Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • k1csi

    senior tag

    válasz blackydan #13146 üzenetére

    A K-30-nak ugyanaz a szenzor az alapja mint a D5100-nak azaz csodákat ne várj ez a kiindulási alap.
    A Sony szenzorok teljesen lineárisak az ISO-val (ami a jó szenzorok tulajdonsága, ebben pl. a Canon lemaradt az évek során) ami azt jelenti, hogy ha azonos fényeknél emeled az ISO-t akkor a fotó világosabb lesz, de pl. 2x akkora ISO 2x akkora zajt jelent mert a zajt is erősíted (és egyben a dinamikát is csökkenti ami a zajhatártól a kiégésig tart és ugye az ISO emelése emeli a zajhatárt). Ez egy ideig nem gond, de azután láthatóvá válik.

    Nekem DxOMark meg a dpreview alapján az jött le, hogy ISO1600 után a K-30 egy agresszív zajszűrésbe kezd a váz ami a RAW adatokon is meglátszik (meg a részletek elmosódottak, kevésbé kontrasztosak leszenek).
    Én speciel nem szeretném, mert PC-s SW-eknél nagyobb szabadság van ebben, de ez is egy alternatíva.

    Továbbá nem osztom a többiek véleményét, hogy ez egy közép (xxD, D7000) kategóriás váz lenne. Egy ilyen APS-C váznak pl. 1/250 a vakuszinkronja és nem 1/180.

    Lehet picit felette van néhány paraméterrel a CaNikonnak, de nem sokkal. Szvsz. nem jobb ár/érték arányban mint a D5100 viszont ha találsz pl. olyan üveget ami más rendszerben nincs meg, de neked kell vagy csak mert tetszik nem lesz rosszabb mint a többi.

    Rendszert érdemes választani (amit főleg az obik határoznak meg, azok az obik amik neked kellenek), nem vázat.

    [ Szerkesztve ]

    Amit a fotózásról szeretnél tudni Chuck Gardnertől: http://super.nova.org/DPR/

Új hozzászólás Aktív témák