Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • updog

    senior tag

    Sziasztok!

    Sorry, közben megvan a garancia/fogy.véd. topic, de hátha itt is tud valaki okosat :)

    Használtautó szavatosság téma.

    05.16-án vettem egy használt autót (1M feletti értékben), vittem magammal használtautó-szakértőt is. A kereskedő elmondta, hogy az autó elejébe oldalról koccoltak (elvileg kb. 10-zel gurulva egy kapubejárónál), de csak elemcsere volt, illetve fényezés. A szakértő körbenézte, alulról is megkamerázta, elég sokmindent megnézegetett, méregetett rajta, mentünk is vele, végül megvételre ajánlotta.

    Kaptam állapotlapot az adásvételi mellé, ott be van ikszelve, hogy a futómű "átvizsgálandó", illetve megjegyzésbe odaírva, hogy "a vevő saját autószerelőjével, átvizsgált, kipróbált állapotban vette át", az adásvételin szerepel, hogy "az eladó a vevőt a gépkocsi műszaki állapotáról, esetleges sérüléseiről részletesen tájékoztatta, aki ezt tudomásul vette".

    Az autóhoz "garancia" címén (ezt csak szóban hívta így a kereskedő) kötöttünk egy Mapfre biztosítást is, ebben a járműre vonatkozó kategóriában már csak a "motor, kézi sebességváltó, erőátvitel" tételek szerepelnek, tehát erre a problémára nem vonatkozik.

    Ma beadtam a szervizbe a járgányt, és hívtak, hogy az első futómű nagy része cserés, 200e. felett lesz a javítás.

    A kérdésem: a fentiek (adásvételibe, állapotlapra írt szövegek, megkötött "garancia" biztosítás) alapján van-e továbbra is lehetőségem a szavatosságot érvényesíteni a kereskedőn? Ha igen, hogy működik? (vagy a futómű kopóalkatrészekből áll, és ez van?)

    A minimum hogy most küldök egy emailt nekik, hogy legyen nyoma, utána felhívom közvetlen akitől vettem, eddig OK.

    Szavatosságot szeretnék érvényesíteni, rejtett hiba miatt? Gondolom lesz sablonszövege (ők nem vizsgálták be, akitől ők vették nem mondta, eddig jó volt, én már helyben átnézettem, aláírtam hogy ismerem a hibáit stb., még az én fantáziám is végtelen, nem még a kereskedőké) ezekre vissza tudok vágni valamire való hivatkozással, vagy ez már megérné hogy rögtön egy ügyvéddel küldessek egy ajánlott levelet nekik?

    Ha véletlenül hajlanának rá, az hogy működik? Ha jól értettem visszaolvasva itt, ők bármilyen trógerrel egy használt alkatrészre is kicseréltethetik, aztán nesze? Van alapja a közös megegyezésnek, hogy az én általam választott szervizben csináltassuk, és mondjuk cserébe nem a teljes összeget vasalom be rajtuk?

    Köszi előre is! :R

    [ Szerkesztve ]

    "Bocs, főnök, de én csak két emberben bízom. Az egyik én vagyok. Nem maga a másik." || "Hóhahó, mégis van graffaló!"

Új hozzászólás Aktív témák