Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • csacsi77

    senior tag

    válasz kátú #38211 üzenetére

    Szerintem kb. jó. A Panasonic-nak is volt tükörreflexes gépe, de hamar váltott a MILC irányba.
    A Sony vonalhoz tennék hozzá. Van E-bajonett és A-bajonett. Az E a tükör nélküli cserélhető objektíves rendszer objektív foglalata. Az A-mount a régi Minolta vonalat viszi tovább Sony köntösben. Régebben DSLR gépeket jelentett, aztán jöttek az SLT-gépek. Ezek fix, féligáteresztő-tükrös "DSLR" gépek. Értelme annyi, hogy élőkép és videó alatt is van folyamatos és gyors fázisérzékelős autofókusz. Cserébe a féligáteresztő tükör lecsíp kb. 1/3 fényértéket az objektív által közvetített fényekből. Gyakorlatilag érzékelhetetlen veszteség ez, viszont nagy előnyt jelent a gyors, követő fókusz. És a régi, de jó és olcsó Minolta objektívpark is használható.
    Az E-bajonett pedig két részre bontható. Van a teljes képkockás, full frame irány (A7, A7 II, A7s, A7r stb.) és a kisebb szenzorméretű APS-C vonal (A5000-5100-6000-6300).
    Ezekből igény és pénztárca szerint választhat a kérdező, de ha 50-60 eFt a keret, akkor a fentebb említett használt Panasonic G3 lehet a jó választás egy szintén használt kitobival. Aztán később ebay-ról rendelve egy Meike MK-320 vaku és kész is a kezdő szett.
    Babát persze nem villantunk arcon vakuval, de fal felé fordítva, visszaverődött fényekkel pár hónapos kor után már lehet eredményeket elérni.

    [ Szerkesztve ]

    Öreg fater megoldja!!!!

Új hozzászólás Aktív témák