Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • rgeorge

    addikt

    Üdvözlet! Az UPC jóvoltából elavult az eddigi routerem (TP-Link WR1043ND V1 + OpenWrt), mert a 240-es netet már nem bírja több okból sem. Sajnos van egy két olyan funkció az OpenWRT-ben, amit kihasználok, elsősorban amiatt, hogy munka közben tudjam az otthon lévő gépe(ke)t elérni, pl. rengeteg port-forward + wake-on-lan a web-es felületről.
    Egyelőre nem találok olyan routert, ami gyári programmal tudna wake-on-lant a webes felületről, a custom firmware pedig nem mindig megoldás, ha jól tudom, a WAN-LAN HW NAT-olás sem mindenhol adott ezekkel a rendszerekkel. Megoldás lehet a VPN is, ha tudja a router, azon keresztül a kliens tudna wake-on-lan-t is.
    A sávszélességtől eltekintve a jelenlegi router mindent tud, amit kell, a wifi is jól használható, az USB-t nem használom ki (van NAS is).
    Két opciót látok: egy olcsóbb megoldás, ami kizárólag csak az internet sávszélesség problémáját orvosolja, a másik egy időtállóbb megoldás AC-s wifivel stb.
    Mit tudtok ajánlani?

    Picard: "What we leave behind is not as important as how we've lived. After all, Number One, we're only mortal." Riker: "Speak for yourself, sir. I plan to live forever."

Új hozzászólás Aktív témák