Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • zichie

    senior tag

    válasz verdan #9743 üzenetére

    A HelloHD-nek én is ügyfele vagyok igaz nem kábelen, hanem műholdon. Műholdon Conax rendszert használ, ahol - az olcsóTV szolgáltatásán belül - használható saját eszközben a kártya. Ami viszont érdekes, hogy nekem a kártya Conax modulban valamiért nem működött, csak "szoftveres" kártyaolvasóban. Persze ez lehet kártyahiba is.
    A HelloHD mikrohullámon is szolgáltat, ami a volt AM Mikro rendszer. Ott Cryptoworks rendszert használ és szintén nincs párosítás, azaz működnie kell saját eszközben. Ebből adódik, hogy kábelen vagy Conaxot vagy Cryptot használ.

    Szerintem digitális irányban érdemes beruházni, mert az analóg folyamatosan épül le, meg az analóg adók is digitális forrásból vannak analógra konvertálva. DVB-C tuner ritka mint a fehérholló és amiket itthon lehet beszerezni azok tényleg drágák. Külföldről be lehet szerezni olcsóbbat, bár ott sem nagy a választék. Modulfogadó helyett jó megoldás egy un. phoenix/smartmouse kártyaolvasó, mert ekkor nem kell külön CAM modult venni, hanem csak a titkosítási rendszernek megfelelő szoftvert, plugint kell használni a dvb progiknál. Pl. szolgáltatóváltásnál jöhet jól, ha az egyik szolgáltató Conaxos volt a másik meg Cryptoworks-öt fog használni, akkor nem kell új modult venni, csak egy pár száz kilobájtos plugint kell lecserélni, ami ráadásul ingyenes.

    Ami még a digitális adás mellett szól, hogy sokkal kisebb a hw igénye, mivel csak adatfolyam lementésről van szó, ill. kódolt adás esetén decryptálásról is. Én pl. egy P3-as géppel gond nélkül tudtam rögzíteni HD-ben, igaz a HD adást nézni viszont nem, de a rögzített anyagot egy erősebb gép lejátszotta. Persze ez FTA forrásból ment.

    Kódolt HD adásnál már kevés lehet egy P3-as, mert szoftveresen elég nagy mennyiséget kell dekódolni, amit a decsa algoritmus végez. Szerencsére az alap decsa algoritmusnak van már különböző cpu típusokra optimalizált változata (FFDeCSA), ami elég gyors.

    Ami a kódolt adásokat illeti, négyféle képpen lehet nézni:
    1. szolgáltató saját stb-jével és kártyával
    2. cam modul segítségével saját tunerrel és kártyával
    3. saját tunerrel + szoftveres cam emulációval + kártyaolvasóval + kártyával
    4. saját tunerrel + szoftveres cam és kártya emulációval

    A 4. esetben nincs szükség sem kártyaolvasóra és a kártyát sem kell a gépbe dugni (porosodhat a szekrény alján), mivel a gép mindent szoftveresen csinál. Azonban érvényes előfizetői kártyára és előfizetésre mindenképpen szükség van, mivel anélkül illegális.
    Az elsőt minden szolgáltató támogatja, a másodikat és a harmadikat azok nem, akik kártyapárosítást alkalmaznak, ill a Fibernetnél volt néhány csatorna, ami csak Conax modulban ment a "kettős ECM" megoldás miatt, de "szoftveres" kártyaolvasóval nem. A negyedik sehol sem működik, ill. egy kábelszolgáltató esetében igen, ahol a 2. ás a 3. módszer nem működik a kártyapárosítás miatt.

    A kábeles HelloHD esetében, ha nincs párosítás, akkor a 2. és a 3. módszer működhet, de a 4. semmiképpen sem.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák