Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • rekid

    addikt

    Üdv!
    Első DSLR vásárlás előtt állok és ma volt alkalmam végigfogdosni a szóba jövő gépeket -ahogy fontos szabályként elő vagyon írva vásárlás előtt:) - nikon illetve canon fronton. (d5100, d5200, d7000 de ha már ott volt a 3ezres széria akkor azt is, Canon 700d..)
    Szomorúan konstatáltam, hogy egyik sem áll kézre de nagyon nem. 190 centis ember vagyok ahhoz mért kezekkel de nincs lapát kezem. Nikonoknál a markolat túl kicsi, ha az ujjbegyeimet megtámasztom a front oldalon és a hüvelykujjamat hátul, akkor az ujjaim nem érik a markolatot.. persze úgy, hogy a kisujjamnak köze nincs a fényképezőhöz csak lóg a levegőben.. d7000-nél jobb egy picit a helyzet mert az nagyobb de nem sokkal. Canonnál dettó. Mondjuk 5-ös skálán Nikon 2-es Canon 2,5-3 fogási komfortra. Volt egy két Sony is időhiányban csak bele bele markoltam néhányba, ott pl. már egyel jobb a helyzet mélyebb a és nagyobb is markolat. Pentaxxal (k50) sajna nem volt szerencsém találkozni.
    A kérdés az, hogy nekem van lapát kezem vagy ez mindenkinél általános jelenség? Esetleg rosszul fogtam a gépeket? :U Vagy csak túldimenzionálom a kérdést?

    Gyáva népnek nincs hazája!

Új hozzászólás Aktív témák