Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • vape1

    csendes tag

    válasz hito #70559 üzenetére

    Gondolom auto limiter/compressor van a GH2-ben, aminek ha nem tudod állítani a release time idejét (vagyis kb. hogy egy erősebb hanghatás után mennyi idő alatt állítsa újra a jelszintet) végig "pumpálni" fog a hang a videó alatt.
    Egyébként szerintem is egy külön felvevő a legjobb megoldás, ha normális minőséget akarsz. Ha koncertet videózol, és a helyed is változtatod, akkor a hangosítástól függően (milyen láda hol van) a hangerő arányok is változnak folyamatosan. Dinamikus mikrofonnal a mélyed meg magasad nem igazán lesz jó minőségű, kondenzátor mikrofonhoz meg kell valami mobil fantomtáp megoldás... Egyértelműen legegyszerűbb egy H1, vagy valami hasonló megoldás, ami sztereó kondenzátor mikrofonnal viszonylag jó hangot tud felvenni. Egy használt H1 kb annyi, mint két ugyanilyen minőségű kondenzátor mikrofon.

    Nekem egy kis Tascamom van, azt koncert előtt lerakom a hangosítónál a keverőpult mellé, és koncert végén meg összeszedem. Közben lehet videózni, esetleg más számok alatt tömeget/helyszínt venni, és egy kamerával is egész jó felvételt lehet összerakni. Vagy felveszed GH-2-vel a koncertet, és közben egy sima vonalbemenetes mp3 felvevővel felveszed a keverő hangját is. A GH2 közönség+koncert + a keverő direkt hangjából - ugyan fázis szempontjából problémás - de youtube-ra bőven elegendő amatőr hangot lehet rakni a videó alá.

    A jó hangfelvétel és annak a lekeverése meg egy más műfaj, ha jól akarod csinálni, ugyanúgy bele kell tanulni, mint a videóba vagy a fényképezésbe. :K

Új hozzászólás Aktív témák