Új hozzászólás Aktív témák

  • azbest

    félisten

    Nem semmi... szóval, ha a mozgássérült vár az autóra, akkor legális. De ha az autó vár a mozgássérültre, akkor illegális. Tehát, a legjobb módszer, ha a kártya tulajdonosa nélkül nincs ott senki az autónál. Azaz, ne menjen az autóhoz addig, míg a kártya gazdája oda/vissza nem ér. Ha mégis ott találnak valakit, akkor azt tetten érik közokirat hamisításért.

    Ez is olyan, amikor elég nehéz bizonyítani, hogy vásárolni ment és visszaélt a kártyával, csak alibiből akarta-e hívni a gyereket (mondjuk orvosi beutató vagy előre egyeztetett időpont ezt megdönteté gondolom). De még akkor is ráfázhat, ha a jog szerint addig nem állhat oda, míg nem érkezik meg a kártya gazdája. Ha nincs hely, addig körözzön a paraszt és majd ha a felveendő személy odaért, akkor lassíthat. :U
    Ha meg ő csak sofőr, akkor amíg benn vannak az orvosnál se álljon ott az autóval / ő ne legyen az autó közelében (bár így már lehet illegális), ha az autónál marad, mert akkor sem lehet kapásból bizonyítani, hogy jogosan használja.

    De simán ugyanígy járhatott volna, ha mind az üzletben vannak (vagy orvosnál) csak előbb megy le az autóhoz. Kivéve, ha kifejezetten kifigyelték, hogy leparkol, egyedül bemegy vásárolni és így kapták rajta. Akkor statuálunk, úgy is ha tényleg szállításra vár.

    szerk
    A jogász véleménye jópofa, hogy a parkolás az út része. Csak ő út - parkolás - visszaút esetet gondolhat.
    Viszont a valóságban megeshet ,hogy parkolás - út - parkolás - visszaút - parkolás lesz a helyzet. Főleg, ha segíteni kell kihozni és bevinni a jogosultat.

    (#11535) Jorus
    ettől még mondjuk az autó adataival is indíthatnak akár valami ügyet, aztán az autó tulajdonosát elővehetik, hogy bizonyítsa az ártatlanságát.

    amúgy értem én, tényleg sokan visszaélhetnek ezzel, hogy "várják" a jogosultat, csakhát azért dredd bírót nem kéne talán játszni

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák