Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • vond

    MODERÁTOR

    válasz KFeri22 #54763 üzenetére

    MILC részhez írok, de ha vannak meglévő Canon obik, akkor nézelődhetsz olyan irányba is. DSLR-rel kapcsolatban majd segítenek mások. :)

    Képminőségben már jobbak a modern MFT vázak is, mint az LX100, de az f/1.7-2.8-at elég nehéz lesz reprodukálni cserélhető objektíves variációban, főleg ennyi pénzért. Talán egy Fuji X-T20 + 18-55mm f/2.8-4 lenne a legjobb alternatíva. Használtan még bele is férne a keretbe.

    Sony APS-C MILC-ekhez nem tudom, van-e valami megfizethető fényerős alapzoom, ami felvehetné az LX100 lencséjével a versenyt, de attól tartok, hogy nincs. Canon MILC-ből szintúgy. De javítson ki valaki, ha tévedek. Bár ez utóbbira lehet, hogy fel tudnád tekerni azokat a meglévő obikat.

    MFT vonalon esetleg egy Lumix 12-35mm f/2.8, vagy Oly 12-40mm f/2.8. Állapottól függően 150-180 között szoktak menni használtan. De ehhez még kéne egy váz is, és így max. egy használt GX80 férne bele, amit érdemes is lenne megvenni 50-60 ezerért. Kicsit talán ez is jobb lenne, mint az LX100 "váz része", de nem tudom, hozna-e akkora előrelépést, amire azt mondanád, hogy megérte.

    Videóban az MFT lenne a legjobb, fotóban meg szerintem a Fuji.

    Itt egy gyors összehasonlítás a kritikus ISO értékeknél. Az LX100-nak adtam egy FÉ előnyt a fényerős lencse miatt, de lehet, hogy még többet is kéne, ha pl. valami sötét kitobi lesz a befutó. Ja, a tesztek elég jó objektívekkel készültek, ez is simán beleszólhat a képminőségbe.

    VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT

Új hozzászólás Aktív témák