Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Neck

    veterán

    válasz kovsol #55077 üzenetére

    Tökéletesen egyetértek veled. Nem azért írtam a fentit, mert bajom van az M100-al. Csak tisztában vagyok azzal, hogy sok ember (és itt természetesen tisztelet a kivételnek) benyomja full automata módba, fine jpg, kitobi, katt.
    Napfényes nyaralós szelfi + "portré" nem fog áll-leejtős élményt adni, sőt.

    Velem is ez volt, megvettem, hurrá, megjött, namajdezzel! a5000 + kitobi, automata mód, tájkép, és a telefon HDR módban simán jobb képeket, jobb színeket adott sok helyzetben.
    Én továbbléptem, vázzal is, obival is, A / M módban fotózok, RAW-ba, fix obikkal, utómunkázok. Még mindig sz*r, de a telefon szintjét már elhagytam :D :B

    Szerintem ha valaki foglalkozni akar vele, akkor fog, de ha úgy megyünk neki, hogy így is, úgy is egy gombos történettel akarok jó képet, nem feltétlenül szükséges az "insert random SLR/MILC" + kitobi + JPG + automata mód rendszerbe pénzt önteni, mert meggyőződésem, hogy nem fog lényegesen jobb kép készülni, mint eddig, telefonnal. Maximum nagyon sötétben, de amilyen ügyes algoritmusok vannak a telefonokban, még az is lehet, hogy kompenzálnak valamit a kis szenzor hátrányából.

    Ráadásul, ezen fotósok (ahogy cimborám hívja, fotó-sokk :D ) több időt szánnak arra, hogy hol vegye meg, milyen memóriakártya menjen bele, és milyen táskába tegye, mint arra, hogy egyáltalán megismerje a gépet, a beállításokat, ne adj' Isten egyszer átgondolja, mit exponál. De ahogy mondtam, tisztelet a kivételnek.

    :R

    [ Szerkesztve ]

    An α beta user... "A pokol szerintem egy végtelen IKEA áruház, az örökkévalóságig bolyonganak a kárhozott lelkek a Boysenbar alátétek és az Almaröd tükrök közt"

Új hozzászólás Aktív témák