Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • k1csi

    senior tag

    válasz .mf #39864 üzenetére

    k1csi: ez egy fényképezőgép. Neked videókamera kell.

    Eredetileg ezt az egész videós dolgot marketinges extra feature-nek találták ki aztán néhányan rájöttek, hogy egy viszonylag nagy szenzoros és fényerős (fényerős obival) kamerát lehet így kapni aminek olyan képe van kevés fényben mint az 1 nagyságrenddel többe kerülő igazi videó kamerának se.
    Persze a marketingeseket sem ejtették teljesen fejre (sajnos :( ) aztán azóta külön videó vonalat kezdtek csinálni ebből (néhány cégnél, pl Cinema EOS 14K dolcsiban - kösz inkább nem kérem).
    Mivel számomra ez az egész hobbi, nekem bőven jók az 1.8-as (vagy akkörüli) obik is. Hogy miért jó a stabi videónál abba most ne menjünk bele, de tény hogy kevés fényerős fixnek van stabija. A Pana 42.5 1.2 pont ide tartozik, de 1600 dolcsiért kösz. ezt se kérem a stabi miatt. Fotóra meg elég jó nekem a 45 1.8 is töredék áron.

    Persze nekem is főleg a szám jár, tegnap is amikor láttam hogy esti szánkózásnál olyan kevés fény volt, hogy ISO3200-on se fogok egy fia videót csinálni (fényerős obival), dobtam az egészet és nekikezdtem a svenkelős fotónak (ugye azért mert milyen jól nézne ki a csikos háttér mozgás érzékeltetésére és nem mellékesen a záridőt is levihettem 1/8-1/10 környékére - persze se a vázban, se az obiban nincs stabi és MF prefókusz volt az egyetlen opció). Miután láttam, hogy így se fog sok babér teremni (mert ISO1250 mellett még mindig hiányzott néhány Fé), elővettem a vakut (külsőt, de jó eséllyel a beépített is pont azt tudta volna) és mindenkit jól telibevakuztam (jjeahh sose mond, hogy sose). Úgy igazából egy képpel sem voltam elégedett (harmadát helyben töröltem, másik harmadát otthol), a megmaradt harmad se hozta a csíkokat mert a háttér is főképpen a vakuból kapott fényt azaz jól ki lett merevítve.

    Szóval jól kihasználtam a GH2 videós képességeit... Most így utólag tiszta fejjel lehet, hogy egy sima kompaktal is pont hoztam volna ugyanazt az eredményt. Még a végén én is veszek egy LX7-et... Végülis még videóra is jó....

    Amit a fotózásról szeretnél tudni Chuck Gardnertől: http://super.nova.org/DPR/

Új hozzászólás Aktív témák