Hirdetés
- Ilyen videokártyát választana a DOOM Slayer
- Üvegben nem szűköldködő GameMax mikrotorony, "lopakodó" alaplapokhoz is
- 14 GB/s-mal olvasó, DRAM-os SSD az ADATA palettájáról
- A készülő legújabb node-ján is kerüli a legmodernebb EUV berendezéseket a TSMC
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Androidos tablet topic
- 14 GB/s-mal olvasó, DRAM-os SSD az ADATA palettájáról
- Házimozi belépő szinten
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Melyik tápegységet vegyem?
- IFA 2024: Erős, bár drága NAS-ok a Ugreentől
- Milyen billentyűzetet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
-=MrLF=-
senior tag
szerk.: (#5379) RepeatSector: ez tényleg jobb ötlet, ha lehet kapni.
Ez elég nehéz megoldani sajnos.
HDMI-re írták korábban hogy monitorral nem megy valamiért, DVI analóg része ugyanaz mint a D-subnak, D-sub (VGA) erre talán rá tudod kötni.árulnak:
composite (sárga-video, piros/fehér-hang) to VGA kábel,
component (piros, zöld, kék) to VGA kábel,
de mindkettő esetében VGA-ról alakítják át a jelet komponensre/kompozitra, ha jól megnézed a leírásukat!
tehát nem valószínű hogy működnének.kell HDMI a Wii-hez + egy HDMI to VGA adapter, csak aktív jó táp kell.
egy Delock 62407 HDMI VGA jó lehet
[link]
+ kell egy USB hosszabító a monitorhoz mert ott van megtáplálvaElég kacifántos nem biztos hogy erőltetném.
(vagy veszel egy RGB bemenetes monitortvicc volt)
csatlakozók, nem neked, csak ha valaki ide téved szemléletesebb:
-
PHenis
senior tag
Én vettem az ebay-en pár dolláros hdmi átalakítót, monitorral nem működött, visszakértem az árát. Aztán fél év múlva, kipróbáltam egy tv-vel, azzal ment. Szóval csak azt akartam mondani, hogy óvatosan.
-
Sziasztok!
Wii összekötése PC monitorral a cél. Mi a bejáratott módszer erre? HDMI, DVI, D-sub, ezek közül bármi jó lenne gyakorlatilag.
-
-
90Quiet
tag
válasz
mclaren777 #4075 üzenetére
Bár nekem van Wii-m, de amikor olvastam a Dolphin emulátorról én is kipróbáltam kíváncsiságból mit lehet vele kezdeni, ám sajnos nem sok jót tudok róla mesélni =/
Kétségkívül baromi erős CPU kell az emuláláshoz, és bár én egy 2012-es évi i7-es procival hajtottam az emulálást, így is csak felemás eredményt kaptam.
A legnagyobb baj az, hogy ez nem egy átfogó megoldás. Ahogy jobban utánaolvastam a helyzet az, hogy 2-3 népszerűbb játékra (pl Mario Kart és Galaxy) van csak optimalizálva ez a környezet, melyeket egész jó stabilitással és hiba nélkül tud futtatni, de ha többféle játékot játszanál, akkor lépten nyomon pár perc alatt összeomló emulátorról és állandó hanghibákról szól a fáma, mely gyakorlatilag használhatatlanná teszik az egészet.
Ha Wii-zni szeretnél, arra még mindig a legjobb megoldás egy Wii. Az emulátor kísérletezgetni jó, játszani nemigazánEgyébként ajánlom figyelmedbe a Wii U-t, használtan láttam már 60 ezerért is. Annak már van HDMI kimenete és az összes Wii játékkal kompatibilis. Ez a leghivatalosabb megoldás arra, hogy Wii játékokat játszhass PC monitoron. (A HDMI és a DVI egy filléres kábellel összeköthető és csereszabatos egymással)
-
mclaren777
senior tag
válasz
90Quiet #4074 üzenetére
Köszönöm a választ!
Tartottam tőle, hogy nincs hozzá tuti, bevált recept..
Persze ha valamilyen átalakítót veszek mindenképpen beszámolok majd róla, viszont még ez sem biztos, mert közben fölfedeztem, hogy létezik PC-re teljes értékű Wii emulátor is!?
Tehát most Dolphin emu-n + a hozzá tartozó kiegészítők külön megvételén gondolkodom: úgy mint Wii Remote Plus, Nunchuk, Sensor Bar és esetleg a Balance Board. :-)Igazából a Wii konzolban nekem az mozgásérzékelés és az egész testet megmozgató játékok tetszenek, úgyhogy ha ezt meg tudnám oldani teljes értékűen PC+eredeti kiegészítőkkel, akkor inkább azt választanám. Legalább egyelőre a monitoron is játszhatnék külön átalakítók és tv vétele nélkül és még lehet hogy jobb minőségben is, mint amit a konzol tud, már ha tényleg bírja szusszal a gépem.. :-D
-
90Quiet
tag
válasz
mclaren777 #4073 üzenetére
Sajnos ez eléggé ingoványos terület, mivel nincs nintendo által kiadott megoldás erre.
Vannak akiknél működik a passzív kábellel való összekötés [link], de sokaknak csak valamilyen aktív átalakítóval sikerül megoldani ezt a gondot [link]. Ezután már csak egy passzív HDMI-DVI kábelre lesz szükséged, hogy a monitorodra köthesd.Passzív kábelt itt találtam hirtelen: [link] Ha esetleg ezt választod, akkor szerintem sokunknak jólesne ha írnál róla tapasztalatokat.
-
mclaren777
senior tag
A Wii-t hogyan érdemes egy Dell U2311H monitorra kötni?
lehetőségek:
-1 DVI (Digital Visual Interface) csatlakozóaljzat (DVI-D) HDCP technológiával
-DisplayPort (DP)
-VGA -
90Quiet
tag
válasz
mirci18 #4062 üzenetére
Nem lenne hátrány, ha lőnél olyan fényképeket is, amelyeknél nem szemben van az ablak ezért a sok szemből jövő fény miatt használhatatlan fénykép készül. Ha fényképezel az az ablak legyen mögötted, vagy legalább húzd le a rolókat és akkor talán csak a monitor fényéhez állítódik a - gondolom telefon - kamerája. Így az egész kép eléggé homály, bárhol lehet a fókuszpont, szal nekünk elég nehéz véleményt mondani.
Ugyanakkor sok múlik azon, hogy milyen az A/D videó átalakítása a monitornak vagy TV-nek a kompozit bemenetről. Lehet hogy ha más konzolt teszel ugyanerre a bemenetre az is hasonlóan renyhe képet produkál.
Az én Samsung monitorom is rémes gyurmára emlékeztető képminőséget tud csak megjeleníteni ha a kompozit bemenetére tesszük a jelet, míg másik monitoromon szintén kompozit bemeneten élvezhető képminőségben lehet játszani.
Természetesen maga a kompozit videójel átvitel már elméletben is gyengébb a komponens megoldástól, de ezt a jobb átvitelt Gamecube játékokból csak úgy tudod a legolcsóbban kihozni, ha egy GC kompatibilis Wii-d van Wii-hez való komponens kábellel. Úgy tudom a komponens kimenetet támogató Gamecube-ok és hozzá való komponens kábelek elég ritkák és ezért jó drágák. -
Mister_X
nagyúr
válasz
RepeatSector #3660 üzenetére
Jelenleg egy 800*600-as monitort használok. Úgyhogy mindegy
-
ldave
félisten
válasz
mexicanraven #3017 üzenetére
LCD tv-re simán lehet csatlakoztatni, monitorra nem lehet segédeszköz nélkül.
-
ayo
veterán
monitorra is kotheto nyilvan premiumabb fajtabol de vigyazz vele mert a fekete nagyon fekete lehet = tul sotet es ebbol sok problema lehet, ajanlatos eloszor letesztelni haver kabelevel a cuccot mielott megveszed a draga kabelt hogy jo e egyaltalan v be lehet kalibralni hogy jo legyen. ezt csak azert mondom mert pl nekem nem lehetett a feketet vilagositani hogy lassam is mivan es ez sok jateknal elegge zavaro volt sajnos
-
ldave
félisten
válasz
mexicanraven #3012 üzenetére
Pontosan nem vagyok benne biztos, de ha jól tudom akkor a Wii csak analóg jelent tud kiadni (480/576i vagy 480p), szóval tuner nélkül szerintem nem köthető monitorra.
-
mexicanraven
senior tag
Sziasztok!
Mivel számomra egyértelmű választ nem kaptam a fórumban keresgélve, ezért feltenném!
Gondolkodok egy Wii beszerzésén, de elég szerteágazó dolgokat olvastam a monitoron való használatról!
Nekem van egy LG W2243T LCD monitorom, ami rendelkezik egy D-Sub és egy DVI-D csatlakozóval!
Mi kell ahhoz, hogy csatlakoztathassak egy Wii-t? A kapott kép élvezhető lesz?Előre is köszönöm a segítséget!
Üdv.
-
moli.hu
őstag
válasz
Blackhole13 #2787 üzenetére
meg a kabel is lehet hibas, probald mozgatni a kabelt a csatlakozonal. masik kabelt kiprobalasra csak egy wii-tulajdonostol tudsz szerezni, gondolom az nehezkes.
a monitoros osszekotesrol mar sokszor beszeltunk a forumban. -
Lotusz
tag
sziasztok, az lenne a kérdésem, hogy ha monitorra szeretném rákötni a wii-met, hogy kaphatom a legjobb minőséget, milyen kábel kell hozzá? a monitoromon van dvi, vga, composite és s-video bemenet.
köszi -
Spirit
őstag
Az új géphez vettem 7k-ért egy nagyon jó kis kábelt. D-sub-ra alakít, és jack-en is kivezethető a hang. A baj csak ott van, hogy 2 monitorom és a projektorom sem támogat ilyen alacsony felbontást D-sub-on keresztül. Kompoziton a projektorról gyönyörűen megy, de azért kösz....Valakinek valami ötlete?
-
tomgabor
senior tag
Sziasztok!
Szeretnék venni egy Wii-t elolvastam az 1 hsz-t de lenne egy pár kérdésem:
Ha elhelyeztük a masinát, akkor kössük a TV-re, monitorra.Ehhez a művelethez használhatjuk a dobozban megtalálható AV kábelt (egyszerűen "színt a színbe" csatlakoztatjuk) Így 480p felbontást érhetünk el, vagy használhatjuk a komponens kábelt is. (ezt külön kell megvásárolni) mely élesebb, szebb képet ad, és a felbontás is nagyobb, 576i lesz.Szóval: sárga-fehér-piros RCA=480p
Hz
piros-zöld-kék-fehér-piros RCA= 576i
Hz
Én egy TV-tuner kártyára szeretném rákötni de csak 50 Hz-t tud, ezt tudja a Wii is és a játékok is?
Hova menti a játékállásokat?
-
Picco
addikt
Vegre sikerult rakotni a monitoromra a wii-t
szoktatok online jatszani? mi lenne ha osszehoznank valamikor egy mario kart vagy valami mas online party-t?
-
vikcsi
senior tag
Milyen jó lett az 1. hsz!
Sok kérdéstől megkíméltelek volna titeket, ha hamarabb van
Egyébként egyre jobb ajánlatokat kapok wii-re, viszont még egy tv-t is be kellene szerezni, mert monitoron nagyon kicsi lenne, úgy érzem -
Zomb€€
őstag
A pisztolyhasználóktól kérdezném, hogy a célzás miként történik? Lehet adni a pisztoly célzókájára? Mert azt vettem észre, hogy a monitorhoz távolodva ill. közeledve változik a pointer helyzete, ergo nem túl hiteles a "Becélzom és odalő" helyzet.
Vagyis csak fix távolságból lehet jól használni? -
Picco
addikt
Helló mindenki.
Penteken jon a wii-m, elorelathatolag.
Szeretnek addig mindent beszerezni hogy tudjunk jatszani baratnommel.
Kerdes h ez a wireless nunchuck mennyire lehet jo? van valakinek ilyen?mar varom a kis gepet, csak felek h keves lesz neki a 28"os monitor, szereznem kell egy normalis TV-t....
-
vikcsi
senior tag
Monitoron dvi és analóg vga van. Érdemes lenne egy hdmi-s moncsi? Mert ez fullhd egyébként, szóval ha kábellel megoldható, akkor nem keresnék másik moncsit...
Különben ezek a konzolok mennyire hajlamosak arra, hogy tönkremenjenek? Legyek bátor gari nélkül venni, vagy inkább ne?
Azért valami elektronika is van azokban a műanyagokban, s az lehet mondjuk gyári hibás
mod: konkrétan ez: [link] jó vételnek tűnik vagy átlagos?... angol import... tényleg ezekben van magyar menü?
-
vikcsi
senior tag
Még 1db kontroller is van hozzá, ugye?
Szóval ha még ezen felül veszek pluszba egyet, akkor tudunk ketten játszani...Itt mindenki tv-hez köti, vagy van aki szgép monitorhoz? Mert akkor kérdeznék, hog pontosn milyen kábelek vannak hozzá, illetve mennyibe kerülnek s hol...
Pulsar: amiket árulsz tartozékokat, azok garisak? Mást is tudsz hozni, vagy csak azt a néhányat amikről kép is van?
-
vikcsi
senior tag
válasz
moli.hu #2386 üzenetére
Ha drága, akkor nem is adnék ki rá... később is lehet venni, ha hiányozna
Ssóval akkor mit is kell pontosan venni? Mármint mi legyen egy csomagban? Ugyanis ahogy nézem az árakat, használt lesz.
Valaki feltudná sorolni a kötelező tartozékokat?
Annyi tudok, hogy softmodos legyen. M+ hoz pedig több játékot is adnak... milyen alapjátékokkal jönnek ki ezek?
Célszerű lehet akkor még egy kontroller, hogy többen játsszunk, többi meg gondolom időközben kialakul?Még egy kérdés... szóval ha van egy hdmi-s monitorom, akkor simán hdmi kábel elég? + hangnak rca vagy valami átalakítója?
Milyen csatlakozók vannak egy wii-n?
-
vikcsi
senior tag
Na mire leírtam, már választolál épp
Inkébb írok még1-et, mert sok leszSzóval ha nem motion pluszos pack, akkor mi kell hozzá? Nunchuk? Ezzel lehet két kontrollert pl. boxhoz hozzákötni? (azért ez a példa, mert ehhez biztos két kéz kell
)
mi az a wiiware?
soft modos gépet gondolom használtban lehet venni?
pendriveról is lehet betölteni ugyanúgy?Mi okoz nagy problémát? A letöltés?
Monitorra hogy lehet kötni?
Bocsi a sok kérdésért, de abszolút lüke vagyok ehhez, most okosodnék ki
Mindegyikben van dvd olvasó? - erről lehet játékot betölteni? Vagy sd kártya?
Köszi neked is
-
ahogy zsom! fórum társ is írta, érdemes venni még egy kontroller, és hozzá egy nunchuk-ot. Alapból mind a kettőből van egy-egy, de mivel igazán egy ez party konzol, tehát többen játsszák, ezért a kényelem érdekében jó ha van több. (Max 4)
érdemes venni hozzá aksit is, hacsak nincs elem gyáradEnnek több fajtája van. Vagy veszel sima AA-s ceruza elem aksit, vagy van hozzá sima direkt a kontrollerhez való is.
Ha nem Motion Plusz-os pack-ot veszel, az is kell hozzá. Talán ez a legfontosabb. Ez a precíz mozgást segíti elő, és a kontroller végébe kell bele dugni.a pontokkal apró játékokat tudsz venni a wii shopban. Ez egy menü a wii-ben amivel a netre csatlakozva jelennek meg a megvásárolható játékok. [link]
mivel ezek a játékok nem túl nagyon (pár mega) nem valami extra játékok, de van köztük pár jópofa. Mondjuk wiiware-kat le is lehet akár tölteni
ha viszont szoft mod-os gépet veszel (lejátssza a backup játékokat, na meg a letöltötteket is (főleg usb-re dugott HDD-ről)) akkor ezt el is felejtheted. Egyrészt, mert le töltheted, másrészt, mert nagy problémákat is okozhat a dolog.lehet monitorra kötni, de alapból csak olyan kábelt kapsz hozzá, amit a TV-re tudsz csak rádugni.
ja, és extra kiegészítőként vehetsz balance board-ot is. Elég jópofa dolog, bár az ára annyira nem baráti (18-22k) de vannak játékok amiben nagyon meg tudja dobni a játék élményt
-
Zsom!
tag
Lehet monitorhoz is.
A nunchuck-on van az analóg kar, és Z, C gombok. (Meg persze ezzel is lehet "hadonászni".)
A pontkártyákkal tudsz online tartalmakat vásárolni. (wiiware, virtual console)
Softmod-ot csak akkor használj ha nem szeretnél fizetni a játékokért (vagy szeretnél néhány pluszt is).MÁS:
Szeretnék írni egy normális, információ dús 1. HSZ-t, de ehhez kéne valaki(k)nek a segítsége.
Ha valaki szívesen segítene akkor kérem jelezze itt a topikban, privátban.Köszönöm!
-
vikcsi
senior tag
És milyen tartozékokat érdemes hozzá venni? Ahogy beleolvastam az 1.hsz-ben levő indexes cikkre, célszerű két kontroller, meg valami nunchuck vagy mi, ami összeköti őket.
Lehet kapni 2000pontos kártyát, az mi?
Számítógépre is lehet kötni, vagyis normál monitorra? Vagy csak tv-re hdmi-vel? -
Zomb€€
őstag
Na tegnap klubtaggá váltam \o/
Ma beizzítom a külső racket, aztán meglátjuk mi lesz.Viszont lenne még egy kérdésem ami nem annyira Wii specifikus. Komponens kábelen van rákötve a monitoromra a cucc, viszont nem nagyon akar hangot kiadni magából a galád. Ugye 2 RCA az audiokimenet a Wii-ből, ezt meglehetne oldani, hogy a számítógépre kötöm mint Line-In?
-
Zomb€€
őstag
Már sikerült kiderítenem, hogy van komponens bemenet a monitoromon, szal nem kell DVI/HDMI átalakító.
Azt meg tudom, hogy kapok alap játékokat, a kérdésemmel konkrétan arra lettem volna kíváncsi, hogy én mint leendő Wii-klubtag milyen játékokkal kezdjek el játszani, miket érdemes beszerezni szerintetek. -
Sirpi
senior tag
Kompozit kábel jár hozzá alapból (+SCART átalakító), és lehet venni komponenst is (az jobb, csak nincs a csomagban). Ha a monitorodon egyik sincs (most nem kutattam végig a speckóját), akkor gondolom valami átalakítós megoldás kellene... Ehhez annyira mondjuk nem értek, de a google-lel most rákerestem, és úgy látom, van átalakító vga-ra és hdmi-re is, csak nem túl olcsók.
-
Zomb€€
őstag
Sziasztok!
A közeljövőben tervezek venni egy Wii-t (egész pontosan ilyet), és érdekelne, hogy gyárilag milyen kábeleket kapok hozz, amivel a monitorra tudom kötni? Van értelme digitális (DVI,HDMI) kábelt használni Wii-hez (tudtommal analóg jelet küld ki)? LG W63xx monitorral szeretném használni.
És érdekelne, hogy milyen játékokat érdemes összegyűjteni, mint kezdőpakk
Előre is köszi a segítséget!
-
AXisBOLD
addikt
nem tudom hogy felvetődött-e már, de megérdemelne ez a masina egy rendes első hsz-t.
ha van rá igény és vállalkozó összehozhatnánk valamit.
más: d-sub-os monitorra rá lehet kötni a wii-t?
-
ChrissTa
tag
Sziasztok!
Wii vásárlás előtt állok. A problémám az, hogy egyelőre csak egy TFT monitorra tudnám rákötni a wii-t (itt az albiban nincs tv-m
). Korábban már írták, hogy külső tv tunerrel megoldható a dolog. A kérdésem az, hogy egy belső tv tunerrel is menne a dolog? (ez már van a gépemben, így nem jelentene többlet kiadást.)
Van rajta s-video/kompozit, vagy minek hívják bemenet: az amelyiknél egy kábel van a video jelnek, kettő meg az audionak. Nem tudom, hogy mi a neve pontosan.Előre is köszi a segítséget.
-
moli.hu
őstag
válasz
hitman77 #1744 üzenetére
ezt nem, csak azt tudod allitani, hogy a kep alatt vagy folott van az infra (plusz twilight princessben es crossbow trainingben lehet csoppet kalibralni)
a kutyu ugy van gyarilag beallitva, hogy aranyos a kep atmeroje a kep tavolsagaval, hiszen arra szamitanak, hogy akinek nagyobb teveje van, az messzebbrol nezi azt (en mar a 24-es monitoromon a subtitle-t ugy olvasom, mintha teniszmeccset neznek). igy ha a kep kozepet lejjebb is allitanad, akkor is hamarabb ernel a kep szeleihez ugyanakkora mozdulatra.
rakd megkozelebb az infrat. (ha jol gondoltam vegig.......)[szerk: sokminden]
-
AXisBOLD
addikt
hy all.
wii-t rá lehet kötni D-sub monitorra?
-
TazLeacher
nagyúr
válasz
Windsurfer #1600 üzenetére
Bal felső sarok, kereső, kulcsszó: monitor
-
Windsurfer
tag
sziasztok!
szeretném megkérdezni, hogy a Wii-t rálehet-e kötni LCD monitorra és úgy játszani?
-
ody42
senior tag
-
phpmoli
tag
sracok, kotott kozuletek mar valaki wii-t monitorra? (nem tevere.)
ha igen, milyen kabellel es milyen bemenetre? a monitor magatol felinterpolalta? -
grimetime
tag
hey. én is gondolkozom egyen. ami para, hogy 1680x1050 (16:10) 22"es moncsin tolnám. tudom, hogy a Wii csak 480p-t tud. Hogy fog ez kinézni, ha mégis rádugom a monitorra? Valakinél tapasztalat? választ előre is kösz.
-
yash
senior tag
Van egy elado Wii konzolom
Wiikey2 modchippelt, 2 remote, Eredeti Wii play, Wii sports, 4 ujratoltheto Philips akku bontatlan csomagban, Resident Evil - Umbrella Chronicles eredeti, egy kardozos jatek, aminek a cime megint nem jut eszembe
, meg vagy 40 jatek, GC config DVD, zsiruj tok a DVDk-hez. Ajandekba kapsz egy TRiWing nintendo csavarhuzot (hasznos, ha le akarod szerelni a chipet mert szervizeled a gepet, de erre nem volt meg szukseg nagyon)
Kulon elado vagy Wii-hez vasarolhato: neoya vga2 transzcoder. ami arra jo, hogy monitorra tudod kotni a Wii-det a Playstationodoet, Xboxodat, a PC-det, szoval akarmit. www.neoya.con-on van rola info. van hozza xbox kabel meg wii-s is, meg monitor addon kabel is.
Arat most igy hasrautes szeruen fogok mondani, legyen mondjuk a Wii konzol az osszes cuccal 350 euro, a transzkoder meg mondjuk 150. Mindegyik hardver kb 2 honapos, perfekt allapotban, profi tulajtol. Sehol egy hajszalnyi karc a cuccokon, minden csilivili, mintha most jottek volna Japanbol. Garlevelek, papirok, stb, megvannak, szamla is. A neoya-ra nincs gari, mert kinabol jott, de amugy nincs vele gond.
Az alap garancialeveleken felul sajat magam adok plusz egy het kiprobalasi garanciat (de a postakoltseg felet a vevo allja akkor, amig visszajon a cucc egyben), ami azt jelenti, hogy visszaadom a penzed, ha atvertelek!
Minden csilivili allapotban, karcmentesen! Nyugodtan ra lehet fogni, hogy vadonatuj.
Szerintem jo akcio, de lehet alkudni is
-
yash
senior tag
na felszereltem ma egy wiikey2-t. hat, nem tudom van-e ertelme, nem olvassa egy adott reszen az elso (igaz egyetlen) irott DVD-met. (tudom, hogy warez-szagu, de legyszi moderatorok ne szedjetek le, inkabb pont, hogy antireklamnak szanom!). szoval, szerintem nem eri meg szenvedni vele, az meg mas kerdes, hogy nem piskota darabokra szedni a wii-t, raadasul millio csavar van, nekem ket fem alkatresz meg egy csavar nem fert vissza bele
egyszeruen fingom nincs, hova kene visszatenni oket, igaz muxik igy is... na mindegy, szoval ne hackeljetek, mert nem eri meg kicsit sem ugy nez ki! csak sok melo van vele, es haszna meg szinte semmi... ezen a heten jonnek ak abelek x2vga2 boxhoz, majd letesztelem azt is, aztan leirom ide a tapasztalatokat, hogy lehet-e wii-t sima szamitogepes monitorra kotni, es milyen eredmenyt kapunk... majd meglatjuk, egyelore megy nalam a szadi, jeee!!!
-
SD456
csendes tag
Hi all!
Van valami olyan átalakító kábel, vagy cucc amivel ki lehet kötni a Wii-t monitorra ? (Samsung 226BW)
Előre is köszönöm!
-
G4bi89
senior tag
Na mondhatni nagyon kezdő vagyok Wii témában.Mivel még nincs Wii-m de szeretnék egyet
Szóval hol lehet olcsón kapni elöszőr is ez lenne a kérdésem és,hogy hol lehetne chipeltetni vagy,hogy nevezik ezt Wii-nél(ARGONAL)
Esetleg létezik olyan hely ahol már alapból ha kéred chipelik is.
Másik kérdésem az lenne,hogy vagy egy LCD monitorra (17colos) tudom rákötni (rélehet?) és van egy 72cm-es "régi" katodsugárcsöves TV (CRT)
melyiket a jobb?
Hirtelen ennyi -
ploteus
aktív tag
Egy kérdés:
Ezt a gépet lehet monitorra kötni?
Mert nekem nincs tv-m -
ByB
addikt
Hát ezzel még inkább csak kedvet csináltál hozzá! Leírásod szerint a hely is elegendő szobámba, a monitor is elég nagy, akkor jövőhét elején nekiállok keresgélni, hogy hol lenne érdemes megvenni! Kösznöm a beszámolót.
ui.: ''...időre beélyegfelnyalásban...''Ezt elképzelem, ahogy lassan elfogy az ember nyála, asztalcsapdosós nevetésbe kezdtem!
-
rudi
nagyúr
Szerintem pontosan a társaság a lényege a Wii-nek. Ha elég hülye banda jön össze, akkor ugye az időre beélyegfelnyalásban meg forgósszéken pörgésben és társaiban is el lehet versenyezgetni jóideig, ezeknél a Wii időtállóbb
Az osztott képernyős páros játékokban (tenisz, box) ajánlott a széles monitor/TV mert úgy jobban kifér. Ez a tenisznél fontos. Nekem itt Veszprémben jó nagy széles TV-m van, de otthon, az 55-ös 4:3-ason is elég jól elszórakozunk. Kezdő társaság (mondjuk 4 ember) teniszben még elég sok helyet igényel, mert karból suhogtatnak mint a valós teniszben, de az ügyesebbek csuklóból (max könyökből) játszanak. Mi 4-en klasszikus TV-nézős ülős felállásban szoktuk tolni a teniszt (2 fotel + szofa), de otthon, hugomékkal kell a 3 x 3 méter. A többi páros játékhoz kisebb hely is elég. Ha állva nem versz le magad körül semmit, akkor már OK.
-
ByB
addikt
Azt hiszem pár buggyant örökgyermek mindig akadni fog, akivel lehet játszodni kicsit!
Mekkora teret igényel a móka, illetve elég az élményhez egy 24 colos monitor, vagy igényli a rendes tv méretet? Talán 72 centis ami itthon van!? És van-e ajánlat, hogy hol vegyem meg, esetleges akció, vagy ajándék játék miatt? (Budapesten)
-
laxius_
tag
nem irigykedem ps3 ra, csak nem értem azt hogy miert isteniti mindenki.
A jelenlegi jatetkok amik vannak rá, megneztem mediamarkt ba hát a graf sz@arabb mint xbox... tudom hogy ez majd javul DE és itt a lényeg.
2 év mulva amikor már eléri a ps3 azt a szintet minőségben a játékokban amit szántak neki, már fogok már 1-2 évet hogy kijojjon az ujabb konzol, mert nem kell 5évet várni az ujakra hidd el, mert annyira felgyorsult a technologia.
4-5év mulva ugyis kidobnak ujat (sony lehet hogy nem de valaki mas tuttira- szerintem MS biztos) Szoval mire ps3 megmutathatja mit tud addigra jon egy uj ami alázni fogja.
Szegeny sony ezt bebukta és az az egy szerencseje van hogy PS2 tulajdonosok olyan szinten elfogultak, hogy sikerul legalább felét (60milliot) megtartani a vasarloi kozul akiknek van ps2. A ps2 sikerének köszönhető a nagy istenítés.
Erőgép stb... Ez meg egy viccMi az ami jelenleg vagy akár 1 éven belüll kihasznalja az erejét ? semmi
max 1.5 2év mulva, de az meg szerintem késő de kiderül.
Nem irigykedem inkább az dühít hogy puszta dacból és büszkeségből fikázzák a Wii -t sokan, mikozban ha megfogsz a kezedbe egy controllert 3 oraig nem tudod letenni annyira izgalmas. És ez a lényeg hogy leköt de nagyon és ehhez nem kell a csillivilli grafika meg semmi.
Sajnos az emberek többségének fontos a külcsíny de nagyon (tudom hogy ps3 ban van belbecs mert ugyebár erőgép), és ezért csak a grafikat nezik.
De én anno a heroes3 nevu jatekkal pc-n 10000szer többet jatszottam mint az azutan kiadott 4-el 5el összesen... Mert a hiperszuper 3d miatt a játék elvesztette varázsát...
