Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • janos666

    nagyúr

    LOGOUT blog

    Na most szépen pofára estem QoS és HWA NAT ügyekben. :W
    Leginkább azért cseréltem volna WDR4300-ról, mert a TP-Link router-ek OS-e nem tud QoS prioritásokat kezelni, csak kőbaltával sávszélességet korlátozni, az OpenWRT pedig nem tud hardware-el NAT-olni (de a QoS-t ügyesen csinálja).
    Most pedig beigazolódott a félelmem, hogy más OS-ek esetén sem feltétlenül működik egyszerre a HWA NAT és a prioritáskezelős QoS. Ha bekapcsolom az RT-N66U router-en a QoS-t, akkor kikapcsol a HWA NAT (aminek nincs is erőltetett Enable, csak Auto és Disable állása, Auto-ra rakva pedig egy percig molyol a semmin és Disable-el tér vissza, ha nem kapcsolom ki kézileg a QoS-t). :U

    Akkor azt hiszem ennyi választásom maradt:
    - Megtoldani még egy ethernet vezérlővel a Gentoo-s NAS-t és abból csinálni router-t a helyi hálózat számára (ez egyben a NAS cseréje is lenne, mert a mostani ITX lapon csak 1db integrált NIC és egy kőkorszaki PCI slot van)
    - Venni valami méreg drága AC-s router-t, amiben izmos, akár több magos CPU van
    - Esetleg vissza a kőkorszakba = fixen limitálni a kliensek sávszélességét és/vagy a klienseken a programok által használható csatlakozások számát

    [ Szerkesztve ]

    TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

Új hozzászólás Aktív témák