megy a teszt :)

9700 olyan óriási mértékben nem fűt bár adatom nincs róla, hogy mennyi hőt termel de a fogyasztása az 8W ami azért nem olyan sok, és lehet következtetni a hőtermelésére is belőle :)

Amire használom: net, film, zene, letöltés, tanulgatás (pdf, doc, ppt jegyzetek...) szal a ventit szinte csak bootoláskor hallom pörögni.

Az, hogy nem írja ki a hőfokot nem tartozik ide mivel csak a ventikről volt szó :)

NFSC-ben (igaz AA, AF nélkül) pl sprint 8 autóval: 2:40-nél kapcsolt be a venti, körversenynél az első körnél végig megy utána viszont a másik 2 kör alatt be sem kapcsolnak, TOCA3: első kör feléig megy a venti utána abban is megáll (nfs: 1024x768 sajnos widescreen felbontás nincs benne így marad ez és a széles autók :D, toca 1280x800 azaz kijelzőhöz igazítva).

A MP4-hez képpest alig melegszik a gép ahhoz képpest pedig amikor még asztali p4 volt az előző notimban egyenesen hideg a mostani :)

CPU: dynamic switching és szinte minden szorzónál 0,3V-al csökkentve a fesz: 6x (600mhz) 0,7V (1v helyett), 16x (1600mhz) 1V (1,3V helyett)... ez is számít biztosan...

A hűtőrendszer is egészen jól meg van csinálva csak a vga hűtése szokatlan, hogy a noti aljának a közepén van a venti és a szélén fújja ki a levegőt. A ''leghangosabb'' alkatrész a vinyó ahogy pörög :) Ha kökzel hajolok akkor hallom :D

[Szerkesztve]

|| Opel Vectra B tulajdonosok baráti köre - OpelVectraB.gportal.hu ||

(#307) tototos

tototos
(senior tag)

Én is egy hűtőpad véltelén gondolkodom, mert sokat használom ágyon és ölben. Csak nem tudok dönteni. Van ez [link] és ez [link]. Az első jobban néz ki de azt ölben kicsit nehéz tartani. A második pedig nem fújja hanem szívja a levegőt a laptop alá.

Msn: totos@vipmail.hu Skype: ktm640152

(#308) Levi123 válasza tototos (#307) üzenetére

Levi123
(senior tag)

hello

Most csak azt nem értem, hogy ha szívja a levegőt a noti alá, akkor nem veszi el a noti ventijétől a levegőt? Tehát érted mire gondolok.. Elszívja a ventilátor elől a levegőt a hűtőpad, így nem segíti a hűtést, hanem (szerintem) gátolja.
Bár ezt az én notimra nézve gondolom mivel az én gépem alulról szívja a levegőt és hátul nyomja ki...

De javítsatok ki ha nem jól gondolom.

__Levi123__

(#309) tototos válasza Levi123 (#308) üzenetére

tototos
(senior tag)

Igen kicsit rosszul fogalmaztam. Tehát a Titan hűtője a noti alól szívja a levegőt és oldalra fúja ki. És szerintem pont friss levegőt kellene a noti alá fújni. Nem tudom, hogy meg-e lehet fordítani?

Msn: totos@vipmail.hu Skype: ktm640152

(#310) Levi123 válasza tototos (#309) üzenetére

Levi123
(senior tag)

Huhh ezt én se tudom sajnos. De sztem mivel egyenáramú motor hajtja (meglehet fordítani a forgásirányát), hogy mégis a noti alá fujja a levegőt - ezzel segítve a beépített venti mukáját...

__Levi123__

(#311) Krystal_s válasza Levi123 (#310) üzenetére

Krystal_s
(senior tag)

én sem érzem igazán hatásosnak ha elszívja a levegőt...max azoknak lehet jó akinek melegszik a gépe alul és nem ott van a cpu ventije.
Nekem az volt a legfurább amikor a nagy 3 fokozatos szobaventit a gép mögé ,alá stb tettem és nem ért semmit ,talán 1-2 fokot pedig annak elég nagy a ventije egy ilyen cooleréhez képest :)
az elöbb kitettem az ablakba ,kint olyan 0 fok körül van.Az alap üzemi hőmérsékletről 56-58-ról lecsökkent 46 fokra...lehet h kicsit ment volna lejjebb is de már fáztam :D ..
viszont a cpu venti akkor sem kapcsolt ki :((( ,nem értem h miért?amikor bekapcsolom a gépet akkor 49foknál szokott csak beindulni a venti...addig csendben van.

A lényeg h ekkora hőmérséklet csökkenést több mint 10fokot sztem egyik hűtőpad sem tud elérni , jobb ha megszokom a venti kedves kis hangját :U

Nálatok mennyi foknál kapcsol be a cpu venti és mennyi fok után vált erősebb fokozatra?

(#312) Rossi válasza tototos (#307) üzenetére

Rossi
(őstag)

Én is az elsővel szemezgetek, szóval ha megvetted, várom a tapasztalatokat. :D

„Az ördög elképedve állt, és érezte milyen ocsmány a jóság, és látá az erényt az ő alakjában…”

(#313) Rossi válasza Krystal_s (#311) üzenetére

Rossi
(őstag)

Na kicsit gondoljunk bele jobban...

A notiból a venti(k) a meleg levegőt kifújja/kifújják a noti alá, ahol viszonylag kicsit tér van. Ekkor ugye ott van a meleg levegő, a többi kifújt meleg levegőnek ezt kell kitolnia előbb onnan, hogy legyen helye. Ha egy cooler kiszívja onnan ezt a meleg levegőt, akkor a notiból gyorsabban tud távozni az. Valamint folyamatos légáramlás lesz a noti alatt.

Namost amelyik cooler viszont a ventikkel szemben fújja a levegőt, az csak ront a helyzeten, mert a notiból nem tud távozni a meleg...

„Az ördög elképedve állt, és érezte milyen ocsmány a jóság, és látá az erényt az ő alakjában…”

(#314) Peetee(tm) válasza FefeeX (#301) üzenetére

Peetee(tm)
(fanatikus tag)

Epekedve várom a fejleményeket a hűtési megoldásodra! Mi lenne az?

Az életben 1 dolgot adhatsz fel, levelet a postán! Peetee(tm)

(#315) Levi123 válasza Rossi (#313) üzenetére

Levi123
(senior tag)

Mondjuk az elméleteddel egyet értek, de pl. az én notim az alulról szívja és hátul a noti élénél és nem alul (!) fujja ki a meleg levegőt.. Tehát az én esetemben egy nem jó a szívórendszerű...

__Levi123__

(#316) FefeeX válasza Peetee(tm) (#314) üzenetére

FefeeX
(PH! kedvence)

azt nem mondtam hogy hűteni fogok, a cél a kevesebb hőtermelés azonos teljesítménnyel...

(#317) FefeeX válasza Levi123 (#315) üzenetére

FefeeX
(PH! kedvence)

tapasztalatom szerint mindegyik alulról szív és hátra fúj... mert ha nem tudja kifújni akkor van gáz...

(#318) Levi123 válasza Krystal_s (#311) üzenetére

Levi123
(senior tag)

Ez nagyon jóóó megoldás ''kitettem az ablakba ,kint olyan 0 fok körül van'', csak jól fel kell öltözni :))

A venti ki-be kapcsolás attól is függ, hogy milyen a géped..
Neked milyen géped van?
Mekkora proci teljesítménnyel van?

Írok egy konkrét példát:
Ismerősömnek 1,7 GHz-es mobile processzorral szerelt F.siemens gépe van. Nekem 1,5-ös mobile proc. acer notim (alapkategóriás).
Az enyémen a venti pl szövegszerkesztés közben sztem óránként ha egyszer-kétszer bekapcsol egy 2 percre sokat mondok..
Az ismerősöm gépén a venti akkor is (hosszabb időre) bekapcsol ha csak simán az xp fut rajta..

Egyébként hol nézitek meg a hőfokot? BIOS-ban? Everest? Vagy van vmi spéci proci hőfokmérő program?

__Levi123__

(#319) Levi123 válasza FefeeX (#316) üzenetére

Levi123
(senior tag)

Értem és igaz amit írsz..

__Levi123__

(#320) FefeeX válasza Levi123 (#318) üzenetére

FefeeX
(PH! kedvence)

NHC 2.0 a progi, de jó rá egyébként az everest is...

(#321) PaladiN válasza _seth_ (#306) üzenetére

PaladiN
(senior tag)

Jó is az ha erős vasa van az embernek és valójában nem használja... :(
Miért vesz valaki erős vasat ha nincs szüksége rá? :O És még le is írja...

Valojaban addig soha nem veszitesz, amig abba nem hagyod a probalkozast.

(#322) Peetee(tm) válasza FefeeX (#316) üzenetére

Peetee(tm)
(fanatikus tag)

hogyan érhető el mindez???? :F

(#323) Rossi válasza FefeeX (#317) üzenetére

Rossi
(őstag)

Akkor mitől tűzforró az asztallap alulról?

(#324) Peetee(tm)

Peetee(tm)
(fanatikus tag)

olvasva a topikot egyre jobban az a gyanum, hogy senki nem mer újjítani a notihűtők terén, azaz inkább mindenki elméletben próbálja megoldani, a számára jónak tűnhető megoldást, erről lassan könyvet lehetne írni ;] :F a topik neve is elviekben az lenne hogy: Notebook hűtőpad tapasztalatok! és ahogy elnézem itt csak elméletileg látszik megoldódni a noti hűtési problémák, mert senki semmi konkrétumot nem tud felmutatni.....
de kérdem én mire jó mindez? lehet hogy így nagyon büszkék leszünk magunkra. viszont ha mindenki tisztában van azzal, hogy neki melyik megoldás lenne kifiztődő, akkor miért nem lép senki? néhány hsz-el viszább lehet olvasni konkrétan 2 hűtőpad tapasztaloatról, az 1k az hűtőm és tuljadonságai, a 2. Shuta barátom coolere.
Érdekes volt még azt is olvasnom, amit én is kipróbáltam már nem 1x, hogy hűvös helyen járatom meg a kicsikét, ami persze jót tett neki és a hőmérséklete is kb 10-15°Cfokkal volt alacsonyabb, de mindez cirka 5°C-os légtérbén játszódott le. ebből arra következtettem hogy inkább veszek egy noti hűtőt, mert pl nyáron sokkal melegebb lesz mint most amennyire fel tudjuk télen fűteni házunkat, lakásunkat, a másik pedig, hogy a franc fog közel 0 fok körül gépezni! mert az rohadtul egészségtelen, kifázik/felfázik az ember, stb... és gondolom senkinek nem hiányzik... sajnos nekem volt benne részem, de ezt most hagyjuk...

nekem kb60fok felett kezd el ráerősíteni a cooler és mindezt folyamatosan aztán beáll egy elviselhető tartományra. 60alatt pedig teljesen korrekt a zajkibocsátása a gépemnek :C :DD

még1: mint mondtam vettem én is egy coolert (lutrira, mert előtte semi képem nem volt róla jó lesz-e :F , kockáztattam egy olyan mellet amire úgy gondoltam hogy jó lehet, mert ismertam a működésének elvét... ), de olyat miért nem mer venni senki? pedig sokan kíváncsiak voltak rá, melyről írtam is elég bőven és még sem hallani senkitől, hogy neki is lenne ilyen!? Pedig nem rosz, sőt kifelyezetten 100-as terhelés alatt legalább nem éri el a 80fokot..., előtte meg verte a 90alját....szal én nem bántam meg, szeretem :DD
ár/érték arányben engem meggyőzött... :))

[Szerkesztve]

(#325) Peetee(tm) válasza Rossi (#323) üzenetére

Peetee(tm)
(fanatikus tag)

mert nem kellően szellőzik a noti alja, az a cirka fél centi. ezért érdemes lesz beruházni egy noti cooler-re, már aki megteheti... :U

(#326) fifi_addict

fifi_addict
(fanatikus tag)

hopsz [link]
ime, egy megoldás, a mobilabb fajtából. nekem is van egy eccerű, két két ventis, alu darab. usb-ről megy, a két usb kimenet rajta annyit jelent, hogy nem fogyaszt a gépről csatlakozót. én amiatt vettem, hogy ezáltal passzivan/lassabb ventivel is menne vele a notim, ecs g320 :), de arra nem volt jó, a ventik is eléggé hangosak voltak (ez azért helyfüggő is volt). ezt azonban nem lehet lábra tenni. viszont megdönti a gépet, és kényelmesebb gépelni. hűteni nekem nem sokat hűtött, illetve, azt nem értem el, hogy soha ne visitson fel 100% fordulatszámon a prociventi... (ez lett volna az eredeti cél).

...........................???

(#327) Krystal_s válasza Levi123 (#318) üzenetére

Krystal_s
(senior tag)

Sony Vaio pcg-k315s és a cpu : Intel P4 3.06Ghz (venti alulról szív és oldalt meg hátul fújja ki)
Amikor bekapcsolom a gépet pár percig hangtalan aztán olyan 50 fok körül bekapcsol a venti és állandóan megy néha pedig nagyobb fokozatra kapcsol...de alapon is mindig megy... :U

a legtöbb laptop alap helyzetben hangtalan és csak ha dolgozik akkor kapcsol be a hűtés, én is ezért vettem h éjjel tudjak tölteni és mindezt csend mellett...

[Szerkesztve]

(#328) Krystal_s

Krystal_s
(senior tag)

Már tudom mi lenne a legjobb megoldás...Meg kellene kérni a Prohardver tesztelőit h készítsenek teszteket különféle tip. laptop és hűtőpadokkal melyik mennyire hatásos...Sztem a cikket sokan elolvasnák és lenne rá igény.Így nem kéne találgatnunk h kinek mi lenne a jó ;)

(#329) Peetee(tm) válasza fifi_addict (#326) üzenetére

Peetee(tm)
(fanatikus tag)

fura egy szerkezet mit ne mondjak. ránézésből meg sem venném

és látom neked sem jött...
de semmire nem jó? még nyáron sem hogy hűtsd egy kicsit magad :DD

(#330) Levi123 válasza Krystal_s (#327) üzenetére

Levi123
(senior tag)

Akkor sztem ekkora proc.teljesítménynél megszokott, hogy megy a venti.. hiszen azt jobban kell hűteni mint a fele akkorát..

__Levi123__

(#331) Krystal_s válasza Levi123 (#330) üzenetére

Krystal_s
(senior tag)

igen de alapon nekem 1.86Ghz-en megy mert le van szabályozva...Adaptive vagyis amikor nagyobb teljesítmény kell neki akkor megy csak 3.06on...
Tudom h ez a fajta proci jobban melegszik ,de 46 fokon sztem kikapcsolhatna a venti...

(#332) danyboy01 válasza Peetee(tm) (#324) üzenetére

danyboy01
(lelkes újonc)

Én mindenféleképpen veszek notihűtőt. Ráadásul 99%, hogy Zalmant! :C
Még két hét és itt a születésnapom....biztos forrásból tudom, hogy érdemes addig várnom! ;]
Amint meglesz, indulhat a teszt! :))

(#333) danyboy01 válasza fifi_addict (#326) üzenetére

danyboy01
(lelkes újonc)

Lehet bejön a maradék 1% és mégsem Zalman notihűtőm lesz..... :Y
Ugyanis nekem tetszik ez a notihűtő - bár a kiszemelt példány jobban néz ki, kétségtelen - és ráadásul összecsukható, ami utazásnál igencsak jól jön! :R
A ventillátorok helye pedig ideális lenne a notimon található légrésekhez! :DD
De már megint az a k*********baszott 15'' !!!!!! :W
Mintha a notipad gyártók direkt büntetnék a ''szélesvásznú gépek'' tulajdonosait! :O
Pedig mikor kigondoltam, hogy notihűtőt akarok venni....akkor szerkezetileg egy ilyesmi notipadot képzeltem el!! :((( :o :O

(#334) jootomy

jootomy
(kvázi-tag)

Üdv! Dell 6400-1-be mit ajánlanátok?

'A jelentőség nem szarvaserő' || http://www.vadoctanya.hu ~ ha egy kis kikapcsolódásra vágysz...

(#335) danyboy01

danyboy01
(lelkes újonc)

[link]Itt egy másik. Hasonlít a kihúzhatósra! ;)
Ami gázos, hogy nem lehet sebességfokozatot állítani rajta :F
Na meg az a három zöld led sem a legprofibb.... :P :D
A régi Videoton tévénk távirányítójában voltak ilyenek. Akkor lehetett látni, ha leszedtem a vörös előlapot! :B :D :DDD :DD
Csak azok a ledek pirosak voltak...minden más stimmel! :D

(#336) Peetee(tm) válasza danyboy01 (#332) üzenetére

Peetee(tm)
(fanatikus tag)

örülök, hogy zalman mellett döntöttél! nekem is olyan van és nagyon fasz a ki cooler :DD :C :)) :DD

(#337) Peetee(tm) válasza jootomy (#334) üzenetére

Peetee(tm)
(fanatikus tag)

egyenlőre pasz! vasárnap jön haverom neki ilyen van és megnézem, hogy a zalmanom mit art neki. oké :F

(#338) Levi123 válasza Krystal_s (#331) üzenetére

Levi123
(senior tag)

mondjuk, ja annyin tényleg kikapcsolhatna a ventilátor.. Nem tudom mi lehet a gond. Lehet ez ilyen alapbeállítsokkal bír.

__Levi123__

(#339) jootomy válasza Peetee(tm) (#337) üzenetére

jootomy
(kvázi-tag)

köszönöm, akkor majd tájékoztass pls :R

'A jelentőség nem szarvaserő' || http://www.vadoctanya.hu ~ ha egy kis kikapcsolódásra vágysz...

(#340) Krystal_s

Krystal_s
(senior tag)

Tegnap játszottam a Need For Speed Carbonnal...(ati radeon 9200)
800×600 felbontásban nem akadt ment rendesen viszont 2szer is csinált olyant h elment a kép de nem fagyott ki hanem kicsit csíkos lett vízszintesen mint vmi freki hiba....aztán a windows gombbal kiléptem az asztalra majd vissza és akkor jó lett ,ez lehet játék hiba vagy a videó kártya nem bírta esetleg ilyen ha túlmelegszik??? a CPU max 75 fokra ment fel...
Ma kipróbáltam az asztali pc-n is ott nem volt ilyen jelenség...Nem tudom mi lehet az oka :F

(#341) jootomy válasza Krystal_s (#340) üzenetére

jootomy
(kvázi-tag)

nekem ugyanez volt asztali gépemen, aztán laptopomon leteszteltem, és semmi. :(

(#342) Krystal_s válasza jootomy (#341) üzenetére

Krystal_s
(senior tag)

akkor talán a játék bugos... és nem a noti VGA melegszik túl.
most kb 2 órát játszottam 1024×768 felbontásban és csak 1szer csinálta.
majd kipróbálom pl a NFS Most Wanted-al is...

Neked is a NFS Carbonnál csinálta vagy vmi másik játéknál?

(#343) FefeeX válasza Peetee(tm) (#322) üzenetére

FefeeX
(PH! kedvence)

feszültségcsökkentéssel a procin. Olvastam egy hsz-t ahol -15fok átlagról volt szó... van már progim, csak kezelni nem tudom MÉG, mert a vizsgázás sok időmet elveszi... Majd holnap délutántól keményebben nekimegyek... És akkor linkelek is... :)

(#344) FefeeX válasza Rossi (#323) üzenetére

FefeeX
(PH! kedvence)

azért mert átveszi a noti hőjét, kicsi a rés amin szellőzni tud, a lukak miatt egy légtérben van, és az melegít lefelé, mivel nem tud minden meleg kimenni hátul/oldalt a pici lukon....

(#345) FefeeX válasza Krystal_s (#327) üzenetére

FefeeX
(PH! kedvence)

ez a proci valószínűleg nem visszasteppinges, mindig azonos sebességgel gyúr, és ezért majdnem ugyanúgy fűt mindig... ez mondjuk szomorú, de nem nagyon lehet vele mit kezdeni... :(

(#346) FefeeX válasza Krystal_s (#340) üzenetére

FefeeX
(PH! kedvence)

ez sajna a vga túlmelegedés problémája, havernál is ilyen volt a mobil9700al... nem nagyon lehet vele mit kezdeni, vidd ki a hidegbe, bár ott meg lefagynak az ujjaid a játék közben... :(

(#347) jootomy válasza FefeeX (#346) üzenetére

jootomy
(kvázi-tag)

azért csak van rá vmi megoldás:)

(#348) jootomy válasza Krystal_s (#342) üzenetére

jootomy
(kvázi-tag)

jaja Carbonnál csinálja.. de letesztelem most más komolyabb gamekkel is

(#349) peterkeT válasza jootomy (#347) üzenetére

peterkeT
(VIP)
LOGOUT blog

Igen, megemeled a gép alját, és alatta is mozgatod a levegőt. Sokat számít neki. A konkrét megoldással kapcsolatban lásd jelen topik címét. :D

p

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

(#350) FefeeX válasza peterkeT (#349) üzenetére

FefeeX
(PH! kedvence)

Úgy van, :) Amúgy meg nem tudom, a VGA feszkójával nem lehet szórakozni, hogy ne melegedjen túl? Notihűtő egyébként biztos sokat segítene rajt... :)

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.