Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • *Ropi*

    félisten

    válasz ptoma #27740 üzenetére

    A 3 számjegyűeket elfelejteném a helyedben:

    - 40D: 10 MP szenzor, nagyon pontos expóval használható ISO3200 (ez nála a plafon), kellemesen meleg színvilág jellemzi. A kijelzője viszont hulladék: tudni kell, hogy mennyire nézzen ki rosszul a kijelzőn valami ahhoz, hogy monitoron tökéletes legyen. ;) :D Élességet pl. csak úgy lehet rajta találgatni, hogy a váz jpeg motorjának az élesítését max.-ra húzod a picture style-ban. ;)

    - 50D: 15 MP szenzor, magas ISO-n jobb mint a 40D, cserébe ISO 1000-ig jóval zajosabb pixel szinten (1600-on már előnye van). A kijelzője már jobb felbontású annyival, hogy élességet is lehet rajta ellenőrizni. Tud AF Micro Adjustmentet (igaz még csak 1 pontost). A zajszűrés az az "auto lighting optimizer" már finomabban állítható benne (mondjuk én mindkettőt kikapcsoltam már az első pillanatban :D). Az AF rendszerük ugyanaz a 9 pontos (a középső dupla keresztszálas), csak az 50D Live View közben már automatikusan tud kontrasztérzékeléses AF-t, nem kell hozzá külön gombot nyomni, mint a 40D-n.

    - 60D: 18 MP szenzor: ez is ISO 12800-ig [H2] megy fel mint az 50D ésmár fejlettebb (19 pontos) AF rendszere is van + kihajtható a kijelzője. Viszont az előző két vázzal ellentétben csak SD kártyát kezel (azok a jóval srapabíróbb CF-et). Ami stúdióban fontos lehet: nincs PC-Sync csatlakozója, tud infrás vakuvezérlést. Tud FHD videót, vázon belüli raw konvertálást, infra távirányítóval is el lehet sütni (pl.: RC-1, RC-5), az auto ISO felső limitje szabadon konfigurálható. Amik nagy hátrányai: kevesebb dedikált gomb, a joystick és a multi-flash támogatás hiánya, meg csak 1 felhasználó által programozható mód van (általánosan rosszabbul konfigurálható) és újra kivették az AF Micro Adjustmentet...

    A kérdés még mindig az, hogy mire akarod használni? ;)

    Weboldalam: http://karpatisandor.hu

Új hozzászólás Aktív témák