-
PROHARDVER!
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
hoffman_
nagyúr
válasz
sasNAXO
üzenetére
aprón volt fent nálunk? nowai... ha nem nézem meg hetente, akkor soha... szép fogás.
@Hanok
neked is full copper az AXP, nem? a DingKey keret stainless stell. oké, nem három nap alatt jönne elő, de ez a két fém azért nem szereti egymást, egyelőre csak ezért nem rendeltem be. -
hoffman_
nagyúr
válasz
sasNAXO
üzenetére
pont befér és megtartja a PSU AC csati : )
ehhez van elérhető 3D print? mert akkor még be is raknám.
van ez a mod CPU fölé, évek óta nem tudom megszerezni a fájlt hozzá, de nem vagyok hajlandó túlározatt etsyn egy műanyagdarabért tizenezreket fizetni. -
Hanok
senior tag
válasz
hoffman_
üzenetére
De az felmegy nekem is úgy van. Ami nem megy fel az a 120-as keret a hűtőre, mert oda viszont kell az eltolás hogy legyen felfelé hely.
Nekem a discord segített ott a bot azonnal küldi a push üzenetet és egyből meg is tudtam rendelni, a travel kit nem is volt akkor és azt is a bot segítségével tudtam megrendelni később. Én ajánlom ha eddig nem használtad, a sima e-mailes értesítő van hogy a restock után 10 perc múlva jön.
Persze nem lesz probléma, de azért majd kíváncsi leszek.
-
hoffman_
nagyúr
offset keretet úgy értettem, hogy ha ez fent van, akkor ez nem megy fel. videot köszi, azt hittem már láttam az összes T1 videót YTn gyakorlatilag, de úgy fest mégsem. FE kártyákat már réges rég elengedtem, kabaré sajnos, ami az áraikkal megy.
T1 a szűk kereszmetszet nekem, 14 hónapja vadászom, miután eladtam a rev1.1-et, már 3x restockról lecsúsztam, pedig 15 percen belül reagáltam a rendelésre. nem rég kiakadtam a customer servicenek is, elvileg most felraktak egy VIP listre, hát kíváncsi leszek...
L12GE + 5700X tophat nélkül idle 40-50 között, game 70-80 között megáll, ezt csak ki tudom hozni 8 magból Zen5 és Zen6 alatt majd 65W TDP mellett.
-
Hanok
senior tag
válasz
hoffman_
üzenetére
Szerintem 9600x reálisan 65W ECO módban lesz kezelhető, azért ahogy látom a 9800X3D-s versenyzőket a redditen már ECO felett inkább áttérnek vízre, vagy elengedik thermal limitig és akkor amennyit bír a léghűtő annyit boostol max. Minusz pár száz mhz.
Alin van valamilyen fém keret de nem rendeltem meg mert alapvetően ez a build ami nagyon tetszett. [The Ultimate FormD T1 5090 Build & Guide] kb. innen loptam minden ötletet, így a keretet is. kivéve a Founders kártyát ami ugye horror felár még 5080-al is.Lélektani határon túl volt így lett a prime a travel kit-el.
Jah nem olcsó és sokat is vártam rá, fél Amerikát bejárta a két kis doboz de az van hogy elég profi a cucc és mivel ebbe a házba ez a legjobb hűtő és nagyjából ez a legjobb megoldás arra hogy így kihozd a maximumot belőle. Nekem nem volt kérdés hogy megrendelem, főleg ahogy írtam is az Asrock backplate alkalmatlan arra hogy ezt a hűtőt felszereld. Vettem amúgy thermal grizzli AM5 backplatet, egy smd alkatrész valahogy máshogy volt az alaplapon és nem tudtam felrakni..
Kiderült a lapomhoz pont nem jó de minden máshoz igen..
viszont az üti az offset keretet, nem?
Milyen értelemben? Nem kötelező megvenni mindkettőt ha egyenes a backplated feltudod rögzíteni a gyári csavarokkal is. De a videót lesd meg ott elmagyarázza. -
hoffman_
nagyúr
ezek elég jó értékek azért. nekem 9600X-re megy, majd meglátom milyen lesz a kövi generáció. én is gondoltam custom x53 blackre, de annyit nem ért, nem mertem berizikózni. kevesebbért vettem a két hűtőt meg a filcet együtt. a Ghost S1 mellé vadászom a T1-et, ez lesz a jákéos PC. a másik házat berakom HTPC-nek a nappaliba, de lehet, hogy a a H2O lesz az.
a keretet én is néztem az APX-ekre, de mintha láttam volna gyárit is, nem?
azért pár fok az releváns, az offset bracket honnan jött? azérd 30usd erős érte...
az AM5 bracket amúgy azt hittem jár gyárilag hozzájuk, de nyilván nem. viszont az üti az offset keretet, nem? -
Hanok
senior tag
válasz
hoffman_
üzenetére
Köszi.
Igyekeztem egy clean designt megtartani. Tényleg csak a black full X53 hiányozna belőle de már nem volt energiám Aliról megrendelni, meg kicsit paráztam is hogy mit kapok.
Majdnem 40k-ért..Volt IS-55-öm is elfért a T1-be de borzasztóan kényelmetlenül és igazából annyira nem is volt jó, meg ha az A4-be már nem fér el akkor nagyjából neked nem is opció.
a T1-ben az x53 is boven elfer, 2-slot 4070S kerul bele.
Ott még táncolni is fognak az alkatrészek benne annyi hely lesz..
Igen X53 Full Coppoer 120-as Silverstone AirSlimmer, legjobb statikus nyomású slim. Bizonyos fordulat felett azért van egy morcosabb hangja de kordában tartható. És van rá egy EIGA féle nyomtatott keret ami X47/X53-hoz van kifejezetten T1-be kitalálva.
Hőfokok azok olyanok amilyenre hangolod, ugye elméletben a 7800X3D elég szar ilyen szempontból, kis felületen, zárványos forrasztáson és a 3d cache-en keresztül kell hűteni az a 88 wattot amit hamar felszalad alulfeszeléssel is. Nekem most úgy van belőve hogy -30 CO van a procin és elengedem 85 fokig meg még normális zajszintig így idle böngészéssel 48-60 fok között mozog játékoknál azért egy WarZone már 73-75 fok környéke pár óra után.. Cinebenchet nem is néztem de az biztos hogy fixen thermal limitbe megy.
Az offset azért jó mert a hűtő közepéhez helyezi a hűtendő CCD-t így nem a szélén van a forró pont pár fokot lehet nyerni vele. Én megvettem a mounting platet is mert jár hozzá 4 csavar amivel a túlhúzást el lehet kerülni. Elég érzékenyek azok a kis rugós lapkák, el tudod hajlítani ha nagyon meghúzod, illetve az Asrock lapok backplatje szar, ugye nem tudod a gyári anyát a hűtőröl becsavarni nekem mindenképp kellett másik. Vannak nyűgök na..
Alapvetően ez a setup jól hűti az SSD-t is de annyira nem hatékony mint a 92-es Noctua. -
hoffman_
nagyúr
patika, ilyennek kell lennie, grat.
szamoltam vele. terv szerint az L12GE megy at majd, ha megjon az AM5 keret Noctuatol.
vegul nem vizeztem be az A4-et sem, rendeltem egy axp90 x47 es egy x53 coppert. megnezem eloszor az x53at az A4H2O-ban, ott is van 2mm, ha nem gaz a turbulencia, akkor ki se bontom az x47et. (az is55 amugy nem ferne be, mert 57mm). Noctua szivaccsal csinalok legcsatornat.
a T1-ben az x53 is boven elfer, 2-slot 4070S kerul bele.
jol latom, ez x53cu 120mm Therlamright ventivel? milyen hofokokat hoz a 7800x3d? am5 offset bracket csak a ram clearance miatt kerult be? am5 mounting plate gondolom nem kellett egyebkent.
-
Hanok
senior tag
válasz
hoffman_
üzenetére
Azzal azért úgy számolj a T1-be hogy a 0.25 slot legalább kell az oldal lap és a venti közé mert ha nagyon passzentosra tervezed akkor visítani fog a turbulencia miatt. L12 GE oldalon nem fog számítani mert a borda alatt van a venti de VGA-ból csak a 2 slotos ami mellé fog menni ha nem akarod hallgatni a nyüszítést.
Közben nálam is elkészült a végleges build. Fúú azért mire mindent kitaláltam és minden megjött meg elérhető lett azt hiszem öregedtem egy pár évet.
DingKey AXP90 AM5 Offset Bracket / DreamBigRay egyedi kábelek / Asus Prime Travel kit meg ugye 3D Nyomtatóm sincs..
7800X3d/5070 TI
Kicsit közelebbiek:
-
Pista0001
addikt
válasz
HUN_Sector
üzenetére
Meghajtója válogatja. A lyuk, amit bekarikáztál, nem létezik mindegyik 9,5-esen. Ha a tieden megvolt, akkor mázlid volt. Nekem más okból nem volt szerencsém, a rögzítő műanyag retesz a másik oldalra való, ott viszont nincs olyan furat, ami felülről ugyanolyan távolságra van, nem tudtam a 9,5-esre felszerelni. HDD caddy-t szerettem volna használni, 9,5-esem volt, szereztem 12,7-est, aztán megszűnt az igény. A kepeken a 12,7-es HP DV*, a 9,5-es Lenovo T500-ból származik.

-
hoffman_
nagyúr
válasz
HUN_Sector
üzenetére
van black és full black. a full black a copper verzio.

-
HUN_Sector
őstag
válasz
Pista0001
üzenetére
Csináltam ugye a mutatott profilt amire ráfeküdt. Ahhoz rögzítettem csavarosan. Az pedig cakumpakk ment a gyári fogadókeretbe. Nem tudom a becses nevét ennek az elemnek. Ha valaki esetleg innen tudja, segítsen nekünk benne.
Nem ismerem már a gépház típusát (valami gagyi), de mutatok egy hasonló beépítőkeretet, csak vastagabbat (egy korábban használt gépem netes képe alapján).
Tíz-tizenöt éve még bőszen voltak ilyen kialakítású gépek.
A fém keret oldalán látod a csík kivágást? Oda gyártótól függően különféle klipszek illeszkedhetnek, amik beszorítják a dvd meghajtót, vagy a hdd-t a helyére. Oldalról így rögzül. Az enyém csavarosan, a klipsz végén meg van egy fém stift ami az itt ltáható egyik lyukba megy (ez 12.7-es, pontos mréetezéssem megemelve a 9.5-ösön ugyanott vannak a lyukak)
Ezekkel a rögzítésekkel sem az alap nem mozdul el, sem az egész drive. -
hoffman_
nagyúr
válasz
mpierre
üzenetére
Formd T1-hez keresek, átmenetileg Dan A4 H2O-ba megy. az L12 GE-hez még nem jött meg az AM5 keret, meg a két build párhuzamosan fog menni egy ideig úgyis.
HUN_Sector:
néztem, de ott sem találtam copper black verziót egyik mréetben sem.
egy olyan pletykát csíptem el, hogy a copper black rozsdásodik vagy valami gebasz volt vele, ezért nincs. az X47-et is néztem, de minden fok számít, maradok sub 10L, ezért az X67 lett a vége. T1-be még épp befér ez is a GPU-k mellé, amik vannak itthon. -
Pista0001
addikt
válasz
HUN_Sector
üzenetére
Tehát a "keretet", amit keszítettél a meghajtóhoz rögzítetted, a meghajtót meg a házba úgy, mintha 12,7-es lenne?
-
HUN_Sector
őstag
válasz
Pista0001
üzenetére
Nincs külön lefotózva, a következőképpen képzeld el.
Van egy alagútszerű fém hdd/ssd drive tok, ebbe csúszik be a drive. Át tud csúszni rajta, oldalról egy rugós-csavaros lap van rászorítva gyárilag. A végén van egy pici pöcök ami átmegy egy furaton vele a cd dvd meghajtó egyik rögzítőlyukába. Ettől nem csúszkál.
Hogy az alátét se csússzon el, az átalakító műanyag hátsó ablakos rögzítőbe fogott m.2 csavarokkal rögzítettem a dvd-hez. -
hoffman_
nagyúr
nem bírtam megállni a platformváltást, összerakok egy AM5 itx gépet épp. van valaki, aki próbált AXP120-X67 vs AXP120-X67 black hűtőt egymáshoz? van bármi eltérés a felületkezelés miatt?
-
Pista0001
addikt
válasz
HUN_Sector
üzenetére
A házba hogy rögzítetted az egészet? Arról esetleg mutatnál fotót?
-
sasNAXO
aktív tag
válasz
HUN_Sector
üzenetére
Jó lett!
Nekem egyszer egy másfajta házban volt hasonló gondom, de volt itthon egy régi 12.7-es és akkor ment az bele, nem tudtam sehogy belerakni a 9.5-öst amit oda szántam volna.
Abban a házban valahogy nagyon hülyén voltak a tartócsavarok. -
HUN_Sector
őstag
válasz
Pista0001
üzenetére
hátulról fogattam meg a végső verzióban
Oldalról tartja egy rugós fém pin a dvd olvasót, de az önmagában kevés lett volna, hogy az alap ne csúszkáljon. A hátsó kialakításba két darab m.2 csavart helyeztem, az pont illeszkedik a dvd házának menetes lyukaiba.
(kissé lehetett volna még telibbre nyomtatni a hátsó rész anyagának kitöltését - 15%-os -, de a célnak megfelel)
És még gány sem lett. Fekete filamentem sajnos nem volt már, mindenesetre nem annyira rossz a fehér mint ahogy arra előzetesen számítottam.
(a büszkeségem nem engedte, hogy visszaküldjem az alzának téves vásárlásként) -
Pista0001
addikt
válasz
HUN_Sector
üzenetére
Hogy oldottad meg?
-
HUN_Sector
őstag
válasz
HUN_Sector
üzenetére
7. próbára megoldva
-
HUN_Sector
őstag
a kisgépben meg is halt a belső dvd. Amit meg vettem még vékonyabb :'( Nincs valakinek 12.7 mm vastagságról 9.5 mm vastagságra átalakító printje?
Most tervezem már a negyedik verziót és kezdem unni...
(nem röhög, nekem továbbra is csak a totyogósoknak írt tinkercad alap formái mennek) -
sb
veterán
válasz
HUN_Sector
üzenetére
Fogyasztásilag önmagában nem számít, csak az szokott lenni, hogy ha egynél nem számít akkor van még 10-20 hasonló a háztartásban.
Mármint nem PC, hanem ez-az ami bezabál 10-20-40W-ot feleslegesen. Mondjuk abból is az a neccesebb ami sokat megy, vagy standby eszik így. Meglepő, hogy régi cuccok mennyit képesek beszippantani.Gépnél csak a szokásos másik ellenérvem van, ami te is írsz, hogy itt meg sanszosan rá kell nézni a másik vonalra, táp, fűt, hogy lehetne halkabb, stb... +feature-ök. Lehet, hogy egy AM4+200GE +5k és minden szempontból jobb/problémamentesebb akár.
@sasNAXO
Sajnos nem játszik, de köszi. Külföldről találtam... asszem olyat is ahol nem 4k-ba került egy fém lap.
Csak gondoltam hátha tudtok közelebbről is jó(olcsó)+gyorsabb megoldást. 
-
ma uj szintre emeltem az itx hasznalatomat: egy anker solix c300-rol hajtva a kocsiban elmegy ~2-2.5 orat a konfig. hordozhato kijelzovel (usb tap + miniDP->hdmi atalakito) amit az elso ules tamlajara rogzitett tablet-tarto fog. billencs+touchpad kombo az olben.
szoval a hatso ules komplett iroda igy, tudok dolgozni a parkolobol is, amig a gyerek edz.
(igen, van ceges laptop a megfelelo limitaciokkal, de az itx konfigban megvan az ero es a tesztekhez szukseges halokartya is, sokkal pattogosabb igy. es kockabb
) -
HUN_Sector
őstag
100 watt vagy 15, szerencsére ez másodlagos. Ha a gyerekek nézik 6 órán át a meséket egy álmos nyári délután, vagy ha egy nap lemegy rajta egy sorozat része, nem nagy diffi az áramszámlában. Plusz Chieftec 300-as táp dolgozik benne, így erről az oldalról sem lesz problémás. Technikailag egyébként 65 wattos proci, terheletlenül a 20-30 wattos tartományban kéne lennie.
Ráadásul sikeresen felhekkeltem rá a windows 11-et is.De felraktam rá a HWINFO-t, mert elég magasnak tűntek a hőmérsékleti értékek, megnézem majd a fogyasztást. Persze nem kapott pasztázást az elmúlt tíz évben, ez is közre játszhat, de nincs az az isten hogy szétszedjem.
-
sasNAXO
aktív tag
-
sb
veterán
válasz
HUN_Sector
üzenetére
Lazán kapcsolódva, elhoztam szülőktől az ott porosodó ősrégi HTPC-t, benne a Seasonic TFX 300W-os táppal. Ez azt hiszem maradni fog... bár a paneltápos kisgépbe sok, de ott a külső táp(okk)al voltak gondjaim, lehet, hogy skippelem inkább a témát... vagy felmerült, hogy nekem "nagygépbe" is bőven elég és az áráért jó megoldás a méret dilemmákra: Jonsbo C6/C6-ITX méret vs mATX lap vs. IGP vagy kisebb dvga - bármelyik felállásban univerzálisan jó megoldás lenne azt hiszem - és szerintem anno került vagy 5k-ba itt az aprón.
Itthon tud vki ATX-TFX adaptert esetleg? Nem nagyon találtam sehol...szerk: A8-7600. Az egy Kaveri ha minden igaz. Úgy rémlik vagy nem tudja a hevc-t vagy ott volt vmi kavarás, hogy gpu-val hibrid módban tudta... ami kb. soha nem működött rendesen. Nem biztos, hogy HTPC-nek ideális. (+fogyasztás).
-
TurboK0
tag
válasz
HUN_Sector
üzenetére
Van egy hasonló AMD A8 gépem, eredeti tulaja facebook + bluray író masinának használta, én csak annyi bibit látok vele hogy üresjáratban ~100 wattot használ. Így még szervernek sem jó (alaplapon van 10db SATA port gyárilag).
Emlékszem amikor telepítettük meg voltam lepődve hogy mennyire jó rajta az iGPU.
-
válasz
HUN_Sector
üzenetére
lehet az 1.6V miatt, 'alap' ddr3 fesz 1.5V lenne. perverz modon nekem tetszik

-
HUN_Sector
őstag
hm... a céges gépben ezek a ramok voltak

Némiképp overkill. Azt hiszem le is szedem a ddr3-as ramokról a hűtőbordát és mennek a ddr5-ös viper ramokra (azok úgyis ledobták a gyári bordákat) -
hoffman_
nagyúr
hiszek neked, ez IT, mindenki saját szerencse útját járja : )
jól sejted, semmi szükségem a wifi antennára nem-propriatary módon. egy-két évente megyek LAN partyra, ahol a mini stubby antennák jól jönnek. de mivel ez a kis adapter tetszik, valószínűleg majd beruházok rá. ha megy a mediatek tényleg.
-
HUN_Sector
őstag
Beizzítottam az x+1. ITX gépet itthon. Kb 10 éve volt a céges gépeink egyike.
Ez egy őskövet, de home theatre gépnek remek lesz
-
tlac
nagyúr
válasz
hoffman_
üzenetére
nekem meg a realtek-kel sosem volt gondom, se linux alatt, se win alatt, se a hálózati chipjeikkel, se hanggal
igen, ezek a spéci wifi antenna csatlakozó elég idegesítőek
nem csak az asus, a gigabyte is ezt csinálja az új lapjain (az asrock, msi egyelőre nem)de egyébként neked szükséges lecserélni a gyári antennákat?
-
hoffman_
nagyúr
köszi. megnézem majd kíváncsiságból, ha odajutok, de a héten költöztünk, a NAS-NIC a 127. doboz alján valahol. ez karácsonyi program lesz. valószínűleg előbb rendelem meg az antennát aliról, mint hogy kidobozoljak. a lap már itt van, minden más téren jókat írnak róla. vagy megtartom, vagy vissza a DDR5/AM5 a héten és 5700X3D-t rakok a mostaniba. ez utóbbi kevéssé valószínű, mert ez a platform vége.
ui.: nekem sosem volt bajom intel LAN-nal, bár Windowson mozogtam eddig, ott a Realtekkel sem. hangban, na ott igen, de az se ma volt.
-
tlac
nagyúr
válasz
hoffman_
üzenetére
az lspci kiírja linux alatt a rev-et, de win alatt is megnézhető az eszközkezelőben
nekem rev2 i225-v a van gigabyte z490i-n, de az borzalom, időnként leváltott 100 megabitre
meg linux indításánál sem volt elsőre net rajta mindig azonnal és akkor próbálkozott egymás után kapcsolódni többszörén amúgy a rev3-ra is olvastam problémákat és nem lepődnék ha még harmadjára sem sikerült volna javítani
az intel, gigabyte adott ki hozzá hivatalosan firmware frissítést, de csak egy korait, közben pedig az intel csinált még hozzá jóval többet is
végül felhackeltem egy újabbat is rá -
sasNAXO
aktív tag
-
hoffman_
nagyúr
na akkor itt van ellentmondás bőven. nekem az i225 aliexpresses 2.5G kártyát szemrebbenés nélkül ette meg az Unraid, szóval azzal pozitív a tapasztalat. a mediatek wifi nem saját infó, reddit, ha működik, az csak plusz.
ellenben megjött a lap és bár nagyon patika, csak most szembesülök vele, hogy idióta gyári wifi antenna csatlakozó megoldás van rajta, semmivel nem kompatibilis, ezt nem sikerült kipipálni. az MSI B850 ITX szintén mindenben stimmel, csak épp nem intel lan, ami nekem szempont. cserébe 5G. tépelődöm még ezeken egyet.
köszi a saját infót.
-
TurboK0
tag
Az Intel i225 gyári hibás volt emlékeim szerint. Jött hozzá több revízió is (i225-V r3, i226). Nálam Intel i226 szerverben stabil, de az már az újabb, javított verzió.
Realtek RTL8125 chipeknél a driver az ami sokáig nem volt stabil, főleg linux/freebsd alatt. A fejlesztők szerint elég rossz chip. Állítólag azóta már jobbak a driverek.Wifit nem tudom.
Annak örülnék ha jönnének már normális 10GbE chipek. -
tlac
nagyúr
válasz
hoffman_
üzenetére
azt láttam, hogy Mediatek wifi az kernel szinten bukó még, de az nem is érdekel, az Intel lan a fontos
teljesen ellentétes tapasztalatom van
a mediatek wifi a legjobb linux alatt
a korábbi intel 2.5g (i225-v), meg egy gyári hibás hulladék szemét voltasrock b850i-m van, minden megy vele linux alatt (de asrock-ot ne vegyél)
MEDIATEK Corp. MT7922 - wifi, bt megy
Realtek Semiconductor Co., Ltd. Killer E3000 2.5GbE - kábeles net is megy természetesensőt a vga passthrough is qemu-val, egy 6900xt átadva egy virtualizált win-nek
[kép] -
-
Pista0001
addikt
válasz
sasNAXO
üzenetére
250 már jó, 6/8 pin se kell, szóval nem vész. Jelenleg újonnan a legolcsóbb opció 65-70€... Sajnos a magya használtpiac csak alkalomszerűen játszik, de a Seasonic amit írtál pont jó lenne. 2 bontott FSP-m van, azok is 250-esek, de azokon a 24 pinen kívül minden "tákolt"...
gyárilag a 24 pinesen kívül egy 12 pines van rajta, 6 gnd, 3 12 V és 3 5 V pinnel. Promise Pegasus DAS-ból vannak. -
sasNAXO
aktív tag
válasz
Pista0001
üzenetére
Van most fent egy 10K-s seasonic 250W jelenleg. Én még akkor vettem amikor valaki 4K-ért szórta ki őket. Gyárilag nincs benne 6/8pin vga konnektor, de 4+4pin CPU van benne és 2 külön meghajtó sata (+ pata) tápcsati sor. Én a +4pin CPU és az egyik meghajtó csatlakozósor kábeleiből csináltam egy 8pines vga konnektort és működik.

Persze ez elég kókány megoldás.Nyilván ha sokk wattot akarsz ilyen kis táppal használni, akkor nagyon zsebbe nyúlós a FlexATX...ez mindig is az volt.
-
Pista0001
addikt
válasz
HUN_Sector
üzenetére
35-40e alatt nincs értelmes táp, a jobbak meg már inkább 50e. ATX-ből se sokkal jobb a helyzet...
-
HUN_Sector
őstag
Gondolkodtam egy új builden.
Nézem az induló normális sfx táp árakat - mondom is: @nyád
Nézem a flex 1u árakat. B@szki, ez vicc kategóriakonklúzió: jonsbo nv10 projekt listáról lehúzva
-
hoffman_
nagyúr
válasz
sasNAXO
üzenetére
nekem csak a cégesen lesz W11, mert kötelező, már egy ideje kerget az IT a frissítéssel. azon majdnem mindegy nekem. otthon én Chris Titus powershell scriptjét szoktam piszkálni Win alatt. egyelőre még lehet ingyen W10-re egy év extended update-t szerezni. akinek a W11 a dealbreaker, mint nekem, annak ez hasznos. Steam Kubuntu alatt is stabil, a laptopban 8365U-ban csak egy HD620 van, de arra jó volt, hogy a launchereket, steamet, pár indie játékot kipróbáljak. egész jó volt a hit-rate.
nézegettem AMD kártyákat amúgy, pont az Linux tervek miatt, de egyszerűen nem találtam olyat, ami hasonló teljesítményt hoz a 4070S-hez és 1) befér 200W alatti valós fogyasztásba UV mellett 2) 2-slotos, alacsony PCIE keretes a hűtése, mint az Inno3D X3-nak. emiatt el kellett engedjem. sub 9L házban sokat számít. T1 v2.1-et is vadászok, ott majd több lehetőség lesz, de a vga már marad...
-
sasNAXO
aktív tag
válasz
hoffman_
üzenetére
Működik az nvidia, de utóbbi időben, főleg az újaknál AMD most a jobban preferált, ugye a steam hw is AMD. De én sem tudok konkrét hibát mondani ami van nvidiánál, de nincs AMD-nél.
Van olyan OS ami alapból telepíti az nvidia drivert, pl. a Pop!_OS ilyen, ott pl. külön nvidia verziót kellett letölteni.
Az ilyen gyakori OS-ekre felmegy szépen a steam, mondjuk én stabil és debian alapúakkal játszottam csak, tehát az ilyen rolling release és pl. arch kimaradt.Más: Windows alatt a ShupUp10++ programot ajánlom mindenkinek.

Én most váltottam utolsó pillanatban 11-re, első dolgom volt ezt futtatni kb.
-
hoffman_
nagyúr
válasz
sasNAXO
üzenetére
redditet is túrom, van infó, de nem bőséges. egyelőre csak a wifiről találtam problémát. UV/OC megoldható ahogy láttam, ventivezérlés is. konkrét programom még nincs, van több megoldás. Win alatt FanControl nagyon bejött, de utána a kernel szintű malware theory annyira nem fog hiányozni. a vga marad a 4070 Super, a régi gépbe visszamegy a veterén 1070Ti. tudom, hogy 'fcku nv' Linus mit gondol, de ahogy utánéztem, azért nem halott ma az RTX sem szerencsére. aztán persze kiderül menet közben.
-
sasNAXO
aktív tag
válasz
hoffman_
üzenetére
Konkrétumot nem tudok mondani, de úgy tudom utóbbi időkben az amd szoftver támogatása linux alatt egész jó. A procival nem lesz gond. Intel lan jó, de amúgy utóbbi időben a 2.5G realtek is elfogadható volt. Ami szerintem érdekes kérdéskör mondjuk UC/UV, illetve vajon hogy lehet a ventiket vezérelni (utóbbinak sose jártam utána).
Gondolom a videokari is AMD lesz? -
hoffman_
nagyúr
sziasztok,
az alaplapos topikokban nem megy nagyot a téma, itt szerintem többen vagytok benne. nem akartam még most váltani AM5-re, de az SSD/RAM árak miatt spontán kiugrottam a héten. a napokban megérkezik egy Asus ROG Strix B850I Gaming Wifi. a CPU még nyitott, de az biztos, hogy erre már Linux alapú rendszert tervezek. a mostani gép megmarad nappaliban, még egy évig Win10-el. a kérdésem az, hogy B850 chipsettel és/vagy Asus lappal van valakinek Linux tapasztalata? azt láttam, hogy Mediatek wifi az kernel szinten bukó még, de az nem is érdekel, az Intel lan a fontos. az OS még nem fix, Bazzite az egyik esélyes, de valószínűleg Kubuntu lesz, laptopon alapvetően bevált idén. később talán Arch disztrokra is lehet, hogy átmozgok, de egyelőre alap userként még nem hiszem. -
DeepCool 170 Plus - gyári oldal
Micro ATX deszka fér 290 * 195 * 424.5 mm méretben, 3db 120mm-es ventivel, nem rossz... alig nagyobb az ITX változattól (250*200*380mm).
Remélem lesz belőle digitális kijelzős változat, mint a sima CH170-esből. -
TurboK0
tag
Pár átszerelés után úgy vettem észre hogy az Asus TUF B850M lapkán a proci úgy van elhelyezve, hogy a Jonsbo C6 házban csak egy darab iránybe tudom szerelni a NH-U12A bordát... ha vertikálisan próbálom elhelyezni (hogy alulról felfelé tolja a levegőt), akkor a 120mm venti slotra helyezett táp sehogy nem fér el. Felülre helyezve kb 2mm-el lóg ki, oldalra helyezve picit kevesebb mint 1mm-el. Oda még be lehet feszegetni, de egyrészt összekaristolja a tápot, másrészt úgy már hajlik a fém. Illetve a hűtés sem jobb.
Másik dolog amire rájöttem, hogy az alsó venti teljesen használhatatlan a házban. Még ha felfelé fújja a levegőt a proci venti akadály nélkül, akkor sem hűt jobban. Ha pedig hátul és alul is van egy-egy venti ami tolja befelé a levegőt, akkor az alsó semmit sem csinál, az alulról beszívott forró levegő vagy az oldallap perforált részén próbál kiömleni, vagy visszakering lefelé (ennek a tesztnek az lett volna a célja, hogy egy AV erősítő tetején állt a gép, és abból "szívta" volna ki a forró levegőt mivel abban nincs aktív hűtés).
Utána leszedtem a kupakot a Ryzen 8600G prociról, levakartam a belsejében használt pasztát, és tettem a helyére folyékony fémet. Így már olyan jók a hőmérsékletek mint az 5600G-nél. Csak az csúcsra járatva kb fele annyi áramot használt. Sajnos ha a proci része meg van terhelve, akkor az iGPU nem kap elég kakaót és lehúz a saját órajeléből. Még ha a proci túlhajtást lekapcsolom, akkor is. Egyetlen megoldás hogy feltolom a PPT-t és az EDC-t, így viszont sokkal többet eszik. Ez van. Remélem az ezt követő APU jobb lesz.
-
mpierre
veterán
Ez az Otto a Comino-tól vótmá? Ha épp a vízhűtés a cél egy itx gépnél. (Nem épp tegnapi darab...)
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Linux kezdőknek
- Lecsap az S26 Ultra az Exynos 2600-ra
- Gaming notebook topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Linux felhasználók OFF topikja
- Xbox tulajok OFF topicja
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z270 GAMING PRO CARBON alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 32GB G.SKILL Trident Z5 RGB 7800MHz DDR5 memória garanciával hibátlan működéssel
- MSI Pro H610M-E DDR4 alaplap
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE X570 AORUS ELITE X570 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Gigabyte B85M -HD3 LGA 1150 Alaplap, garanciával!
- ÚJ Dell Latitude 15 5550 - 15.6"FullHD IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - 2,5+ év gari
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B550M R7 5700X 32GB DDR4 1TB SSD RTX 4060 TI 16GB Gamemax Brufen C3 BG 650W
- AMD AM4-es HP OMEN 25L GT12 alaplapok - B550 chipset
- Ygitk ZP-THP60 vezeték nélküli fejhallgató / 12 hó jótállás Akkumulátoros vezeték nélküli fejhallga
- HIBÁTLAN iPhone 13 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3770, 91% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Kiderült a lapomhoz pont nem jó de minden máshoz igen..
Igyekeztem egy clean designt megtartani. Tényleg csak a black full X53 hiányozna belőle de már nem volt energiám Aliról megrendelni, meg kicsit paráztam is hogy mit kapok.
Majdnem 40k-ért..
7800X3d/5070 TI

Abban a házban valahogy nagyon hülyén voltak a tartócsavarok.
És még gány sem lett. Fekete filamentem sajnos nem volt már, mindenesetre nem annyira rossz a fehér mint ahogy arra előzetesen számítottam.