Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Spet

    addikt

    válasz galoslac #15461 üzenetére

    Érdemes egy kis fogalommeghatározást végignyálazni, mielött bármit tesz az ember.

    Melléképítmény: az építési telek, illetve azon álló épületek rendeltetésszerű használatához, működtetéséhez szükséges építmény. (itt több dolog fel van sorolva, hogy mi minősül ennek, de egyik sem olyan dolog, amit a szomszéd végez)

    Építmény: építési tevékenységgel létrehozott, illetve késztermékként az építési helyszínre szállított, - rendeltetésére, szerkezeti megoldására, anyagára, készültségi fokára és kiterjedésére tekintet nélkül - minden olyan helyhez kötött műszaki alkotás, amely a terepszint, a víz vagy az azok alatti talaj, illetve azok feletti légtér megváltoztatásával, beépítésével jön létre. Az építményhez tartoznak annak rendeltetésszerű és biztonságos használatához, működéséhez, működtetéséhez szükséges alapvető műszaki és technológiai berendezések is (az építmény az épület és műtárgy gyűjtőfogalma).

    Huzamos tartózkodásra szolgáló helyiség: amelynek a használata folyamatosan két óra időtartamot meghaladó, vagy amelynél a használatok közötti szünet időtartama a két órát nem éri el.

    Épület: jellemzően emberi tartózkodás céljára szolgáló építmény, amely szerkezeteivel részben vagy egészben teret, helyiséget vagy ezek együttesét zárja körül meghatározott rendeltetés vagy rendeltetésével összefüggő tevékenység, avagy rendszeres munkavégzés, illetve tárolás céljából.

    Lényeg a lényeg utána kéne járni hogy alaprajzon fel van-e tüntetve a melléképület. De természetesen menni lehet a közjegyzőhöz, több szomszéddal karöltve, hogy jogtalanul huzamosabb ideig tartózkodnak egy olyan melléképítményben, ami nem erre a célra van kialakítva.

    [ Szerkesztve ]

    Eladó Seiko 7016-5000 Seiko Monaco

Új hozzászólás Aktív témák