Hiába osztják hogy ps3 jatek elethu... Nem az... akkor lesz az ha VR sisakban fogod nyomni filmszerű grafikaval az uj nintendot vagy ps-t, de arra varni kell még 3-4 évet....
Szoval szerintem a szorakozas a fontos...
Nem szerettem sose a monitorfejű játékosokat... a Wii vel játszani öröm és bódóttág és még annak is aki nézi, még ő(k) is jól szorakoznak....
Nintendo ezt jol kitalálta szerintem.
Ha meglesz uj LCD tv-nk akkor kiderul hogy a grafika csunya e... de mondjuk egy jó példa... A need for speed hot pursuit sokkal elvezetesebb volt mint a carbon, mert a carbon sötét meg nem olyan élvezetes hiába csillivilli...
Nemtudom... Nem irigykedem, mert ha nagyon akarnek vehetnék aranyárban ps3-t...
2 hét kellett hogy rájöjjek mekkora nagy lehuzas ez a ps3... ha 1év mulva 70-80 ezer ért fogjak osztogatni és lesz jo jatek hozza akkor is megfontolando, mert Wii controller nem lesz hozza olyan mint Wii hez hiaba irta fentebb valaki... A Sony kontrollerje csak a töredékét fogja tudni annak.. Ezért előny a jövőbeni fejlesztésekhez a Nintendonál van, mert egyedivel rukkolt elő...
Ha veszek Ps3-at amikor már olcsó lesz akkor csak azért fogok venni, hogy esetleg valami fifa08at vagy mást élethűbb grafikaval jatszhassak, vagy valami hasonlo jatek miatt...
Ugyan az a helyzet a Ps3al mint nintendoval... ott meg az iranyitas gyenge azok utan hogy latttad mit tud a Wii bénának érzed magad a kis kontrollerjukkel
De aztan ki tudja mit hoz a jövő.. remélem sok Wii játékot
Jah és még valami... Gondolj bele jelenleg milyen PC-t vehetsz 200e ből... te inkabb ps-re költenéd? -
rudi
nagyúr
válasz
kapcs-ford #372 üzenetére
És ebben mi a pláne? Fordítva sokkal-sokkal nehezebb lenne implementálni, úgy, hogy a távirányítóban van egy infrás fényforrás, és két, egymástól alig 30 centiméterre lévő detektor veszi az adást. Azt eddig is tudtuk, hogy a nem monitorra irányuló mozgást bluetooth adja (már PC-s ''drivert'' is láttam hozzá), kézenfekvő, hogy a pointer jelét is így adják tovább.
-
piqla
őstag
Történet
A Wii a Nintendo által gyártott videojáték-konzol. A konzol eredeti tervezett neve Revolution (Forradalom) volt. A konzolt a Nintendo GameCube utódja.
Különleges tulajdonsága, hogy vezetéknélküli távirányítókkal irányíthatók a játékok, melyeket Wii Remote-nak neveznek. Az Wii Remoteot kézben tartva, képes a mozgás 3D-s lekövetésére.
A Nintendo 2004-ben jelentette be a konzol tervezését, majd 2005-ben hozták nyilvánosságra a rendszert. 2005 szeptemberében mutatta be a konzolt Satoru Iwata a cég vezérigazgatója. Végül 2006 december 8.-án került a boltokba.Az eszköz:
A konzol a piacon a legkisebb méretű, a versenytársaival szemben.
A konzol használható állítva, illetve fektetve is. Állított használatát megkönnyíti egy dokkoló egység. A készülék elején található egy DVD olvasó, mely képes olvasni a normál méretű, 12cm átmérőjű lemezeket. Ilyenen jelennek meg a Wii játékok. Képes befogadni a 8cm-es lemezeket is. Jellemzően a GameCube játékok jelentek meg a mini lemezeken. (a konzol teljesen kompatibilis a GameCube játékokkal és annak kontrollereivel) elöl kap még helyet egy SD kártya olvasó mely használható a rámentett fotók szerkesztésére (Photo Channel segítségével), játék mentések tárolásával. A készülék hátulján található két USB port is, melyre akár billentyűzet is csatlakoztatható, így könnyedén lehet internetezni a géppel(az USB portokon keresztül akár tölthetjük is pl. telefonjainkat.) A tetején négy GameCube vezérlő csatlakozó várja a retrózni vágyókat.Milyen csomagok vannak? Melyik csomagban mik vannak?
Kezdjük a legolcsóbbal, ez egy kezdő csomag, melyben megtalálható:
-maga a fehér gép
-egy Wii remote (a mostani csomagokhoz jár egy szilikon tok, és egy erősebb csuklópánt is)
-egy Nunchuk
-AV kábel, Euro Scart adapter
-Sensor Bar
-Tápegység
-Függőleges tartó
-Wii Sport játékVan ennél egy bővebb csomag is:
-ugyanazok vannak benne mint az előző csomagban, de kapunk még egy Wii Motion Plus-t, és egy Wii Sport Resort játékot is.Van még egy csomag ami teljesen megegyezik a második csomaggal, csak nem fehér a gép, nem fehérek a kontrollerek, hanem ezek mind feketében pompáznak.
fekete csomagTechnikai paraméterek:
Processzorok:
• Processzor: PowerPC alapú Broadway mikroprocesszor, órajel 729 MHz
• Grafikus vezérlő: ATI Hollywood (grafikus chip) órajel 243 MHz
Memória:
• 88 MB elsődleges memóriatár (24 MB "belső" 1T-SRAM integrált, 64 MB "külső" GDDR3 SDRAM)
• 3 MB GPU struktúrált memória
Háttértár:
• 512 MB beépített NAND flash memória
• SD és SDHC kártya bővítés elérhető, maximum 32 GB kapacitásig
• GameCube memóriakártya
• 8 cm GameCube optikai lemez és 12 cm Wii optikai lemez kompatibilitás
• Macronix Mask ROM
Kép:
• Maximum 480p (PAL/NTSC) vagy 576i (PAL/SECAM), 4:3 és 16:9 szabványok
• RGB SCART (csak PAL), S-Video (csak NTSC), kompozit videó kimenet, vagy D4 videó kapcsoló
Hang:
• Sztereó: Dolby Pro Logic II
Portok és külső csatlakozási lehetőségek:
• Maximum négy Wii távirányító (Bluetooth kapcsolattal) – öt játékos négy Wii távirányítót és egy GameCube vezérlőt használhat
• Egy SD memória kártya hely
• Kettő USB 2.0 port
• Egy szenzor port
• Egy kiegészítő port a Wii távirányító alján
• Négy Nintendo GameCube vezérlő port
• Kettő Nintendo GameCube memória kártya port
• Mitsumi DWM-W004 Wi-Fi 802.11b/g vezetéknélküli modul
• USB 2.0 / Ethernet LAN kompatibilis adapter
Fogyasztás:
• 18 watt működés közben
• 9.6 watt készenlétben, WiiConnect24 készenléti kapcsolattal
• 1.3 watt készenlétben
Méretek:
• 44mm x 157mm x 215,4mm (szélesség, magasság, mélység)
• Súly: 1,2 kgRakjuk össze!
Először is találjunk egy helyet ahol maga a gép lesz, állítva (függőleges tartó), vagy fektetve.
Azt ajánlom, hogy állítva helyezkedjen el a gép mert így sokkal jobban szellőzik.
Ha elhelyeztük a masinát, akkor kössük a TV-re, monitorra.Ehhez a művelethez használhatjuk a dobozban megtalálható AV kábelt (egyszerűen "színt a színbe" csatlakoztatjuk) Így 480p felbontást érhetünk el, vagy használhatjuk a komponens kábelt is. (ezt külön kell megvásárolni) mely élesebb, szebb képet ad, és a felbontás is nagyobb, 576i lesz.
Ha ezzel is meg vagyunk csatlakoztassuk a tápegységet.
Ezután csatlakoztassuk a Sensor Bar-t. Ezt a kis egységet rakhatjuk a TV, montior, alá, vagy felé, csak ezt ne felejtsük el beállítani majd a menüben.Fontos hogy a TV / monitor közepéhez igazítva helyezzük el. Fontos még, hogy ne legyen a közelben tükröződő (az ablak is ide tartozik) tárgy mert bezavarhat a működésben.Kontrollerek:
Hogyan is párosítsuk őket a Wii-vel?
Ha a Wiimote-ról leszedjük az akkumulátor (elem) takaró fedelet akkor láthatunk egy piros gombot. A Wii elején lévő ajtót kinyitva szintén láthatunk egy piros (SYNC) feliratú gombot. Ezt a kettőt kell egyszerre nyomva tartani ~20 másodpercig, és már kész is. Ily módon kell a Balance Board-ot is csatlakoztatni.
Wii Remote (Wiimote):
Tulajdonképpen ez a fő irányító, mely 3D-s gyorsulásmérővel (giroszkóppal) és infravörös érzékelővel van ellátva. A konzollal Bluetooth kapcsolaton keresztül kommunikál. Található rajta egy Power gomb, egy d-pad, A, B gomb, Home gomb, +, - gomb, 1-es, 2-es gomb. A Wiimote-ba be van építve még egy kis hangszóró is. Különösen ajánlott a csuklópánt használata is, nehogy "hadonászás" közben kiejtsük, eldobjuk a Wiimote-ot. Az alján pedig egy csatlakozó van ahova a Nunchuk-ot, a Classic Conroller-t illetve a Motion Plus-t lehet csatlakoztatni.
Nunchuk:
A másik fontos irányító, melyen megtalálható az analóg joystick, a C, és a Z gomb. Természetesen ezzel is lehet "hadonászni", de önállóan nem használható, a Wiimote-hoz kell csatlakoztatni. Nem mindegyik játék használja.
wiimote+nunchukClassic Conroller/Classic Conroller Pro:
Ez egy hagyományos kontroller melyet szintén a Wiimote aljához lehet csatlakoztatni. A Virtual Console játékokhoz szükséges, de néhány CD-n megjelent játék is támogatja. A Pro változat több gombbal van ellátva, és robosztusabb a kinézete.
A kontrollerekhez lehet még sorolni a Balance Board-ot, és még a Motion Plus-t is. A Balance Board egy egyensúlyozó pad, amit kevés játék használ ki. A Motion Plus feljavítja a Wiimote érzékelését egy giroszkóppal. Mivel a Wiimote aljához csatlakozik, ezért található rajta egy bemenet a Nunchuk-nak. Vannak olyan játékok, a GameCube játékokon kívül, melyeket GameCube konntrollerrel is irányíthatunk.
Még egy dolog: nem eredeti, Nintendo kontrollert nem érdemes "főkontrollernek" venni, mert gyakran pontatlanok.Egyéb hivatalos kiegészítők:
Wii Zapper: Puska adapter a Wii Remote és a Nunchuk számára. Az előbb említett két kontrollert az adapterhez kapcsolva játszhatunk, ez kényelmesebbé teszi a játékot.
Wii Wheel: Kormány formájú kiegészítő a Wii Remote-hoz. A szilikon tok nélkül kell belerakni.
Wii Speak: Egy mikrofon kiegészítő, ami USB-n keresztül kapcsolódik a Wii-hez.
Wii LAN Adapter: A Wii USB portjához csatlakozik, míg a másik felén LAN kábel számára található csatlakozó.
Wii Lens Cleaning Kit: A Wii olvasófejét tisztító lemez.
Nintendo Points Card:A hátulján lévő kódszámot kell a Wii Shop Channel-ben beütni, így a kártya értéke ezután pontokban lesz megtalálható a konzolon. Ezekkel a pontokkal lehet Virtual Console, WiiWare játékokat letölteni.
SoftMod, és ModChip:
Ezt a témát csak felszínesen érintenénk, mert az alapelveknek ellent mondana. De mégis muszáj megemlíteni, mert nagyon sok kérdés van ezzel kapcsolatban. Nem ötleteket akarok adni, inkább a veszélyekre hívnám fel a figyelmet!
Tehát kétféle módon lehet másolt játékokkal játszani a Wii-n.
