Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • kali

    legenda

    válasz Nika03 #10691 üzenetére

    attól függ, hogy jelenleg melyik bios verzió van a notidon! anno - az első verziós bios mellett - csak vista alá volt tervezve a noti, így nem volt lehetőség a bios beállításában az ahci mód kikapcsolására - mellesleg akkor még illesztők sem voltak xp alá a gyártó letöltési részlegében! ha neked a kezdeti bios verzió ül a notin - és nincs mód az ahci kikapcsolására - , akkor csak egy lehetőség van az xp telepítésére; integrálni kell a megfelelő ahci/sata illesztőt az xp telepítőjébe! leírás itt; link
    viszont ajánlott inkább a bios frissítése - két szempontból is;
    1. megjelenik a bios beállításában az ahci mód kikapcsolhatósága, és így elég disabled állásba tenni, és nem kell bajlódni az ahci/sata illesztő integrálásával az xp telepítőjébe - így simán feltelepül az xp!
    2. a vista alá készült bios nem működik tökéletesen xp alatt, így még ha integrált telepítővel fel is menne az xp, sok a hibalehetőség, mivel a vista alá készült bios nem képes normálisan átadni a vezérlést az xp részére, és nagy valószínűséggel problémák adódnak majd az xp működése során!
    a bios frissítése csak dos felületen működik! a vista és az xp alatt nem!
    hivatalos leírás; link
    az 1.0H bios verzió kell innen; link (a frissítés gyártói leírása is innen van linkelve)
    a boot képes pendrive elkészítése; link vagy link
    ha van olyan boot képes cd/dvd lemezed, amivel dos felületet tudsz varázsolni (hiren'n boot cd...stb), akkor elég egy sima pendrive (nem kell boot képes), arra felmásolod - lehetőleg a gyökérkönyvtárba - a bios frissítéséhez szükséges állományokat, majd a megfelelő (dos képes) cd/dvd lemezről indítod a notit - úgy, hogy a pendrive már csatlakoztatva van a notihoz -, és dos felület alatt parancsokkal betallózod, majd elidítod a frissítést a pendrive gyökérkönyvtárából.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák