Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Freddy76

    addikt

    Mercutio_, Messer22, FEDman: köszönöm a tanácsokat. Azt hiszem, a MILC gépek közül nekem egyértelműen a Panasonic Lumix DMC G2 a befutó, de gondolkodom egy belépő szintű dslr-en, ebben a körben a Nikon d3100 tetszik (különösen, hogy ez tud videót is).

    A "rendes" munkám mellett sokat dolgozom lakodalmakban ceremóniamesterként, és mindig figyelem a fotósokat (sőt, az ifjú párokat mindig győzködöm, hogy jó fotóst keressenek). Számos igen jó fotóssal dolgoztam együtt. Mindig lenyűgözött az az élesség, az a képminőség, amit ezek a fotósok ezekkel a gépekkel tudnak. Persze a d3100 sehol sincs ehhez képest (sok fotós több millió forintot cipel a vállán), és én sem vagyok sehol ezekhez a fotósokhoz képest, de mégis...

    A d3100 kitobival nem túl nagy (a gyerekkel úgyis sok cuccal megyünk bárhova :) ), jó a videója, és a tesztek szerint egyszerű kezelni (az angol nyelvű menü nem gond). Mivel sok fotóst ismerek, használt cuccokat (ha akarok) tudok venni. Ki tudja, lehet, hogy ez egy új hobbim lesz :))

    A Pana persze egyszerűbb, könyebb, kisebb.

    A legutolsó felvetés fontos: biztos, hogy fogok majd játszani utómunkával, különösen az előhívandó, albumba kerülő képek esetén (hiába a digitális korszak, minden eseményről, nyaralásról kiválasztjuk azt a 20-50 képet, amit előhívunk, és albumba kerül). De a képek többségénél azt szeretném, hogy ahogy elkészül és "kijön" a gépből, jó legyen, legalábbis annyira, hogy meg lehessen mutatni a nagyiknak a képernyőn. Ha azt mondjátok, a Nikon d3100-nál ez nem megy, ott kell az utómunka, akkor biztos, hogy a Pana marad.

    Tehát fontos, hogy a jpg is jó legyen, ne csak raw-ban utómunkával lehessen képet készíteni.

    De képminőségben úgy látom, nagy különbség nincs, a Pana kisebb, a Nikon viszont jó kiindulási alap lehet, ha ezen a vonalon tovább mennék.

    Persze a döntés felelőssége az enyém, de a segítségetek most nagyon jól jön, ugyanis kissé nagyon tanácstalan vagyok :W . Egyáltalán, a Nikon d3100 jó, vagy olyan, mint egy 1,4-es benzines motorral szerelt BMW? Vagyis hiába dslr, azért mégsem az igazi.

    Mindjárt szülünk, én meg itt állok gép nélkül :O . Apuka így mivel fog játszani?

    "Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."

Új hozzászólás Aktív témák