ModChip: Kevésbé elterjedt. Ennek több oka is van. Az egyik az ára, hiszen 10.000 forint körüli ár nem éppen baráti, főleg, hogy mennyi kompromisszummal jár. Az első ilyen ModChip-es gépek képtelenek voltak az egyik legnépszerűbb kiegészítővel a BalanceBoard-al együtt működni. Egy nagyon sok mindenkit elrettentett. Mára már megjelentek a frissíthető software-el rendelkező ModChip-ek, és képesek követni a rendszer software frissítéseket, de mégis a legnagyobb hátrányát nem lehet kiküszöbölni, hogy szét kell hozzá szedni a gépet a beépítéshez.
SoftMod: Ez egy lényegesen kényelmesebb megoldás a ModChip-hez képest. Néhány feltelepített software-vel le el lehet indítani a letöltött játékokat. A régebbi hardware-es gépek képesek voltak írott lemezről is elindítani a játékokat ezen software-k segítségével, de mára már csak az USB adattárolóról (Pendrive, külső HDD) lehet lenginkább a játékokat futtatni. Ám ennek használata sem probléma mentes. Az első, hogyha valaki felelőtlenül végzi a programok telepítését garancia vesztéssel járhat. A következő probléma, hogy a géppel nem ajánlott internetre (WiiConnect24) csatlakozni, mert a rendszer frissítések szintén tönkre tehetik a gépet.
szoftver verziókKezelő felület:
A menü elég könnyen kezelhető, 4 oldal van és minden oldalon 12 hely van az un. Channel-öknek. Ezeket szabadon pakolászgathatjuk oda ahova szeretnénk. Alapvetően 6 ilyen "csatornánk" van, ezek a következőek:
Disc Channel: Innen indíthatjuk a játékokat.
Mii Channel: Itt kreálhatunk Mii-ket. Ezek tulajdonképpen a karakterek, melyeket (általában)
saját magunk képére formálunk. Őket irányíthatjuk néhány játékban, illetve megoszthatjuk őket, szépségversenybe küldhetjük őket.Photo Channel: Az SD kártyán tárolt képeinket, videóinkat tudjuk itt nézegetni, rajzolgatni árjuk.
Wii Shop Channel: Innen tölthetjük le a Virtual Console, WiiWare játékokat.
Forecast Channel: Időjárás "csatorna".
News Channel: Hírcsatorna, inkább Amerikában használják. (De leginkább sehol.)
Persze lehet letölteni egyéb csatornákat is:
Virtual Console Channel (játékonként külön); WiiWare Channel (játékonként); Internet Channel; Everybody Vote Channel; Mii Contest Channel; Nintendo Channel; Today and Tomorrow Channel; BBC iPlayer Channel
És vannak olyan csatornák is melyeket játékok telepíthetnek:
Wii Fit Channel; Mario Kart Channel; Rabbids Channel
"gazdag" menüOnline szolgáltatások:
Fontos: amikor az internet beállításokat végezzük semmiféleképpen se Magyarországot válasszuk, hanem pl. Angliát.
Csatlakozhatunk az internetre a beépített Wi-Fi modul segítségével (ha van Wi-Fi-s routerünk), vagy használhatjuk a LAN adaptert is.
Mire is lehet használni online a Wii-t?
1. Tudunk böngészni a masinával, de ehhez le kell töltetünk az Internet Chanel-t a Wii Shop Channel-ről. A böngésző megbirkózik a YouTube videókkal is, de egyéb Flash tartalmakkal meggyűlik a baja.
2. Használhatjuk a Wii Shop Channel-t is, ahonnan játékokat tölthetünk le pontokért cserébe.
3. Talán a legfontosabb, hogy lehet online multizni, de ezt játéka válogatja, mint ahogy azt is, hogy jó a multi rész, vagy sem. (Ide tartoznak az un. Friend Code-ok melyeket a játékok generálnak, és ezek segítségével tudunk játszani az ismerőseinkkel.)
4. Vannak még egyéb lehetőségek is, például a Nintendo Channel ahol NIntendo-s híreket. videókat tekinthetünk meg.
Játékok:
A játékokról oldalakat lehetne írni, de ezt nem tenném meg, inkább csak egy kisebb ismertetőt írnék.
Irányítás:
A legtöbb játék kihasználja a mozgásérzékelést, (jól, vagy kevésbé jól), de vannak olyanok is melyek nem, sőt vannak olyanok is ahol választani is lehet.
Linkek:
Nintendo
IGN Wii oldala
Wii Hungary
GamemagWii would like to play!
Az eredeti hozzászólás:
Megláttam megszerettem.
Aztán itt körülnéztem, nem találtam.
Úgyhogy ezennel megnyitnám ennek a kis csodamasinának a topikját; remélem, hamarosan sokunknak lesz az otthonában belőle egy. Tapasztalatok, élmények...
Hisz tudjátok: Wii would like to playMivel első hozzászólás, íme egy kis olvasnivaló, ha valaki valami eldugott kis faluból származna a dél-amerikai esőerdők mélyéről, és nem tudja mi ez:
[link] - A hivatalos weboldala a Nintendonak
[link] - A hivatalos weboldala a Wii-nek
[link] - Kimerítő olvasmány az Index jóvoltából[ Módosította: Ndruu ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● tilos a warez!
● olvasd el a téma összefoglalót!
- ! AKCIÓ !Garanciális - Számlás - PS5 Slim digital eladó
- Playstation 4 Pro 1TB CUH-7116B - Kontroller - 7 Játék - Frissen karbantartva - HÁZHOZ IS!
- Steam Deck 1TB OLED
- Xbox Series X, dobozában, kitisztítva+újrapasztázva, 6 hó teljeskörű gar., Bp-i üzletből eladó!
- PS4 FAT 1TB Dobozával + 2 kontroller + 3 játék
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 6/Apple Watch Series 7/Apple Watch Series 8
- Samsung Galaxy A23 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Noctua NH-D15 chromax.black léghűtés garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B365M i7 9700F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Samsung Galaxy Z Flip 3 256GB,Átlagos,Dobozával,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest