Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • :AMF:

    senior tag

    válasz b.vr #21812 üzenetére

    én is szoktam gyereket fotózni, tudom milyen mozgékonyak. :)
    csupán azt nem értem, hogy ha pl. egy szobában kevés a fény, akkor miért fényerősebb obival, magasabb iso-t bíró (nagyobb) szenzorral, ibis-el akarunk bemozdulástól mentes (gyerek)fotókat készíteni? sem az obi, sem a szenzor, sem a stabi nem fog FÉNYt csinálni a szobába. meglesz a bemozdulásmentes kép, de ugyanolyan kontraszttalan és lapos lesz, mint a bemozdult. sokkal olcsóbb fényt venni (pl. manuális vaku+rádiós kioldó), mint új gépet/obit.

    "mindössze lámpafénynél, természetesen vaku nélkül" miért természetes, ha kevés fénynél nem használunk vakut (a szobában)? ugyanolyan műfény mindkettő, csak a lámpafény kevés a fotózáshoz...

    olyan helyre rakom a vakut, ahol a gyerek nem éri el, a plafonra irányítom és kész. nem kell állvány, senki nem esik hasra semmiben, a rádiós kioldónak köszönhetően pedig a gép súlya kb 50 grammal nő, viszont iso100-on is meglesz a kép. a gyerek nincs szembe vakuzva, nincsenek ocsmány éles árnyékok és a szoba minden pontja megfelelően világos lesz tőle. először én is aggódtam, hogy zavarni fogja a gyereket, de pl. a keresztfiam minden villantásnál hangosan felkacag. :)

Új hozzászólás Aktív témák