Hirdetés

2012. május 28., hétfő

(#12001) syler válasza Boond (#12000) üzenetére

syler
(fanatikus tag)

Szia. Hát annyit ír de, hogy mi igaz ebből azt nem tudom:[link] Jobban járnék mondjuk 4 GB ddr3 1066-os ramokkal? Például ezekkel: [link] Ha valaki nagyon érti ezt a témát mondja már el:)

[ Szerkesztve ]

Nem a fájdalom öli meg az embert, hanem a remény amiben csalódott!

(#12002) ludsimon válasza syler (#12001) üzenetére

ludsimon
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Én azt csinálnám, hogy elvinném valakihez akinek van 4*4GB DDR3-1066-os ramjai és kipróbálnám. Ha minden OK, akkor biztos vennék bele. ;] ;)

[ Szerkesztve ]

"Sports! Live your life to be proud yourself. And your life will turn to a happy life. Train yourself!" by me http://goo.gl/Rz9vX

(#12003) syler válasza ludsimon (#12002) üzenetére

syler
(fanatikus tag)

4x4 GB? Hát annyit nem akarok:) De még 2x4-et sem, mivel 600 dollár körül van az ára:) a 2x2 GB 1066 meg 60 dolcsi. De én nem merem kipróbálni, mivel msi-nél ott a garancia papír ráragasztva. Ha szétszedem akkor annyi a garinak:)

el is felejtettem a képeket basszus, na mindjárt felébresztem a bnőm, hogy adja ide a fényképezőt:)

(#12004) fr3dd1k válasza syler (#12003) üzenetére

fr3dd1k
(kvázi-tag)

Hali!
Valaki tett már Win7 -et GX720X-re ? vagy más GX-re ?
Érdemes feltenni? :F Ja és felmegy gond nélkül? :F

(#12005) syler válasza fr3dd1k (#12004) üzenetére

syler
(fanatikus tag)

Nekem gx620x van. Gond nélkül felmegy igen de ms oldaláról töltsd le. Javaslom a 64 bit-eset, utánna pedig magyarosíthatod is.

(#12006) fr3dd1k válasza syler (#12005) üzenetére

fr3dd1k
(kvázi-tag)

Na akkor ki is probálom!
köszi az info-t

(#12007) syler válasza ludsimon (#12002) üzenetére

syler
(fanatikus tag)

No mennek is a képek gmail-ra:)

(#12008) B.Tamas válasza fr3dd1k (#12004) üzenetére

B.Tamas
(lelkes újonc)

én gx720x-en használom az x64es win-7 et... majd ha ismét Magyarországon leszek, akkor frissítem a buildet 7000-röl 7100 vagy 71xx-re

jah igen, amúgy megbízható, január közepe óta win7-el használom

[ Szerkesztve ]

MSI GX720X büszke tulajdonosa :)

(#12009) ludsimon válasza syler (#12003) üzenetére

ludsimon
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Hát igen, az egy kicsit brutális. ;]

De szerintem nem nagyon van 4 slotos laptop. De jó lenne. ;]

"Sports! Live your life to be proud yourself. And your life will turn to a happy life. Train yourself!" by me http://goo.gl/Rz9vX

(#12010) ludsimon válasza syler (#12007) üzenetére

ludsimon
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Megkaptam a képeket.

Nagyon pöpec gép. :R

Gyönyörű szép. :C

Köszi a képeket! :R

[ Szerkesztve ]

(#12011) Coolmat

Coolmat
(senior tag)
LOGOUT blog

Laptopba felesleges 800mhz-nél gyorsabb ramot tenni. Egyszerűen nem fogja rendesen kihasználni. Az én procim 800mhz FSB-vel megy, az alaplap max 1040-ig engedi húzni, és akkor is 691 mhz-en nyomatja a DDR2-es memókat 4:3-as DRAM: FSB aránnyal. Ha teszem azt újabb 1066mhz FSB-s core2-d van, akkor alapjáraton ugyanilyen DRAM: FSB aránnyal 708 mhz-en fognak menni a RAM-jaid. Ennyit még egy mezei 667mhz-nek is illik hozni.
A másik pedig, hogy a PM45-ös chipkészlet nem biztos hogy elviszi a DDR3-as ramokat (erről nincs pontos infóm, utánanézni pedig most lusta vagyok :) , ha valaki tudja biztosra, majd úgyis kijavít).

[ Szerkesztve ]

(#12012) Laraxior

Laraxior
(PH! félisten)
LOGOUT blog

elszántam magam végre..Win7 64bit-re :DDD :B

Fighting on the internet is like running in the special Olympics... Even if you win, you are still retarded

(#12013) syler válasza Laraxior (#12012) üzenetére

syler
(fanatikus tag)

Csalódni nem fogsz benne:) mintha gyorsabb lenne a 32 bit után a 64. Felteszed rá a magyar mui-t?

(#12014) Laraxior válasza syler (#12013) üzenetére

Laraxior
(PH! félisten)
LOGOUT blog

naná..minden most jön egybe :K már volt vagy 6féle verzió..de egyiket se tettem fel..most elhatároztam... még úgysincsen fennt sok program,ugyis vista reinstall volt

Fighting on the internet is like running in the special Olympics... Even if you win, you are still retarded

(#12015) Laraxior

Laraxior
(PH! félisten)
LOGOUT blog

:Y a sata drivert hogyan kell feltenni? csak pár fájl van..semmiféle setup nincsen...nem látom a külső winyomatez miatt :W
meg persze nem is keresi adrivert..legalábbis nem találja neten se. Vistán úgy ment fel, hogy magától felnyomta :O

[ Szerkesztve ]

(#12016) Laraxior válasza Laraxior (#12015) üzenetére

Laraxior
(PH! félisten)
LOGOUT blog

megvan :B :DDD

(#12017) Laraxior válasza Laraxior (#12016) üzenetére

Laraxior
(PH! félisten)
LOGOUT blog

mindegy,mert a magyaritás nem megy rá.... valami felkiáltójel van ott :W

(#12018) syler válasza Laraxior (#12017) üzenetére

syler
(fanatikus tag)

rc 7100-et raktad fel? Hogyan indítod a telepítést? területi és nyelvi beállítások és ott a nyelv választásnál kikeresed a letöltött mui-t? Ha nem így csinálod akkor nem fog menni! Illetve akkor sem ha nem 7100 build-od van.

(#12019) fr3dd1k válasza syler (#12018) üzenetére

fr3dd1k
(kvázi-tag)

Öcsémnek frankon felkuszot a desktop pcre! magyaritás is oké rajt!
Holnap teszem a GX720 amra :DD

(#12020) Laraxior válasza syler (#12018) üzenetére

Laraxior
(PH! félisten)
LOGOUT blog

jaaa..hát ez az új build...akkor azért nem tuti :K

(#12021) syler válasza Laraxior (#12020) üzenetére

syler
(fanatikus tag)

Figy akkor szedd le ms-ről a hivatalos rc-t. Nem frankó az új build. Valamit írtak róla a win7 totyikban. A 7100-as az amit az ms hivatalosan is elérhetővé tett, inkább azzal próbálkozz. Semmivel sem jobb az új build:)

(#12022) Laraxior válasza syler (#12021) üzenetére

Laraxior
(PH! félisten)
LOGOUT blog

7127 :K most olvasom hogy csak a 7100val működik :DDD mindegy...ez már igy marad :W

[ Szerkesztve ]

(#12023) [KGR]

[KGR]
(tag)

Aki esetleg nem olvasta: torrent oldalakról nem érdemes letölteni az új win7-et. Csak MS oldal! Azok a verziók, amik más forrásokból származnak vírusosak. Mivel telepítés közben kerül a gépre a vírus egy program se találja meg. Forrás: index

Más. Vista x64-re nem sikerült SMC-t varázsolnom, viszont most x32-t raktam fel (nem direkt, de már így marad. Úgyis csak munkára, meg netre használom). Ehhez a verzióhoz létezik működő smc? Ha esetleg igen, akkor tudna valaki dobni egy linket?

SCM...bocsi.

[ Szerkesztve ]

MSI Megabook M673X

(#12024) ludsimon válasza [KGR] (#12023) üzenetére

ludsimon
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Hát igen, nem véletlenül az összes OP rendszerem lincenszezett eredeti. :K

Az ilyen torrentes OP rendszerekben nem bízom.

(#12025) Laraxior

Laraxior
(PH! félisten)
LOGOUT blog

egy "pöttyet" mintha gyorsabban csomagolná ki aDVD-t a Win7 mint a Vista :C

(#12026) bencebiro

bencebiro
(újonc)

Sziasztok!

Lenne egy kérdésem. MSI EX630X-018 laptopom van. Teljesen új ma kaptam.
Nincs rajta op. rendszer és épp a windows vista ultimate-t tenném fel rá DVD-ről.
Minden rendben megy egészen addig amígy oda nem ér, hogy fájlok másolása és ott megakad, mmint nem fagy le és a "fájlok másolása" felriat mellett a ... mozog és a kurzor is mozog de a DVD és vinyó oylan mintha nem dolgozan. kb 1 órát így hagytam és még mindig ugyanott tartott. Kérem segítsetek a problémámon. A Win Vistát már sierse feltelepítettem másik a PCmre azzal nem hiszem h baj van.

Köszönöm,

BEnce

(#12027) Vikipizsama

Vikipizsama
(kvázi-tag)

Sziasztok!

Már 2 VR220X is járt a kezem között, de mindkettővel ugyan azt a hibát tapasztaltam:

Ha Vistát teszek fel rá, akkor induláskor nagyon sokszor megy végig a "csík". Próbáltam AHCI-vel és anélkül is. Hálózatokat kikapcsoltam/beállítottam.

Valami ötlet?

Köszönettel:
Vikipizsama

(#12028) syler válasza Vikipizsama (#12027) üzenetére

syler
(fanatikus tag)

Nekem a gx620x-re ment fel nagyon nehezen az op. A vista mondhatni egyáltalán nem. Letöltöttem 3x a vistát meg volt egy 32 bitesem. A 32-es nem ment fel, utánna jött az első 64-es. Nem ment fel 56% megállt. Utánna jött a másik az felment de kb 1 perc mulva újraindult és nem töltött be többet, a 3. szintén zenész. Azután kínomban letöltöttem torrentről a win 7-et. Természetesen nem ment. Utánna végsőként microsoftról a hivatalos rc 7100 na az felment. Fogalmam sincs miért, de nekem 1.5 nap volt a telepítés. Kb 10x raktam vistát rá sikertelenül:)

(#12029) Hadi válasza syler (#12028) üzenetére

Hadi
(kvázi-tag)

Nekem is ez volt a bajom a vistával igaz csak 1x próbálkoztam (64bitest). Most xp és win7 van fent és ezek tökéletesen működnek. Szintén gx620x.

[ Szerkesztve ]

(#12030) Vikipizsama válasza Hadi (#12029) üzenetére

Vikipizsama
(kvázi-tag)

Nekem felmegy a vista nem azzal van a gond, hanem a betöltéssel. 34x megy végig a kis zöld csík és csak utánna indul. Aztán már minden kafa, csak a betöltés lassú.

(#12031) ludsimon válasza Vikipizsama (#12030) üzenetére

ludsimon
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Semmi probléma nincsen. Ilyen egy laptop.
Ha az akarod, hogy gyorsabban bootoljon be akkor SSD.
Az 5400-as HDD-től ne várjál csodát.

Vagy egy másik alternatíva, XP.
Én is pont a sebesség miatt maradok az XP-nél, mert elég durván belassul Vistánál.
Win 7-et még nem proóbáltam, nem tudom, hogy egy ilyen laptopon mit produkálna, gyorsabb vagy lassabb lenne az XP-nél.

(#12032) Vikipizsama válasza ludsimon (#12031) üzenetére

Vikipizsama
(kvázi-tag)

Miután bejelentkezik már nem lassú. 4GB ram miatt sajnálom az XP-t feltenni.

[ Szerkesztve ]

(#12033) ludsimon válasza Vikipizsama (#12032) üzenetére

ludsimon
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Hát pedig el kell döntened, hogy mit akarsz.

Miután már betöltött mindent, nincs sok mindent tölteni az oprendszeren. Ez természetes, hogy gyors bejelentkezés után.

(#12034) ludsimon

ludsimon
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

A legtöbb MSI alkatrész hol készül?
Hol rakják össze az MSI laptopokat?

Remélem nem kínában...

(#12035) Kicsicsucsu

Kicsicsucsu
(újonc)

GX620X-re nekem egyből felcsúszott a win 7 ultimate x64 rc build 7100 /hogy pontos legyek/. Semmi baja nincs, a boot kb 30mp és már az asztalon vagyok :) Nagyon elégedett vagyok vele :C Néha kinyitás után amikor ébreszteném kékhalált kap, de csak azért mert 10mp-re csukom össze amíg átérek vele a másik szobába. Ha több ideig van összecsukva akkor semmi gond. Azóta nem csinálok ilyet :K

/off
Kicsit vicces h a regisztrációm dátuma: 2004-05-29 és még újoncnak számítok. Tudom hogy nem ez számít, csak furcsa. :W
/on

[ Szerkesztve ]

MSI GX620X

(#12036) Boond válasza Vikipizsama (#12032) üzenetére

Boond
(kvázi-tag)

_Nekem pont ezért lesz xp és win7 majd...
xp már csak azért is mert nagyon jó oprendszer...

Aztán ha meg beválik a win7 lehet később csak az lesz....

(#12037) derekas11 válasza syler (#12028) üzenetére

derekas11
(újonc)

Hali! GX620X-nél tipusprobléma: A crack-elt vista nem megy fel, vagy nem indul el rajta. Eredeti telepítőről felmegy, csak ha azt is megbütykölöd, akkor többet el nem indul. Ezek a crack-ek a gép BIOS-ában hozzál létre a registrációs fájlt és ezért hasal meg tőle induláskor a noti. Mondjuk lehet, hogy nem pont így van a dolog, de akkor majd egy nálam okosabb szaki, remélem, hogy kijavít... Én is most vettem egy ultimate-t, csak hogy ki is használjam a gépet. :-( Nem kalkulált kiadás volt.
Szóval eredeti vista kell rá. Vagy marad az xp, esetleg win7.
Maga a laptop nagyon pöpec, állat, király stb. Bőven jó vétel volt és meg vagyok vele elégedve.

Az AlbaComp MSI szervízétől, ments meg Uram minket!

(#12038) Vikipizsama válasza derekas11 (#12037) üzenetére

Vikipizsama
(kvázi-tag)

Akkor lehet nálam is ez a baj?

Most már nempróbálom ki mert felment az XP, de a következővel kipróbálom.

Vagy tudtok olyan Vistat ami felmegy :D

(#12039) Boond

Boond
(kvázi-tag)

Már lehet a sims 3 alatt is teszteni a gépeket ;)

(#12040) Coolmat

Coolmat
(senior tag)
LOGOUT blog

Crackelt/haxolt Vista esetén ne csodálkozzatok, ha fel sem megy, vagy ha 10 percig kell bámulnotok a csíkot bootolásnál (ami egyértelműen nem normális, és nem kell az 5400-as RPM-ű vinyóra fogni). Ezek a gányolt visták szerencsére nem rondítanak bele a BIOS-ba (elég durva lenne), maximum a bootrekordba turkálnak bele. Felejtős az ilyesmi egyrészt warezolás miatt, másrészt a win7 miatt, amit használhatsz jövő márciusáig korlátozás nélkül. Ha zavar, hogy ott van a nevében a bűvös "RC" kifejezés, akkor gondolj úgy rá, mintha ez már a végleges lenne, a végleges pedig az SP1-es változat lesz. Van olyan stabil mint egy (jogtiszta és rendesen feltelepített) vista, csak beéri feleannyi memóriával. Eddig aki itt a topikban feltette nem csalódott benne, majdnem mindenhez van drivere, amihez meg nincs ahhoz jó a vista-s jó esetben.

(#12041) syler válasza Coolmat (#12040) üzenetére

syler
(fanatikus tag)

Én bizony csodálkozom, hogy nem ment fel a vista amit idáig használtam. Az előző notebookomra is felment simán, meg már három gépre is felraktam gond nélkül. Szóval valami az MSI-vel van bár nem tudom, hogy micsoda, de valami nem kerek az tuti. Bár engem nem igazán érdekel a dolog, nekem jó ez a win 7 tökéletesen, csak érdekelne mi miatt nem ment fel a vista.

(#12042) [KGR] válasza syler (#12041) üzenetére

[KGR]
(tag)

Lehetőségek, hogy miért nem megy fel a vista:

1. Hogy legyen mit kérdezned és ezáltal működjön a fórumozó társadalom. :)

2. Gányolt/hackelt/nem jogtiszta/víruos

3. megsérült a DVD

4. memóriahiba (kötve hiszem)

A 2-eshez lenne kis hozzáfűznivalóm továbbá:

"Jogtiszta" windows beszerzési lehetőség ingyen: www.tisztaszoftver.hu
Kb 1 éve innen rendelt rendszert használok.

Nem tudom, hogy ki emlékszik még rá, de régebben volt a biosban egy funkció: virus check enable és disable... (lehet még most is van). Ezt általában le kellett tiltani telepítés előtt, mivel sokszor bekavart a kis butuska w95,98,me-nek. Ezt a gondolatot tovább folytatván lehetségesnek tartom, hogy létezhetnek az új gépekben hasonló elven működő vírus/crack kereső programok, amiket a BIOS ROM-ja felügyel.Lehetséges, hogy a te vista-d, amit már évek óta használsz alapból egy vírust telepít amit te eddig nem vettél észre, hiszen a vírusírók se tökéletesek és ez most kibukott.

Várom a véleményeket/ellenjavaslatokat.

MSI Megabook M673X

(#12043) syler válasza [KGR] (#12042) üzenetére

syler
(fanatikus tag)

A régen használt vistámon kb 100x átment már víruskereső. Pendrive-ról is próbáltam, minden lehetséges módon. Újra írtam lemezt, stb. Szóval itt már nem tudok mit mondani. Nem ment fel, rejtély,.

(#12044) romero83

romero83
(újonc)

Hi!

Nos, megérkezett az MSI GX620X laptopom. :)
Win 7 működik. Tök jó.
Viszont olvasgattam, hogy sokaknál játék közben lefagy a billentyűzet és csak úgy tudják életre kelteni, ha kiveszik az aksit.
Nálatok fordult már elő ilyen jelenség?

BIOS, illetve EC firmware upgrade-t javasolnak rá.
Viszont azt is olvastam, hogy az új 1.0V (2009-04-20) bios-ba kiszedték a chipset és túlhajtásért felelős funkciókat...

MSI GX620X

(#12045) tpmportal válasza romero83 (#12044) üzenetére

tpmportal
(újonc)

Az 1.0s utáni biosokból valóban kikerült 1-2 beállítás, pl a ramok 800 vagy 667 MHz-en menjenek, illetve hogy a turbo 15 vagy 20% legyen. Ettől még a turbo működik, csak 15%-on. A GX620+Vistára énis csak annyit tudok mondani, hogy a tört nem megy fel sehogyse, az eredeti gond nélkül.

(#12046) romero83

romero83
(újonc)

Egy youtube hozzászólásnál olvastam ([link]), hogy ha CTRL+Alt+Insert billentyű kombinációt ütöd le miközben a bios-ban tartózkodsz, akkor előjön egy overclock opció. Ez igaz?
Ha hazaérek, akkor majd ki is próbálom.

MSI GX620X

(#12047) Lamalas

Lamalas
(újonc)

Üdv.

Adott egy MSI VR 600-as notebook.

2gb ram van benne.

Esetleg valaki tudna segíteni milyen játékok amik elindulnak a gépen minimális grafikán?

Mert a COD2 ne akar esetleg valami más lehet a baj?

:R

(#12048) [KGR] válasza syler (#12043) üzenetére

[KGR]
(tag)

Attól, hogy a vírusírtó átment rajta még nem biztos, hogy nem vírusos. Főleg, hogy mivel a rendszerrel együtt települ, beépül abba és így kb kizárt, hogy felismerjék a keresők. Ha elolvasod a win7 torrentekről szóló cikket az indexen, az is ezt írja.

MSI Megabook M673X

(#12049) fisi

fisi
(tag)

Sziasztok!

Jó rég nem jártam erre felé. Jelenleg egy 64 bites Vistát haszálok, eddig jó.:)
Viszont érdkelne, hogy tényleg lehet majd upgradelni ingyen a 7-r-ez igaz hír volt, vagy csak kacsa??
Másik ami érdekelne. A vista meg az xp alatt is azt csinálja a lapos, hogy egy ideig kikapcsol rendesen ha megnyomom a kikapcs gombot, ámde egy idő múlva meg pár telepítés után már azt csinálja, hogy kikapcs megnyom- újraindul!ű
Feláll a rendszer vagy a bejelentkező képernyő- megint kikapcsolás és rr már leáll rndesen!
Ebben tud vki segíteni?? Előre is köszönöm! :R :R :R

fisi

(#12050) derekas11 válasza fisi (#12049) üzenetére

derekas11
(újonc)

Hali!
Úgy tudom, hogy beállítható, hogy miként cselekedjen az oprendszer a kikapcs gomb megnyomásakor. Bocs ha hülyeséget írtam... :W

A win7-ről annyit olvastam, hogy kizárólag majd az újjonan vásárolt gépek mellé adott vistához ADHATÓ a win7 upgrade.

[ Szerkesztve ]

Az AlbaComp MSI szervízétől, ments meg Uram minket!

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.