Hirdetés

Aktív témák

  • endruboy1

    senior tag

    Üdv!
    Csupán érdekességképp azoknak csináltam egy összehasonlító benchmarkot akik most terveznek notit vásárolni és mondjuk nem nagyon tudják, hogy egy mobil i3 gyakorlatilag mennyire elég, viszont a régebbi asztali CPU-kat nagyjából tudják mennyire erősek.
    Szóval adott a régi asztali konfigom a következő CPU-val: AMD Athlon 64 X2 5400+, 2 x 2,8 GHz
    És az i5-ös, de még előző generációs Arrandale architektúrával szerelt notebookom: Intel Core i5 430M, 2 x 2,26 GHz (max Turbo: 2,53 GHz). Ez egy jobb féle új generációs SB alapú i3 teljesítményének felel meg.

    Az 5400+ eredménye: 1100-1200 pont között,
    Az i5 eredménye: 2000-2100 pont között.

    Engem is meglepett, de ez majdnem 100%-os sebességbeli különbséget jelent, persze csak szintetikus tesztben. Olyan szempontból tanulságos a dolog, hogy azok akik régebbi asztaliról most váltanak notira, nehogy abba a hibába essenek hogy a kiszemelt notesz frekvenciája alacsonyabb mint a mostani asztalijuké és azt gondolják ez gyengébb teljesítményt is jelent. Látszik, hogy pont az ellenkezője történt.
    Arról nem is beszélve, hogy az 5400+ sokkal több energiát fogyaszt ezen gyengébb teljesítmény leadásához. Ami persze nem meglepő, hiszen jóval nagyobb csíkszélességen készült és magasabb frekvencián üzemel.
    Persze a mérésem nem teljesen reprezentatív, hisz csak egy programmal mértem, de mint mondtam nem is a konkrét sebességbeli különbség megállíptása volt a cél, hanem csak az hogy úgy nagyjából képet kapjunk a dolgokról meg hát érdekesség :K .

    [ Szerkesztve ]

Aktív témák