- Alacsony profilú, madzagmentes klaviatúrák jöttek a Razer színeiben
- ASUS ROG csúcslap érkezett, ezúttal a "lopakodó" fajtából
- Átvette a DRAM-piac trónját az SK Hynix a Samsungtól
- Pénztárcabarát, ugyanakkor trendi mikrotorony jött a Jonsbótól
- A Linux támogatását vágja meg leginkább az Intel leépítése
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Calibre, az elektronikus könyvtár
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Egérpad topik
- Először égett le egy újságnál a GeForce RTX 5090
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Nikon DSLR topik
-
PROHARDVER!
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
tippm86
tag
Sziasztok!
Ma megjött a ház, de egy kis gondban vagyok.
Fsp flexguru flex atx tápom van és kellene hozzá hosszabb csavar. Nem tudom milyen a szabvány menet ami a tápokhoz kell. Esetleg nem tudja valaki? -
tlac
nagyúr
így is lehet linkelni
-
zed1983
őstag
-
-
Pakmara
őstag
válasz
BalageK #66335 üzenetére
Köszi, de "magasakat" keresgélek. Tudom, hogy nem jó hűtés szempontból de most a Mood az ami agyon tetszik. Kb pont az a forma ami kellene...Most azt várom, hogy elmúljon a késztetés h vegyek egyet és megtörténjen az ATX-böl ITX-re átfejlesztés mert igazaból teljesen felesleges
. (Csak ne kerüljön fel HA-ra egy fekete jó áron a napokban, mert még aktivan nézegetem a kis hazakat
)
-
Pakmara
őstag
válasz
flashpointer #66332 üzenetére
flashpointer, tippm86 köszi szépen
-
Pakmara
őstag
Sziasztok!
Csak érdeklődés képpen. Milyen vertikális/"négyzethez közelítő kis footprint-ű" ITX házak vannak még hasonló formavilágban amik SFX tápos és tud fogadni min. dual slotos gpu-t?
Tudom nem egy méretkategória de erre a dizájnra gondolok:
Velka 7
Fractal Mood
Ncore 100
Xikii FF04Köszi, Pakmara
-
Pista0001
addikt
Egy kis downgrade, így már akár XP is mehet a retro gépre.
DFI LanParty MI P55-T36
Intel Xeon L3426
2×4 GB G.Skill 1333 1,35 V
Palit JetStream GTX970 4 GB --> Palit JetStream GTX770 4 GB
GoodRam Iridium Pro 240 GB
Jonsbo A4
Corsair SF450
Thermalright AXP90-X47
3× Arctic F12 PWM
1× Arctic P12 PWM -
gabyka
aktív tag
válasz
Pista0001 #66325 üzenetére
Köszi, bár nem ez az első itx-esem, csak eddig volt mellette vidkari meg sallang mindig, így nem zavart a mérete. Most meg rámjött a 'takarítási vágy' (táppénzen vagyok május közepe óta oszt unatkozom
) kirakom a retrókuckót is a műhelybe, csak a szükséges 'rossz' marad a szobában.
-
gabyka
aktív tag
válasz
gabyka #66300 üzenetére
Basszus, el is felejtettem
, közben megjött a cucc a múlt héten. Elsőre eléggé megdöbbentem, milyen pici ez a ház
de tetszik.
Belefért minden, igaz cipőkanállal és sok anyázással, a tápot a jobb oldali rácsra tudtam felkókányolni, azon majd egyszer szépítek még. A plusz fedéllel viszont magasabb venti is beférne kényelmesen, majd meglátom, kell-e...a háztól meg nem üt el túlságosan, jót tesz a dizájnnak a kettő közti rés. -
HookR
addikt
TOPC MoDT Mini-ITX alaplapok hivatalos oldala - en.tbtopc.com
- AMD Ryzen 9 8945HS-ITX
- AMD Ryzen 7 8745HS-ITX
- AMD Ryzen 9 7945HX-ITX
- AMD Ryzen 9 7940HS-ITX
- AMD Ryzen 9 7845HX-ITX
- AMD Ryzen 7 7840-ITX
- AMD Ryzen 7 7745HX-ITX
=================================================
A Thin Mini-ITX lapjaik is érdekesek - [link] -
HUN_Sector
őstag
ASUS PRIME B860M-A WIFI mATX alaplap
Intel 1851 socket
50000ft
[link] -
flashpointer
őstag
a 4070 black utan itt a zephyr 5060ti snow x
-
TurboK0
tag
Szóval sok várakozás után úgy döntöttem hogy épül egy új gép asus tuf b850m lapkával és 8600g procival. Úgy látom hogy ennél normálisabb alaplap nem lesz AM5-re, hacsak nem adnak ki a Zen 6 proci mellé új lapokat. Sajnos egyre több dolgot vesznek le az új lapokról ami idáig standard volt (pl. miért csak 4 sata port van? oké, chipset annyit tud, de akkor kössenek rá egy Asmedia chipsettel +2 portot mint a mostani b550m lapkámon).
Fél-egy év után, ha úgy alakul, lehet cseréljük a procit a Medusa Point utódra. Feltéve hogy a GPU erősebb, és a "c" magos alacsonyabb fogyasztású magok nem kavarnak be a windows 10-nek.
Reméljük hogy a Jonsbo C6-ba ugyanúgy befér minden, torony hűtővel és előlre szerelt táppal. Nem hasonlítottam össze hogy a proci helye hol van, lehetséges hogy a torony hűtő így már nem fér el, ha túl jobbra tolták a procit.
-
Egon
nagyúr
válasz
TESCO-Zsömle #66308 üzenetére
Oké, mint írtam, olcsó házat keresek...
-
Egon
nagyúr
Sziasztok!
Olyan mini-ITX házat keresek, amiben elfér 4 db 3.5 HDD, lehetőleg minél olcsóbban. Tudtok ilyet ajánlani?
-
tippm86
tag
Framework Desktop AMD Ryzen Ai MAX+ 396 Pc:
Az árak: -
-
mpierre
veterán
válasz
Kalacskepu #66302 üzenetére
HP RTX A2000 12GB duruzsol itt mellettem a Lili a4h2o-ban. Teszi a dolgát és kussban van.
-
Tudom ez nem VGA-s topik, de HP kártyát érdemes venni ? Szemezgetek most egy RTX 3050-nel a mérete miatt. Sajnos most nem sok választék van ebben a méretben és olyan sokat sem akarok rá költeni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro Max 128GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3106, 100% Akkumulátor
- Samsung Galaxy A9 2018 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i5-8GEN I 8GB I 256GB I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! MSI MAG 325CQRXF QHD VA 240Hz 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Xiaomi Redmi Note 11 Pro+ 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest