Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • aginor

    addikt

    válasz no1r #102996 üzenetére

    "De attól, hogy te meg pár ismerősöd látja, vagy azt hiszitek hogy látjátok a különbséget, még nem hivatkoznék "tényként" a dolgra." - és ez miben különbözik attól, amiről te hiszed, hogy nem látod?
    Amúgy csináltunk már vaktesztet is monitor témában, és kijött, hogy láthatók/észlelhetők a különbségek (teszem hozzá, hogy nem mindenkinek).
    Az a "baj" nálad, hogy mivel te nem látod, ezért eldöntötted, hogy nincs is, és ennek igazolására keresel tanulmányt. Én pl. tudom, hogy a képfrissítésre vagyok viszonylag érzéketlen, de tudomásul veszem, hogy más láthatja a különbséget akár 120 és 144 között is (szintén igazoltuk vakteszten egy mostanra már csak hobbi fps játékossal, aki korábban versenyzett).
    Ha megfelelő a tartalom, akkor bármikor vállalok vaktesztet is felbontás kérdésben.

    A TV ugynakkor atekintetben más tészta kicsit, hogy azt nagyobb távolságról nézed, így a különbség jelentősége/mértéke csökken. 4K fölött én jelenleg nem látok már különbséget, 55" képálót feltételezve 3m távolságból (ellenben a HD-t nagyon, az FHD-t csak kevésbé látom "rondának"). Asszony pk közelről sem, ő ilyen.

    HDR:
    Nem értünk egyet. A jól és gusztusosan megcsinált HDR az arra alkalmas alapanyag immerzióját jelentősen növeli, ugyanakkor vannak műfajok/filmek, amik nem igénylik. Szintén asszonyt tudom felhozni, aki ugyan látja a különbséget, de hidegen hagyja, egyáltalán nem igényli, míg én meg szeretem (mármint nem csak az asszonyt :D ).

    Azért vagyunk a világon,hogy valahol vegyünk egy ATI Radeon-t :))) by: LADA VFTS http://www.flickr.com/photos/40852488@N03/

Új hozzászólás Aktív témák