Hirdetés
- Egy ultraszéles és egy 16:9 arányú Agon monitorral gyarapodik az AOC kínálata
- Gyárilag tuningolt Intel PC-k tűntek fel Kínában
- Ettől szaggatnak a játékok! - Tech Percek #1
- Hordozható okosprojektor huppant le a ViewSonic tervezőasztaláról
- Igényesnek tűnő, minimalista noteszállvány a Razer fémjelzésével
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Apple MacBook
- Milyen széket vegyek?
-
PROHARDVER!
Vagy legalább az ajánlott egerek listáját nézd át!
Aktuális hozzád illő legjobb ajánlatokért pedig kérdezz bátran itt a fórumban!
Forma összehasonlító oldalak: RTINGS, EloShapes
Gyakori fogások: Reddit
Hirdetni tilos a fórumban, használd a Hardveraprót!
Utoljára frissítve: 2021. 11. 25.
Amennyiben billentyűzetet keresel: Milyen billentyűzetet vegyek?
Egér / egérpad beárazás: PERIFÉRIA beárazás
-
(rögzített hozzászólás)
Mielőtt ajánlást kérnél az alábbi kérdésekre válaszolj:
1 - Mennyi a keret?
2 - Használtpiac játszik?
3 - Külföldi rendelés játszik (Maxgaming, ebay, amazon)?
4 - Mire használnád az egeret?
5 - Hogyan fogod az egeret (palm / claw / fingertip)?
6 - Mekkora kezed van? Tenyér tövétől középsőujj végéig + szélesség, cm-ben.
7 - Milyen egered volt korábban?
8 - Egyéb igények (plusz gombok, RGB, stb.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
A Keychron oldalán van lehetőség a termékeket regisztrálni?
-
4nick8
őstag
-
Santi22
aktív tag
-
4nick8
őstag
-
Arphox
tag
válasz
Arphox #105689 üzenetére
Sziasztok!
Tegnap 4nick8 kollégánál kipróbáltam a WL Mouse Sword egeret (köszi!) , és megtetszett a formája ("Zowie EC2 forma"). Tudnátok ajánlani ilyen formájú vezeték nélküli egeret az FGG MAD G MAX alternatívájaként? Több leírás abban a hsz-ben, amire válaszolok.
(Szerk.: egérpad: Artisan Zero Soft)
-
-FreaK-
veterán
WlMouse limitált széria, mindhárom méretben. Ez volt a múltkori szavazás győztese, ha jól rémlik: [link]
-
opr
nagyúr
Egerpadra tud mondani valaki valami jo tippet esetleg?
Tl;dr: MPC450 szintu, minosegu pad (hasonloan csuszos), csak kisebb meretben, kb hasonlo arban, es lehetoleg aluloltozott anime lanyok nelkul.
Ha nincs ilyen, np, akkor ilyen lelogos modban fogom hasznalni es kesz, csak azert csak jobb lenne, ha nem, mert ez igy eleg tre modon nez ki szegeny.
-
Santi22
aktív tag
válasz
RAMyMamy #105988 üzenetére
Nekem nem csúszik meg nem fényesedik nem izzad a kezem. Nekem az elsődleges problémám a melegedés. A Thorn burkolata szinte pár perc fogás után, de hosszabb használat során az Atlantis is. Nem izzad a kezem egyáltalán, simán csak felmelegedik a kezemben az egér, ahogy fogom és elkezd kényelmetlenné válni. De mondom ez nem izzadtság, hanem száraz meleg, mintha hajszárítóval melegítenéd az egeret direktbe vagy nemtudom. Arra gondoltam, hogy grip tapen fognám hátba nem melegedne így át, de a fentiek miatt nem mertem még rátenni.
-
RAMyMamy
tag
válasz
Santi22 #105987 üzenetére
Semmilyen nyomot nem hagy a ragasztoja, egyszeruen le lehet rola szedni. Eladas elott illik is leszedni, ha mar beleizzadt rendesen a mancsod.
Pont, hogy a grip nelkul hasznalt, fenyesre koptatott, undorito muanyag burkolatu egeret nem fogod tudni tovabbadni nagy buko nelkul. -
Santi22
aktív tag
válasz
FireKeeper #105986 üzenetére
Engem mindig az riasztott el tőle, hogy később ha váltasz és eladnád, grip tapes egeret szerintem nehezebb továbbadni.
Illetve leszedni róla meg nem tudom mennyire egyszerű és utána milyen marad a felület. -
opr
nagyúr
válasz
Mephike #105979 üzenetére
És RAMyMamy: annyira nem vészes a szitu, szerintem szokható. Legalábbis abban biztos vagyok, hogy bármi ragadasztott cucc jobban zavarna. Ha más nem, esztétikailag. De amúgy nem is tudtam, hogy ilyen cucc is van.
Mindenesetre köszi szépen az ajánlást meg a segítséget mindkettőtöknek!
-
RAMyMamy
tag
válasz
Mephike #105982 üzenetére
Ja, en se kotekedesbol irtam, hanem tapasztalatbol. Jo sok hasznalhatatlan vackot sikerult mar kifognom...
Max univerzalisat, de ahonnan sikerult legutobb a jo fajtabol rendeltem, az out of stock.
https://aliexpress.com/item/1005006820370514.html
A review-knal a feher fotojan latszik, hogy ez jo minosegu. -
RAMyMamy
tag
válasz
Mephike #105979 üzenetére
Sz@rabbnal sz@rabbakat arulnak Alin egyebkent es pl. hopihesbol baromi nehez kifogni jot. Van, aminek nem tapad olyan jol a felulete vagy nem jo a melyedes a motivumoknal, illetve a hirdetesben leirtakkal szemben nem 0.3-0.5, hanem 1mm vastag... Csak a vekony hasznalhato belole, de szerintem messze az egyik legjobb ar/ertek aranyban.
A "gyemant" mintasakbol eleg hamar takony lesz. -
válasz
Enton #105974 üzenetére
Nos végül mégis :
https://logout.hu/tema/apple_magic_mouse_2024_mxk53zm_a/hsz_20-20.htmlFehér lett. Fekete nem volt ott, ahonnan a billentyűzetet vettem. Eredetileg is tetszett a fehér. Utoljára fehér egerem a ‘90-és években volt, szóval azóta már egy emberöltő is bőven eltelt. Meg ugye elsődlegesen Apple termékhez lesz használva, a Keychron B6 PRO-m is fehér , twhát illik is hozzá, az iPad meg standard ezüst, kék tokban : )
-
Mephike
őstag
Anyagminosegre meg egy negativum: Rohadt csuszos anyagbol van.
Ha számodra csúszós az egér felülete, akkor lehet megérné grip tape-t tenni a fontosabb helyekre. Ez csak pár száz forint, cserébe nem fogsz agyvérzést kapni.
Példa1, példa2 amúgy meg rengeteg van fent Alin. (mouse, grip tape, universal szavakkal keress) -
opr
nagyúr
Na, nekem vegre megjott a Keychron M6 eger + Endgame gear MPC450 egerpad kombo.
Tapasztalatok ket nap utan:
Az eger nagyon fasza, csak par kritikam van (ez foleg azoknak lesz hasznos, akik szinten MX Master 3S-rol/mellett gondolkodnak ebben az egerben):
A fogasa, kenyelme kb egy az egyben mint az MX Master-nek. Kozvetlenul egymas utan hasznalva is, ugy, hogy bo 3 evig MX Master 2 volt, aztan 1,5 evig 3S.Amiben jobb a Keychron, de sokkal:
- Az anyaga nem izzaszto. Fele annyira se izzad ra a tenyerem, mint a Logitech-re.
- A szenzor. Jezusom, a szenzor... Munkara mindegy, de jatekban el se tudom mondani, mennyivel jobb, mint a Logitech volt.
- Konnyebb, de nem annyival, hogy zavaroan konnyu legyen. Pont annyival, hogy ez igy, ebben a formaban tok kellemes.
- Nem kell hozza idiota, idegesito, folyamatosan update-elo es zavaro gyari szoftver. Megoritett az a szar (a logi options+), utaltam. Ezen a patkany aljan vannak a kapcsolok, oda allitod, ahova akarod -> profit. Imadom.
- Az ara a fele a Logitech MX Master 3S-nek.
- Az egergombok nyomaspontja es erzete sokkal jobb.Amiben rosszabb:
- A gorgoje ugyan szabad gorgos, de nem ugy, mint a logitech-nel, hogy gyenge gorgetesnel akadozos, eros gorgetesnel meg szabadon futo, hanem ugy, hogy meg kell nyomni hozza egy amugy tok kenyelmetlen helyen levo, nagyon hulye nyomaspontu, nagyon csunya hangon kattano gombot, hogy valtozzon a gorgetes modja. Mint ilyen, igazabol nem is hasznalom, mert akkor mar egyszerubb a kozepso gombot megnyomni es ugy scrollozni. Ebben a formaban ez tok felesleges.
- A gorgo amugy sem az igazi, nagyon akadozos. FPS-ben, ha gorgovel valtogatsz fegyvert, mint valami filthy casual, akkor biztos jo, amugy szerintem ez mar zavaro. Remelem idovel fog lazulni a mechanika kicsit.
- Az anyagminosege es altalanos minosegerzete nem egy, hanem ket polccal van a Logitech alatt. Mondjuk az ara is.
- Anyagminosegre meg egy negativum: Rohadt csuszos anyagbol van. Ha nem teljes, de minimum felig palm modon van fogva, folyamatosan az az erzese az embernek, hogy ki akar csuszni az eger a kezebol.Osszessegeben elegedett vagyok. Ha ugyan annyiba kerulne, mint a Logitech, akkor nem lenne teljesen oszinte a mosolyom (hulye gorgo...), de igy, hogy fel aron van, verhetetlen az ar-ertek aranya.
Az egerpad:
- Nem csuszkal az asztalon semennyire (), pedig ugy van hasznalva, hogy lelog az asztalrol ket iranyba is, mert mashogy nem fer el.
- Nagyon jol csuszik rajta az eger. Annyira, hogy az asszony szerint ez igy mar szamara kozel hasznalhatatlan. Ugyhogy inkabb a sajat laptopja ele ul le tobbszor, nem a desktop ele. Szerintem ez elony. Szerinte meg csunyan nezett, mikor ezt elmondtam neki.Szamomra tokeletes, mar a nulladik napon is javult vele a magabiztossagom jatekban, bar a nagy rantasok meg neha kicsit tulcsusznak. De ez igy 2 nap utan szerintem parades, altalaban ennel sokkal tobb ido kell, hogy legalabb a csere elotti szintre visszajojjek, itt meg ket nap utan erezhetoen jobban lovok.
- A minosege nagyon jo, bar teny, hogy konnyen koszolodik, es minden porszem azonnal meglatszik rajta. Nyugos lesz, de ez igazi first world problem, majd minden nap letorolgetem es kesz, valahogy kibirom.
- Igazan csinalhatnanak belole nem orbitalisan kibaszott nagyot, hanem siman csak nagyot is, mondjuk 30*35cm-es meretben.Osszessegeben ezzel is boldog vagyok, az arat nagyon megerte. Csak tenyleg lehetne belole egy merettel kisebb is, es teljes lenne az orom. Mivel meg vissza lehet kuldeni, ha letezik hasonlo minosegu es aru, visszafogott design-u egerpad kb 30*35cm-es meretben, ne tartsatok magatokban az infot, mert azonnal cserelem.
Vegszo: Igazabol mindkettovel, es a kombinacioval is elegedett vagyok, koszonom szepen az ajanlasokat es a segitseget!
-
Ispy
veterán
válasz
camper #105966 üzenetére
Nem az a lényeg hogyan gyógyul meg, hanem hogy mitől van. A könnyű jobb, mert szimplán könnyű, ennyi. Ettől még te szerethetsz mást, a lényeg nem változik. Én már a kanócos zowiet sem tudnám használni, annyival jobb egy könnyű egér, pedig még annó én is pakolgattam az extra súlyokat a logitechbe.
-
Syrbotae
újonc
Na meg is érkezett a VXE R1 ! Nagyon király,könnyű, elegáns, minden jól szuperál köszönöm az ajánlást !
-
Mephike
őstag
válasz
camper #105966 üzenetére
Az ínhüvelygyulladásod nem attól fog meggyógyulni, ha a 80 grammos egered lecseréled egy 50 grammosra, hanem attól ha két héten át egyáltalán nem egerezel.
Jó, akkor én itt befejeztem.céllal megfizetett youtuberek
Ezt meg elengedem és úgy vagyok vele, hogy inkább nem mondok semmit. -
válasz
Csandi #105969 üzenetére
Viszont ez a polling rate, egy új szempont. Normál esetben, ha csak az iPad-hez vásárolom az egeret, akkor nem különösebben érdekelne, és fontosabb lenne számomra a hosszú rendelkezésre állási idő két töltés között. Az MX Master 3s tetszene is, szerintem remekül néz ki, a súlya sem izgat, csak ugye mállik 1 év után, ezt a jelenséget ismerem Logitechnél az MX1000-eseim is így jártak, csak ugye már nem 2005-öt és nem is 2007-ez írunk.
Viszont ebből kifolyólag az jutott eszembe (pont néztem videót a Keychron M6-ról Mephike csatornáján), hogy egszerű kapcsolóval lehet váltani a Windows és a Mac között, akkor nem is feltétlenül helyes a korábbi megközelítésem miszerint egy egér a PC-nek és egy egér kizárólagosan az iPad-nek. Ez az új szemlélet igazolja, hogy helyes döntés volt visszaküldenem a Apple Magic Mouse-t.
A PC-n egy magát remekül tartó, de még 2020 előtt vásárolt Razer DeathAdder Elitem van. Ha nem vezetékes lenne, hanem BT-s, akkor eleve ilyet használnék az iPad-hez is.
A Keychron M6 és a Logitech MX Master 3 nem Gamer kialakítású egerek, 1gy ha meghibásodik a Razer, akkor csak leginkább videóvágáshoz meg egyéb általános tevékenységekhez tud a helyébe lépni. Oké anno éveket játszottam MX 1000-rel is, de annak már nagyon sok éve.
Szóval ha olyan egeret keresek, amely Bluetoothos, iPad-del is jó eséllyel megy, remek a Polling Rate-je, és a Razer DeathAdder Elitenek is méltó utódja lehet, akkor melyik lenne az ideális?
-
-
válasz
camper #105956 üzenetére
Nem értek egyett a tömeg tekintetében , pont ez a problémám a Logi M650L kapcsán, mert amúgy jó a fogása, kellemes az anyaghasználat, eddig nálam tartós is volt.
Viszont a Razer Viper 8K és az Abyssus Essential is sokkal kényelmesebb napi használatban, mégpedig a tömeg miatt alapvetően.
Engem nem érdekel a kompetitív FPS, ha játszom, akkor is single player only. Ezzel együtt játék terén semmi különbséget nem éreztem a fenti három egér között játékélmény tekintetében...
-
camper
tag
válasz
Mephike #105964 üzenetére
Az ínhüvelygyulladásod nem attól fog meggyógyulni, ha a 80 grammos egered lecseréled egy 50 grammosra, hanem attól ha két héten át egyáltalán nem egerezel. Szerintem, bár tény nem vagyok orvos.
A profi nem azért lő jobban az egérrel, hogy annak milyen súlya van
De, azért is. Ez is egy szelete a helyes confignak. És én nem azt mondom hogy az egérnek kizárólag nehéznek kell lennie - kinek mi a nehéz ugye - én azt mondom, hogy érezned kell az egér súlyát, ellenkező esetben csak bénázni fogsz. És még ha nem is bénázol - a versenytársaidhoz képest - akkor is egy még megfelelőbb súlyú egérrel még jobban fogod tolni az adott gamet.
Ellentétben veletek, ugyanis ti viszont következetesen azt állítjátok hogy az egérnek csak és kizárólag minél könnyebbnek kell lennie.Ettől függetlenül a piac nem az általad felvázolt irányba halad.
Így igaz, erről a piacszerző céllal megfizetett youtuberek, rejtett reklámok, ismert játékosok szponzorálása, reddit kamu-topicok gondoskodtak. De ez nem jelenti azt, hogy ez mind igaz is. -
Csandi
őstag
válasz
camper #105963 üzenetére
A beállításos dologgal igazad van de az hülyeség, hogy a pontossághoz súly kell. A pontossághoz pontosság kell. Könyebb egeret könyebb mozgatni, a kezedet meg te irányítod, ha kisebb a súly kisebb az akadályozó tényező, jobban kiteljesedhet a skilled.
Akár fps prokat nézel, akár aimtraining játékokban (kovaaks, ain lab, voltaic) high rank playereket (minigod, viscose stb.) mind könnyű egérrel nyomják, nem véletlen. 1-2 befásult cs pro van még akik nehéz egérrel nyomják. Tracking aimes gamekbe meg pláne jobb a könnyű egér.
-
Mephike
őstag
válasz
camper #105963 üzenetére
hogy jön az ortopéd szakorvos az én skillemhez?
Nem a skilledhez, hanem, hogy a könnyebb egér hosszútávon jobb a kéznek. Különösen akkor, ha úgy mozgatod az egeret, ha azt közben emeled is. Mondom ez fizika. Vitatkozhatsz vele, ignorálhatod, de attól ez létezik. Mivel nekem már volt csuklóproblémám és volt különböző súlyú egerem akkor itthon, tudom miről beszélek. Persze mondhatod, hogy hazudok, meg nincs igazam, stb.Maradjunk annyiban, hogy a pontossághoz súly kell.
Maradjunk annyiban, hogy jó kézügyesség, látás és agyi tevékenység kell. A profi nem azért lő jobban az egérrel, hogy annak milyen súlya van, hanem mert az egeret képes gyorsabban és pontosabban adott helyre mozgatni. (Jobb a helyzetfelismerése, tapasztaltabb, jobb a reflexe, stb.) Ha ő ezt 100 grammos egérrel teszi meg, mert ahhoz szokott hozzá, akkor azzal lesz jobb, mint Te, ha 50 grammossal, akkor azzal. De attól a 100 grammos egérrel több munkát fog végezni. Amit ignorálhatsz, mondhatod, hogy egy kislány is elbírja azt a 100 grammos egeret, attól még nem lesz valid amit írsz.
De mondom, én nem fogok attól rosszul aludni, hogy Te nem értesz velem egyet és ez gyanítom fordítva is igaz. Ettől függetlenül a piac nem az általad felvázolt irányba halad. -
camper
tag
válasz
Mephike #105957 üzenetére
De Mephike hát most .. hogy jön az ortopéd szakorvos az én skillemhez? Egy ortopéd doktor a futballt sem ajánlja, sem a jégkorongot de még az asztaliteniszt sem.
Ha nekikezdenék hogy mi ezzel a jelenlegi az internet által lehetőséget kínált új mainstream facebookos, youtuberes, reddites, stb ösztökélő kamuposztosingyenolcsóreklámos piacszerzésekkel a bajom ahhoz valóban litániát kellene írnom. Ezt most kihagyom.Maradjunk annyiban, hogy a pontossághoz súly kell. Hogy kinek mi a súly azon már el lehet lelkizni. Ha te abban a szerencsés helyzetben vagy, hogy egy 50 grammos egér súlyát is megérzed és az agyad tudja ilyen kevéske súly mellett is vezérelni a kezed a teljes precizitással akkor mázlid van. De általánosítva ez hamarabb a gimnazisták sajátja, mint egy 4X-es meglett palié.
Egy ilyen egérhez már olyan pontosság, laza kéz és precíz fogás szükségeltetik - folyamatosan - ami kevesek sajátja. Bár sokan abban a hitben vannak hogy számukra ez a legjobb döntés - mert hogy látták a világbajnok is ezzel az egérrel nyomul - de éveken át qrvára nem is tudják, hogy ők egy nehezebb egérrel sokkal hatékonyabbak lennének.Egy FPS game döntő többségében a helyes beállításokról szól. Egy amatőr amikor néz egy profit azt gondolja ez egy mágus, hihetetlen skillje van. De igazából a legnagyobb skillje a helyes beállítás. Ennek sok szelete van. Pl. egy profi olyat nem csinál hogy lassú az egér akkor felteszi 1-ről 2-re az egérsensit, mint egy amatőr. Egy profi 1.05-re teszi fel. És ettől a semminek tűnő kis dologtól megjön a stabilitás. Ezeknek a szeleteknek az összessége a pro gamerek nagy trükkje, és ezen szeletek egyike a számára ideális súly is.
-
RAMyMamy
tag
Nem egyforma mikrokapcsolok vannak a gorgo balra-jobbra dontesen, azert nehezebb az egyik oldalon. Valoszinu megvan az oka, de szerintem is baromi zavaro.
Csandi:
A gumija huvelykujjnal nemcsak, hogy kirohad, hanem ettol az alatta levo, alapbeallitason asszem feladatnezet gomb beakad es folyamatosan lenyomva erzekeli, emiatt a szenzort "letiltja". 1, 2, 3-asnal is elojon ugyanez a hiba! Szoval meg egy erv ellene. -
dqdb
nagyúr
válasz
Zsolt_16 #105958 üzenetére
MX Master 3S-re már nem dobtam ki pénzt az ablakon, így az MX Master 3-hoz tudom hasonlítani.
Csak látszólag ugyanaz a forma, a gyakorlatban eléggé eltérnek, az M6 valamennyivel kisebb és az arányok is kissé mások. Én lepattantam róla, a család többi MX1100 → MX Master 3 vonalon szocializálódott tagja azóta is megelégedéssel használja.
A forma szubjektív, a középső görgő oldalra döntése nem az igazi, mert eltérő erő kell a balra és jobbra döntéshez, minden másban sokkal jobb szerintem az M6, mint az MX Master 3. Az pedig külön előny, hogy nincsen rajta az MX Master 3 egy évesen lerohadó és undorító ragacsos trutyivá váló coatingja.
-
Zsolt_16
tag
Valaki használt már mx master s3 után kexchron m6 egeret? Tapasztalatra lennék kíváncsi adatokat látom én is h kb fele olyan nehéz jobb a polling (1000vs125) stb de úgy felhasználás során van ami idegesítette vagy zavarta?
-
Mephike
őstag
válasz
camper #105956 üzenetére
Elfogadom, hogy neked a nehezebb egerek tetszenek jobban. De ettől még a fizikát és az aktuális trendet nem fogod tudni saját képedre formálni.
Ha megkérdezel egy reumatológus vagy az ortopéd szakorvost, hogy a 100 grammos vagy 50 grammos egeret javasolja-e számodra több évnyi folyamatos irodai munkára/játékra, meg lennék lepődve, ha a nehezebbet ajánlaná.
Ha a piacnak nehezebb egerekre lenne igénye, akkor olyanokat gyártanának és még mai napig súlyokat pakolnánk bele. De ez nem így van.A Maxgaming egy remek weboldal, ahonnan már egy csomó jó terméket vettem leértékelve. A Pulsar egy nagyon jó gyártó, akinek már több jó egere is volt nálam. A kettő együtt úgy néz ki ezúttal nem működött és bizony elszúrták. Ettől azonban még nem írnám le végleg egyiket sem. (Ennyi erővel én mondhatnám, hogy a Razer a legrosszabb márka, mert már két termékük is megdöglött nálam. Mégsem írom, mert nem lenne igaz az állításom.)
Ugyanakkor ennek a vámháborúnak és a mostani világpolitikának köszönhetően lesz még pár ilyen-olyan csúszás, visszamondás, stb. Szóval ilyen és hasonló történetekből több is lesz a jövőben. (Persze ettől még ezt lehetett volna jobban is intézni.)
-
camper
tag
Eszembe sem jutna ilyen egeret választani, ha nem lennék rákényszerítve. Én az egyetlen balkezes egeret választottam ami fellelhető a galaxisban és csak ezért.
Épp a napokban kellett életet lehelnem egy touchpad hibás laptopba, leemeltem a polcon legközelebbi becsomagolt régi egerem - Razer Lancehead 110g akadt a kezembe - konkrétan mintha hazaérkeztem volna. Ezekhez a pille egerekhez képest stabilitásban, pontosságban egy másik dimenzió, pedig FPS játékról szó sem volt, csak a windowsban egerésztem. Jó, van benne kis csalás is, a régi egerek - és az anyagok amikből készültek - szép lassan deformálódtak a fogásodhoz. Konkrétan ott a 4 ujjam amivel fogom az egeret lenyomata 4 ponton az egéren festékkopás és bemélyedés személyében, nem is tudom már máshogy fogni ezt az egeret, a deformáció rávezet a helyes fogásra.
De továbbra is ammondó vagyok - akár itt mindenkivel szemben - hogy a súlynak igenis van jelentősége. Mint egy asztaliteniszező, náluk aztán igazán indokolt lenne egy teljesen súlytalan ütő. De akar akár egy profi asztaliteniszező is egy teljesen súlytalan ütőt? Dehogy akar, nem tudná precízen irányítani a labdát, a megszokott súlyú ütőjét akarja mindenek felett, csak ezek után jöhet minden más sallang.
Egyébként ennek a két cégnek - Maxgamings és Pulsar - azt kellett volna csinálnia ebben a helyzetben hogy automatikusan mindenkinek visszautalni a pénzt egy szánom-bánom levél kíséretében, de felkínálva, ha raktáron lesz a termék akkor az eredeti rendelési sorrend alapján értesítenek mindenkit és mindenki kap 72 órát ezt lereagálni.
Így maradt volna kis renomé, mert amit most produkálnak ez a nem is beszélünk róla stílus már mindenkinél kiverte a biztosítékot, ez biztosan nem egy márkaépítő tevékenység. -
Mephike
őstag
Próbáljuk meg megőrizni a topic színvonalát és az Apple kurzormozgató eszközére és a Logitech féltéglájára ne erőltessük rá az egér fogalmát. Köszönöm!
-
Csandi
őstag
válasz
GoodSpeed #105953 üzenetére
Keychron saját oldaláról 50$ + posta (-10% az első rendelésedből ha kérsz egy kódot emailben) és nem vámolják mert először Hollandiába küldik saját raktárba aztán onnan ide. Ha tudsz várni rá akkor onnan is érdemes lehet venni, én már többször rendeltem tőlük meg főleg a billes topikban is többen.
-
-
Csandi
őstag
válasz
Evil Snowman #105951 üzenetére
Igaz, de ha később használná akármi máson akkor nem rossz ha tud többet is az egér
-
-
Fantörpikus ez a MaxGaming, írok nekik, hogy cancel my order and send my money back please. Egyébként kulturáltan leírtam miért.
A válasz:
Úgy érzem most linkelhetem nekik a saját ÁSZF-jüket és az abban foglalt lemondási szabályokat...
-
niof
veterán
Srácok!
Mivel nem találtam vonatkozó topikot, sem a touchpad, sem a trackpad szavakra rákeresve, ezért bátorkodom itt megkérdezni (végtére is ennek az eszköznek is az egérmutató mozgatása a feladata, még ha nem is konkrétan egér) esetleg van valakinek ismerete bármilyen fenti termékkel, ami Windows-os géphez csatlakoztatható? Esetleg ajánlott modell? Ami kapható is...
Azért merült fel bennem, mert mostanában sokat használtam laptopot, és meglepően jól elboldogultam a touchpaddel, az adott típuson tök jól működik a gesztusvezérlés, és mivel a W11 már egész jól támogatja ezeket a funkciókat, gondoltam beneveznék egyre. Sokszor kényelmesebb lenne, mint az egér...
A probléma csak az, hogy nem igazán találtam ilyesmit. Az Apple megoldása is csak mókolt driverrel használható, bár állítólag egész jól.
Esetleg ismer valaki ilyen, hasonló eszközöket? Előre is köszi! -
válasz
Alex91 #105942 üzenetére
Amúgy azt néztem, hogy az MX Master 3-nál is 70 napot ír. Illetve ennél is több hónapot. Ennek a Bluetooth LE ilyen fokú hatékonysága az oka, ami pozitív, mert nekem az MX 1000-eseim anno 20 évvel ezelőtt, 70 órát sem nagyon bírtak
Szóval az van, hogy bizonytalan vagyok, de hajlok rá, hogy mégis megtartom, mert mint mondtam, nekem alapvetően azon kívül, hogy Tim Cook sem használja... bejön :XD Sőt, ez a touchpad dolog baromira bejön!
-
-
válasz
GoodSpeed #105938 üzenetére
Már kifutottam a szerkesztési időből:
Ebből fakadóan iPad-nél az eredeti szemlélet alapján ha valami nagyon nagyon komoly indok nincsen arra, hogy 40K-t adjak ki az egérért favorizálnám a márkás, megbízható, de olcsóbb modelleket#105939Alex91: Az az igazság, hogy eddig nekem bejön
Csak ez a Tim Cook féle dolog... azért durva. Mert tudja a f@xi, hogy megy hozzá az újságíró, és még álcából sem cseréli le a saját termékre az interjú idejére. Utoljára talán Ballmernél volt az, hogy nem Windows Phone-t használt 10 évvel ezelőtt
Csak ugye most kicsit satuban vagyok, mert egyébként nekem tetszik e a touchpad-os dolog is, ha most visszaküldöm, aztán az MX Master 3 kevésbé jön be, akkor küldjem vissza azt is, rendeljem vissza ezt vagy másikat ?: D
Ezzel igazából annyi a gondom, hogy túl drága ahhoz, hogy egyébként a Razer helyett nem tudom használni. Az, hogy lecsúszik a táblagéptartóról nem mert az ágyon is remekül működik.
-
válasz
liqquidg #105934 üzenetére
Amúgy nem tudom ki ajánlotta neked a magic mouse-t
Pár perccel ezelőtt pont trónon jött ez szembe:
https://ipon.hu/magazin/cikk/az-apple-vezere-a-vallalat-altal-kifejlesztett-magic-mouse-helyett-inkabb-logitech-egeret-hasznalAmi ugyanaz mint amit linkeltél csak ez a honosított verzió. Nagyon király, hogy április 8-iai a cikk
Tehát már nálam volt.
Oké, úgy néz ki, hogy ezek után visszaküldöm, mert azért ha már a vezír sem bízik a termékben....
Akkor most felkerült a térképre a Logitech MX Master 3 is!
Kicsit finomítva a kérdést:
Most már ismeritek, hogy mik az igényeim. Van egy Mejlby laptoptartóm is, erről mindig lecsúszik a Magic Mouse a matracra. Olyan egér kellene, ami azért kevésbé csúszkál. Az MX Master 3 még drágább is mint az Apple saját tervezésű Magic Mouse-a.Ez egyébként nem lenne baj, de ránézésre nagyobb mint a Razer DeathAdder Elite-m. De nem kizáró ok, viszont úgy gondolom, ha közel akkora mint a Razer akkor az inkább előny mintsem hátrány. Mik lennének azok, amelyeket érdemes lenne megnéznem, és abból választanom?
Logitech (erős márka lenne, nekem nagy kedvencem), de jöhet más isKeychron stb.
Ami felmerült mint extra szempont:
Ha ilyen 30+E Ft-os kategóriáról van szó, akkor legyen képes arra, hogy esetleg a 8 éves Razer meghibásodása esetén a helyére léphessen. Az iPad-nál az egér használata, egy komfort, de nem feltétlenül szükséges követelmény. A PC_nél viszont fordított a helyzet. -
.LnB
titán
válasz
estikornel #105930 üzenetére
Na még egy ATK ami felkeltette az érdeklődésemet. Köszi a képeket.
De így, hogy sehol sem tudom összehasonlítani őket, inkább úgy vagyok vele, hogy bele sem kezdek a vásárolgatásba. Marad ami van. Én nem fogom megrendelni őket, aztán visszaküldözgetni.. -
camper
tag
Még bevárom a 10-ét, hogy valóban elkezdik e postázni, bár elég sansztalan. De lehet nem is bánom, épp most olvasom valakinek pár nap után lejött az aljáról az a fólia vagy mi, pedig ő szerette volna ha rajta marad és védve van az egér belseje. Azt mondja most a mutatóujjával be tud nyúlni az egérbe. Innováció.
-
válasz
GoodSpeed #105927 üzenetére
Ezt még itt hagyom utoljára [link] . Amúgy nem tudom ki ajánlotta neked a magic mouse-t de láttam már itt pár olyan ajánlást, hogy csak fogtam a fejem de sokszor inkább úgy éreztem jobb ebbe nem belefolyni vagy csak épp nem volt időm írni + kifejteni + senkit nem akartam megbántani. Ja és azért okosból mindig szokott pár lenni így én is próbálok becsatlakozni hozzájuk de csak a közmondás szerint...
Mellesleg az jó ha van 30 nap visszaküldésig főleg ilyen termékeknél. De úgy nehéz lesz dönteni ha csak az az egér van nálad és próbálod megszokni, akkor kellett volna mellé venni legalább egy B opciót hogy legyen összehasonlítási alap és akkor a számodra jobbat megtartani a másikat meg visszavinni(küldeni). Emlékszem mikor 1 darabig UK-ba éltem és egyre mélyebre ástam magam az egerek világába akkor 5ösével rendeltem Amazonról az egereket aztán fele mindig ment vissza, így azért elég sokat le tudtam tesztelni, persze azért próbáltam nem átesni a ló túloldalára... Nem tudom erre milyen szabályzás van amúgy, ha valaki esetleg full gátlástalan és mondjuk 20asával rendeli az egereket amikből 18at mindig visszaküld
vagy van -e erre, valaki esetleg itt csinált -e már ilyet??
Nem azért kérdezem mert ez a tervem, én már próbálok leállni az egerekkel, csak úgy kíváncsiságból...! (megvan már az időpontom az elvonóra, már csak oda kell érjek!
)
-
Enton
addikt
válasz
estikornel #105930 üzenetére
Az a monda lézeng az első háromról ha nincs semmilyen tracking problémád, akkor ezek csak feleslegesen lassítják a kommunikációt.
A 4dik opció viszont már említésre méltó, és ha a firmware fent van hozzá(talán külön kell letölteni valahol az oldalukon), akkor az sokat hoz a házhoz, hisz egy drágább egér szoftvere tud futni a buget egéren is, még Péterünk tesztelte talán de valaki biztos írt már róla. -
estikornel
tag
válasz
estikornel #105806 üzenetére
Sziasztok, megjött az ATK A9 (az SE valószínűleg holnap jön).
Én nem vagyok annyira benne a témában, pláne hogy az első vezetéknélküli egerem de azért írok egy kis élménybeszámolót. Mivel friss megjelenés és hátha érdekel valakit így nem tenném offba, témához kapcsolódik azért.
A burkolata matt, selymes anyagú. 56 gramm kis konyhai mérlegen, görgő kellően taktilis és viszonylag halk bár a sokat cserélt huanohoz képest hangosabb. Gyári talpak közepes sebességűek, x ray jade dotssal összevetve érezhetően gyengébb de a felületük is nagyobb. Összeszerelés minősége ezért a pénzért szerintem nagyon korrekt, közepes nyomkodásra sem recseg-ropog. Egy nagyon kis talán pretravelnek mondott jelenséget érzek, de a klikkek határozottak és felfelé egyátalán nem mozognak a főgombok.
Gyári kábele mivel össze volt kötegelve és nem nagyobb körben feltekerve az meg van hajolva de közel olyan hajlékony mint a viper/deathadder v2 mini paracord kábele.
Szoftvere böngészőn keresztül érhető el, szerintem jópofa így nem kell minden szart letöltikézni hozzá, dpi alul állítható de személy szerint 800-on hagyom úgyis míg nálam marad.
Képek: [kép] [kép] [kép] [kép] [kép]
8951 ft-ot fizettem érte, az SE verzióért 7393-mat. Én ennyi pénzért tök elégedett vagyok, arra a kis alkalmi játszogatásra én jó vételnek könyvelem el. Azóta felment az áru, 30 usd a sima és 5-öt spórolsz az SE-vel. Hogy annyit megér-e azt már nem tudom, majd aki nálam jobban ért hozzá az megmondja.
Kérdés: [Ezen a képen] lévő beállításokat érdemes bekapcsolni? Alapból a move sync be volt állítva, kikapcsoltam de nagyon nem érzek változást. Köszi!
-
krono.
tag
válasz
GoodSpeed #105924 üzenetére
Mint én is és Santi is írta, egész egyszerűen azért nem kaptál választ, mert nagyon kevesen használnak ilyen pc-sített iPad-et. Egyébként erre az ágyból pötyögős és utazós használatra én atombiztos, hogy valamelyik gyári Apple tok-bill-touchpad megoldást egy csillió dollárért, vagy a Logitech gyári kapcsolódási technológiát használó megoldását választottam volna a gyárinak 2/3áért, és akkor legalább egy tokod is van, meg a supportja is sokkal jobb.
A nyakam már a cikkedben lévő kép látványától megfájdult amúgy. -
-
válasz
Volt pár elírás pl nem 3 hanem 30 napom próbálgatni.
Copilot:
Az Apple Magic Mouse 4 minimalista kialakítással rendelkezik, és technikailag csak egy fizikailag nyomható gombja van. Azonban a teljes felső felülete érintésérzékeny, így támogatja az egy- és kétgombos kattintásokat, valamint különféle gesztusokat, például görgetést, lapozást és nagyítást. Ez azt jelenti, hogy bár egy gombnak tűnik, valójában sokoldalú vezérlési lehetőséget kínál.
Ha szeretné, szívesen elmagyarázom, hogyan használhatók a gesztusok a különböző funkciókhoz! 😊
-
.LnB
titán
Srácok. Nincs valami bolt, ahol a következő egereket meg tudnám tapogatni, össze tudnám hasonlítani a formájukat?
ATK Z1
ATK X1
Pulsar Xlite Large.
De elég az első kettő is. Mert olvastam a topikot, hogy a Pulsar csak nemrég lett elérhető itthon. És nem elhanyagolható, hogy jóval drágább is, mint a másik két ATK.Alapvetően ergo egereket keresek. Palm fogáshoz. Mert régen is a legtöbb egerem ilyen (nagy) volt. DA2, Intelli 3.0, és most egy Zowie EC1-A-m van otthon.
A Z1 szerintem jó lenne. De a X1 formája is felkeltette a figyelmemet, a mélyített klikkekkel. Volt is valami hasonló egerem régen. (Razer Copperhead talán. Tudom, hogy az X1 az Viper forma, de olyanom tuti nem volt. Addigra már nagyon meggyűlöltem azt a márkát.) Ésazért is fontos lenne megtapogatni azt az X1-et, mert a héten volt szerencsém egy LAMZU x Aimlabs MAYA X-hez. Ami nagyon szép, nagyon jó, de nekem kicsi. És az eloshape alapján az X1 is ugyan az. Pár mm-rel hosszabbra írják, de ahogy nézem pont nem számítana.
ui.: Vagy Szellem a te címed is elég lesz, neked tuti van mindegyikből otthon.
-
Santi22
aktív tag
válasz
Bluetooth képes jó egeret tudtam volna ajánlani, viszont nincs tapasztalatom az ipad 11-el, én ezért nem írtam rá semmit és szerintem a legtöbben így vagyunk, ezért nem ajánlott szerintem más sem.
Talán jobb, mintha valaki tapasztalat nélkül debobja, hogy xy, mert használta már macen, de aztán kiderül, hogy ipaddel meg nem megy az vagy nem stabil/egyéb gondok vannak használat közben. -
Tegyük hozzá, hogy több mint 10 napon keresztül nem jött más ajánlat!
Mert még megértenék, ha este beírtam volna, reggelre jön az Apple ajánlás, nem várok, gyorsan megrendelem, délután meg kapom, hogy fos… ehelyett 10 napig semmi, aztán megveszem, és mindenki, hogy fos :XD
Jól fel lettem ültetve :XD
Van 3 napom próbálgatni. Viszont pár dolog amit nem tudok:
1. Hogyan tudom megnézni, hogy hány százalékon áll a töltöttség?
2. Ha töltőre teszem, honnan tudom, hogy feltöltődött e már?
Azért egy dokkolós megoldás ennyiért szimpatikusabb lett volna
3. Hogyan lehet erlőhozni a markolászós képernyőt:
-
Santi22
aktív tag
-
válasz
krono. #105919 üzenetére
Szerk: nem láttam a korábbi hszt, tényleg kérdezted. Mondjuk nem volt valami részletes az igények részletezése (lásd összefoglaló), meg úgy általában nem túl sok az ipadet pcként használók társasága, de a Keychron bill mellé nézhettél volna egy Keychron egeret is akár
Nem lennék én sem a pénzem ellensége, nekem is az lett volna a jó, ha mint anno a Gigabyte M7700B-nél kapok egy tuti ajánlatot 6-12K-ért de legyen akár 15K, de ehelyett erre kaptam. Egyelőre a tapasztalatok:
https://logout.hu/bejegyzes/apple_magic_mouse_2024_mxk53zm_a.html
-
krono.
tag
válasz
GoodSpeed #105918 üzenetére
Nem kértél ajánlást, csak azt kérdezted, hogy miért olcsóbb 10ezerrel az emag átverős eladóknál, mint máshol, erre meg is kaptad a választ.Feltételezhető, hogy utánanéztél hogyan kell használni egy ilyen magic mouset, ha már ennyire célirányosan azt szeretnéd megvenni (és üvölt róla a képeken, hogy nincsenek rajta rendes gombok, lapos a formája és görgője sincs).
Szerk: nem láttam a korábbi hszt, tényleg kérdezted. Mondjuk nem volt valami részletes az igények részletezése (lásd összefoglaló), meg úgy általában nem túl sok az ipadet pcként használók társasága, de a Keychron bill mellé nézhettél volna egy Keychron egeret is akár.A töltés nem érdekel, mert hónapokat írt a gyártó oldalán egy töltéssel, akkor meg úgyis éjszaka töltődik.
Rendes az egértől, hogy majd pont éjszakára fog lemerülni, és nem akkor mikor pont használnád.Egyébként az alzánál probléma nélkül elállhatsz még a vásárlástól, de szerintem mindketten tudjuk, hogy nem fogsz.
-
válasz
Csandi #105912 üzenetére
Amúgy azt a jelenséget imádom, hogy napokig dilemmázok rajta, beírom vásárlás előtt, hogy milyen egeret lenne jó, még Logitech-et is néztem, erre kapok ajánlást Apple-ér, majd mikor megveszem, egyből jön a lefikázása, mintha nem lettem volna körültekintő
De úgy egyből nem is egy embertől. A kérdés feltétel és a vásárlás közötti időintervallumban meg semmiAzért vettem az Alzától ,mert 30 napom van az elállásra, ha azt tapasztalnám, hogy kényelmetlen és mégsem jön be.
A töltés nem érdekel, mert hónapokat írt a gyártó oldalán egy töltéssel, akkor meg úgyis éjszaka töltődik.
használd egészséggel
Amúgy köszi
-
válasz
Csandi #105915 üzenetére
Amúgy nem vagyok mazochista de ezeket csak azért tudom mert haver Mac-jeihez mindig magic mouse-okat vesz mert Apple buzi (már elnézést)
és párszor volt szerencsém már kipróbálni őket, hát horror...
Ja és még nem említettük a bal jobb klikk elkülönítést rajtuk, az is vicc + hol a görgő???
érintőgörgő vagy mi, hatalmas találmány, de legalább nem megy tönkre ha már szar használni... Na mind1, több szót sztem nem is érdemes rá pazarolni, már így is nagyobb rivaldafényt kapott mint kellett volna...
-
válasz
Csandi #105912 üzenetére
+ méretéhez képest nagyon nehéz, fos talpakkal rendelkezik és a kényelmetlen szó enyhe kifejezés rá... Ja és 2 év garancia is bőven sok hozzá mert jóval előbb utálod meg minthogy lejárna a garancia, nem hogy 5 extra pénzért... (jótanács, ha még nem adták fel csak töröld a rendelést, ennyi pénzért 1-2 vagy akár 3 sokkal jobb egeret is kapsz minden szempontból!)
-
-
-
Enton
addikt
Techpowerupon egy mchose megjegyzés:
-
-
Fluimucil Ábel stílusban: De miért?????
Ha újat küldenek belőle, Apple garancia vonatkozik rá nem?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a topik összefoglalót!
- MacBook Air 15" M4 chip 10/10 16GB/512GB - (Sky Blue) - Csak 1db!
- BONTATLAN iPhone 16 Pro Max 256GB Fekete Titán Független
- GARANCIÁLIS, iPhone SE (2022) 128 GB, Mindnight, független
- 27% ÚJ! ASUS RTX 5070 Ti PRIME OC 16GB GDDR7 Videokártya! BeszámítOK
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix GTX 1080Ti 11GB GDDR5X Videokártya!
- AKCIÓ! ASUS Z170-DELUXE Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Beszámítás! Acer Predator Triton Neo 16 15 notebook - Ultra 9 185H 32GB RAM 2TB SSD RTX 4070 WIN11
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
- Jura Impressa C5 fehér kávégép eladó
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest