Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Burt1793

    veterán

    válasz 3.Aragorn #44750 üzenetére

    Helló!

    Nekem FDDR4-em van:

    Azért merem ezt ajánlani, mert 4 házventilátorral elég jó lesz a hűtése, illetve mert tényleg elég csendes. Mindenkinek más a csendes, nekem az asus notim a csendes, aminek nem forog egy ventilátora sem. Na ahhoz képest egy hajszálnyival hangosabb. Igaz, törekedtem a minőségre. :) Sajnos egy passzív gépbe szánt, fanless táp van bent a házban, ami ront a belső hőfokokon, de még így sem rosszak az értékek.
    Max terhelésen (konfigom az adatlapomon) 60 fokra melegszik a proci 60%-os ventifordulattal, 70-re a vga 40%-os ventifordulattal (ugyebár sajnos alatta van a táp, ami felfele eregeti a meleget), a hdd-k 28 fokosak voltak stresszelés alatt. Ezek egy órás aida tesztelés eredményei. A 4 házventi 12V-os álláson volt, tehát mind max teljesítménnyel forgott (2*1200 rpm, 2*1000 rpm).
    Erről az eredményről van itt a fórumon kép is, ha kételkednél.
    A hdd-ket idle-ben leállítom (van, hogy mindhármat, általában csak kettőt állítok le), ssd-ről megy a windows, a házventiket lerakom 5V-ra, az ashura 400rpm-en forog, így hangtalan az egész. Sajnos a hátsó nocuta nem indul el 5V-on, ha nem nyomok rá indításnál 7 voltot (utána le lehet venni 5V-ra), akkor egy helyben toporzékol és erősen felmelegszik a benti levegő (a másik három venti befele fúj).
    Hőfokok ilyen állapotban 23 fokos szobában (procihasználat 0-10%): [link]
    A hátsó 14-es noctua olyan erős, hogy az ashura ventije alig dolgozik. Sokkal jobb a hatásfoka mint a fractal 14-es ventiknek.

    Összegzésképpen:
    A fractalok ventiszabályzója eléggé hasznos, nekem legalább is mindenképpen (spóroltam egy 5-10 ezres ventiszabályzómodult).
    A kinézetük nagyon megnyerő.
    Szerintem a nagyobb belső tér nem tesz jót a benti hőmérsékletnek. Hosszútávon (2-3 óra használat után) több bent a meleg levegő. Ha kicsi a ház, gyorsabban átmegy rajta a levegő és gyorsabban vegyül a külső, hidegebb levegővel. De ez csak egy elmélet, lehet, hogy hülyeség.
    A hdd tartók nagyon jók, most berakom majd a fenti ötöset is. A hátsó ssd tartóban van az ssd, ami stabil 30 fokos (magától nem is melegedne, max az alaplaptól).
    A lényeg: ezek mind jó házak, szerintem ár alapján válassz. Egy R4-re vagy R2-re (ezek ugye olcsóbbak), raksz még 2 házventit és hőfokokban leelőzöd a többi házat, sőt még árban is, ha nem a legdrágább ventikből választasz.

    Ennyi a véleményem, igazából csak az R4-et ismerem, de tényleg meg vagyok elégedve vele. Nálam is a hang volt az elsődleges szempont, mert nem akarok/tudok mindig zenét hallgatni.

    Ha kérdésed van a házammal kapcsolatban, szívesen válaszolok.
    Anyagvastagság: 8 mm, SK kézzel be tudja horpasztani, én is, ha nincs bent a szigetelés, de a 90 kilómat simán elbírta, amikor rátehénkedtem. Lehet, hogy kinézetre masszívabb, mint valójában, de nem kell félni tőle.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák