Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • atesss

    addikt

    Üdv !
    Itt is megkérdezem, elvégre a megfelelő Net limitáló program lenne a témában a lényeg

    Forgalom korlátozást szeretnék megoldani, lehetőleg XP alól, de ha nagyon nem megy, akár felrakhatok egy Vmvare-es linuxot is a gépre (csak a Linuxot még meg is kéne tanulnom, úgyhogy ez a körülményesebb).

    A kolis hálózatban elég érdekes forgalmi szabályok vannak, amiket be kell tartani, különben lekorlátoznak a nap hátralevő részére és a következő napra is :
    - Naponta max. 5GB feltöltés.
    - Ha az 1GB feltöltést túlléped, akkor egy 3 :1 letöltés : feltöltés aránynak meg kell lennie, magyarul ha az 5GB feltöltést kihasználom, akkor min. 15GB-ot le kell tölteni aznap.

    No most én a gépről szeretnék torrentet seed-elni, automatikus módon, tehát max. távolról belépek VNC-vel a gépre pár naponta kicserélni a seed-elendő torrenteket, de egyébként automatikusan töltsön le 15GB-ot (mondjuk inkább HTTP-n) + nézze a feltöltést, és ha elérte az 5GB-ot egy nap, akkor tiltsa le aznapra a seed-elést.

    A letöltésre már megvan mit kéne batchelve futtatni:

    wget http://letoltes.szoftverbazis.origo.hu/ARCNETEOJSFUDPHLEIEOJFCIFPPTFPLOPSTTIQLPVUHJG/linux/live/knoppix_v6.0-adriane_v1.1.iso --output-document=NUL

    Ezt lefuttatom adott darabszor, elég megbízható(an) gyors a net, tehát ez mondjuk minden nap elején 0h-tól 2h-ig biztosan letöltődne (ehhez 17Mbit kell ha kiszámolom).

    A feltöltés limitálásához kéne egy olyan program, ami:
    - figyeli a (lehetőleg a teljes netforgalom, és nem csak a uTorrent) feltöltött adatmennyiséget egy napra
    - és ha túllépi a 4,9 GB-ot, akkor vagy leállítja az uTorrentet, vagy letiltja a portját a nap hátralevő részére.

    Tud valaki olyan programot / programokat (mondjuk valami tűzfal a lenne a második, amit lehetne valahogy automatikusan vezérelni, és az nyitná - csukná a torrent portját) ami tudná ezt ?

    MOD:
    Ja és a másik program ami kéne ehhez:
    Egy ütemező, ami elindítja a letöltő batch fájlokat.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák