- Házimozi belépő szinten
- Steam Deck
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- 3D nyomtatás
- Androidos tablet topic
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Milyen billentyűzetet vegyek?
-
PROHARDVER!
Milyen SSD-t vegyek? Mielőtt kérdezel, kérünk az összefoglalót olvasd el! Ha ezt végigolvastad, de még mindig nem sikerült dönteni, akkor amikor kérdezel, kérünk, feltétlen tüntesd fel az alábbi adatokat!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Benőke
őstag
válasz
Pancsermeste #15595 üzenetére
A W7/8 64 bit mellett nem sok szabad helyed marad az SSD -n.
Bár elég lehet... 20k -ba elég sok féle belefér.
120Gb több írást visel el, bár a legtöbb ára 20K felett van.
A 840 EVO is teljesen jó, illetve a V300 is ilyen áron kelleti magát.
-
Tibi71
csendes tag
Sziasztok. A kingstone v300 120 vagy 128 gigas gyarilag?
-
Flickering
aktív tag
válasz
alfiboy #15574 üzenetére
Itt az összefoglalóban is benne van az ajánlottak között, meg pár embernek is ez van itt ph-n akit ismerek, csak jót hallottam róla, ezért döntöttem emellett, nem az ADATA mellett, de azzal sem nyúlhatsz mellé szerintem. Hozzáteszem, a V300 sem egy öreg darab, nemigen van egy éve a boltokban.
-
Benőke
őstag
válasz
alfiboy #15574 üzenetére
~5K a különbség a V300 és a HyperX 3K között. A v300 64TB írást visel el a HyperX 3K pedig 96 TB -ot. Erre fel az 5K különbség, illetve a HyperX gyorsabb is. V300 is teljesen jó. E vezérlő is ugyan az. Gondolom az Fw ami lényegi különbség... HyperX -et vedd ha nem probléma a +5K. Én ezt vettem
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Flickering #15547 üzenetére
Hétköznapi netezős/játszogatós géphez elég a V300 is bőven, nekem is az van. Nnics gond vele, érezehtően nem lassabb a drágább ssd-ktől.
0-ás vagy 1-es portra kötötd az ssd-t (a legalacsonyabb számúra), ahci mód engedélyeza bios/uefi-ben és mehet a win 7/8 install. Csak a deszka chipset driverét ne tedd fel, maradjon az alap win-es driver.
-
Flickering
aktív tag
Azért kérdem, mert a Kingston V300 az olcsóbb PCX-en, mint az Adata, hogy akkor melyiket vásároljam meg?
(pontosan, melyik típust is)
[link] vélemény?Nekem Ascrock B75 Pro 3 (nem M) alaplapom van, hogyan végezzem el a telepítésés? Nem úgy működik, hogy a másik most üzemelő winchestert kihúzom, ezt bedugom a megfelelő portra, win7-lemez be, kiválasztom az SSD-t boot eszköznek(elsődleges eszköz) és megy minden tovább?
-
Bodor
veterán
válasz
Flickering #15540 üzenetére
Adata SP600-ban a másik két Adada-hoz képest nem SF2281 hanem egy új, 2012-ben alkalmazott JMicron JMF661-es vezérlő van, amivel kapcsolatban nincs sok tapasztalat, de reméljük, hogy nem problémás. Több , mint valószínű, hogy az Adata nem alkalmazta volna, ha gond lenne vele. [JMicron JMF661].
Az SP600-as típus az Adata belépő modellje a SATA3-as SSD-k közül ( ugyanúgy, mint a Kingstonnál a V300, vagy Samsungnál a 840 és 840 EVO ), szintetikus tesztekben egy kissé alulmarad teljesítményben a többiekhez képest, de legalább ez az árban is megmutatkozik. Hozzá kell tenni, hogy a különbség több mint valószínű, hogy egyáltalán nem érezhető ha rendszermeghajtónak használjuk az SP600-at. Itt a prohardveren még nem sok tapasztalat van erről a típusról, és reméljük a vezérlője is megbízható, de ha nem hát ott van a 3 év garancia.
-
castiels
addikt
válasz
B-L-A-C-K #15534 üzenetére
Köszönöm, erről valakinek van személyes tapasztalata?
KINGSTON V300 60GB SV300S37A/60G -
Bodor
veterán
válasz
kivlov #15510 üzenetére
Amit linkeltem tesztet ( starting application rész) , látni, hogy nem sok különbség van, viszont ha valakinek megéri az árkülönbséget az általad tapasztalt 1-2 mp, akkor természetesen vegye a drágábbat. Én az SX900-at inkább a tartóssága miatt tartom jobbnak a V300-nál.
Crystal Disk Mark nem igazán érdekel, mert az szintetikus teszt, ami fontos az a való élet. De egyébként tényleg mindeni azt vesz, amit akar.(#15512) Benőke: +1 !
(#15511) dabadab: "vezerlo meg a firmware hulyesegei sokkal-sokkal fontosabbak ennel."
Ezt sem látom igazán bizonyított ténynek, már ha a vezérlőről van szó. Egyszerű házi felhasználásnál pont, hogy teljesen mindegy, hogy milyen vezérlő ( SF, Marvell vagy Samsung) van az SSD-ben, a felhasználó pont , hogy semmi különbséget nem fog észrevenni belőle, kivéve ha felmondja a szolgálatot, az meg bármelyikkel előfordulhat.
Az tény, hogy az Intel , Crucial, Samsung SSD-k vezérlőjével talán nem szokott sok baj lenni, de ugyanúgy elmondható ez, az egyes SF vezérlőjű típusokról is, mint a Corsair Force GT , Adata , és Kingston ajánlott típusai és még sorolhatnám, nem véletlenül maradtak benne az ajánlásban.
Van esetleg valamilyen hiteles statisztikád arról, hogy azok közül az SSD-k közül, amik a vezérlő hibájából mentek tönkre, milyen százalékos arányban oszlanak meg a vezérlő típusok között? Szívesen elolvasnám, mert fontos információ lenne.[ Módosította: CoolMan ]
-
Bodor
veterán
válasz
BenHans #15493 üzenetére
"amúgy sem lenne a legjobb játékokhoz"
Miért nem? SSD-ből játék közben nem profitálsz szinte semmit, a pályabetöltések lesznek csak gyorsabbak.
Nagyon sokan használják úgy az SSD-t, hogy az oprendszer és minden program rámegy, a játékok meg HDD-re, így általában elég a 120 GB, sőt, arra még azért egy-két játék is felfér.
Ha mégis 250 GB körüli , 5 év garanciás SSD-re van szükség, akkor nem nagyon fogsz olcsóbbat találni az ajánlottak közül.
Köztes megoldás lehet, hogy veszel egy MLC-s Kingston KC300-at 47K-ért, ami ugyan 3 év garanciával rendelkezik, de elég jól kell bírnia a strapát.(#15495) lipido: SP600 a gyengébb teljesítmény és Jmicron vezérlő miatt nem került bele az ajánlásba, nem úgy mint az SP900 és SX900, szóval a kettő közül inkább a V300! ( Egyébként nem tudom, hogy miért írja oda az Aqua azt, hogy jár hozzá 7mm adapter, mert az ott feltüntetett típusszámhoz "SV300S37A/60G" nem szoktak adni gyárilag. )
(#15498) dabadab: A tartósság, az egy olyan tulajdonság, amit nem érzékel folyamatosan az ember, viszont évek múlva annak hiányát hirtelen igen...
"Foleg ugy, hogy a gyartok altal megadott irasi hatarokat hasznalod"
Ha meg légből kapott, hasra ütött , vagy xtremesystems.org-os adatokat használnék, akkor meg az lenne a baj...
Igen , a gyártók a maguk jól felfogott érdekében tényleg alulbecsülik a valós teherbírást, de a leírt adatok mégis adnak egy fix támpontot, már amelyik gyártó leírja.
Ahol meg nincs leírva, ott maradok a NAND-ok specifikációinál, és a csíkszélességet is figyelembe veszem valamennyire, mert az is egy körülbelüli támpont.(#15501) bogarfx: Egy párszor már leírtuk, hogy nincsen különbség, ha ez nem elég, akkor nézd meg az alább tesztek azon részét, ahol Windows 7 felhasználásról, programok indulásáról van szó, ezek a részek nem szintetikus tesztek!
LINK 1 LINK 2 LINK 3 -
bogarfx
aktív tag
Én még annyi kérdeznék, hogy egy V300 és egy HyperX vagy Adata SX900 között gyorsaságban van-e jelentős különbség normál felhasználás esetén, úgy értem én, mint átlagfelhasználó észre veszem-e a különbséget (tehát nem a szintetikus teszteket figyelembe véve).
-
bogarfx
aktív tag
válasz
bogarfx #15476 üzenetére
Elszámoltam magam, havi 500GB írással 10,5 évig bírná a V300 120GB-os SSD. Értelemszerűen havi 1TB-vel is 5 év lenne ez az érték (és ez csak a gyári minimum TBW-vel számolva). Jó volna esetleg pár adat, hogy ki mennyit írt eddig az SSD-jére, így lenne legalább egy kiindulási alap.
-
M107
addikt
Vidéken Samu 840 Evo (TLC) 27500 Ft, Kingston V300 (MLC) 23400 FT....
Mindkettő 120GB ha most vennék Kingstont vennék, de csak az MLC miatt. s egyik sincs bépítő keret az itt + 1500 Ft (szabványos meg minden) - csavarok s egyéb alátétekkel.
UI: Jász-Nagykun Szolnok megye, Szolnok
-
bogarfx
aktív tag
válasz
Balage76 #15472 üzenetére
Ezt most sajnos én nem nagyon értem, hogy pontosan mire is gondoltál.
Két eset lehet:
1. TLC-t itt nem nagyon kedvelik (szinte nem is ajánlják), holott "holott erre a különbségre a gyakorlatban és a mindennapi használatban még nem érkezett panasz." Más oldalakon viszont nem problémáznak evvel annyira.
2. Én vagyok a hülye hogy más oldalakon is szétnézek és nem fogadom el teljesen amit itt szakértőktől kapok.
Lehet ezzel csak felkavarom a vizet és nem szeretnék most vitát indítani (interneten amúgy sincs sok értelme), de öntsünk tiszta vizet a pohárba.
Megjegyzésként a 120GB-os V300 64TB-os TBW-vel (mint korábban írta valaki ez a minimum érték, szóval ennél csak több lehet) kapcsolatban, ha havonta 500GB-ot írok az SSD-re, akkor is a TBW-t csak 6,5 év alatt fogom elérni, addigra meg szerintem már nem fog sokat érni az biztos.
Most meg ugyebár 4-5 ezerrel drágább lenne egy olyan ami mondjuk 10 évig bírná TBW alapján. Szerintem, ha így nézzük a dolgot, akkor tök felesleges csak ezért kiadni a normál V300 árának a 25%-át egy olyan dologra amit voltaképp ki sem használ az ember. Nekem ez olyan kicsit, mint amikor moziba megveszed a nagy dobozos kukoricát mert az jobban megéri, de aztán úgy sem bírod mindet megenni, a maradék meg úgy is megy a kukába. Ez csak az én apró eszmefuttatásom, de azért valljuk be van benne valami igazság. -
Bodor
veterán
válasz
baloghzr2 #15442 üzenetére
Tulajdonképpen nincs a kettő között érezhető sebesség különbség. Annyi az eltérés a két típus között, hogy az SP-ben aszinkron chip-ek vannak, az SX-ben meg szinkron, ez utóbbinak ezért jobbak a teszteredményei, és valamelyest gyorsabb a nem tömöríthető adatokkal.
Adata-val kapcsolatban meg talán jobb is, hogy nem találsz TBW értéket, mert legalább ez nem lehet garanciális feltétel, magyarán ha túlírtad, akkor is jár a garancia.
Élettartamban meg azért van előnyben a Kingston V300-hoz és talán a KC300-hoz, és a HyperX-hez képest is az Adata, mert még több más, ajánlott típushoz hasonlóan - mint pl. Corsair Force 3 , GT, GS, Neutron, Neutron GTX - a régebbi, nagyobb ( 25nm) csíkszélességgel készült NAND-ok vannak benne, aminek azért csak jobb az írási terhelhetősége.
Kingston V300-ban Toshiba 19nm Toggle Mode van, ami egyébként meg megint nem egy rossz típus.Gondolom a gyártó azért sem rakta bele a TBW-t a garanciális feltételekbe, mert gyakorlatilag nem nagyon fordul elő, hogy túl tudnák írni általános felhasználás esetén.
kivlov : "Kingston-ért mert érezhetően lassabb az Adata-nál" "a tapasztalataim ez mutatják"
"én eddig csak adata-t használtam""Kicsit " ellentmondásosak az állításaid... így az ajánlásod is "kicsit " hiteltelen..
Ettől független semmi baj vele, ez a te véleményed, és meg kell hagyni az Adata SSD-k tényleg jók, nem véletlenül ajánlom én is őket!
-
dabadab
titán
"A V300 és a HyperX 3K totál azonos hw-esen mégis az előbb 64TB-ot bír a másik meg 96TB-ot"
Igazabol ez se igaz, ennyit vallal be a gyarto. Az, hogy tenylegesen mennyit birnak, egeszen mas kerdes, de a tapasztalatok szerint ennek tobbszoroset.
Egyebkent meg tovabbra is az a velemenyem, hogy ez a tema erosen tul van parazva, ha megdoglik egy SSD, akkor szinte biztos, hogy a vezerlo dobja fel a talpat, nem a cellak kopnak el.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Iomega #15455 üzenetére
Nincs rá pontos adat (mert a gyártó nem közli) de a hw felépítetségéből kiindulva olyan cirka 65-95 TB közé tenném. Ez elég nagy szórás tudom, de fontos megérteni, hogy ez az érték nem csak a nand-okon múlik hanem a fw-en is.
Hozok is rögtön egy példát, hogy érthető legyen. A V300 és a HyperX 3K totál azonos hw-esen mégis az előbb 64TB-ot bír a másik meg 96TB-ot (120GB-os méret esetében). Nyilván úgy van megírva a vezérlő szoftvere, hogy... aki többet ad az többet kap. A termék skálázás bevett módja ez ma már. Ha megnézed a ramoknál sem gyártanak külön 1600-as meg 1866-os chipet, mind a kettőre ugyanaz kerül.
-
Dalzarus
tag
Sziasztok egy gyors kérdés. 120GB-os SSD-ből a Kingston v300-a vagy a samsung evo-ja az ajánlottabb? Rendszer + játékok mennek majd róla.
-
baloghzr2
tag
Sziasztok,
A kérdésem az lenne igazából,hogy érdemes a 4.000ft árkülönbséget kifizetni az Az A-data sp900 128gb (24.000ft)-ért vagy nem fogok észre venni különbséget egy Kingston SSDNow V300 120GB (20.000ft)-val szemben????
sataII-es alaplapom van(Asrock h61m)
Élettartamban melyik a jobb választás????
Rendszer,néha játék,videószerkesztésre használnám....
Előre is köszönöm a válaszaitokat!
-
Iomega
addikt
és Speed(R)
Köszönöm szépen a válaszotokat!
A Hyperx 3k kiesett a pikszisből.
Megnézem az árakat, az alapján hozom a végső döntésemet.Bár drágább, de jelenleg a KC300 felé húzok jobban. Viszont valószínű, hogy a V300 adta írási kapacitást mire kihasználnám, és emiatt kellene cserélnem az SSD-t, addigra jóval alacsonyabb áron lesznek elérhetők nagyobb tárkapacitással bíró SSD-k. Ha erre gondolok, akkor viszont a V300, ami megéri igazán az árát.
Na még morfondírozok egy kicsit. :-)
-
Bodor
veterán
válasz
Iomega #15416 üzenetére
Hyperx 3k 9.5 mm vastag, szóval ha a laposság is fontos, akkor a 7 mm-es V300 vagy KC300 közül kellene választani.
KC300-nak kisebb a fogyasztása, és 94 TB körül van a terhelhetősége ( ha visszaolvasol a KC300 témában, akkor láthatod, hogy ténylegesen nem tudjuk, de 94 TB-nál biztos nem kevesebb), és én 24K-ért láttam ma.V300-nak 64TB a terhelhetősége, és 20.5K-ért láttam ma.
( Ott van még 23.5K-ért a szintén tartós 7 mm-es Adata 128GB SP900 is, amit szintén jó szívvel ajánlok! )
Lehet, hogy túl van lihegve az élettartam téma, de valami alapján csak dönteni, választani kell A döntés innentől a tiéd!
(#15418) kiskaktusz: Neked is ez a válaszom! Szerintem olyan kicsi az árkülönbség a 60és a 120 GB között, hogy inkább a nagyobbat érdemes megvenni!
-
kiskaktusz
addikt
Sziasztok!
A notebookomban szeretnék hdd-t ssd-re cserélni. Az összefoglalót elolvastam, az ajánlásokat is megnéztem, kicsit gugliztam is, a kingston mellett vagyok egyelőre, de ha egy, a témában szakértő user tud jobbat ajánlani, akkor természetesen megfogadom*.
A kérdéses gép egy dell inspiron m5010.
1, az ár nem számít.
2, 60, max 120 GB, mivel cska és kizárólag a rendszer és a musthave szoftverek mennének rá.
3, W7 x64
4, laptop, SATA II
5, gyári dell, a lapkakészlet: AMD M785, AMD K10
6, nincsAmiket eddig néztem és a topicot kicsit visszaolvasva a témában jártasak is ajánlottak, az a Kingston V300 és KC300 típusok. A gépet átlagos felhasználás mellett használom; net, film, kis PS. A komolyabb videószerkesztés az aviddel úgy is másik gépen megy, meg a munkahelyen.
*Kivéve, ha samsung...; minden tönkremegy nálam, ami samsung, legyen tv, telefon, hdd, mikró. Úgyhogy akármennyire is megbízható, én biztos kifognék egy hibás darabot.
Megtisztelő figyelmetek köszönöm!
-
-
Iomega
addikt
Tisztelt Bodor Úr!
Én nagyra értékelem szakmai tapasztalatod, ebből eredően a tanácsodat is.
Korábban már érdeklődtem, és akkor a KC300-ban maradtunk (120GB), hogy az jó választás, bár a Hyperx 3k is jó lenne, viszont lehet, hogy a V300 is elegendő számomra.
Itt a gond, hogy nem tudom, nekem valóban elég lenne-e a V300, ha igen, akkor nem szeretnék többet fizetni egy drágább modellért.
Csak rendszer vinyó lenne, néhány program (pl.: MS Office). A nagyobb méretű programok HDD-re kerülnének és minden egyébb más adat is, egy HP Pavilion DV5 1080eh-ban.
Lényeges még a vastagsága, ha esetleg cserélném egy vékonyabb laposra a jelenlegit, abba is beleférjen majd.Köszi a válaszodat!
-
bogarfx
aktív tag
Sziasztok!
Szerintetek ez most jó ár egy 120 GB-os Samsung 840 Evoért?
Máig érvényes az akció.
Persze ott van még a Kingston V300 20k és az Adata SP900 24k körül.
Három közül melyik lenne a legjobb választás?
Üdv,
Balázs -
overland
aktív tag
Sziasztok, tudja valaki esetleg?
Van egy 120gb Kingston V300 SSD-m, ha nincs számla lehet garanciát gyári szám alapján ellenőrizni?
-
Ertem.
A 60GB-os V300 13500 Ft. korul van, az ugyanekkora KC300 pedig 17500 korul.
Ez ~30%-kal dragabb, holott ~47%-kal tovabb birja a tesztekben feltuntetett maximalis iras alapjan (32 vs. 47 TB). Igy nem tartom sokkal dragabbnak, bar ez relativ.
Viszont lehet, hogy en is megvarom a PH! tesztet.
Kossz! -
Bodor
veterán
válasz
Orionhilles #15395 üzenetére
Ha IDE SSD, akkor inkább ezek közül.
(#15397) asdf_: Kingston-nak nem jó vezérlője XP alá !
(#15400) Tappancs2001: Igen.
(#15401) Bici: Egy ideje már próbálok utána járni a dolognak , de nem sok sikerrel. LINK.
A 3 DWPD talán azt jeleni, hogy egy 60 GB-os SSD-re naponta 180 GB-ot lehet felírni.
Oliverdának írtam az ügyben, és azt mondta, hogy amint lesz idejük, tesztelnek egyet, de a Kingston készlethiányra hivatkozva nem adott tesztelésre példányt... érdekes a dolog...
Szóval várunk. Túl szép ez a dolog, hogy igaz legyen.
Annyi viszont igaz, hogy biztosan több írást visel el a KC sorozat, mint a V300, de hát jóval drágább is. -
Sziasztok!
60GB-os V300-as SSD-t akartam venni, de aztan olvastam a KC300-rol.
A tesztekben a kovetkezo adatot olvasom rola:Total Bytes Written (TBW):
- 60 GB: 47 TB
- ...Ami a V300-hoz kepest 46%-kal tobb, ami miatt szerintem maris megeri ezt valasztani.
Viszont a Kingston oldalan mas adat szerepel:Total Bytes Written (TBW):
- 60GB – 193TB 3 DWPD
- ...Azt olvastam, hogy a DWPD "Drive Writes Per Day"-t jelent, de hogy a specifikacioban szereplo "3 DWPD" mit jelent, azt nem tudom osszerakni.
Tudnatok segiteni?
Kossz!
-
cascada
senior tag
Sziasztok!
Egy Kingston SSDNow V300 120GB-os meghajtóhoz milyen 2.5" -> 3.5"-ös HDD keretet ajánlanátok? Az iPonban vagy Aqua üzletekben néztem ki a meghajtót, de írták páran a hozzászólásokban, hogy egyes kereteknek nem az SSD-khez elhelyezve vannak kifurkálva a lyukak. Ha van tapasztalatotok ezzel kapcsolatban, mik azok a keretek, amikbe biztosan passzol ez az SSD, kérem osszátok meg! Köszi!
-
Cold5
senior tag
Sziasztok,
Lenovo Thinkpad X220-ba szeretnék SSD-t venni.
Következők a versenyzők:
Kingston V300 > Samsung 840 Evo > Kingston KC300
Azért írtam így, mert ha jól olvastam a teszteket akkor így alakulnak fogyasztásban sorba.
Melyiket ajánljátok ha a fontosabb szempontok a gyorsaság és a fogyasztás!? Teljesen átlagos felhasználás: Net, Office, esetleg 1-2 film (ritkán), képszerkesztés (ritkán).
120GB-ben gondolkodom és csak 7mm lehet a drive.
Mondjuk a KC300 "jóval drágább" mint a többi versenyző, megéri azt a felárat?
Köszönöm!
-
Petya-wh
tag
Maradhatunk a V300-nál is akár. Hasonló paraméterekkel bír mint az álltalad írt Adata. Mégis, Miért inkább A-data-t javaslod XP-re?
Nem fiatal a gép már, és adott a 2GB RAM. Leginkább Corel miatt lenne szükséges az ügyfélnek a gyorsaság. De emellett 1-2 dolog, ami nem igazán w7 Kompatibilis :S Bizonyos scsi-s ősrégi, de szuper scenner. Valamint egy LTP-s Minolta laser.... Ahogy írtam, eddig is SSD gyorsított rendesen a vashoz képest, de az eddigi S.P sajnos tönkrement. Ezért kell vmi új típus. -
Petya-wh
tag
Sziasztok!
Visszaolvasva néhány oldalt a témában egy bizonyos SSD-ről kérdeznék, nem nagyon látom említeni.
XP-s felületre kellene, Leginkább Corel használatot szeretnék pörgősebbé tenni, vas 2Gb DDR2; E6850- SSD-t keresek.
Eddig egy 32Gb-os S.Power MLC E20 volt, ami szépen pörgött is, de kipurcant.Méretben a 30-64Gb bőven elég lenne.
Olvasom, h V300-ról írtok sokat, vagy KC300... egyegy A-data példány se rossz.Mégis nekem szimpatikussá vált egy 60GB MLC Corsair Force LS-
Sata3.. jó az R/W arány is a leírásban. Garancia akár a többinél, 3 év.
A márka sem elhanyagolható talán a többitől.
Az ára egy picit persze fentebb van, mint egy SV300/60G Kingston. 17k körül, míg a Kingston 14körül kapható.Valakinek tapasztalat, vélemény a Force LS-ről álltalában? Esetleg hasonlítási alap a hasonló kaliberűekkel?
Köszönöm a segítséget! -
overland
aktív tag
Sziasztok,
van egy Kingston V300 SSD-m, ha nincs számla lehet garanciát szám alapján ellenőrizni?
-
Benőke
őstag
válasz
MadKet #15334 üzenetére
Drága a bolt kivéve az EVO -t mert az meg olcsó...
Igen szerintem MLC -s Kingston ugyan abban az árban van és több írást tud elviselni mint az EVO TLC -je.
V300 is MLC de a gyár kevesebb írást ad meg rá mint a Samu ködös leírása. Ennek ellenére ez is valószínűleg tudja azt mint az EVO csak lassabb mindkettőnél.Most vettem HyperX -et itthonra. Nem tudok negatív dolgokat mondani, szívás volt a telepítésnél, de az a driverek miatt volt. A HP nyomtató kikapcsolta az USB perifériákat, köztük a bill -t és az egeret, majd használd a gépet
-
Laprasi991
aktív tag
Sziasztok
Egy Asus x201e notiban szeretném a HDDt SSD-re cserélni. Ha jól tudom, Intel HM76 chipset van benne, illetve egy i3 3217u proci.
Én egy Kingston v300 120Gb-t gondoltam venni, mert most az egyik webshopban közel 3000 Ft-tal olcsóbb mint a Samsung 840, amit először néztem.Milyen különbség van a kettő között? Megéri ráfizetni a Samsungra a plusz 3000-t?
Köszönöm
-
M107
addikt
válasz
MadKet #15329 üzenetére
Kingston V300 (Kingston 120GB SV300S37A)
Samsung 840EVO (Samsung 120GB EVO MZ-7TE120BW )
Kingston HyperX 3k (Kingston HyperX 120GB SH103S3)A kérdés hogy a 3 közül melyiket mondanátok, úgy hogy a V300 és 840EVO kb egy árban van illetve hogy a HyperX megér-e 5k pluszt.
Ha most kellene választanom, akkor
Samsung 840EVO (Samsung 120GB EVO MZ-7TE120BW ) 50%
vagy
Kingston HyperX 3k (Kingston HyperX 120GB SH103S3) 50%Megéri.... Most egy Samsung 840EVO-m van megvagyok elégedve vele, de most ha vennék akkor HyperX 3k vennék...
-
MadKet
tag
Sziasztok,
Nem mai asztali gépbe szeretnék egy SSDt pakolni, ami kb az első lépés lenne az upgrade -ben, később jön majd a többi dolog. Egyelőre az alaplap is csak SATA2 -t tud. Rendszervinyó lenne főleg, office meg egy pár plusz progival, illetve egy-két játékot raknék még rá.
Egy kis olvasgatás után a kör leszűkült 3 típusra:
Kingston V300 (Kingston 120GB SV300S37A)
Samsung 840EVO (Samsung 120GB EVO MZ-7TE120BW )
Kingston HyperX 3k (Kingston HyperX 120GB SH103S3)A kérdés hogy a 3 közül melyiket mondanátok, úgy hogy a V300 és 840EVO kb egy árban van illetve hogy a HyperX megér-e 5k pluszt.
Előre is köszi a segítséget!
-
ImI87
őstag
Laptop-ba keresek 120GB-os SSD-t.
Olvasgattam, a végére 3 kiszemelt melyiket, melyiket vegyem és miért?Intel 530 - 5év gar - 30K
Kingston HyperX 3K - 3 év gar - 26K
Kingston V300 - 3év gar - 21K -
Speed®
titán
Toshibáék azt mondják a 19nm MLC NANDra, hogy 3000 ciklus..namost azzal számolva több, mint duplája kellene legyen a TBW..egyébként azt mondod, úgy van belőve, ha eléri a 32TBWt, ott meg is áll..? Az elég vicces lenne..feltételezem csak a garanciális igényeket nem lehet azon felül érvényesíteni
Az az A-Data már jócskán a keret felett van..a kiindulási alap 10k és használt motyó, a kínálat hiányában ezt módosítanám a tulaj beleegyezésével 13.5re (ennyi a V300), de ha már az A-Data 17ks árát nézem, inkább egy Samu 470/128 kéz alól..enyhén vicces lenne 17ért 64est venni, miközben a 256osomat 30ért árulom :S Persze, nem összevethető az új és a használt cikk, de azért na
Ha más nem lesz, marad a V300..32TB általános használattal, napi 3GB írás mellett nem egyhamar fogy el..
Köszi/BUÉK
-
Speed®
titán
'estét!
Kisebb SSDt kell szereznem cimbinek és elég gyér a kínálat az aprón, szégyenszemre el kellett kezdenem bolti verziókat nézni
Találtam elfogadható áron Kingston V300/60GB megoldást, de picit para a gyártó által megadott 32TB TBW érték..ennyire tré a 19nm MLC NAND?
Hogyan határozzák vajon meg a TBW értéket? Kell attól tartani, hogy azt elérve rohamosan romlik esetleg vagy ezzel akarják csak kijátszani a garanciát? -
Benőke
őstag
válasz
Realradical #15255 üzenetére
PL ebbe belefér egy 240GB -os Kingston V300 ~ 42k környékén vagy egy Kingston HyperX 3K 46k környékén.
Ha pedig elég egy 120-128Gb körüli akkor azok alulról karcolják a 35K.
20k tól indulnak felfelé. HyperX 3K 25k környéke, Samu 840 Pro van ilyen 35k környékén.A 128Gb nem olyan sok. 40-50Gb a rendszer + csicsa micsa ez meg az...
-
NY_A
őstag
Sziasztok.
A véleményeteket szeretném kikérni.
Adott egy Gigabyte GA-970A-DS3P alaplap SATA3-as csatikkal. Jelenleg Windows 7-et használok, és a tervezett SSD tárolón is maradnék ennél a rendszernél. Csak ez menne rá, így 60 GB-al beérném. Szeretnék mellé adattárolásként egy 1TB-os HDD-t és jó lenne az egészet megúszni 30 ezerből, így én egy Kingston V300-ra gondoltam.
Mi a véleményetek az említett SSD-ről, és esetlegesen mit ajánlanátok helyette? 18 ezer alatt szeretném megúszni az SSD vásárlást.Előre is köszönöm!
-
asdf_
veterán
Ot ev alatt az kb. 31 Tbyte iras. Pont a tizede annak, aminel ebben a tesztben tartanak (nem 200 TB-nal, ahogy az elobb a kollega linkelte, hanem mar 300-nal tartanak, de a cikkek datumat tekintve mar 400-on is tul lehetnek, csak meg nem irtak meg) es pont a fele, mint amit a full belepo 120 gigas v300-ra megad a gyarto. Szoval valoszinuleg azt fogod kapni, hogy egy hyperx-szel vagy egy 840 proval jo leszel.
(a mennyit irsz ki, es ez effektive mennyi irast jelent az ssd-n, az ket kulonbozo dolog, errol azert kozben ne feledkezzunk meg) -
Bodor
veterán
válasz
DanielK #15192 üzenetére
KC300-al kapcsolatban egyelőre annyi információ van, amit a gyártó közöl az írási terhelhetőséggel kapcsolatban, és annyit lehet tudni, hogy ezt JEDEC Workload (JESD219A) mérési módszerrel állapították meg,
,de még nem jártam utána, hogy ez a gyakorlatban a többi méréshez hogy viszonyul. Az biztos, hogy több írást visel el a KC300 , mint a V300.Amit még tudni kell a KC300-as sorozatról, hogy kisebb a fogyasztása.
(#15197) McSzaby: Kifejtenéd bővebben? Szerintem teljesen helytálló amit Qru ír, és ennél nem is kell több, nincs más igazán fontos tényező.
-
jeni
félisten
válasz
pivizoli #15169 üzenetére
Szia
A nagyobbat,mert többet bír el,tovább eltart és nagyobb tárhelyed lesz ugyanakkora helyen.
Megbízható márkásat vedd.Pár sort vissza olvasva ezekből:
Samsung 840 EVO széria
Samsung 840 Pro széria(5év garis)
Kingston V300 vagy a KINGSTON HyperX 3K
Corsair Neutron(5 év garis)
Adata Premier Pro SP900 vagy XPG SX900 -
Ruszki
senior tag
Erről ADATA 64GB SATA3 2,5" Premier Pro SP600 ASP600S3-64GM-C mi a véleményetek!?
De ahogy látom a kolléga előttem ezt KINGSTON 60GB SATA3 2,5" SSDNow V300 SV300S37A/60G ajánlja!
Igazából az a baj,hogy nem nekem lesz hanem egy ismerősnek egy Aspire One netbookba.De azért remélem nem tudok velük mellé lőni.Gondolom a kettő közül a Kingston!?
Üdv! -
jeni
félisten
válasz
Ruszki #15138 üzenetére
Szia
Mert nincs hol gariztatni,még képviselete sincs itthon,nyugaton talán
Mivel kevés fogyott el nincs is tapasztalat vele,nem tudni,hogy csak összerakja vagy tényleges gyárt is olyat?
Nem sokkal olcsóbb egy Samsung 840 vagy egy Kingston V300-nálSegnior_Barthez
én is olvastam erről de nem merném kipróbálni ,hacsak tuti írás van arról,hogy az msata komp. az a csatlakozó!
emiatt:
Az üzemi feszültség is azonos, mivel mindkét szabvány 3,3 és/vagy 1,5 voltot kíván meg magának a működéshez. Elsőre ez még jól hangozhat, de akik már jobban ismerik a gyártókat, valamint a szabványok megalkotóit, talán sejthetik, hogy a helyzet sajnos korántsem ilyen egyszerű.A Mini PCIe szabvány térhódításának kezdete nagyjából 2005-re tehető, amikor az mSATA még csak néhány koponyában létezhetett. Emiatt jó eséllyel a 2010 előtt forgalomba került termékeken található aljzatok inkompatibilisek az mSATA-val, mivel az ezen szabványú meghajtók ugyanúgy a déli híd vagy egy bármilyen SATA vezérlő portjára csatlakoznak, mint a normál SSD-k. Ebből adódóan az adott aljzathoz a szokásos, egyetlen PCI Express sávon felül még egy SATA portot is el kell vezetni.Továbbá a Mini PCI - mSATA kombó aljzathoz szükséges egy router chip is, mely a slotba behelyezett Mini PCIe vagy mSATA szabványú kártyától függően automatikusan képes PCI Express vagy épp SATA adatvonalakat kapcsolni az aktuális eszközhöz. A specifikációk véglegesítése előtt készült termékekből mindez érthető okokból teljesen hiányzik, így az inkompatibilitás konkrétan erre a pontra vezethető vissza. -
Qru
MODERÁTOR
válasz
freelanced #15121 üzenetére
1: HyperX
2: 840 evo
3: V3003 kulon szint a 3 termek.
-
freelanced
addikt
Aha.
Tehát a Samsung 840 inkább a V300 szintje? És a HyperX kicsivel ezek felett van?
Illetve most, hogy gondolkozom, nekem lehet, hogy a Thermaltake házam aljába be lehet csavarozni, mintha lenne ilyen opció.
Amúgy ha jól értem akkor jobb ha csak a Windows van rajta, hiszen annál tovább megy minnél kevesebbet nyúzom?
-
freelanced
addikt
Üdv!
Na ami szóbajön az alapján ami leírtatok:
120GB Kingston SSD SATA3 2,5" HyperX 3K
Samsung SSD 840 EVO 120GB
Kingston V300A V300 talán egy olcsóbb kategória, bár nem sokkal de ahhoz nincs mit hozzáfűzni.
De mi a helyzet a Kingston HyperX és a Samsung 840 között? Pro-Kontra?
Amúgy meg visszaolvasgattam, és írtátok, hogy elvileg a HyperX többet bír mint az átlag (5év), de mennyivel? Mert akkor nem az a pár ezer fog számítani, akkor veszek egy olyat aztán kész.
Illetve mennyi lehet ezekhez egy beépítőkeret?
-
Habugi
addikt
válasz
freelanced #15104 üzenetére
120GB Kingston SSD SATA3 2,5" HyperX 3K
Samsung SSD 840 EVO 120GB
Ezek durvan 3-5ezerrel drágábbak mint a V300, de ajánlott h elolvasd az összefoglaló postot mert nagyon korrekt lett. Tegnap vettem 120as V300ast, sztem ár/teljesítmény bajnok. Igaz a HyperX 3k gyorsabb és tartósabb is, az a +5k nem sok érte, csak a Karinthy úton épp nem volt..23.-ai vásárlás..
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
freelanced #15102 üzenetére
Akkor 120GB-os Kingston V300 pl jó vétel lenne.
-
Habugi
addikt
Hali!
Életem első saját SSD-jével ismerkedem (V300 120GB), és némi sorrendiségbeli hibát követtem el.
Gépbe be, Win7 telepítő indít..., első beboot után jöttem a fórumra, mert tegnap lefekvés előtt nézegettem a nyitó/összefoglaló postot, rengeteg infóval.
Win7 telepítés előttre van ajánlva a lapomhoz, BIOS következőkre való beállítása:
Gigabyte GA-990FXA-UD3 (rev. 1.2)
Advanced BIOS Features
HDD S.M.A.R.T. Capability -> EnabledIntegrated Peripherals
OnChip SATA Controller -> Enabled
OnChip SATA Type -> AHCI
OnChip SATA Port4/5 Type -> As SATA Type
OnChip SATA3.0 Support -> Enabled
Onboard SATA/IDE Ctrl -> Enabled
Onboard SATA/IDE Ctrl Mode -> AHCIIntegrated Peripherals/OnChip SATA Port as ESP
Port0 as ESP -> Disabled
Port1 as ESP -> Disabled
Port2 as ESP -> Disabled
Port3 as ESP -> Disabled
Port4 as ESP -> Disabled
Port5 as ESP -> DisabledFogalmam nem révén hogy ezek a beállítások megvannak-e, reboot, majd azt tapasztaltam hogy kb minden rosszra volt állítva, Native IDE kezelés volt stb.
Fogtam magam és a kívántak szerint állítottam be mindent, rebootot követően egyik háttértáram se látja még a BIOS se. Két HDD és a felül írott SSD, minden SATA.
Játszottam a beállításokkal hogy kiderüljön mi generálja ezt, ki is derült, amennyiben az OnChip SATA Type -> AHCI -ra van állítva nem Native IDE-re.Mi a megoldás? Az utolsó nem beta bios van a lapon (F9)
Esetleg egy új Win7 telepítés a proper beállításokkal és ha igen akkor elég-e a frissítés vagy dozeroljam be teljesen a mostanit? -
kalapacsolok
senior tag
Sziasztok!
Vettem 2 gépbe is ugyanolyan Kingston V300 SSD-t. Windows 7 telepítésnél azonban nem kettő, hanem három partíciót hoz létre, a szokásos 100 megás rendszerpartíción felül egy 128 megás MBR partíciót is. Ez okoz nekem később problémákat... Mit lehet tenni, hogy ne jöjjön létre ez az MBR-es partíció?
Olyat olvastam, hogy vmi locked OEM partíció okozza nekem a problémát... Hogyan lehetne ezt módosítani?
Előre is köszönöm segítségeteket!
-
PAtr0n
addikt
válasz
Soma01 #15071 üzenetére
Én erre annyit mondok, -mint eddig párszor már-, hogy ha nincsenek nagy igények, és csak oprendszer megy rá a szokásos programokkal, akkor elég a legolcsóbbat venni ami a V300 lesz. Normál használat mellett simán elmegy majd 5 évet ez is, de ha valakit a számok érdekelnek, kb. napi 40-45Giga írás kéne rá, hogy 4év alatt elérjük a TBW értéket, de még akkor sem biztos hogy rögtön romlani fog. Ennyi év után meg annyit simán spórol az ember, hogy vegyen másikat. A sebessége kiválló, csak szőrszálhasogatás összehasonlítani EVO-kal, Hyperx-ekkel stb-kel.
Szerintem kicsit túl van lihegve ez az egész dolog. -
Soma01
veterán
Ezt a Kingston V300 vs KC300 vs HyperX 3K dolgot annyira nem értem. Rengetegen nézik ki maguknak és ajánlják a V300-at ha valaki kérdezi. Én meg azt a tanácsot kaptam, hogy a HyperX 3K a legjobb tartósságban és teljesítményben is. Az árak pedig az ipon szerint: 21.3k vs 25.7k vs 25.0k. (120GB)
Ezek alapján miért nem a HyperX 3K a legjobb mindenkinek?
Bár a HyperX 3K-ból és a KC300-ból van 30k feletti verzió is, de gondolom azokhoz több kiegészítőt adnak, azért több az ára. De a HyperX 3K és a KC300 árban nagyon közel vannak... -
Landon
addikt
Sziasztok,
Ma lesz megvéve a V300-as (120GB) és annyit szeretnék még megtudni, hogy nem érdemesebb e a picivel drágább KC300-ast venni? Amennyire én látom gyorsabb az írása/olvasása de ezt a KC300-as inkább 'business drive'-nak írják (gondolo az adat védelmi és egyéb járulékos extrák miatt).
Köszönöm!
-
PAtr0n
addikt
válasz
#91166208 #15057 üzenetére
Még egyszer írom, ha átlag user vagy, akkor simán ár/teljesítmény bajnok a V300. Én pl. 16-ért vettem kábé 2 hete, az általad linkelt ár még tutibb. Mivel a játékok betöltődését/futását nem befolyásolja nagy mértékben hogy SSD-re van telepítve, így bőven jó ha HDD-ől játszol tovább, leglább nem foglalod felesegesen a helyet az SSD-n. Amit érdemes betartani, az az, hogy legyen legalább 10% hely az SSD-n, hogy a Trim normálisan tehesse a dolgát. Bár a Kingston-nál ez nem mérvadó, ha jól tudom az +4Gb (ezért nem 64Gb-s), ennek van fent tartva, ezt nem is láthatod a lemezkezelőben.
Francia91:
Így van, a 120Gb még érthető, de az a felettieknek nem sok értelme van, legalábbis az átlag user számára. Aki nem tudja hova tenni a pénzét, persze úgyis nagyobbat vesz, és azon tárol mindent, de én nem tartom túl jó dolognak, egy HDD megbízhatóbb erre a célra. -
törölt tag
válasz
PAtr0n #15056 üzenetére
én csak azt írtam amit az hozzászólok írtak... pár oldallal visszább valaki azt írta a V300 -at nem ajánlotta.. a következőben már a 840 Evo-t se ajánlotta más.. na kérdezem ha az ajánlásba benne vannak ezek, akkor más miért írja azt hogy nem jó?
erre írta azt hogy nem ajánlott! nem tudom már melyik oldalon volt a sok hsz közt most nem találom.. de hiszek neked, akkor már rendelem is meg ezt amit linkeltem ! senkivel nem áll szándékomban vitázni, bocsánat.. de akkor más ne írjon olyat hogy ez nem jó, meg nem ajánlott ha nem is igaz szerintem
-
PAtr0n
addikt
válasz
dodopek #15054 üzenetére
Megerősítem az előttem hozzászólót, nem. Vagyis nem igazán érzékelhető a gyorsulás.
kidboy_46:
Sikerült rosszul szemezgetned a témából...
1. A V300-al semmi baj, átlag usernek annyi pénzért simán megéri. Az átlag user alatt azt értem, hogy csak a rendszert tartja rajta, nem játszik/nem torrentezik róla.
2. 60Gb kevés? Egy Win7 a létező összes frissítéssel, és az általam programokkal telepítve (Chrome, Winamp, 1-2 videó lejátszó, Skype, TCMD, stb...) kemény 25Gb-t foglal, tehát marad durván 35Giga, amire semmit nem teszek. Mire is kell több tárhely? Szerintem a 120Gb-s példányok még megérik, de aki alap user mint én, annak csak pénzkidobás a 120Gb feletti SSD.
3. Teszteltél már SSD vs. HDD bootidőt? Szerintem nem tudod miről beszélsz, ég és föld a 2 drive, a programok betöltődéséről nem is beszélve. Egy Chrome vagy Firefox megnyitása kábé abban a pillanatban történik ahogy rákattintasz, de sok más egyszerű program is így indul. Javaslom próbálj ki egyet, informálódj többet a témában, és lehet másképp állsz majd a témához. -
törölt tag
üdv. Annyian írtak ajánlásokat és annyi mindent írnak minden egyes fajtáról, kingston - samsung stb.. megéri egyáltalán venni SSD-t? Venni egy 1TB wd black vinyót 20K ért.. lekapsz belőle 60Gb a windowsnak és max 1 perc alatt betölt mindent.. olvastam az ajánlásokat is és a hsz-eket is, annyira új minden, hogy nagy tapasztalat senkinek nincs szerintem ! Elnézést ha hülyeséget írok de én ezt így látom... a 60GB ssd kevés, a 120GB ssd valaki azt írja a v300 nem ajánlott ... a 840 evo ra meg hogy nagyon új csak átlag felhasználás.. nem lenne érdemes várni még 1 évet az ssd vel mikor már 250gb kapsz kb 20k ért ?
amennyibe kerül átlag 15-25k az ssd, inkább hozzátenni egy VGA-hoz és máris van egy ütős vga-d ! bocs az offért... -
PAtr0n
addikt
válasz
Soma01 #15045 üzenetére
A KC300 szerényebb energiafelhasználású, mint a V300, kábé ennyiben különböznek, ezért az előbbit jobban ajánlják laposhoz. (forrás: #14873 Bodor)
Falcon C:
Nekem eddig 224Gb az írott adat vásárlás óta a V300-on (1nap 16 óra power on time), de kb. 200Gb abból jött össze, hogy felment a Win7, az összes frissítés, meg 2x futtatott Crystall Disk Mark. Azóta beállt, és nem nő rohamosan, először persze megijedtem, de rájöttem hogy fölösleges.
Nem lesz gond ezzel a meghajtóval, ár/teljesítmény arányban szerintem az egyik legjobb, ha nem a legjobb. -
Soma01
veterán
A V300 és a HyperX 3K között milyen különbségek vannak? (sebesség, élettartam) Melyiket érdemesebb venni? (az árat most ne nézzük)
-
Falcon C.
aktív tag
Személyes tapasztalatom a V300-zal kacérkodóknak: nemrég végeztem a teljes rendszertelepítéssel, mely tartalmazta a Windows 8.1 letöltését és telepítését, valamint minden más programét is, amit használni szoktam (egységsugarú felhasználó vagyok, semmi extra). Mindent a netről töltöttem le, dolgozott a V300 és a HDD is rendesen. Egyszer lefutott egy CrystalDiskMark teszt is, az eszköz hozta a kötelezőt. A Kingston Toolbox és az SSDOK szerint összesen 106GB írással terheltem a kicsikét. Ez a 64TB-os TBW-hez képest – szerintem – igen csak kellemes adat.
Köszönöm a szakértők munkáját, a cikkek íróinak fáradozását, sokat segítettetek!
-
Bodor
veterán
válasz
N3zykee #15030 üzenetére
Ami különbséget a tesztekben látsz, azt a gyakorlatban nem érzed meg, ez biztos!
(#15031) Ocaso: 40 GB-hoz elég a 60 GB-os SSD. Kingston V300 , 15K
de ugyanebből a 120 GB-os csak 6000-el drágább és nagyobb is, több írást visel el, tehát ár/érték arányban jobb, én ezt venném. -
Bodor
veterán
120/128 GB-os Kingston V300 vs. Samsung 840 témában ha szigorúan a tényeket nézzük.
Gyakorlati sebességben , garancia időben, támogatásban és a használhatóságban mindkettővel ugyanazt kapjuk.
Marad két tényező, az ár és a tartósság, élettartam.Kingston V300 MLC-s és a gyártó által megadott 64 TB-ot biztosan rá lehet írni, az ára: 20.500 Ft
Samsung 840 és 840 EVO TLC-s, a gyártó nem adta meg, hogy hány TB írást visel el, de mivel TLC-s, ezért biztosan kevesebbet , mint az MLC-s V300. Az ára: 23.500 Ft.
Az összes többi tényező csak gyártóknak és a marketingeseknek lehet fontos, de nem a felhasználónak, vásárlónak.
Azt gondolom, hogy ha valaki gyakorlatiasan gondolkozik, akkor a tényekből tisztán látható, hogy - bár a Samsung 840 és 840 EVO nem egy rossz SSD - a V300 a jobb választás a két típus közül.
-
Bodor
veterán
válasz
Steelmanus #14950 üzenetére
Hát ez érdekes kérdés. Nagyjából tavaly ilyenkor jelent meg az első TLC-s SSD, amit a Samsung vezetett be a piacon, és mivel a gyártási költségek alacsonyabbak, mint az MLC-nél, várható volt , hogy fél vagy egy év elteltével a többi gyártó is kijön pár TLC-s típussal. De nem így lett.
Maradtak az MLC-nél és inkább a csíkszélességet csökkentették. Hogy mikorra szorítja ki a TLC az MLC-t, ha egyáltalán kiszorítja, azt - mivel nem látok a kulisszák mögé - csak tippelni tudnám, szóval szerintem nem a közeljövőben. Azt gondolom, hogy egyáltalán nem jártál rosszul a V300-al. -
Giovanny
őstag
válasz
Steelmanus #15010 üzenetére
És miért kell olvasni 2012-11-15-től? Értelemszerűen a frissebb V300 ról írott bejegyzéseket kell figyelembe venni,gondolom ezzel semmi újat nem mondtam senkinek
Ráadásul sok infó található róla itt.
-
GorkyZero
csendes tag
Sziasztok! Úgy döntöttem, karácsonyra meglepem magam egy SSD-vel. Mivel csak a rendszert + a programokat raknám rá (játszani ritkán szoktam), ezért egy 60-64 GB-os elég. Kingston 60 GB SSDNow V300-ról vélemény? E körüli összegben (16k) szánnék, esetleg 2-3k-val többet, ha az jobb.
-
Falcon C.
aktív tag
ITT feltüntetnek egy 72TB-os értéket. ITT meg mást. Egyiket se tartom hitelesnek, egyik sem a Samsung bejelentése, de talán (talán, talán) irányfénynek jók lehetnek.
Ezek alapján elfogadhatóbb az árkülönbözet a V300-hoz képest, de mint lent kifejtettem, szerintem egy gyártó ne ködösítsen, főleg, ha a garanciafeltételeket is egy konkrét számhoz köti.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Balage76 #14990 üzenetére
Te is jól tudod, hogy a kondíció is csak egy saccolt érték, tehát közel sem biztos, hogy 1TB 1%-ot fog jelenteni az ssd teljes élettartama alatt.
A gyártó által megadott tbw érték egy minimum érték, ha az alatt beadja a kulcsot akkor gariban cserélik de erősen valószínű, hogy az ott megadott értéknél többet fog kibírni.
Ehhez képest a Samu arra se vette a fáradtságot, hogy teleírjon 2 ssd-t tesztelési célból, hogy oda bigyesszen egy számot az EVO mellé.Végtelen? Mi végtelen? Max a hülyeség (by Einsten).
Szerinted végtelenül írható az evo? Ezt te sem gondolhatod komolyan. A V300-ról tudjuk hogy 64-et tuti kibír, az EVO-ról meg nem tudjuk menynit bír ki max erősen saccolva tehát nyomhatod vele az orosz rulettet. Evo-val akkor 64 TB után minden pillanatban csinálhatsz egy snapshotot mert kitudja mikor adja be a kulcsot. V300-nál meg 64TB után egyszerűen max olyan adatot teszel rá csak amiért nem kár ha elveszik. Bár az EVO-t is kivonhatod 64TB után így a forgalomból de akkor tök feleslegesen adtál +5k-t érte a V300-hoz képest.
Nehéz lenne, mert nem is ismerek még 50 embert se aki 840 evo-val nyomná vagy V300-al. De a tények makacs dolgok...
Ok szoftver környezet csili-vili, nekem ez nem ér +5k-t, mert a Kingstonhoz is van megfelelő program (toolbox) a többi meg parasztvakítás a Samunál. Teljesítmény különbség? Nézz meg pl egy win boot időt a kettővel (vagy bármilyen más valós alkamazást). Nem nagyobb az eltérés 2 sec-nél. Ez igen. Ez megér +5k-s felárat valóban. Szolgáltatáscsomag? 24/7-es tech support van a Kingstonnál is.
Nem azt mondom, hogy az evo sz@r, hanem azt, hogy nem jobb (legalábbis nem bizonyíthatóna jobb) mint a V300 miközben 5k-val drágább.
Ennyi.mod:
Falcon C.: Amúgy 99%, hogy tudja a Samu hogy kb mennyit bír a 840 EVO. Kevesebbet mint a sima 840 basic úgy vioszont bajos lenne újként, jobbként eladni az EVO-t (már pedig ezzel próbálják eladni ugye) ha tudná a nép, hogy kevesebbet bír. Ez az evolució náluk... Gratulálok. Nem vok Samu ellenes én sem van több Samu termékem nekem is de az evo nem jó választás szerintem ilyen áron.
-
Falcon C.
aktív tag
válasz
Balage76 #14990 üzenetére
Kibicnek semmi nem drága és távol álljon tőlem, hogy kioktatónak vélje bárki is, de a Samsung maga mondja, hogy az általa nyújtott garancia két esetben "jár le": ha letelik a vállalt 3 vagy 5 év, vagy ha az SSD túllépi a TBW értéket. Majd közli, hogy erről bővebb információt az adott terméknél találunk. Ahol erről nincs semmi, hiszen itt is, máshol is mindenki azt találgatja, mégis mennyi a Samsung által is hivatkozott TBW.
Nem vagyok Samsung ellenes, TV-m, telefonom és még nem tudom mi mindenem az ő márkajelzésüket viseli. De kissé olyan érzésem van, az egyik kéz nem tudja, mit csinál a másik. S ha választanom kellene egy ilyen feltételek mellett használható termék és egy olyan termék között, melynek kerek-perec megmondják, hogy 64TB a TBW-je, akkor az utóbbira szavaznék. Szeretem a konkrét adatokat.
Egyébként könnyű helyzetben vagyok, hiszen ha nem lelkiztem volna annyit az árán, már rég egy ADATA-ról töltene be a Win8.1, ám így a párom egy huszáros vágással megoldotta a dolgot: a tudtom nélkül rendelt nekem egy V300-at. (Pár perce jött az SMS, hogy megérkezett.) Ennek még jobban örülök, mint az ADATA-nak, mert tőle kaptam, egy olyan embertől, aki egyébként ki nem állhatja a számítástechnikát.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Balage76 #14984 üzenetére
EVO-hoz a gyártó nem közöl pontos tbw értéket, a terhelési tesztek meg nem adnak valós értéket (de ezt már geyütt kiveséztük korábban). Szóval a helyzet, hogy pontosan nem tudjuk mennyit bír egy evo. Ilyen esetben inkább az ismert értékűt javaslom megvenni, mert azzal legalább tudod meddig mehetsz el.
Most néztem árgépen (120GB):
Tehát jobb vétel a V300, mert olcsóbb és sokkal több írást biztos, hogy nem visel el az EVO (lehet kevesebbet!!). Nyilván ha veszel V300-at és eléred a 64TB-ot csinálsz egy mentést és elkezded keresni az utódját. EVO lehet elbít 70TB-ot, lehet nem, aztán egyszer csak beadja a kulcsot ami hirtelen jőve okozhat kellemetlen meglepetést... (pápá adatok)
HyperX 96TB-ot visel el, tehát sztem vagy a V300 éri meg vagy a HyperX/840 pro ár/érétk arányban.KC300: elsősorban ez hordozható gépekbe lett fejlesztve (csökkentett fogyi), elég jól bírja az írást, de mivel nem azonos szisztéma szerint adja meg a gyártó nem tudjuk 1:1-ben összehasonlítani két tbw érékét. Bodor neki rugaszkodott kinyomozni de nem tudom mire jutott (lehet csak elkerülte a figyelmem a hsz-e és ő/ti már tudja/tudjátok).
Asztali gépbe is belemegy a KC300 ezért kavar be a V300-nak.Amúgy a helyes (a gyártó által elképzelt) árkategóriák úgy vannak ahogy írod. Illetve én külön venném a HyperX 3K-t meg a sima HyperX-et, előbbi ugye 3000 írási ciklust visel el cellánként (ezért van ott a 3K a nevében), a sima HyperX 5000-et bír. Szóval van érdemi különbség köztük.
-
Balage76
senior tag
Na végre egyetértünk!
Akkor most már csak azt nem értem, hogy amíg egy árban volt a V300 az EVO-hoz képest (közel, mondjuk 1000-1500 Ft különbséggel), addig miért mondtad Te is hogy a V300 jobb mert tartósabb? Ez az ami nem állja meg a helyét.A Kingston jelenlegi árazása és az ebből kialakult mostani árkülönbség/árlépcsők kényszeresek. Pontosabban, egyrészt a HyperX annyira nem ment egész évben, hogy most már mindenki (beleértve a gyártót is) szabadulni akar tőle.
Másrészt belekavart az egészbe a KC300, ami szép is, jó is, de igazából fölösleges termék (jelenleg), mert a megjelenésekor (pontosabban előtte) vagy a V300-at, vagy a HyperX-et el kellett volna takarítani. Így most üti mindkettőt. Látható, hogy a vevők sem tudnak dönteni, mert túl közeliek az árpontok.
Harmadrészt (és bár VérPistike szempontjából ez a legkevésbé fontos) a bruttó 20500 Forintos árcédula egy nagyon szépen kivitelezett áfacsalás végén kerül fel a 120-asra. Nem is adnak el belőle a hivatalos nagykerek hiszen a nettó 18500 körüli áruk eléggé versenyképtelen a nettó 15800 körüli rendelős-listás árakkal szemben...
Negyedrészt az előbbi sajnálatos módon igaz a teljes portfolióra (V300, KC300, HyperX), így a gyártók által kitalált árpontok nem élnek. Pedig azok teljesen korrektek lennének:Árharcos kategória: V300 - EVO gyakorlatilag egy árban vannak a V300 kb bruttó 1000-1200 forinttal olcsóbb. Ez reális különbség.
Közép kategória: KC300
Felső kategória: HyperX - 840 PRO Itt nagyjából forintra egyeznek az árak, ez szintén korrekt.
Ezek között a kategóriák között már a 120GB-os kapacitásnál is nettó 3-4000 forint ugrás van, ami jól elkülönítette a V300-at a HyperX-től illetve az EVO-t a PRO-tól.
(bocs a nem teljesen idevágó részért, a Gfk piacrész infókkal már nem is egészítem ki az előbbieket, pedig tanulságos az is...)
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
A_ScHuLcZ #14979 üzenetére
V300 ideális ár/érétk arányban.
mod:
Balage76: Kicsit leegyszerűsítetted a dolgot de ez így van. A V300 technikailag jó de vegyük figyelembe, hogy ez a portfolió aljára beárazott termék és a tudását is ehhez mérték (különben ki venné meg a drágábbakat?!). A HyperX 3K a közép kategória a sima HyperX pedig felső kategórai a Kingstonnál. Mire is akarok kilyukadni? Arra, hogy a V300 technikalig jó de mesterségesen van lebutítva. Nézd meg a HyperX 3K ugyanarra a lapkákra és vezérlőre épül mégis jóval több írást visel el... Tehát egyszerűen jobban optimalizált a FW-e a HyperX-nek.
Ehhez képest a 840 evo hiába tlc-s a sokkal jobb(an optimalizált) fw miatt jobb választás a V300-nál. Nem is egy árkategória a kettő, viszont 840 evo jelen áron nem éri meg mert annyiért kapsz egy HyperX 3K-t ami viszont jobb (tartósabb) mint a 840 evo.Ha megfigyeled ugyan ez van a ram piacon is, nem gyártanak külön 1866-os meg 1600-as chippeket, ugyan az kerül mind a kettőre az esetek bő 90%-ban miközben van egy kellmes árrés a kettőközött.
-
Balage76
senior tag
válasz
Steelmanus #14967 üzenetére
Az alapkérdés, hogy milyen mennyiségű ez az írás? Olyan, amit garantáltan elérsz, vagy olyan amit 99% hogy nem? Itt az utóbbiról van szó, tehát édesmindegy hogy mennyi az annyi, soha nem fog előjönni ez az előny. (Ugye egy előny akkor előny ha azt képes vagy realizálni!)
Másrészt a V300 és a 840EVO között messze nincs olyan különbség (sőt!) amit a klasszikus MLC-TLC viszony indokolna. Azt is mondhatnám, hogy (az itteni tudástárban leírt és előszeretettel linkelt adatokhoz képest) a V300 az MLC kategóriában csapnivalóan alulteljesít az írhatóságával, míg A 840EVO jóval többet tud, mint ami TLC kategóriától elvárható. Ugye hogy ez mennyire másképp hangzik, holott a kettő között írásterhelhetőség szempontjából nagyvonalakban nincs különbség.
-
xLt`
tag
Sziasztok!
Asrock z68 pro3 alaplaphoz néztem ki 120 gb-os ssd-t.
KINGSTON V300
KINGSTON KC300
KINGSTON HyperX 3K
Melyiket ajánlanátok? Megbízhatóság, élettartam lenne a fő szempont.
Köszi előre is a segítségeteket. -
Qru
MODERÁTOR
válasz
JamesHolden #14970 üzenetére
Sata3 és Sata2 kompatibilis, jó lesz a sata3-as ssd a lapodhoz.
Beépítő keret: [link]
A Zéé: Megéri a felárat, jóval tartósabb a HyperX mint a V300 vagy a 840 EVO.
-
A Zéé
addikt
Sziasztok!
Mi a lényegi különbség a Kingston V300 és a Hyperx 3k közt? Megéri a felárat az utóbbi? Mert ha ténylegesen jobb, tartósabb, gyorsabb akkor nem azon a 4k-n fogok spórolni. Vagy ami még szóba jöhet, az a Samu 840 EVO. 120 gigásat nézem mindkettőből.
25k körül költenék rá, Asus K42 típusú laptopba lenne (sata2-s, i5-450 procival), ami rámenne, az a Win7+Office, AutoCAD, ArchiCAD, Adobe Lightroom (a katalógusokkal együtt). Kb ennyi.
Tesztprogramokban mért különbségek nem különösebben érdekelnek, csak a valós használat során jelentkező esetleges eltérések
Köszi szépen. -
Qru
MODERÁTOR
válasz
Walter White #14952 üzenetére
A 60GB-os pont nem éri meg sztem. Ha azt veszem, hogy egy 120-as közel dupla akkora élettartammal rendelkezik az ára pedig nem sokkal több ehhez mérten a 60-asoktól.
Pont ezért vettem 120GB-os V300-at, pedig bőven elég lenne nekem is a 60-as...
mod:
Balage76: Ez így van, a tesztekben nem hétköznapi terhelést kapnak az ssd, az ilyen írás teszteken orrvérzésig irkálják az ssd-t amíg bírja. De nagyon nem mindegy, hogy pl mekkora file mérettel hajtják végre az írási tesztelést. Szóval ezek a tesztek valóban csak támpontot nyújtanak nem pedig valós elhalálozási mérőszámot (TB-ban mérve).
Nyilván minnél kisebb filemérettel "bombázod" annál többet kibír, míg nagy file méret esetén kevesebb lesz az élettartama (mert kevesebb hely marad a wearlevelingnek meg a trimnek tevékenykedni). Pont ezért van az, hogy a gyártó egy minimum értéket ad meg, amennyit biztos kibír, a valós halál beállta az ssd-k esetén erősen felhasználás függő.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Elemzés Milyen SSD-t vegyek?
- Elemzés Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- Call of Duty: Black Ops 6
- Le Mans Ultimate
- Jobb hajlítható kijelzőt gyárt a Samsung
- iPhone topik
- Érkezik a Now Bar a Galaxy órákra is
- Yettel topik
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- Házimozi belépő szinten
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- További aktív témák...
- Crucial P5 1TB M.2 PCIe 92%-os (CT1000P5SSD8)
- 16TB 0 nap Seagate Exos X16 Enterprise HDD több db.
- Új 512GB WD SN5000S Gen4 x4/ Steam Deck ready/ garancia/ ingyen fox/posta
- BESZÁMÍTÁS! 500GB Samsung 980 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Western Digital Ultrastar DC HC550 18TB - 512MB, 7200rpm, SATA3 - 100/100 -as - Eladó!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Apple iPhone 15 Pro 128GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude 7400 - i7-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD IPS I CAM I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest