- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Egérpad topik
- Házimozi belépő szinten
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- Egyedi rögzítőt kínál pár hűtőjéhez a Noctua
- SJCAM SJ4000 FullHD Action Cam
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen széket vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Konkrét ajánlatot nem adnék (mert nem vagyok otthon a nettopok megérhetőségének kérdésében), csak megjegyzem, hogy elvileg a Brazos alapú kisgépeknek (netbook, nettop, htpc, ...) nincs gondjuk a HD-s multimédia terén - pedig nincs is benne 4 magos proci (mondjuk az egy másik kérdés, hogy akad-e egyáltalán sokmagos procis nettop).
Példaként említek egyet a Brazosos nettopok közül egyet a nagyon közelmúlt ph-es hírei közül: Giada mini-PC/nettop
-
LámaZ
addikt
Vannak fórumok nettopokról, de csak egy-egy modellt tárgyalnak. Illetve van egy topik ezzel a címmel: [Re:] Tovább dübörög a nettopláz, utoljára 2010-ben frissítve.
Rég vágyom egy nettopra (lásd a nettopról szóló Wikipédia szócikket itt), mert jelenleg egy notebookot használok külső képernyővel, és bár takarékosabb, mint egy asztali PC, de elég nagy helyet foglal. Meg ugye, ha lenne egy nettopom, akkor a notebook felszabadulna más célokra.
Konkrétan olyan nettopot szeretnék, amely jól kezeli a Full HD-s (1920x1080 felbontás) filmeket is. Szerintem ehhez 4 processzormag kell, mert a notebookom 1,8 Ghz-en futó Intel DualCore processzorával nem vagyok megelégedve, bár a notebookom VGA-kártyája lehet inkább a szűk keresztmetszet.
Mivel a notebookban Mobile Intel 945 Express Chipset-re épülő alaplapi grafikus kártya van, e téren nem tehetek semmit, nem tudom kicserélni, és USB-s grafikus gyorsító kártya nem nagyon van (vagy van, de méregdrágán?).Maradna tehát egy olyan nettop vásárlása, amely jobban kezeli a nagy felbontású videókat, kevesebb helyet foglal, és ha kevesebb áramot is fogyaszt, akkor tényleg megéné átállni rá.
Melyik legyen ez a nettop?
Új hozzászólás Aktív témák
- Elmondta a Nintendo, hogy mennyi Switch 2-t vihetnek haza az emberek
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- PlayStation 5
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Egérpad topik
- BestBuy topik
- Házimozi belépő szinten
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- Új! AKCIÓS! 4K DDR5 AM5 RYZEN 5 7600X 12x5.3Ghz RTX 4070 12GB GDDR6X 1TB M.2 4TB HDD 32GB Gamer PC
- Asztali PC i7 7700K GTX 1070 16GB DDR4 378GB SSD 500GB HDD
- KEZDŐ GAMER PC GTX 1060 3gb INTEL Core i5 16gb ram ssd + HDD Win11
- GAMER PC Asus FX6600 8gb Ryzen 5 5500 16gb ram 1tb ssd Win11
- Asztali PC , R5 5500 , RX 6600 , 16GB DDR4 , 250GB NVME , 500GB HDD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest