Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • b.vr

    őstag

    válasz schawo #32058 üzenetére

    "A Ming Thien-féle teszt (...) valószínűleg az lehetett a feladata, hogy igyekezzen igazolni az Oly-féle árazást, és ez elég jól is sikerült neki."

    Hát annyiban is jól sikerült hogy nehéz nem észrevenni hogy annak a cikknek ez volt a feladata. :)

    Persze sosem egyszerű különböző szenzorokat összevetni, meg ez nem olyan mint a súly hogy csak le kell olvasni egy pontosan kalibrlált mérlegről és helló, de azért az nem egyszerűen elfogadható hogy (feltételezve hogy az iso-értékek ugyanazt jelentik... mert persze ha nem, akkor ugye nincs miről beszélni...) számára az e-m1 is iso6400ig használható és eközben számára a d600 is csak addig! (ugyan szerinte e fölött már a nikon jobb - de nem mindegy ha egyszer ott már egyiket sem használná? :) )
    Lehet hogy rosszul gondolom, de a fény-hasznosításnak (és a magas iso-s teljesítmény erről szól) azért nagyjából mégiscsak egyenesen arányosnak kellene lennie a területtel (feltéve hogy nagyjából azonos technológiai színvonalon állnak), és a d600 szenzora mégiscsak négyszer akkora területű (és nem vagyoke gy nagy dxomark-rajongó, de pl. e-m5 vs. d600 kérdésben ez szépen ki is jött, valahogy nehéz elfogadni hogy az e-m1 hirtelene ennyit javult)
    Mondjuk ettől függetlenül is, azt azért problémának gondolom hogy jpg-kből vonta le a megállapításait (merthogy az ACR még nem támogatja, a gyári konverterben meg nincs eléggé otthon...)

    Ettől (meg azért a nem kevésbé marketing-szagú, ámde amúgy flamebaitnek majd kiváló "top pro" hívószótól) függetlenül arról meg vagyok győződve hogy bizonyos területeken a m43 már kiütheti a FF canikonokat a nyeregből (és még csak nem is elsősorban az e-m1, hanem inkább az objektívek miatt, főleg ha majd megjönnek a még csak bejelentettek)
    Pl. rendezvényfotózás. Hát a Szigeten elnézve szerencsétlen profikat, rengeteg táska és átlag három FF lógott rajtuk (szó szerint), abból nem ritkán egy 600/F4 méretű szörnyeteg...
    Szerintem ilyesmire ez megváltás lesz...

    De pl. egy divat- vagy portréfotósnak, hogy csak méregdrágán vehet olyan objektíveket mint az oly 75/1.8 vagy majd még durvábban a pana 42/1.2, és közben ezek FF ekvivalensben semmi extra... Hát nem hiszem hogy pl ők majd hanyatt dobják magukat azért mert az e-m1 az "top pro"...
    (Ekv 50-ben ugyanígy (de legalább az amúgy imádnivaló 25/1.4 egyszerűen csak nem olcsó, nem pedig méregdrága.)

    "Oscar bácsi meg nem gyütt"

Új hozzászólás Aktív témák