Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • B-Clone

    aktív tag

    válasz lugosi #100082 üzenetére

    Kezdetnek rögtön az, hogy nem kerül 2,4 millióba. :) Egyébként ez annyira nem bonyolult egyenlet. Ahogyan a FF szenzornak is meg van az előnye pusztán a fény fizikájából adódóan, úgy a mft is tud profitálni más területen. A kisebb szenzorból az adatok kiolvasásához nagyságrendekkel kevesebb számítási teljesítmény is elég, vagy megfordítva, azonos teljesítmény sokkal több mindenre elég, ebből adódóan minden olyan funkció ami erre épül, rengeteget tud profitálni. De csak néhány példa:

    - 120 fps sorozatfelvétel veszteségmentes raw-ban
    - 4k 60/120p 10bit belső rögzítés korlát nélkül (nem kell külső rögzítőt pluszban vásárolni)
    - az alacsonyabb teljesítmény igény miatt a fogyasztás, ezáltal a generált hő is kevesebb, pl egy akksiból akár 2* annyi képet el lehet kattintani, valamint nem kell baromi drága extra hűtést tervezni vagy amorf kockákat rakosgatni a vázakra hogy ne olvadjanak le (canon)
    - Marad hely olyan szenzor stabi fejlesztésére amihez hasonlót senki más nem tud a piacon
    - a teljesítmény tartalék miatt rengeteg “okos” funkció tud rettentő gyorsan és stabilan működő lenni, például high res módok, panoráma, hdr, 4k 6k fotó módok, számítás igényes fókusz módok stb stb stb…
    - a kisebb szenzor és a crop miatt FF ekvivalens gyutávig középkategóriás lencsékig olcsóbb LEHET a kivitelezés és jóval kisebb a méret. Nyilván a high end minőség és a magas fényerő költséges móka minden rendszeren.
    - Kevesebb elvezetendő hő és a jobb mérethatékonyság miatt egyszerűbb megoldani a szigetelést, időjárásállóságot

    és ilyenekből még lehetne sorolni napestig. Jó dolog a FF szenzor, de hogy a benne rejlő pluszt ki lehesen használni rengeteg plusz pénzbe is kerül. Persze, létezik olyan FF gép ami legalább ilyen jól, vagy jobban is tud mindent, de a fent említett okok miatt 2x ennyibe is kerülnek és akkor még nem esett szó az üvegekről és egyéb kiegészítőkről.

    Arról meg már ne is beszéljünk, hogy belépő kameráknál is 90%-ban előbb lesz szűk keresztmetszet a User mint a technika és ez csak rosszabb minél nagyobb tudású a váz.

    Viszont pont az említett tulajdonságai miatt ideális szerintem a rendszer mai napig komolyabb hobbistáknak, pénzesebb kütyü kedvelőknek, fél komoly social kontent creatoroknak stb. Rájuk kellene fókuszálni és nem a profikra.

Új hozzászólás Aktív témák