Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • gorgo

    őstag

    Hát ami ezt a viszketést (milyen gépet vegyek!?!?) illeti, az utóbbi időben én is meg voltam húzatva... De sikerült lecsillapodni. Először is megmatattam az OM-D-t, és elmaradt a katarzis, sőt! Hiába a király szenzor, a váz/gombok nem csábítanak, elcseszett a menü. Aztán a Fuji X-E1. Még szép is és valszeg használat tekintetében veri a jelenlegi m43 vázakat, bár nem próbáltam. Ott meg ez a krémes "mintha festették volna" hatású képekkel nem tudok mit kezdeni. Zaj kvázi semmi, de valahogy olyan "pasztell maszat" (az élek, kontúrok olyan mosottak) az egész. Lehet, hogy ez az áhított semmi zaj +nagy dinamika eredménye?? :F Amit amikor meglátok, állok értetlenül, mert eddig ilyet nem láttam, és túl szokatlan.
    De nem haszontalan ez a gép/rendszer cserélgetés sem, mert ellenkező esetben hogyan lépnénk előrébb? Természetes -sőt jó!- hogy az ember benéz valamit/hibáz, abból adott esetben többet lehet tanulni: "azt biztosan tudom, hogy milyet ne..".
    Szóval a G3-at gondolkodás nélkül cserélném le a G5-re, mert ugyanúgy rengeteget nyújt, leheletnyivel jobb szenzor, több és jobb minőségű gombok, és elektromos zár!!
    Túl meggyőzőek azok a tesztek amik azonos obi mellett redőnyzár vs. elektromos zár képminőséget nézik. Szal a Pana csak nem annyira lúzer. Van élet IBIS nélkül. A GH3-at egyszer "csak úgy" megmatatom majd, kíváncsi vagyok. És ha lesz lehetőségem az X-E1-et is (a rendszerváltás azért sem akaródzik, mert ilyen obipark mellett hülye lennék).

    "Lehet az olaj keletről jön, de a szabadság mindig nyugatról érkezik"

Új hozzászólás Aktív témák