Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • ArthurShelby

    addikt

    Hali!
    Egy bérlőt szeretnénk kitenni, és ebben kérnék segítséget! Mi Bp-en vagyunk, a bérlemény egy vidéki nagyvárosban.

    Egy lakást 2010 után átírattak nagymamám nevéről apám nevére. A bérlő még nagymamámmal kötött szerződést. A bérlő 2020ig nem volt zaklatva, nagymamámnak továbbra is utalta a mára már nevetségesen alacsony bérleti költséget. A határozott idejű szerződés 2019-ben lejárt. Elvileg a kormány azóta hozott egy rendeletet, hogy ilyenkor a szerződés átmegy határozatlan idejűbe. De az eredeti szerződés még a rendelet előtt született így az érvényes rá?

    A probléma az, hogy a bérlő bekamuzott egy 3milliós felújítást, és erre hivatkozva akar pénzt kérni (már így is fizetve lett neki anno ezért vagy 600ezer).

    Azt a megoldást szerettük volna választani, hogy akkor 2 évig maradhatnak, de közjegyző előtt hitelesítik az új bérleti szerződést (btw ebben már az eredetihez képest dupla lenne a bérleti díj, csak az érzekeltetéshez jelzem). Ebben benne volt a 3millió forint, amit kértek. Viszont a közjegyzőnél kiderült, hogy ő csak a bérlőt hitelesíti, a 3millióról nem szól a hitelesítés, így újra csúszik az ügy (persze közben azóta sem fizetnek bérleti díjat).
    A 3milliós hitelesítéshez viszont kértük a számlákat, amire azt mondták, hogy megmutatják, de nem adják oda a számlamásolatokat, és az ügyvédjük szerint nem is kötelesek rá. Viszont mi így 3millióra nem szeretnénk kezeskedni.

    Hogy lehet őket a legegyszerűbben, leggyorsabban kitenni, megszabadulni tőlük?

    Ha jól sejtem bíróság lesz, de az idő, drága (ügyvéd), és macerás (bíróságra járkálás, ráadásul nem Bp-en), de hátha van egy jobb javaslatotok :)

    A rosszban mindig van valami megtévesztően jó, különben nem választanánk a rosszat

Új hozzászólás Aktív témák