- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Vezetékes FEJhallgatók
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Hisense LCD és LED TV-k
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Házi hangfal építés
- Bluetooth hangszórók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- SSD kibeszélő
Új hozzászólás Aktív témák
-
Chaser
legenda
A tápgányolást sztem felejtsd el. itt vannak miniITX házak, nekem nem jön be egyik sem, hátha neked igen.
-
kobak112
tag
Na még ezt találtam, ez igéretesebbnek tünik:
[link] ---> jobb oldalon a tipusok közül erre katt FSP180.50PLA -
kobak112
tag
Szerintetek egy ilyen jo lenne?
[link]Nem találok semmit a csatlakozokrol, elvileg video karihoz táp, de tuti vmi átalakitással rálehetne kötni a lapra...Méretre pont jo lenne és az ára se rossz! ha valaki tud jobbat légyszi linkelje, köszi előre is!
-
ooooobi
senior tag
igen picopsu-t hasznalok
az adapterem viszont nem ilyen, kicsit furcsalom is h 12.5ost ajanlanak hozzam, mikor a picopsu leirasaban 2-10ig ajanlanak
en 5ezerert vettem egy 6 amperest az szepen kiszolgalja, winyo egy 2,5os pata atalakitoval
havernek is van egy ilyen lapja, o egy 2gigas cfkartyarol hajtja a windows, es csak 2amperes
az adaptere -
Chaser
legenda
Asszem kicsit benéztem, te inkább ezt használod.
-
Chaser
legenda
-
tlac
nagyúr
Akár a régi 5.1es rendszerem subládájába is beférne , sőt milyen jo dolga lenne ott...
én oda nem raknám
-
kobak112
tag
Iszonyat jópofa
Akár a régi 5.1es rendszerem subládájába is beférne , sőt milyen jo dolga lenne ott...
Elég lenne hozzá akkor biztos egy ilyen 80W-ot leado kis tápocska? Egy notebook vinyot szánok bele.
Mert megyek akkor megveszem, azt minőségien összetákolom vmelyik nap
-
Trava
tag
válasz
chikasszo #22 üzenetére
Igen. Ehhez még kell 1 külső tápegység attól függöen, hogy az átalakítónak hány voltos a bemeneti feszültsége. Ez így drágább, mint venni 1 desktop házat táppal együtt.
Az enyémen jól mennek a 720p-s hd filmek, csak beletekerésnél kell várni 1 kicsit
.
A 1080-as viszont már nem is akar elindulni rajta. -
chikasszo
csendes tag
cpuz 1.44 is azt mondja:
"Winbond W83627DHG hardware monitor
Voltage sensor 0 1.34 Volts [0xA7] (CPU VCORE)"Tegnap este probáltam filmet nézni. Jól ment a DivX meg hasonlók. Nagy felbontású filmem nincs.
Az a problémám, hogy 2d nagyon remeg, vibrál. CRT-ként ismeri fel a vga driver a TFT-met.
[link]
A monitor Asus VW192S nincs hozzá driver.
3.82_PV_SiS drivernél van, ma próbálom a 3.83-at. -
#TOTTI
őstag
Nalam azért aktuális.. ez a dolog mert kasszarendszerekkel foglalkozok(unk).. és ideális lenne célhardvert építeni belőle mivel a gépbe joformán semmi sem kell..Hdd és CD iró na meg USBs kártyolvasó(APEH követelmény) ezért tünt fel ez az alaplap már jóideje.. és ha minden jol megy olyan 12 körül kb megoldható lenne a beszerzése..! A passzív hűtés is fontos szempont és végülis ha lenne egy egyszerüsitett microATX ház(Foxconnak volt egy fekete Kb. mATX méretű de lapos háza na abba tökéletes lenne..!) A kérdés az hogy van e jövöje..?(Miért ne lenne egy passziv elfogadható teljesítményű kombonak)
Rmélem értitek mit szerettem volna kifejezni... mert én csak akkor értettem amikor leirtam.. vagy mi van...?
Isten veled Magyarország megyek Debrecenbe MOST a ..csába!(pécsről)
-
tlac
nagyúr
én vmi ilyesmit vennék hozzá, bár nem tudom, hogy működik
ez legalább passzív -
Chaser
legenda
Végre valaki aki használ is ilyet
Igaz én a 2-es verziót akarom. Kaptam ma róla infot vkitől aki használja, cpuz szerint nála 1.3V-ot kap a 220-as cerka, nekem a 420-as asztalinak alapból kevesebbet adott a lapom, szóval az nem nagyon cool ha tényleg így van.
#16 tsigalko87: Itt magyar honban? mATX házakból is minimális a választék, valódi mATX-et meg talán kettőt ha láttam...ezen azt értem, ami nem ott kezdődik hogy 2 db 5.25" hely. A DIY "márkanév" mond neked valamit? Sztem hamarosan meg fogod ismerni
# 18 Trava: Thx az infot, ez jó hír annak aki mATX házban akarja használni
Na emberek, csütörtökön jövök, dolgozni is kell, hogy megtudjam venni a lapot
, minél több infot/kérdést/problémát -ezt lehetőleg ne sokat
- írjatok, hadd okosodjak
szerk: Én ezt a 300W-os FSP tápot néztem hozzá, kb a negyede kell teljesítményben, de méretben nem találtam kisebbet, amit itthon is lehet kapni, akik saját házat akarnak tápgányolás nélkül, azoknak pont jó, az ára is elmegy, 8.5-10k kiskerben.
-
Chaser
legenda
Hát mivel eddig nem sok alternatívát találtam, lehetséges...kell pár kapcsrajz, elektroműszerész /is
/ lennék kérem szépen, vagy mifene
#8 Vidori : Néztem azt a házat, mATX laphoz talán..ehhez biztos nem tenném. Meg kell nézni, hogy a távtartók helye egyezik-e, nem tudom, nem mintha olyan nagy művészet lenne plusz távtartókat szerkesztenia házba. Az a 200W-os táp l se hinnéd mire elég...egy ilyen gépben azért halna meg, mert halálra röhögné magát, hogy csak ennyit kell etetnie
#9 ngabor2 : :MiniPC-ben gondolkodok nem nanoban
Maradok ésszerű, megvalósítható határokon belül
Ez az intel lap 14-16k kisker bruttó. Igazából ennél kisebb méretre nincs szükségem. Kb 30x17x 7.5 cm lenne az a méret táppal és 1 notivinyóval, amit én számoltam, odd-t nem akarok beletenni, ha menne akkor valami slim menne bele. Úgy akarom kialakítani a házat, hogy álló/fekvő helyzetben is lehessen használni.
tlac : Ismerem azt a router csodát, nem rossz-nem rossz, ha sokat töltögetnék én is azt választanám, hogy veszek egy olyat, de 1részt nem töltögetek sokat, másrészt jobban szeretem megcsinálni magam a dolgokat, de 1ébként egy ilyan célHW tényleg jó döntés miniPC helyett. Akkor lesz ez majd frankó, ha kialakul hogy mit is akarok, ráadásnak még zseton is lesz rá
-
#TOTTI
őstag
Méretben pont hozzá való ház érdekelne.. amibe mehet laptop vinyo és laptop dvd de az se baj ha nincs optika..
-
Trava
tag
Sziasztok.
Én már 3 hónapja használok 1 ilyen lapot (D201GLY), folyamatosan megy mióta összeraktam.
Egy olyan házba tettem mint amilyet Vidori linkelt be lejjebb.
Torrent megy rajta egyfolytában ill. netezek rajta, a másik gépem szinte be sem kapcsoltam azóta .
A fogyasztása 57W konnektori mérővel mérve. Még lejjebb lehetne vinni a fogyasztást 8 wattal, ha notebook hdd-t használnék.
Vettem hozzá nemrég 1 pci risert 1000ft-ért.
A processzor be van forrasztva, a ventilátorát 5V-al hajtom.
Teljesen halk az egész. -
Chaser
legenda
Barkácsolás lesz anélkül is elég
Nekem csak a sata-s jó, satas 2.5" hdd megy majd bele, a sata nélküli változatot is lehet "satasítani" külső vezérlővel, de akkor ugrik az 1 db pci port. 1előre project még nincs, sok mindenre tudnám használni.
#4 Vidori : A proci sztem fix, ebbe a lapba gondolom ezt a procit tervezték.
Felhasználási terület? Sztem nagyon sok van..letöltő gép, auto pc / ez nagyon tetszik, láttam nemcsak én eszembe jutnak ilyenek/, netezős gép, most egy p!!!667-es gépről vagyok, ha erről lehet arról is
, aki nem játszik, nem kódolgat, annak tökéletes választás, elég olcsón véget lehet vetni a böhöm nagy házak korszakának. Simán el tudom képzelni otthoni pc-ként, egy zajtalan pc-ként.
Házat én biztos magam csinálok majd neki, táp eddig 1 FSP ami szóba jöhet a kis mérete miatt, de valszeg az is házi barkács lesz...autókhoz meg már régóta lehet kapni egy konvertert, ami a 12V-ot stabilizálja és szétosztja a gépnek. -
Chaser
legenda
A lap kisebbik testvére a D201GLY, ez abban különbözik a 2-es verziótól, hogy SATA csati nincs rajta, és csak aktív cpu hűtéses változat van belőle, a proceszor pedig Celeron 215 /Yonah magos, 1.3Ghz órajellel, 512kb L2-vel, 533mhz FSB-vel/, a D201GLY2 aktív és passzív cpu hűtéssel is megvásárolható.
-
Chaser
legenda
Régóta akarok már egy valóban kis PC-t összehozni, eddig a mATX lapok voltak azok, amikben gondolkodtam, mostmár ez a kis Intel lapocska az. Ára nagyon jó, felszereltsége árához mérten elégséges, lehetne jobb is, de ne legyünk telhetetlenek
Tehát akkor amiről szó van:
Intel® Desktop Board D201GLY2
Chipset: NB: SiS662 Northbridge, SB:SiS964
CPU: Celeron 220, 1.2GHz órajel, 512kb L2, 533Mhz FSB, Conroe-L mag, max 19W TDP
Ram: DDR2-t eszik, maximum 1 GB-ot, 533/667Mhz-est
Audio: ADI AD1888 audio codec
VGA: Integrált, SiS Mirage 1
Bővíthetőség: 1 db PCI csatlakozó
Alaplapi csatlakozók: 2 SATA, 1 PATA/UDMA 33, ATA-66/100/133/, 4 USB 2.0
Hátlapi csatlakozók: 10/100-as LAN, PS2 egér/bill, 2 USB, soros, párhuzamos port, audio
17x17cm-es PCB méret, passzíc cpu és chipset hűtés.
Bővebb technikai adatok a linken. Akinek van/volt/lesz írjon, szerintem sokan vannak akiket majd érdekelni fog ez a téma. Én jövő hónapra tervezem, de lehet nem tudok addig várniszerk: Én nem találtam ilyen topikot, ha mégis van valaki majd jól bezárja...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Óvodások homokozója
- Társasjáték topic
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- NFL és amerikai futball topik - Spoiler veszély!
- Vezetékes FEJhallgatók
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Max
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Spórolós topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX One S 2TB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! Intel I7 6700/ RX 580 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- BESZÁMÍTÁS! Asus H110M-K i7 6700 16GB DDR4 480GB SSD GTX 1660Ti 6GB Rampage SHIVA FSP 550W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged