Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • olajbogyo

    aktív tag

    válasz Tin #181608 üzenetére

    Szia!

    Nem a környezetvédelem ellen szólok, mert szükség van rá, de azért nem ment itt félre valami? Mire is gondolok, Hát arra, hogy pl az EU-ban a levegő szennyezettségének mértékéhez, az összes jármű 15%-ot tesz hozzá....?!!
    ..."
    Az EU adata:
    .."Az autók és kisteherautók az európai szén-dioxid-kibocsátás mintegy 15%-ért felelősek, amivel jelentősen hozzájárulnak a klímaváltozáshoz."

    Hazánkban:

    ..."Míg 2000-ben a lakossági fűtésből származó egészségkárosító részecskekibocsátás (PM10) az összkibocsátás 24 százalékát tette ki, addig 2013-ban már 45 százalékát. Az egészséget leginkább veszélyeztető legapróbb részecskék (PM2,5) kibocsátásának 74 százalékáért a lakossági égetés volt a felelős. Ezeket a tüzelőanyagokat ráadásul gyakran elavult berendezésekben, nem megfelelő tüzelési technikával égetik,ami tovább fokozza a káros anyag-kibocsátást. Sokszor égetnek avart, illetve hulladékot nyílt téren is..."

    Csendben jegyezném meg(az EU adat mellett maradva).....a maradék 85% szennyezőkkel, mi a tököm lesz? Miért a szinte legkevésbé szennyezőkkel kell kezdeni a csesztetést? Mert minket meg lehet fizettetni? Értem én, hogy egy nagy katlan babgulyást, csupán egyetlen kávéskanál sz@rral is tönkre lehet tenni, de azért migis no....
    Van egy szoba, amibe két külön csövön ömlik a fekália. Az egyik csövön 15L/óra, a másikon 85L/óra folyik be......erre mi nekiállunk a kevesebb kakát befolyató csővel foglalkozni?!
    Igaz nyerünk pár órát, mire teljesen megtelik a szoba anyaggal.....biztosan megéri?!
    Mindig kell valamilyen hiszti a világba, most a klímahiszti, hogy a valós problémákkal ne is foglalkozzunk? Tudom, én vagyok a hülye, hogy így gondolkodom...lehet igaz is, de akkor se értem ezt az egész mizériát. Mit nyerünk vele, ha akár az összes autót máról-holnapra eltüntetnénk a bolygóról? Ha a többi szennyezéssel meg nem foglalkozik senki sem...
    Az egész bolygó légkörét, ezzel a "csekélyke" 85%-al is tönkre vágjuk nagyon gyorsan ám.

    [ Szerkesztve ]

    Soha ne félj valami újat csinálni! A bárkát is egy lelkes amatőr készítette, a Titanicot meg egy halom szakértő!

Új hozzászólás Aktív témák