Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • lugosi

    MODERÁTOR

    válasz Mercutio_ #91424 üzenetére

    Köszi a választ!

    A 45-150 így tényleg elég szimpatikus, utánaolvastam tesztben, és jót írtak róla. Egyáltalán nem bánom, ha kisebb, könnyebb, és olcsóbb mint a másik kettő, sőt.

    A 100-300-at is beleírtam az eredeti hozzászólásomba, de utána kitöröltem. Az valóban sokkal jobb lenne a madarakhoz, ahogy te is írtad.
    Amiért kitöröltem, az az ár és a súly/méret. Most tényleg egy kicsi könnyű, olcsó obit kerestem, ezért maradtam azoknál amiket írtam. Végül is a tesztek alapján úgy látom, hogy a 45-150 nemcsak a legkisebb és legkönnyebb ezek közül, de árban is a legjobb, és képminőségre határozottan jókat írnak róla.

    Annak idején egyébként baromi hosszú tépelődés után azért maradtam a m4/3-nál, mert méretben és súlyban nem akartam akkora gépeket magammal vinni, mint régen amikor fotóztam. Ebbe a koncepcióba ezek a kis telék nálam teljesen beleférnek.

    Ha maradok ennél a rendszernél (egyelőre semmi más reális elképzelésem nincs), akkor majd egyszer venni szeretnék egy tényleg nagyobb telét a madarak miatt, és lehet, hogy rászánom a 100-400 leica zoom árát (valamivel több mint 2x drágább a 100-300-nál, de ami nekem megütötte a fülem a tesztekben, hogy bátran használható teljesen nyitott rekesszel is, ez nagyon tetszene). Ezt persze majd még magammal is el kell fogadtatni, ami nem egyszerű.
    De egyelőre a nyomi kis képeimet teljesen meg tudom csinálni a kittel és egy kisebb zoom telével, annál nagyratörőbb elképzeléseim most, mint egy nyaraláson lefényképezni/videózni a családot, helyeket stb. nincsenek.

Új hozzászólás Aktív témák