Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • zichie

    senior tag

    válasz altoalto #11848 üzenetére

    "Mi tortenik ha veszunk egy LCD tv-t a nappaliba? Hogyan fogja digitalisan majd a jelet az lcd, ha a set top analogba nyomja neki????"

    Veszel Conax CA modult a tévéhez, olyat, amilyet a MinDig TV extrához is adnak. A settopboxból kiveszed a chipkártyát és beteszed a conax modulba, a modult pedig a tv modulfogadójába. Lényeges, hogy a tévében legyen CI foglalat és legyen benne dvb-c tuner. A settopboxra sajnos havonta egyszer szükség lesz, mert tudomásom szerint csak abban frissül a T-s chipkártya. Ha a tévén azt veszed észre, hogy nem nyílnak a kódolt adások, akkor kell elővenni a gyári boxot, betenni a chipkártyát, bedugni a koax kábelt, rádugni a tévére és addig várni, amíg el nem indul valamelyik adás, ami elő van fizetve. Utána a chipkártya mehet vissza a tévébe rakott conax modulba. Ezután egy hónapig nem lesz szükség a T-s boxra. Az lcd tévén lényegesen jobb lesz a kép, mint a box analóg kimenetén. A boxra csak a kártyafrissítés idejére van szükség, ez havonta max. fél óra.
    Úgy tudom, hogy a T nem ad csak kártyát, így a boxot mindenképpen bérelni kell, emiatt érdemes a legolcsóbbat kérni, mert úgyis csak kártyafrissítésre kell. Azt nem tudom, hogy sd box esetében lehet-e pl. hd csomagot rendelni. HD csomag menne, ha a tévébe tett Conax modulban használod a chipkártyát és a tévében van mpeg4 dvb-c tuner.
    Én korábban a fibernetnél voltam, ott csak papírnehezék volt a box, még a kártya is frissült Conax modulban. A boxot viszont nem lehetett visszaadni, mert akkor a kártyát is visszakérték vagy letiltották. Sajnos ki kellett fizetni a box bérleti díját, pedig nem is használtuk, csak a chipkártyát belőle saját tévében.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák