-
PROHARDVER!
Vagy legalább az ajánlott egerek listáját nézd át!
Aktuális hozzád illő legjobb ajánlatokért pedig kérdezz bátran itt a fórumban!
Forma összehasonlító oldalak: RTINGS, EloShapes
Gyakori fogások: Reddit
Hirdetni tilos a fórumban, használd a Hardveraprót!
Utoljára frissítve: 2021. 11. 25.
Amennyiben billentyűzetet keresel: Milyen billentyűzetet vegyek?
Egér / egérpad beárazás: PERIFÉRIA beárazás
-
(rögzített hozzászólás)
Mielőtt ajánlást kérnél az alábbi kérdésekre válaszolj:
1 - Mennyi a keret?
2 - Használtpiac játszik?
3 - Külföldi rendelés játszik (Maxgaming, ebay, amazon)?
4 - Mire használnád az egeret?
5 - Hogyan fogod az egeret (palm / claw / fingertip)?
6 - Mekkora kezed van? Tenyér tövétől középsőujj végéig + szélesség, cm-ben.
7 - Milyen egered volt korábban?
8 - Egyéb igények (plusz gombok, RGB, stb.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
cszolee79
csendes tag
-
cszolee79
csendes tag
válasz
ripla #106732 üzenetére
Ugyanilyen fehér Lift-em van. Most rendeltem egy fehér Keychron M5-öt, AfterHoursnál épp van raktáron. Hétfőn vagy kedden érkezik, remélem jó lesz
Korábban rendeltem Aliról "Seenda" márkájú Lift klónt 7 ezerért és egész használható az is.
Próbáltam sokféle vertikálist, de kizárólag ez a Logi Lift forma és klónjai váltak be nekem. Az M5 ennek a továbbgondolása, amennyire látom, magasabb polling rate és plusz egy görgő. -
-FreaK-
veterán
válasz
ripla #106735 üzenetére
Tudom, van nekem is melóban, mert szokott fájni a csuklóm.
Viszont gaming-re, főleg fps-re kevés rosszabb választás van. Próbálj ki egy rendes, könnyű gaming egeret (mondjuk egy ergo formá), meg fogod látni hogy sokkal sokkal jobb. Már az egy nagy kézkímélő tulajdonság, hogy nem 100gr-ot mozgatsz, hanem csak 40-50-et.
-
ripla
addikt
válasz
Mephike #106733 üzenetére
Meglesem, köszi. Bár a Keychron márkával nem vagyok kibékülve. A legelső billentyűzetem tőlük 5 perc után bemondta az unalmast. Első rendelésnek ez eléggé kiábrándító volt.
Azóta nem is foglalkozom velük.
#106734-FreaK-
Nekem csak a vertikális a jó, mert amúgy ha megnézed, a kezedet hogyha lerakod az asztalra, a természetes állása ~45 fokban van. A sima egérhez el kéne csavarni a csuklómat, és nekem az mindig is baromi kényelmetlen volt, illetve hosszútávon nem is egészséges. A 45 fokos állása a kéznek az, ami hosszútávon a legpraktikusabb.
A másik dolog meg, hogy rengeteg FPS-t játszottam így vele, nem volt vele gondom, nekem ez esik kézre. -
-FreaK-
veterán
válasz
ripla #106732 üzenetére
Szia!
Nincs ilyen egér sajnos.
Vertikális egerek eleve nem ajánlottak játékhoz, 3 okból:
1: mindegyik dög nehéz
2: gagyi szenzor van bennük
3: ez a fogás eleve nem kedvez a játéknak mert nehéz így pontosan irányítani az egeret. Persze precizitást nem igénylő játékokkal el lehet lenni.Talán az egyetlen ami kivétel lehet, az a Razer legujabb vertikális gaming egere, de egyrészt az is elképesztően dög nehéz (182gr
), másrészt 62e+ Ft, tehát a kereted 2-3 szorosa.
Mephike: az M5 még akár használható is lenne, de biztosan nagyon kicsi a kezéhez, illetve elég nehéz, bár legalább csak a fele mint a razer
-
Mephike
őstag
válasz
ripla #106732 üzenetére
Nézz rá a Keychron M5-re. Bár a cégnek már több egerét próbáltam, ez még nem járt nálam. Nem bántásból mondom, de az biztos, hogy fényévekkel korszerbűbb és játékra alkalmasabb szenzor van az M5-ben, mint abban az eszközben, amit most használsz.
-
ripla
addikt
Szevasztok, akkor mondom.
1 - Mennyi a keret? - 20-30k
2 - Használtpiac játszik? - Nem
3 - Külföldi rendelés játszik (Maxgaming, ebay, amazon)? - Nem
4 - Mire használnád az egeret? - Játék főleg
5 - Hogyan fogod az egeret (palm / claw / fingertip)? - Vertikálisan
6 - Mekkora kezed van? Tenyér tövétől középsőujj végéig + szélesség, cm-ben. - Nem fogom méricskélni, nagy tenyerem van (190 centi magas vagyok).
7 - Milyen egered volt korábban? - Sokféle, most épp egy Logi Lift
8 - Egyéb igények (plusz gombok, RGB, stb.) - Semmi extra nem kell, csak legyen minőségi.Szóval.
Egy ilyen egerem van most. Logitech Lift.
2,5 éves, most kezd tönkremenni. A bal gombot egyre gyakrabban kihagyja, kattintok és nem érzékeli, csak másodikra, de van hogy már csak harmadikra.
Ugyanilyen kialakítású vertikális egeret keresek, ami minőségi és bírja a strapát játékokban, de ha nem muszáj nem fontos hogy Logitech legyen, kipróbálnék mást is. Mindenképp vezeték nélküli kellene. -
fLeSs
nagyúr
válasz
4nick8 #106669 üzenetére
Youtube bemutatóban panaszkodtak rá, amúgy valszeg igazatok van.
Egyébként próbából vettem egy EGG OP1 we-t és egész jó. Általános használatra bejön, minősége f@sza, a keskenysége jó, a méretei jók (elég pici egér), de az oldalai lehetnének egyenesebbek. Ez nem teljesen függőleges, enyhén befelé dől.
Tehát én amit nem bírok az amikor ilyen az egér \_/ (pl. majdnem az összes Zowie, a ZA asszem nem annyira, már régen próbáltam őket). Sztem ez abból ered, hogy én csuklóból használom az egeret és így nagyon keveset emelgetem (lényegében soha).
Aki karból játszik nagyon alacsony sensitivityvel az sokkal többet emelgeti az egeret, tehát kell neki hogy az ujjai aláfogjanak az oldalaknak (többsége claw/palm fogást használ). Én meg csak 1-2 centiket mozgatom az egeret. Ehhez képest 900x400-as egérpadom van.
Ami már jó volt nekem az kb. Pulsefire Haste/Rival 3/Aerox 3/Roccat Burst, ezek már egyenesek: ǀ_ǀ. Ezek méretük/minőségük miatt nem jöttek be.
És ami nagyon bejön az pedig /¯\. Pulsefire FPS Pro, Delux M626 és az MS egér ilyen amikkel eddig találkoztam. Nincs belőlük választék.Pár napig most ki lehet ingyen próbálni a BO6-ot, majd kicsit megizzasztom az OP1-et.
-
camper
tag
válasz
SunMount3r #106729 üzenetére
Kétféle van, size 1 (mini) és size 2. Balkezesből már csak size 2.
De rosszul írtam, nem az X2 Crazylight-ból lesz balkezes, hanem az X3 balkezesből lesz Crazylight. Ezt ajánlják fel most azoknak akiknek az X3 LHD mini megrendelését törölték.
-
camper
tag
4, majd 5 hónap után ma küldte az eu.pulsar a levelet, hogy elérhető náluk az X3 LHD. Nem is gondolkodnék egy tartalékon, ha nem lenne ennyire csúszós a felület és ha nem harangozták volna be júniusra (vagy július?) az X2 Crazylightot balkezes verzióban.
Bár utóbbi nekem szinte biztos nem fog tetszeni, jóval kisebb és csak annyi - feltételezem - hogy nem a bal, hanem a jobb oldalon lesznek a gombok. Ráadásul még az X3-nál is drágább.
De azért hátha eszükbe jut a felületen változtatni, azt még kivárom.Nem mellesleg közben az X3 LHD Mini csendesen kivonult a palettáról, én már a kínálatban sem látom.
Ja igen elfelejtettem, Maxgamingen is elérhető lett.
-
-
4nick8
őstag
Új Rival 3 wireless mekkora szemét lett az megvan?
5 évvel ezelött is szar lett volna. -
4nick8
őstag
-
4nick8
őstag
M4 az ergo. ATK Z1 Pro Max
-
válasz
DaFok #106720 üzenetére
FGG Madlions
Egy user review [link] -
DaFok
tag
Sziasztok,
Pár éve nyúzok egy xtrfy M4-et, de a görgője kezd egyre idegesítőbb lenni. Magától görög fel-le, a kattintást se mindig érzékeli és ugrál az egérmutató is egyre többször amikor nem nyúlok az egérhez. Takarítottam már, szét is szedtem, de nem oldotta meg semmi ezeket a problémákat.
Nem javítgatnám, inkább egy vezeték nélkülit vennék helyette.
1 - Mennyi a keret? max 30k
2 - Használtpiac játszik? igen
3 - Külföldi rendelés játszik (Maxgaming, ebay, amazon)? nem
4 - Mire használnád az egeret? játék, netezés
5 - Hogyan fogod az egeret (palm / claw / fingertip)? claw
6 - Mekkora kezed van? Tenyér tövétől középsőujj végéig + szélesség, cm-ben. 18cm
7 - Milyen egered volt korábban? xtrfy M4
8 - Egyéb igények (plusz gombok, RGB, stb.) RGB lehet, de nem fontos, extra gomb nem lényeg, oldalt a kettő elég -
zümzümm
senior tag
Nah végül Scyrox V8 lett.
Kérdés: Azt a dongle-t lehet használni egy másik gyártó USB kábelével is.
Azért kérdem mert ha pl pár napra hazautazok a szüleimhez, akkor az 1,8m kábelt nem vinném magammal, csak a dongle-t és persze az egeret, de egy otthoni usb kébelre dugnám a dongle-t. -
-
dqdb
nagyúr
Ez a fémhatású festés nagyon szépre sikeredett. A fotó nem igazán színhű, kicsit sötétebb minden a valóságban, és a fémes hatás miatt nagyon nehéz volt értelmes eredményt kihozni a csillogó felületeknek köszönhetően, szóval akadt skill issue bőven részemről. Össze kellene már szerelni a fotósátrat.
-
Met
nagyúr
válasz
SunMount3r #106689 üzenetére
Szia,
Nyilván én vagyok a kivétel, de a G400 után a Scyrox V6 könnyűsége nem jött be.
Már nagyjából megszoktam (megszeretni sosem fogom) de először olyan volt mintha semmi nem lenne a kezemben.
Ha az ergonomia is fontos akkor képek alapján az M6-ot gondolnám jobb választásnak. -
Mephike
őstag
WLMOUSE frissítés:
Firmware Update Notes
What’s New?
Charging Indicator Fix No more blinking green confusion! The mouse now displays a steady red light while charging (in non-USB mode without the receiver).
Dongle Update Protection Added extra safeguards to make dongle firmware updates smoother and safer.
MacOS Web Hub Fix Mac users rejoice — the web hub now functions flawlessly! ---
New Features
High-Speed Mode Support All models now support High-Speed Mode across all polling rates.
Turbo Mode Introducing Turbo Mode: a fixed 20K scan rate for peak performance. Works with higher polling rates,Slightly higher power consumption,Requires High-Speed Mode to be enabled first.
Other Improvements General stability and performance enhancements for a smoother, more reliable experience.
-
-
4nick8
őstag
-
-
válasz
zümzümm #106699 üzenetére
Amúgy ha claw grip-el fogod az egeret akkor szerintem az Atlantis mini jobb lesz formára mint a Maya főleg a G Pro hero után. Az meg hogy valamivel régebbi a hardver benne v nem tud 8k-t csak 4..., nem igazán fogsz különbséget érezni vagy jobban teljesíteni a másikkal de a forma sokat számít és a sima Maya azért valahogy kisebbnek és laposabbnak érződik. De ha van lehetőséged meg talán a Pixelnél ki tudod próbálni mind2őt ha szerencséd van..
-
zümzümm
senior tag
válasz
Nobbigstein #106701 üzenetére
Fnatic Maya X 8K - 124cm
Fnatic Maya 8K - 119cm
Szóval a nemX-es Fnatic verzió kisebb.
Mindkettőben PixArt PAW3950 szenzor van. -
zümzümm
senior tag
válasz
Mephike #106697 üzenetére
A X-es Maya-k 124mm hosszúak. Az Fnatic verzió 119cm. És ezekben a 3950-es szenzor van.
Az X nélküli Maya 119cm, amiben a 3395 szenzor van. Gondolom ez régebbi mint a 3950. Nem tudom észrevehető gyakorlatban a különbség.Úgy gondolom méret alapján az X nélküli Maya és az Atlantis mini 4K felelne meg. De ezekben a 3395 szenzor van.
Az Fnatic 8K lenne a legjobb mert az méretben megfelelő és szenzorban is az újat hordozza magában. De az a narancs szín... nem hiszem hogy megtudnám szokni. -
Mephike
őstag
válasz
zümzümm #106696 üzenetére
Mivel a Fnatic csapat fő színe a narancs, ezért igen.
Ugyanakkor a Fnatic, csak társzereplő itt. A gyártó a Lamzu, neki viszont vannak Maya egerei más színben is.
Pl.: itthon.
Hivatalos oldalon.
A purple változat járt nálam is, az év egyik legjobb egerének tartom. -
4nick8
őstag
-
SunMount3r
nagyúr
Heló!
Egy Logitech G400s leváltására a Pulsar Xlite V4 Large, vagy ez a Keychron M6 lehetne a jobb megoldás? Amúgy az M6-on a görgő alatti gomb szabadon átprogramozható?
Azt látom, hogy az Xlite jóval könnyebb, amit preferálnék, de a G400s súlya után az M6 "könnyűsége" is nagy előrelépés lenne, nem? A Keychron mellett beszél még, hogy jóval olcsóbb.(Nagy kezem van és szeretem az "ergo-t").
Köszi!
-
zümzümm
senior tag
válasz
zümzümm #106686 üzenetére
1 - Mennyi a keret? 40-50-60k
2 - Használtpiac játszik? Nem
3 - Külföldi rendelés játszik (Maxgaming, ebay, amazon)? Nem
4 - Mire használnád az egeret? FPS, Photoshop
5 - Hogyan fogod az egeret (palm / claw / fingertip)? Palm/Claw
6 - Mekkora kezed van? Tenyér tövétől középsőujj végéig + szélesség, cm-ben. 18,5cm
7 - Milyen egered volt korábban? Logitech G Pro Hero 16k dpi
8 - Egyéb igények (plusz gombok, RGB, stb.) Nincs -
zümzümm
senior tag
Sziasztok,
Asszem sikerült 3 féle egérre leszűkítenem a kis listámat.
Logitech G PRO X SUPERLIGHT 2
LAMZU MAYA X
LAMZU Atlantis Mini 4K
De nem tudok dönteni egyelőre. Tudom hogy a Maya X és a Superlight 2 kb ugyan akkora és az Atlantis mini kisebb. De nem tudom melyik lenne kényelmesebb/megfelelőbb a számomra.
Palm és Claw közti fogásom van és közepes kéz méret.
Jelenleg egy Logitech G Pro Hero(16k dpi) van. Úgy döntöttem, életemben először benevezek egy profi egérre. Ettől nagyobb egér nem biztos hogy megfelelő lenne számomra. Persze akkor kérdezhetitek, hogy a Maya X és a Superlight 2 mért van a listán. Azért, mert ahogy nézem, a jelenlegi egeremnek a a hátsó része, pont a tenyeremnél domborodik. A Maya X és a Superlight 2 ezen a részen laposabb/íveltebb, így hiába kicsit nagyobbak, de feltételezem a gombokat ugyan úgy eltudnám érni a palm/claw fogásommal.
Mivel a boltokban a lopásgátlók az egér alján vannak, esély sincs arra hogy normálisan érezhessem a fogást.Szóval a kérdésem az lenne, hogy van esetleg valami olyan ami miatt jobban ajánlanátok egyiket vagy másikat, függetlenül az egér fogásától, mert ez nyilván egyéni dolog. De ha ebben a témában is hozzá tud szólni valaki aki ugyan ebben a cipőben járt, azt is megköszönném.
Amit tudok és lényeges, hogy a Lamzu-nak vastagabbak a talpai és simábban siklanak, mint a Superlight 2, mert ez utóbbinak vékonyabbak a talpai és főleg puhább egérpadon nem olyan a siklásuk. De összehasonlítási alapom nincs a profi egerek siklásával. -
-
válasz
ReSeTer #106680 üzenetére
Ami mechanikus 1 idő után mindnek van esélye duplázni, de lentebb írtam hogy volt már eset optikai switchessel is amik általában drágábbak de jóval kisebb azért ott az esély. Amúgy ez nem az az összeg, hogy a legjobb cuccok lesznek azért belepakolva de ugye ha ez a szempont akkor inkább vegyél 5k-ért 2x és akkor lehet dupla annyi ideig fogja bírni
. Egérpadot meg már lehet kapni pár száz forintért is és még azok is jobbak mintha az asztalon használnád, mind érzetre, mind a talpaknak, mind a szenzornak + még a csuklódnak is
.
-
-
válasz
FireKeeper #106678 üzenetére
hmm, Lamzu Paro vibes
persze sose teljesen de így ránézésre hasonlónak tűnik.
-
FireKeeper
nagyúr
na erre rohadt kíváncsi leszek
-
Santi22
aktív tag
válasz
ReSeTer #106673 üzenetére
Ha csak ennyi a keret gondolkozz használt, megkímélt állapotú egerekben, jobban jársz. Aprón általában vannak xtrfy vagy endgame egerek 10 alatt és bármikor röhögve körbeverik az új magyar bolti 10ezer alatti kategóriát.
Másik dolog: vegyél padot!
Nem értem ezt miért kell elspórolni, a legolcsóbb paddal is jobban jársz, mint az asztallal, de 3-4ezer forint környékén már egész korrekt belépő szintű márkásabb padok is vannak, ami dolgozni teljesen jó. Őszintén mivel vagy beljebb az életben, ha ezen megspórolod azt a 3ezer forintot? -
ReSeTer
senior tag
Helló!
1 - Mennyi a keret? 10 ezer alatt, minél olcsóbban.
2 - Használtpiac játszik? Nem.
3 - Külföldi rendelés játszik (Maxgaming, ebay, amazon)? Nem.
4 - Mire használnád az egeret? Munka, fontos a görgő gomb is, mert azzal forgatok 3D-ben kamerát.
5 - Hogyan fogod az egeret (palm / claw / fingertip)? Fingertip, de szerintem munkára mindegy.
6 - Mekkora kezed van? Tenyér tövétől középsőujj végéig + szélesség, cm-ben. Női méretű kezem van, de munkára nem hiszem, hogy nagyon számít
7 - Milyen egered volt korábban? Dell alaptartozék egér
8 - Egyéb igények (plusz gombok, RGB, stb.) Vezetékes legyen, és EGÉRPAD NÉLKÜL HASZNÁLNÁM. Már nem emlékszem ez lézer vagy optikai érzékelőt követel-e, ezt ti tudjátok.
A lényeg, hogy a mostani egerem elkezdett dupla kattintani, növelve a félrekattintás esélyét.
Nem tudom van-e különbség a kapcsolók között ebben az árkategóriában...Köszönöm.
-
trialboj
őstag
Hello,
Kis gondban vagyok, mert otthon és meló helyen is Logi G502 egeret használok, amivel meg is vagyok elégedve, viszont most tervezek laptopot venni melóra, és mivel van pár custom gombom a fent említett modellen ezért olyat szeretnék amin van legalább 2 vagy 3 állítható gomb. Na most itt az a gond, hogy ennek a modellnek ninsc bluetoothos változata. Én viszont macbookhoz nem szeretnék dongle-t használni, mivel ha jól látom, ezek a kis egérhez járó dugók, mind usb-a, mikor az egész világ usb-c használ.Szóval két kérdés Nincs olyan logi dongle amu usb c és működik a g502-vel?
Van bármi más opció az mx masteren kívül, aminek van legalább 2 custom gombja? Láttam hogy van g604 is, viszont emagon majd minden második komment arról szól hogy év után elszáll a bal vagy jobb klikk
köszi -
fLeSs
nagyúr
válasz
FireKeeper #106658 üzenetére
Köszi. Az A9 már nagy lenne. Az F1-et néztem még, az már elmenne alakra/méretre, csak a minőségre panaszokat láttam és ennyi pénzért már nem ezt várnám.
Az a befelé hajlás meg igen, claw és talán palm fogásnál jó lehet, de én fingertipes vagyok. Vagy ilyen béna ujjaim/kezem van. -
heavygrip
senior tag
Sziasztok
Egy kis segítség kellene.1. Mennyi a keret?
50.000ft
2. Használtpiac játszik?
Nem
3. eBay, külföldi rendelés játszik?
Nem
4. Mire használnád az egeret?
FPS játékok (Doom,Rage 2, Wolfenstein, Crysis) 1080p vagy 1440p/144Hz
5. Hogyan fogod az egeret (palm / claw / fingertip)?
Hagyományos módonAmúgy jobb kézzel.
6. Mekkora kezed van? Tenyér tövétől középsőujj végéig, cm-ben.
19cm
7. Milyen érzékenységgel játszol / használod?
1700/2000dpi
8. Egyéb igények (pl. plusz gombok, stb.)
Hüvelyk újnál a meglévő Mars Gaming egeremen van 2 gomb, azt szoktam használni, oda teszem a célzást. RGB nem kell.Előre is köszönöm
-
inf3rno
nagyúr
Kösz a válaszokat, feltettem a drivert, tök jól megy. A fogásával szerintem meg tudok barátkozni, bár kicsit fáj a kezem tőle, gondolom amíg rendeződik az új formára. Érdekes, mert amúgy nincs olyan hatalmas különbség a Logitechhez képest, amit használtam.
Más: Van egy régi G603-asom, ami dupla kattos meg görgő encoder hibás. Szerintetek van értelme felújíttatni vagy kukázzam? Egyáltalán csinál ilyen felújítást bárki?
-
BMS
őstag
Hali
Logitech G502 X Plus-t tervezek venni,akinek van ilyen vagy a sima G502-es egere az meg tudná Nekem mondani,hogy a Sniper gomb és a bal click melletti két gomb(dpi növelő) az testreszabható-e?
Én inkább mmorpg-s játékhoz használnám és azokra a gombokra én spelleket raknék -
Oposszum
tag
válasz
fLeSs #106657 üzenetére
Alin van egy Microsoft egér klón, nemrég más is keresett ilyet, ennek szerintem fentről lefelé szélesedik a háza, viszont hogy milyenek a belsőségek arról nem nagyon van infó az oldalon.
https://vi.aliexpress.com/item/1005007728001124.htmlAmúgy az OP1-nek fentről lefelé keskenyedik a háza oldalt.....
-
fLeSs
nagyúr
Szasztok.
Egérguruk help.
Olyan egeret keresek, ami alakra minél inkább hasonlít a Microsoft Optical Mouse Blue-ra de persze vannak oldalgombjai és modern belseje van.
Videó róla: [link]
Az alak lényeges elemei: méretei 120.3 x 62.4 x 38.5 mm, középen a fogásnál 55.5 mm a szélessége. Oldalai pedig fentről lefelé kifelé domborulnak ellentétben az egerek 99%-ával (mert szinte minden más egéren fentről lefelé befelé domborul (amit nagyon utálok). Már az is jó lenne, ha szimplán egyenes lenne az oldala.
Két egér tűnik valamennyire jónak. Az Endgame Gear OP1, de ez jóval alacsonyabb és ez fontos a gyűrűs és kisujjam elhelyezkedés miatt. A másik az Attack Shark X3, ez eléggé hasonlít, de ennek meg az oldalai lefelé befelé ívelt, ami szintén a gyűrűs és kisujjam elhelyezkedés miatt fontos.
Hátha valaki találkozott vmi ilyesmivel.
Előre is köszi. -
Újabb írásom egy egérről:
Finalmouse ULX Prophecy Tarik-Classic gamer egér - LOGOUT Számtech cikk -
inf3rno
nagyúr
Sziasztok! Közben meggondoltam magam, és inkább aprón vettem egy Lamzu Thornt egész jó áron. A célnak tökéletesen megfelel, viszont ez csak 1K-t tud, és a Lamzu oldalán csak 4K-hoz vannak driverek. Honnan tudok drivert szerezni hozzá? Vagy esetleg ez a THORN(4K Compatible) az oldalon lehet a drivere?
-
Ezt elnézve nagy difi nem lesz a dav3 prohoz képest max súlyban
-
Enton
addikt
válasz
Szellem. #106647 üzenetére
Reddit r/mousereview, hogy ők honnan szedik azt nem tudom, főleg mikor nem gyártói account az op.
-
-
Enton
addikt
-
-
Enton
addikt
-
Santi22
aktív tag
válasz
liqquidg #106641 üzenetére
Kivéve nálam, még soha nem halt meg egy egeremben sem a main clickek, sem a görgő, se semmilyen switch vagy encoder, pedig mennek napi 8-10 órákat, hobbim és szakmám is a számítógép elé köt kb 20 éve, úgyhogy ha azt akarja valaki, hogy sokáig bírja az egere, vegye meg és adja nekem.
-
RAMyMamy
tag
válasz
liqquidg #106641 üzenetére
Jol osszefoglaltad, igen, valojaban az optikai switchben is fem mechanika van, es ugyanugy megadja magat az is.
Ez mar csak a pont az i-n, meg egy erv ellenuk.
Razernel pl. nem magaban a switchben van az optikai erzekelo, hanem kivul, azt csak kipattintod es beleteszed az ujat, ha elfaradt. Vagy ha ala megy a kosz, akkor konnyen ki lehet szedni. De a legtobb forrasztott es a switch hazon belul van a lenyeg.Van ertelme elmenni a sulycsokkentes iranyaba, de nem minden aron. Mar mindenhova ilyen kis kocka meg gagyi SMD switchek kerulnek a legdragabb egerekbe is, hogy 2 grammal konnyebbek legyenek, amiknek az elettartama kb. a garancia lejartaval aranyos. Nyilvan nem orok elet +1 evre terveznek egeret, mikor napi szinten f0ssak ki magukbol a gyartok az uj motyokat, de ez szamomra felhaborito, hogy 50-100 ezres egerekbe is ugyanolyan gagyi kopo alkatreszek kerulnek, mint az also polcosokba. Nem a minoseget, hanem a marketinget fizeted meg. Lassan mar egy forrasztoallomast is venni kell ugyanolyan ertekben az eger melle, ha hosszutavon akarod hasznalni...
-
válasz
RAMyMamy #106638 üzenetére
Azért azt is tegyük hozzá hogy az optikai kapcsoló is mechanikus és az se örök élet. Az optikai része "csak" az ahogy regisztrálja a klikkeket így idővel azok érzete is tompul, az is tud koszosodni, porosodni és ezáltal nem jól működni. Az utóbbi elviekben javítható kis ügyeskedéssel ha még érzetre jó a kapcsoló, de az se igaz róluk hogy ők soha nem foglak dupla klikkelni mert egyik fórumtagnak egy optikai kapcsolós egere 1 éven belül kezdett el problémázni, asszem az ATK Fierce X volt Omron Optikai kapcsolókkal. Szedtem már szét ilyen kapcsolót kíváncisságból és szerintem ha belejut a por vagy hajszál stb. akkor történhet ilyesmi. Persze ha a debounce-t magasabbra állítjuk lehet még javítani a dolgon bizonyos esetekben vagy egy szétszedés kitisztítás ahogy írtam de ugye itt is fárad majd a mechanika, tompább és lassabb lesz a visszapattanás idővel mert hasonló azért a kialakítása ezeknek is mint a mechanikusoknak így ezek se örök életűek.
Az optikai görgők viszont jobb találmányok, tovább is bírják valóban, könnyebben tisztíthatóak, még a Loginak a G302/303 szériájának + volt még 1-2 ilyen hasonló nekik amiknek sztem páratlan jó érzetük van és egyszerűen jó őket használni ellenben a Zowie vagy 1-2 másik megoldásaival.. Csak hát súlyt hozzá az egészhez + növeli az élettartamát az egérnek így ez mind2 dolog no no manapság a cégek szemszögéből, nem érdekük ezt belerakni. És így van, csak vagiznak sokszor az optikai kapcsolókkal mert sokan félnek a dupla klikktől így bedőlnek ennek a marketing fogásnak de az utóbbi időbe még mechanikus kapcsolós egereknél is az encoder szokott behalni legelsőnek...
És igen, szerintem is fos (és sokak szerint is) ha a görgő klikk szar minőségű és nehéz nyomni! Főleg ha még jó hangos is mellé mint 1-2 vadabb square switch amiket itt ott beletesznek jobb egerekbe... -
Egy kis olvasnivaló estére, Beast X max
Bár már nem újdonság, már korábban is került róla ki iromány. -
válasz
RAMyMamy #106638 üzenetére
Akkor meg sem az optikai kapcsolo a bullshit, hanem az a tény, hogy nem minden gombot optikai megoldással látnak el. Az optikai gorgorol nem tudok nyilatkozni, mert sose hasznaltam olyan egeret. De mint tudjuk nem az a celja a gyartoknak, hogy örökélet plusz egy évig barja az egered, hanem vedd meg ujat. Vagy javittasd.
-
RAMyMamy
tag
válasz
Szellem. #106636 üzenetére
Mert csak max a fogombokon lesz az, az osszes tobbin meg az atlagnal gagyibb mechanikus, ami ugyanugy tonkremegy. Lasd az emlitett Pulsar egernel is.
Ha a gorgo (mint pl. Logitech, Zowie-nal) is optikai ES az osszes kapcsolo is optikai lenne, akkor lenne ertelme ennek az egesznek, amugy egy baromsag.
Hiaba nem lesz duplakattod, ha az encoder 1 even belul megadja magat, foleg mikor online jatekokban gorgovel ugralnak az emberek meg ilyenek.
-
-
-
righunter
csendes tag
Valaki próbálta már az AM INFINITY-t? Milyen egy WL BeastX vagy Finalmousehoz képest? Vagy egy sima G Pro X-hez hasonlítva? Nagyon szemezgetek vele.
-
camper
tag
45 környékén megúszod Maxgamingről, épp tegnap írta a Pulsar staff hogy helyreállt a rend és garantálják a maxgamingen várakozók helyzete is egy, max két héten belül megoldódik. Persze ott van aki december óta várakozik, nem derül ki mennyien állnak előtted a sorban.
Még az is lehet, hogy automatikusan bevesznek a kárpótolandók táborába és kapsz ingyen 8K-t, az is vagy 20€.De a lényeg bárki aki onnan rendelt most már ne mondja le.
-
t256
őstag
válasz
Szellem. #106625 üzenetére
Az X2A ambidextrous (két kezes) kialakítású egér, tehát nem kifejezetten bal kezes.
Tény, hogy bal kezesként jobban kinyílik a világ ha figyelembe vesszük a két kezes egereket is. Ezt igazából muszáj meglépni, mert jelenleg nincs készleten bal kezes egér.
Oké, itt az X3 LHD, de ha most megrendelem, vajon mikor kapom meg? -
RAMyMamy
tag
válasz
camper #106627 üzenetére
Nem kell havonta gripet cserelni. Mikor mar erzed, hogy kezd takonnya valni es megjelennek rajta fincsi izzadsag nyomok es egyebek, akkor erdemes.
Gorgo klikkre gyarilag sok egernel kemenyebb kapcsolo kerul, hogy gorgetes kozben ne nyomd be veletlenul. Ettol siman el tudod torni a gorgo tengelyet. En sem szeretem, az osszes egeremen moddolva van puhabbra.
-
camper
tag
válasz
RAMyMamy #106621 üzenetére
Most ha tudják hogy a felületnek valamelyest érdesnek kell lennie, akkor miért nem csinálják eleve úgy? Még ha a gumírozást tartva a garanciális problémáktól nem is merik bevállalni mint a Razer, egy enyhén homokfúvottszerű felület azért illet volna a 32000dpi mellé. A razernek még a gombjai is nagyon enyhén érdesek, a legjobb korszak az egér életében mikor a kezed a saját fogásához koptatja le a dörzsis részt, végén nem is tudod másképp fogni csak jól.
A Pulsar X3 felülete konkrétan olyan mint a kinder tojásnak, így képzeljétek el ezt a dolgot - biztosan tudom mert itt van mindkettő a kezemben.
Milyen jó hogy mondtad, hogy ezeket havonta-kéthavonta cserélni kell, így már nem is ülök fel a grip tape vonatra. Egyrészt a maga 10€ árával így már drága mulatság, én vágdosni magamnak nem tudok - egyszer cseréltem magamnak egértalpat olyan ferde lett cirkuszban kellett volna mutogatni - harmadrészt amit fent írtam, mire bekopik, beáll a kezemhez már cserélhetem is és kezdhetem újra az egészet.
Ettől függetlenül az egér kiváló, aksi idő, pontosság, reakció én ezektől tartottam leginkább kábelmentes kapcsolaton, de mind perfekt, egy centi megakadást nem éreztem, pedig nyúzom rendesen. Már maga a szoftver hogy nem kell futnia, + örülök hogy megszabadultam a Razer visszatérő cursor lag problémájától ami a synapse2 driver óta létezik - ilyenkor driver ki majd bekapcs, de ez nem vidám játék közben. Esetleges negatívum lehet még, hogy a görgő gomb lenyomása komoly erőt igényel, de ezt talán így van minden új egérrel az elején.
Cifu szerintem én vagyok itt az egyetlen aki komolyan elgondolkodott a balkezes Razer Naga-n a súlya, vezetékes mivolta és 8500dpi-s senzora ellenére is. Ott akadtam el, hogy nem derül ki számomra, hogy a sok oldalsó gombot tudom e csak kétzónásra állítani és hogy meglepően sok panaszt olvastam a görgőre.
A Vipereket nem tervezem kidobni, tehát javítani kell ha RaMy erre majd mutat hajlandóságot, ezt némiképp beárnyékolja, hogy újra kapni a Vipert - eddig úgy tudtam ez nem lesz többé - és hogy a Pulsar hajlandó e betörni a kezemhez és hogy lesz e ennek még utódja vagy akár csak további gyártása. -
Santi22
aktív tag
És ez a felület a legkisebb szöszt, szállópor, pollen darabkát is gyűjti és megtapad rajta (nyilván le tudod seperni róla, nem szó szerint ragad oda, de érted), ez látszik ezeken a fotókon is, a fekete Thorn ugyanez. Még egy tulajdonság, amiért szerintem ugyanaz a coating.
Atlantison semmi nincs, pedig ugyanabban a környezetben van használva, mikor melyik éppen, mert még mindig nem tudtam eldönteni melyik nekem a jobb. -
-
válasz
Santi22 #106622 üzenetére
Miután nincs bal kezes vagy ambi Lamzu, így Thorn se, halvány segédfogalmam sincs, hogy milyen a Thorn borítása
Annyira nem vészes, az izzadság meglátszik rajta, de azért egyáltalán nem ujjlenyomatgyűjtő zongoralakk hatású. Az ottani fotón szerintem a tenyeremen lévő izzadság látható az egér hátán. Az tény, hogy hasonlót sose láttam a Viper8K-n, de zavarónak nem mondanám (tény, hogy nem szép látvány).
Nekem egyébként egyre inkább tetszik. Szépen siklik, jól a kézbe illik, korrekt a kezelése.
A felület terén a Viper8K vagy a Logi M650L Left valahogy kellemesebb tapintású, de ahogy írtam, én abban bízom, hogy ez tartósabb lesz. Anno a Razer Copperhead puha átlátszó műanyag elemei tudtak elképesztő ótvar módon öregedni... -
Santi22
aktív tag
Nekem ez így kép alapján a fekete Thorn borítására hasonlít. Megfogod és ott marad az ujjad nyoma. És nem kell ehhez kimondottan zsíros kéz, mert az Atlantisom (miami blue) pl nem lesz ujjlenyomatos sosem, amikor a Thornt veszem kézbe meg instant.
A fnatic edition lehet más borítású, csak a fekete Thornnal van tapasztalatom, az ilyen, ujjlenyomatmágnes. -
RAMyMamy
tag
válasz
camper #106618 üzenetére
A grip tape-tol nem kell felni egyaltalan, sokkal tobb az elonye, mint a hatranya.
Ha amugyis csuszosnak erzed az eger feluletet, legalabb grippel nem fogod kikoptatni a burkolat, es ha megsem jott be az eger, akkor tul tudsz rajta adni minimalis veszteseggel.
Egyebkent higieniai szempontbol par havonta erdemes cserelni! Attol fuggoen, mennyit hasznalod.
Vekonyat kell venni, azt alig fogod erezni. Nekem eddig a noname Alis hopehely mintas valt be, az ilyen 0,4mm korul van. A pulsar sajatja elvileg meg vekonyabb.
Ha jo a kezugyesseged, akkor egy nagyobb darabbol ki tudsz vagni magadnak is, amugy meg vegyel meretre vagottat (bar ebben az esetben ketlem, hogy lesz, annyira uj a motyo), vagy univerzalisra vagottat. -
válasz
camper #106618 üzenetére
...mert az egyetlen balkezes egér a piacon.
Megértem a költői túlzás hátterét, de ez a mondatrész ebben a formában nem igaz, hiszen csak a Logitechnek van kettő, azért még a [Razer Naga is ott van], hogy az olyan speciális(an drága) egerekről ne is beszélünk, mint a [3D Connection CadMouse Left] vagy a [Kengsington Pro Fit Left]. Az olcsóbb régiókban is léteznek, most had ne soroljak ilyeneket.
Még ha az ultrakönnyű gamer egerekre szűrünk, akkor sem feltétlen, ezt [Te magad írtad januárban]. Az tény, hogy ebben a régióban nagyon légüres térben van a Pulsar X3 LHD... -
Mephike
őstag
válasz
camper #106618 üzenetére
Szóval könnyen lehet hogy ebből grip tape lesz amit Mephike javasolt, bár eddig egy Viperrel a kezemben mindig megmosolyogtam azokat akiknek az egerén ilyet láttam, így viszont már kezdem érteni a létjogosultságát.
Nálam az arm sleeve téma volt ilyen. Addig, amíg szembe nem jött egy olyan egérpad, ahol azt mondtam, hogy itt már lenen értelme. -
camper
tag
Akkumulátor 98%
Egy dolgot viszont nem értek, nekem miért nem kell átállítanom a bal és jobb klikket mint mindenki másnak? Még a beállítás helyes sorrendjét is megjegyeztem előre, első mindig a bal klikk beállítás, utána a jobb - de nálam csípőből így működik az egér.
Annak ellenére, hogy a pulsar driverben a bal gomb a bal klikk és a jobb gomb a jobb klikk. A windowsban az egérgombok nincsenek felcserélve, sőt az új w11 - eszközök - egér részt is ellenőriztem, ott is a bal klikk az elsődleges.
Az egér viszont nálam balkezesként működik, jobb gomb az elsődleges, bal gomb a jobbkezesek által megszokott jobb klikkes menü.RAMyMamy ahogy Csandi mondja, mert az egyetlen balkezes egér a piacon. De a négy ujjas fogást se úgy képzeld hogy nonstop, ahhoz az túl fárasztó. Az csak a játék hevében jön elő, minél kiélezettebb a küzdelem annál inkább lesz póklábszerű a fogásom. De észre sem veszem, ösztönös, egyébként szerintem kb mindenkinél, csak ilyenkor senki nem figyeli a saját kezét.
Mint egy asztaliteniszező, minél komolyabb az ellenfél annál inkább kezdi a súlypontját tökéletes pozícióba helyezni, míg csak az unokaöcsével bohóckodik akkor szinte csak álldogál, a magyar bajnok ellen viszont a feneke már szinte a földet veri olyan terpeszbe lemegy.De épp az ilyen kiélezett helyzetekben lenne sarkalatos pont a betonstabil fogás, pasziánsz közben természetesen tökmindegy. Szóval könnyen lehet hogy ebből grip tape lesz amit Mephike javasolt, bár eddig egy Viperrel a kezemben mindig megmosolyogtam azokat akiknek az egerén ilyet láttam, így viszont már kezdem érteni a létjogosultságát.
-
Valkűr
addikt
Na jelentem úgy fest jól fogja bírni az ATK F1 Leviatan...Szinte megy egész nap még mindig 50 százalékon van... Szóval jó vétel volt, a kicsit magas ára végett is...Ez is arra ösztönöz, h csak ki kell egy WL minit próbáljak.
-
válasz
Szellem. #106595 üzenetére
A Maxgaming a Pulsartol kapja a terméket. Ha a Pulsarnak nincs, a Maxgamingnek sincs, ergo ki kell tolja a dátumot. Szóval, kb ennyi a tény.
Ha a Pulsar-nak nincs, akkor Campernek és Nekem küldött egér honnan származik?
Ezt a részét nem értem. Január óta nem tudtak küldeni a MaxGaming-nek, miközben a Global oldalról rendelhető?
Vagy lehet ez még valami első széria, és a MaxGaming a javított szériára vár, amit Mephike említ? No mindegy, a lényeg, hogy itt van...Ilyen rövid idő alatt érdemi véleményt nehéz mondani róla.
A csomagolás nagyon korrekt, a hozzá adott kábel és dongle is az, még nem tudom, hogy kábelesen vagy dongle segedelmével használom, ezt is ki kell próbálni.Az alján lévő védőfólia leszedésével nálam nem volt gond, ahogy a beüzemeléssel sem. Nagyjából 50%-os volt az aksi töltöttsége a dobozból kivéve.
A Pulsar Fusion Drive szoftvere nagyon korrekt, gyorsan és problémamentesen be tudtam állítani, hogy felcserélem a két gombot, így a Viper8K és a többi nem bal kezes egér is maradhat adott esetben.Tetszik, hogy a firmware frissítés ilyen egyszerű és sallangmentes, ráadásul a dongle és az egér frissítését is egybe oldották meg. 1017 illetve 4017 volt a két legfrissebb verzió:
Kényelmi szint, hogy ezt beépítették volna a Pulsar kezelőszoftver felületébe, de őszintén szólva max. amiatt zavarna, ha jön új firmware, és arról nincs figyelmeztetés, ahogy nézem.
Mint említettem, most kb. fél óra alatt még nem lehet érdemi véleményt alkotni róla.
Az, hogy könnyű, tényleg nagyon érződik, oké, a Viper8K sem egy ólom, de tényleg könnyű az 55 gramm, és érezni is lehet a különbséget.A felülete számomra is furcsa elsőre. Hozzáteszem nekem nagyon bejön a Viper8K textúrás-érdes, puha oldalsó része, ahol megfogom nagyujjal illetve a gyűrűs- és kisujjal, ahhoz képest valahogy kevésbé hat igényesnek, persze lehet, hogy 2-3 év után az elkezd szétmállani, ez a kemény műanyag borítás meg nem veszít semmit a tartásából. Ezt idővel lehet véleményezni.
A kapcsolók kb. hasonlóan hangosak, mint a Viper8K-é, a Logitech M650L Left hozzájuk képest szinte hangtalan, annak egyedül a középső kattintás (görgő lenyomás) az, ami mély hangon megszólal.
Ami feltűnt, hogy kábelen is csak 1000 Hz polling rate van, míg a Viper8K ugye probléma nélkül hozza a 8K Hz-t. Annyira nem érdekel, de ha már ennyibe kerül, illene tudnia...
Így elsőre ezeket tudom leírni róla.
Érződik az igényesség sok téren, és értem miért kerül ennyibe (mert ilyen könnyű, noha nincs szétlyuggatva), a szoftveres oldala számomra korrekt, rosszat igazából nem tudok mondani róla (azért a 8K polling rate téma belegondolva eléggé ciki). Ha valóban tartós lesz, akkor azt mondom, megéri a pénzét.Mellékszál: Nálam ez a második Viper8K, az első egy hónap után gariba cserés lett, mert folyton eldobta az USB-t, a mostani is olykor képes rá, és ebben már ugye cserélt RamyMamy encodert, mert az is hibázni kezdett alig több, mint egy év után - ha e mellé oda tesszük a hulladék Razer szoftveres hátteret, tényleg csak a korrekt anyaghasználat és jó fogás marad a Viper8K mellett érvként.
-
camper
tag
válasz
Mephike #106610 üzenetére
Várok még pár napot, hátha némi kosz megoldja, aztán meglátom, az biztos hogy ilyen csúszósan nem maradhat.
Meg biztos beleszól, hogy én nem tenyerezek, hüvelykujj és gyűrűsujj oldalt, középső kettő felül. Én nagyon csúszosnak érzem.De várjuk meg Cifut, kiváncsi vagyok ő mit mond, ő is Viper8K-ról vált.
-
Mephike
őstag
válasz
camper #106607 üzenetére
Furcsa, hogy a felület nem jön be neked, de ez van. (Bele se merek gondolni, hogy az eggyel korábbi szériával kapcsolatban mit éreztél volna
)
Ugyanakkor lehet elgondolkoznék azon, hogy ilyen esetben vegyek rá grip tape-t. Nem kell rá Pulsar, mert a posta és egyéb dolgok miatt nem éri meg. Szerintem liqquidg-nél tuti van pár fajta, egyeztess vele, egy ilyeb cucc megoldja a problémádat. -
-
Santi22
aktív tag
-
camper
tag
Végre kipróbáltam élesben, azt kell mondjam qrva jó vagyok, mindegy milyen egér
Még a LOD-al birkózom a razer LOD után, de már most érezni az hogy dedikált balkezes egy nagy előny. Viszont hátrány a felület, nem is értem erre miért nem panaszkodtak mások, én ezt sehol nem olvastam. 4 ujjal fogom az egeret, ha nem támasztok rá tenyérrel időnként már párszor eldobtam volna.Féltem hogy instabil lesz és pontatlan, de nem, stabil és pontos, alig várom hogy koszolódjon picit és ragadjon.
Firmwaret, drivert telepítettem, razer érdeklődött hogy miért búcsúzom tőlük megírtam nekik, hogy mert nincs balkezes egerük.Köszönöm mindenkinek a válaszokat!
Ezt az alsó kapcsolóval kapcsoljam ki estére? Meg a drivernek nem is kell futnia? Elvileg razernél se kellett volna, de egyértelmű eltérés volt ha futott a driver vagy ha nem, de itt ilyet nem érzek, tök ugyanolyan a reakció.
Szellem azt csak én gondoltam, hogy tök üres a piros lámba alapján kézikönyvben az van, hogy lemerült az aksi - de szoftver még nem volt fenn és olyan fél óra után már kék lett a led.
Acélfarkas én nem mondanám már le, sok a vám + ugye ott elméletileg kapsz kárpótlást 8K dongle és egértalpak, én már bánom, hogy nem kértem egy kalap a donglet is.
-
válasz
Acélfarkas #106604 üzenetére
Az USB port szine nem releváns, ha USB 3-asba dugod az elég.
Pont ez a lényeg, hogy releváns, mert nem véletlen más a színe a gépen. -
válasz
camper #106602 üzenetére
Az érdekes, hogy tök üres az akksi. Akkor ez se mostani darab.
Elég lesz a gyári kábel és a pirosba az USB 3.1-be dugd be.
Az akksi pedig kék lesz, ha teljesen fel van töltve.Meg szedd le a gyáris szoftverét amit a gyártó saját oldalán az X3 alatt megtalálsz. Ott mindent be lehet állítani és nem kell hogy fusson a memóriában.
Ja és Cifu, élből sikerült a talpvédő matrica leszedése közben elkezdeni felfejteni magát a lábat is,
Ezt nem kommentálom. -
Acélfarkas
őstag
-
Santi22
aktív tag
-
camper
tag
Megjött a Pulsar X3 LHD, nem volt olcsó, reméltem a dobozban ennyiért lesz egy koreai lány is, de csak matricák. Egyébként mintha Razert csomagoltam volna ki, ugyanaz a kábel, ugyanaz a gumi kábelkötöző. Egy dolog rögtön mellbevágott, nagyon sima és csúszós a felülete, kb mint a mostani mobiloké, Viper után főképp.
Nem tudtam még párosítani, tök üres az aksi.Két kérdés, illetve már három. Meddig kell tölteni az aksit - míg kék nem lesz a led - de az kb mennyi idő?
A gyári kábel és a pc közé tehetek hosszabbítót és ha igen van jelentősége, hogy usb 2 vagy 3 vagy ezt ne erőltessem?
Biosban ha jól sejtem nem lesz egér csak kábelről (?).
Sőt négy: piros az usb port rajta, javallott piros portba dugni vagy tökmindegy?Ja és Cifu, élből sikerült a talpvédő matrica leszedése közben elkezdeni felfejteni magát a lábat is, alig tudtam visszanyomkodni a helyére, ha ismered nem szóltam, de ha nem akkor csak nagy figyelemmel végezd a műveletet.
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a topik összefoglalót!
- Motoros topic
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Hálózati / IP kamera
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Szevam: Mennyire tipik Z-gen viselkedés? Tipizálható-e egyáltalán?
- Cyberpunk 2077
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Vallás
- További aktív témák...
- Asus Rog Strix G16
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Huawei Nova Y90 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Csere-Beszámítás! Asus Számítógép PC Játékra! R5 1600X / GTX 1080 8GB / 32GB DDR4 / 256SSD + 2TB HDD
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest