Hirdetés
- Vélemény: más cég lenne az Intel, ha korábban nevezik ki Lip-Bu Tant
- Barátságot teremtene az ARM és az Anti-Cheat rendszere között az Epic Games
- Hamarosan foghatja a kezét a Copilot a játékosoknak
- Az NVIDIA szerint a nagyobb készletek stabilizálják majd az új GeForce-ok árait
- Gyorsabban viszi ki a gyártást Kínából az ASUS
-
PROHARDVER!
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
steewcv65
őstag
válasz
MolnárKrisz #135855 üzenetére
Szia!
Solytech belsős(deer és még hasonló egyéb tápok...) és szerintem nagyon nem ajánlott -
syberia
veterán
válasz
chakany #135555 üzenetére
Deer/Solytec féle belső,ami inkább kukába való, bocs a megfogalmazásért.
FSP Fortron HYDRO PRO 500W 19k modern és megbízható elektronikával, halk hűtés, 5 év garancia
(#135561) NYPD: Modulárist felejtsd el ebben az ársávban, a fentebbi FSP viszont ideális választás lenne a masinádhoz.
-
Chaser
legenda
válasz
TechN7ne #135049 üzenetére
bq-nál a pp belépő a goldba, nem egy kategória a többi felsorolt táppal
nálam is a seasonic volt nagyon durva 590-nel, rendesen mintha egy rosszabb ezer éves 3,5-es hdd berregne, kattogna, forrna, de az focus + volt, kondikkal a kábelek végén, elvileg az új gx-eknél az megszűnt
ne bonyolítsd túl, sima fsp hydro pro bronz oszt' hadd szóljonWilliams
deer soha nem volt ajánlott, ugyanaz mint a codegen, vagy megy 10 évig, vagy felgyújtja a gépetbonat
ha így haladunk bf-re már nem lesz mit venni, és azt is qrva drágán
az, hogy másnál mit produkál adott táp te gépednél nem feltétlen mérvadó, sőt -
korren
aktív tag
válasz
wasdffafaaff #125376 üzenetére
hardverapro.hu
Vannak FSP 300-350W-os tápok, vagy brand (Dell, HP, stb.) gépek tápjai.
Mercury, Deer, Codegen stb. is van, de azt inkább ne...
Régen linkelgették itt, Seasonic 300-350 W-os régebbi tápokat egy, cégtől, talán még 6 hó gari is volt rajta. Nevetségesen olcsón. Hátha vki tud dobni egy ilyen linket...
-
DR|FTK|NG
veterán
válasz
ronnie0508 #115755 üzenetére
Szia.
-Cooler Master G550M > félmoduláris, 5 év garancia
-FSP Hydro 500W, 600W Bronze > 5 év garancia
-FSP Hyper (S) 500, 600 > 5 év garancia
-FSP Hyper M 500, M 600 > félmoduláris, 5 év garancia
-FSP Raider (S) 550W > 5 év garancia
-FSP Raider II 550W > 5 év garancia
Ha fontos a halkság:
-Seasonic S12II 520, 620 > 5 év garanciaIgazából mindkét kártya egy-egy kiskazán, ha tuningolnád(akár kicsit is), akkor legalább 600w-os tápegységet vennék.
Deer76(#115756)
Szia.Én se találtam róla semmi információt, de szerintem kb annyira lehetnek hosszúak a kábelei, mint egy CPS-400S-nek, vagyis alsó tápos házhoz nem a legideálisabb, viszont kábelmenedzsment nélkül elég hosszúak a kábelei egy alsó tápos mATX házba.
parts(#115742)
Szia.Be Quiet! Pure Power 10 400W > 3 év
Be Quiet! Pure Power 10 400W CM > félmoduláris, 3 év
Seasonic S12II-520 > 5 év
Seasonic G360 > 5 év garancia, ha más bolt is játszik, akkor ezt venném.
pckownz(#115759)
Szia.Elég lesz.
bozferi(#115760)
Szia.Be Quiet! Pure Power 10 300W, 350W > 3 év garancia
Seasonic S12II-430 > 5 év garanciaViszont valamivel több pénzből tudnál venni egy 2. vagy 3. generációs Core i3 - esetleg i5 - processzoros brand gépet(pl Dell Optiplex, HP Elite), ami a mostani gépedhez képest csillagugrásnak számít, illetve jó minőségű, egész halk tápegységgel rendelkezik.
-
galocza
aktív tag
halihó,
atyám oldszkúli gépébe szeretnék occsó tápot.
proci+alaplap: nem emlékszem, de a régi athlonok egyike+4gb ddr2.
3 hdd és 1 dvd író lóg róla.
gfx egy 3-4 éves minimál nvidia (passzív!)
régi táp: no ezt megnéztem, egy "minőségi" 400w deer van benne, ez elég volt, amíg működött.
zaj nem számít, mert amúgy is süket, fogyasztás (hatékonyság) sem, mert naponta max 1-2 órát megy.3 fontos dolog adódik (semmi üveggyöngy nem számít):
1. mindent tudjak mindenhova dugni (alaplapba, perifériába)
2. occsó legyen
3. ne durranjon szét pár évig.köszönettel,
g -
SkyForcer
tag
És számít a súly is. Amelyik könnyű az fos. Amelyik nehezebb mindig jobb volt, ez mai napig így van, a mai 750-800, 1000Wos tápok, volt válam egy pár, azért még meg van a súlyuk, vagy az is DEER 400W szinten van szerinted, súlyban?
-
chopin42
őstag
válasz
SkyForcer #111852 üzenetére
Attól függ mihez kevés, és mihez képest kicsi...A legtöbb gép fogyasztása maxon manapság 350w körül van, nagyon max 450 (proci 90-100 w, vga 150-250(vega szint kb...), egyéb perifériák 50w+15% ráhagyás 460w a nagyobb értékeket figyelembe véve, egy 390x/vega fogyasztású kártyával. Akkor, ha MINDEN 100%-on pörög. Ehhez valóban szükség lehet egy 600w-os tápra. De a többség (90w+150+50+20% kb 360W, és a vga itt is sokat zabál. Ehhez elég egy minőségi 450-es. Az ő gépe lehet még kevesebbet zabál, akkor meg elég a 400...
Szóval lehet kicsit erős ez a kijelentésed: nem vennék 600w alatt tápot. Főleg, hogy a komponensek fogyasztása csökken, nem nő. az marketing bullshit, hogy vegyél nagy tápot, ahogy a vga gyártók ajánlásai is az ilyen codegen, akyga, hkc és társai (deer stb noname, a sor végtelen) tápokra alapoznak. -
Giii
senior tag
Sziasztok!
Haver venne egy tápot,de nem tud dönteni.Én tudnék de inkább kérdezek itt is.Jelenlegi konfigja: Amd Fx6300,Deer táp 500 vagy 550W(igen tudom durva,én adtam neki kölcsön de azzal a feltétellel,hogy vennie kell rövidesen egy másikat mert fos és már 5 éves kitudja a kondik ennyire vannak kiszáradva.Lényeg hogy melette van egy R7 370 2Gb-ás kártya+Asrock 970 extreme 3 azt hiszem.Én ajánlanám neki ami nekem van.FSP Raider 550W.Nagyon jól teljesít.Nekem egy amd Thuban 1055 +Sapphire R9 280x.2 vinyó stb... Ehhez is sok az enyém.De!Térjünk vissza haverhoz.Szeretne Ryzen-re beújítani meg valami combosabb VGA-ra,lehet késöbb egy ssd+vinyó kombó.XFX TS 650 80 Plus Bronze-t nézett ki. Mi a véleményetek?
Kicsit össze vissza írogatok mert sietősbe vagyok.Előre is nagyon szépen köszönöm Urak! -
MMIX
addikt
válasz
#41133696 #101141 üzenetére
Tessék igaz a topic már be van zárva. Ma láttam először vargáné tápot!
Ez egy L&C Deer. A képen meg a szűrő alkatrész hűlt helye. -
Raypapa
tag
Sziasztok!
Gyerekeim gépébe vennék egy új tápot, a régi Deer - nem meglepő módon - kilehelte a lelkét...
Kérem a tápokat jól ismerők segítségét, 12-15 000 Ft között gondolkodom, annál több nem megy.
Fontos lenne hogy napi többórás igénybevétel mellett is évekig megbízható legyen és ha bővítünk videokártyát pl. ne kelljen megint cserélni!
A gép: ASUS MA785GMT-UD2H alaplap, 4magos AMD Phenom II 955 3,2GHz, 6Gb RAM, Sapphire ATI Radeon HD7700 video 1Gb, 2db Samsung EVO SSD, DVD író.Pl. LeC kollégánál már vásároltam, nála ezek kaphatóak ilyen árban most, szerintetek jók?:
EVGA 500W WHITE 80+ 12cm (100-W1-0500-KR) 13.500Ft
EVGA 600W WHITE 80+ 12cm (100-W1-0600-K2) 14.990Ft
THERMALTAKE TR2 S 500W (TRS-0500P-2) 13.500FtElőre is köszi az ajánlásokat!
Üdv.
Raypapa -
Ribi
nagyúr
válasz
FikuSteel #96469 üzenetére
Fickó általánosságokat puffogtat, semmi konkrétum, minden második mondata feltételezés.
Összekeveri a MOVot az Y kondival...
Egésznek nem sok köze van tényleges tudáshoz. Makretingesnek esetleg jó lenne.Deer76: Nem hiszem hogy van, mindehol hozzákötik a földelést a táp házához.
És mi az hogy nincs földelés? Több eszközt szeritnem tilos használni földelés nélkül.
-
BiP
nagyúr
válasz
FikuSteel #96471 üzenetére
Köszi. Bár ezt ezer éve olvastam, sajnos nem ad választ a kérdésemre.
Tudom, hogy nem káros, engem a hang miatt érdekelne, hogy mennyire jellemző erre a tápra, és mindezt milyen gyakorisággal, hangerővel teszi.(#96473) Deer76: Ezt majd a hozzáértők megmondják, nekem lövésem sincs. Nem értek a tápokhoz.
(#96474) teko99: Kíváncsi leszek, előre is köszi. Bár én is szeretném jövő héten lebonyolítani a tápvételt, annyira nem sürgős, 2 hét múlva hétvégén lesz csak időm majd összerakni, úgyis.
Amúgy alapból a Corsair felé hajlok, az ára miatt a GQ csábít, G2, GS meg nem igazán kapható nálunk 650-esben, ahogy néztem. -
Rottweiler89
senior tag
válasz
Chereiose #95459 üzenetére
Mielőtt új alaplapot vennél, ha nem ad képet a VGA, az akár lehet RAM probléma is. Szedd ki a modulokat, majd rakd vissza őket. Egy próbát megér, nálam is volt már ilyen jellegű probléma.
És persze a VGA-t nézd meg egy másik gépben is, mert gyári hibásat is lehet kifogni belőlük.Jajjj, Deer "tápegységre" egy ilyen konfigot rábízni?
-
Chereiose
addikt
Sziasztok,
Vettem egy GTX 960 4GB-ot, viszont lehet, hogy tönkrement az alaplap, ahogy vettük ki a régi vga-t, vagy amikor tettük be az újat, mert nincs kép...Nem tudom, lehet a VGA gyári hibás, de ha nem, kell új alaplap. (régi kártyám GTX 560 volt )
Mostani alaplap az gigabyte Lga 1155 és intel i5 2500K 4x3300 procim van. Gondoltam nem ártana egy új táp sem, mert a mostani egy 4 éves ócskaság, azt hiszem Deer márkájú. Szóval keresnék max 20K körül, ha nagyon muszáj 25K körül valami jó kis tápot -
válasz
falijja #89148 üzenetére
Megnézed pl a garanciaidőt, és láthatod, hogy az SF 5 évet ad.
Kosárba, rendelést add le. Kár ennyit matyizni már ezzel
@Istyu74: Azt a Deer-t ne sokáig használd, mert szó szerint levadássza a géped... Láttam már csúnyaságot Deer táptól / mindenféle "teljesítmény"szinten...
mondjuk ilyen nincs neki...
-
Istyu74
aktív tag
Sziasztok.
Milyen tápot ajánlanátok ehhez a konfighoz?Lap: ASROCK Z97 Extreme4
Proci: INTEL Core i5-4670K
Proci Hűtő: Scythe Ninja3 rev B
Videókártya : Radeon 290 4 GB
Memória :2x 4GB HyperX FURY DDR3 1333MHz
HDD : Hitachi Ultrastar A7K1000 1GB
Wd Barracuda Green 2 GB
Samsung SpinPoint F3EG 1,5 GB
Western Digital Caviar Green 3 GB
SSD: Kingston HyperX Fury 250 GBMost egy 550W os Deer Táppal üzemel a gép,de nem szeretném feszíteni a húrt vele sokáig.
-
Viktor81
senior tag
Sziasztok !
A segítségeteket szeretném kérni tápegység vásárlási ügyben. Legyetek kedvesek adjatok tanácsot, melyik a legkisebb teljesítményű, jó hatásfokú ésszerű árú ATX tápegység. Adott egy mini-ITX konfig,egy CM Elite 110 házban egy alaplapra integrált Intel J1900 Celeron CPU + egy WD Green HDD. Ennyi. Ehhez kellene egy minimál táp, ami jó hatásfokon üzemel, mert a gép non-stop működni fog. Azt már latom, hogy 300W alatt nem nagyon van semmi, de 300W környékén sem látok semmilyen 80+ besorolást a tápokon...
Codegen, Deer és hasonlók nem játszanak, min. FSP, Chieftec, Zalman vagy amit Ti is jónak ismertek. Abban sem vagyok biztos, hogy 300W környékén, de inkább alatta van-e 80+ Gold, vagy esetleg Silver minősítés... A passzívságról pedig már nem is álmodom, pedig emlékeim szerint az FSP-nek volt 300W Gold minősítésű passzív tápja, de sehol nem találom.Segítségeteket előre is köszönöm !
Üdv.: Viktor
-
Sokan különösebb meggyőződés nélkül szajkózzák, amit itt olvastak. Aztán, minden ami nem pöpec, azt hígfosnak állítják be (védelmükre szóljon, hogy az is sok van).
Azért van különbség szar és szar között. Amikor 2006-ban garis tápcsere előtt álltam, először ajánlottak egy 1000Ft-tal olcsóbb csere DEER tápot. Izé, mondtam, hogy kösz, de inkább ráfizetek, bár nem szívesen. (Deer tápokról itt nem nagyon olvasni semmit, az árversenyben meg Codegennel versenyzett, picit drágább volt), aztán ott álltam, hogy kérem a chifi 350-esét, de volt még egy ajánlás Coolink 400W-os tápra. ("vevők nem hozták vissza"). Namost itt ki volt kiáltva szarnak, hát nem vettem meg. Ha meg elolvasom az okot, az annyi, hogy alapvetően jó táp, csak a kondijai hamarabb mennek tönkre. Egyébként ez szervízesnél viszonylag olcsón javítható. Ettől függetlenül, teszek alá egy alsó-közép játékgépet (jelenleg talán max 750TI/R7 260X), alig lesz leterhelve, hőleadása is mérsékeltebb -> kondik is a minimumnál(tehát nem csúcs proc-vga hajtás alatt) jobban bírják. Ez nem az életveszélyes kategória!!
Néha-néha 10-20 netán 30ezres érdektelen filmnézős konfig mellé jönnek táptanácsot kérni. Ha olvasnám a topicot, képzelem, hogy hülyét kapnék a 10+ -ezres tápajánlástól.
A lelkes amatőr usernek 2 gondja lesz. Gondolom jelenleg is az egyszerű FSP-k vannak alternatíva nélkül a 5-7 ezres kategóriában. User első gondja, hogy már ezzel elérte a fájdalomküszöböt, második hogy a sarki boltban nem árulják. Nekem nagy fájdalom volt megérteni, ha bármi jóból a legolcsóbb típust akarom, az nem olyan könnyen fellelhető. + hogy tökéletes legyen, költeni kéne egy csereventi beépítésére és ott a gari is ugrik.
Anno senkit nem ignoráltam, de végülis 3 tagot vettem figyelembe. Csaba_20 (még azelőtt, hogy először cikket írt a PH-nak, feltűnően értelmes volt, ez lehetne a standard is), stol (számomra inkább csak stressztesztelései érdekesek), didyman (a feltett kérdésekre közvetítette Csaba _20 és stol meglátásait).
Hirtelen áramkimaradás a leggyengébb stresszhelyzet, ha egyáltalán annak nevezhető. Minden tápom, köztük Codegenek, évente 5-10-15-ször elbírták. Velem ellentétben ott esetleg több baj lehet, ahol a házban gagyi az áramellátás minősége. (nem értek hozzá, csak másoknál főleg tömbökben gyakoribb az elektronikai elhalálozás. Ha tömbbe megyek lakni, körültekintőbbnek kell lennem az elektronikai alkatrészeimmel - de szóljatok, ha csak beképzelem magamnak.)
"nem kell feleslegesen farkast kiáltani"
Ez pedig jogosnak tűnik, mert ez a kérdés nem +30 FPS-ről szól egy játékban, hanem az adataid és a pénzed elvesztéséről és a kihagyott időről.
Szerintem a Mycase-ben nincsenek meg a szükséges védelmek, ahogy a Codegenben sem. (hosszú a lista a "futottak még" versenyzőkről).
Hatásfok nem érdekes. ~70% még OK.
Gány tápok sajna nem képesek annyira, ami rájuk van írva. Lásd Codegen, 300W helyett mondjuk ~180W-ot tud leadni max. Az ebben az esetben egy 180W-os táp, ami így elég megtévesztő. Minőségi táppal ez nem fordul elő. (max a marketing hatására, de szerencsére már szinte mindenki csak a 12V-os ágat figyeli, nem a dobozon az értéket) -
Sebaj Fóbiás
aktív tag
Sziasztok!
Meg tudjátok mondani nekem, hogy a HP PS-5301-8 kódnév milyen tápot rejt? A linken van kép az adatlapjáról is. A teljesítménye elég lenne, csak egy Q9400 és egy harmatos vga menne rá tesztre, ha nem valami codegen-hkc-vargáné-deer típus.
Kössz,
Fób -
totyak
aktív tag
Tegnap már kérdeztem, de most megint felteszem a kérdést. Ha csak ezekből a tápokból lehet választani az alábbi géphez, akkor melyik lenne a legjobb választás minőségben, ami ténylegesen elegendő energiát biztosít a gép működéséhez?
Nem értek a tápokhoz, hogy mit kell figyelni, melyik ág mennyit ad le, stb.
LC Power LC420H - 420 Watt
Delta GPS-350EB - 300/350 Watt
HP DPS-350 TBE - 350 Watt
ISO 450PP 4S - 350 Watt
FSP ATX 300 GTF - 300 Watt
FSP HH-300 ATX(PF) - 300 Watt
FSP 300 GTF - 300 Watt
Enermax EG365AX-VD - 350 Watt
Codegen 300X - 300 Watt
Deer DR8320BTX - 300 Watt
Fujitsu-Siemens DPS-210 FB - 210/300 Watt
DTK-300PN - 300Watt
Chieftech HPC-300-202 - 300WPentium 4 3.06GHz 512/533
1.5Gb DDR1 Ram
valami 256Mb-os AGP VGA
Shuttle AV49N alaplap
2db régi IDE merevlemez
DVD olvasó -
totyak
aktív tag
Szerintetek ezek közül melyik tápot érdemes megvenni egy ilyen régi konfiuráció biztonságos meghajtásához?
LC Power LC420H - 420 Watt
Delta GPS-350EB - 300/350 Watt
HP DPS-350 TBE - 350 Watt
ISO 450PP 4S - 350 Watt
FSP ATX 300 GTF - 300 Watt
FSP 300 GTF - 300 Watt
Enermax EG365AX-VD - 350 Watt
Codegen 300X - 300 Watt
Deer DR8320BTX - 300 Watt
Fujitsu-Siemens DPS-210 FB - 210/300 Watt
DTK-300PN - 300WattPentium 4 3.06GHz 512/533
1.5Gb DDR1 Ram
valami 256Mb-os AGP VGA
Shuttle AV49N alaplap
2db régi IDE merevlemez
DVD olvasóTudom, hogy ősrégi a gép, de van normális is, ez csak vésztartalék. A tápok pedig helyben lennének, azért ezeket kérdezem. De ha írtok pár megbízható márkát, akkor körülnézek más oldalakon is. Sok eladó Chieftec, Codegen, vagy HKC tápot látok, de nem túl jókat olvasok róluk.
Köszönöm
-
Giii
senior tag
Beüzemeltem a tápot(FSP Raider 550 80+ silver)
Nekem ezek az értékek nem tetszenek.Már csak azért sem ,mert az előző DEER 450-esnél is ugyanezeket az értékeket mutatta.Sőt 12-es ágon a deer 12.460 volt max itt meg 12.480.Szerintem ez a Giga lap rohadt mocskos szarul mér 1-2 dolgot.Nem hiszem ,hogy pont ugyan azok az értékek kellenek hogy legyenek!!Elvileg ugye terhelés mentesen nme is pörögne fel a venti az FSP-nél nah de itt megy folyamat.Már ez kibaszta nálam a biztosítékot.De a 12-es ág az ....Az 5V készenlétit meg nem tudom hova tenni.
-
MMIX
addikt
válasz
BigBlackDog #76446 üzenetére
Özönvíz előtti (van -5V és gyenge +12V) Deer táp (L&C). Értéktelen (amiért már nem kár), de használatban lévő (100-120W-ot zabáló modernebb géphez) "jó".
+12V csak 10A, ezt eszik a modernebb gépek.
Az ANS csak egy matricázó. -
válasz
#78213120 #71464 üzenetére
Ha jó a tippem akkor a csatlakozók másik végén valamelyiken neon-zöld színű a csati. a kis négyszögletes.
Ez nem minőségi belső ,az egyik ha jól rémlik LC-Powernek a belseje / Great Wall / , a másik pedig talán Deer táp belseje.
Nem minőségiek. De ez csak tipp, a nyákon valahol kellene lennie- valami feliratnak.
-
gyarmatinic
tag
Sziasztok!
ASUS P5B
Pentium D915 (E8400 lesz)
6GB DDR2 RAM (8GB lesz)
HD 4350 (HD 4850 lesz)
Most egy DEER DR-8400BTXem van. Ezt szeretném minél hamarabb lecserélni
Chieftec GPS-400A8ra gondoltam szerintetek? -
Intel core33
tag
igazad van,mekem is anno Codegen meg Deer tápom volt és kibírta 10évig is.Mikor robbant a Codegen 10év után akkor se vágta haza a konfigot.Kicseréltem egy másik tápra és kész.Nem kellett 20-30ezreket fizetni érte hogy biztonságban érezd a gépedet mikor egy Codegen táp is az én "szememmel" ugyanúgy teljesít.Azért kérdeztem rá a "nagyokra" hogy most akkor úgy vagyok vele hogy van pénzem és veszek egy úgymond "normálisat".Jelenleg egy Aqprox 500w van a gépemben és nagyon halk,5000ft-os táp.
-
Thaddeuss
tag
Sziasztok!
Irodai gépekbe szeretnék venni tápegységet, sima C2D meg 4 giga ram van bennük, a legfontosabb nyílván az olcsóság és a halkság. Most ilyen 400W-os Deer meg Xilence tápok vannak bennük, de most kezdenek kifüstölni, kb 5 év folyamatos használat után, úgyhogy igazán elégedett lehetek.
Mit ajánlotok?
-
Sziasztok!
Van két olcsóbb tápom, melyeket el szeretnék adni, ha érnek valamit, és nem számít szándékos károkozásnak az eladásuk.
- HKC USP5550 (550W) - pár perces használat
- Deer DR-8400BTX (400W) - 4 évig vitt egy 150W fogyasztású gépet hiba nélkülMindkettő 12cm-es ventivel van ellátva, elég halk mindkettő, és púposkondi-mentesek.
Egyszer lettek szétszedve átvizsgálás céljából - általam.Érnek valamit? Vagy inkább tartsam meg őket alkatrésznek?
Kössz!
-
Don Döhe
csendes tag
Sziasztok!
Gép építésbe fogtam és gondjaim támadtak a tápokkal.
Régi konfig:
- Gigabyte GA-74GM-S2H, AMD Phenom X3, ASUS R7 250x, 2x2GB 800MHz Kingston, 1TB WD Black, 120GB Kingston Hyperx, LG IDEs DVD-ROM, USB3/PCIx kártya, Gigabyte TV analóg kártya
- Táp: FSP400 60APN 85+ (egy 350-es Deer volt benne, de kellett a VGA kártya, meg a minőség miatt)
Új konfig:
- Asus A88X-Pro, AMD A10-6800K, 2x4GB 2133MHz Kingston HyperX, 500GB+1TB WD Black, Samsung DVD-RW
- Táp: FSP400 60APN 85+ (ebbe is azt vettem, azt hittem és azt mondták, elég lesz)A gondom az, hogy a táp cicereg grafikus terhelés alatt. Amíg belépek BIOS szinten semmi nem hallatszik, indul a W7 az elején semmi, a jelszó kérő ablaknál már kezdi. Hosszabb vinyok között másolásnál semmi, de Firefox-ban az Időkép radarján mozgatva az egeret folyamatos cicergés. A tápot kiemelve a helyéről egyértelműen a tápból jött a hang.
Visszavittem, gariba átvették, majd visszaadták, mert 3 nap múlva nem tudtak másikat adni, mert épp nem volt.
Hétvégén beleraktam a régi 350-es Deer tápot: erőteljes hangok a tápból. Táp ki.
Utána beleraktam a másik gépbe vett FSP-t ugyanaz a hang mint az elsőnél.Mindenki azt mondta, hogy ebbe az Asus/AMD-A10 konfighoz elég a 400 W.
Az alaplapon 8 pines EPS csatlakozó van.
Az alaplap leírásában az EPS bekötésénél az írják, hogy ajánlott a 450W-os táp.Most itt áll az új gép és tanácstalan vagyok. Nincs kedvem új táp, beköt, kipróbál, nem jó, vissza és az alaplapnak sem tesz jót a gyakori táp kivétel.
Mindegyik tápon csak 4 pines csati volt, átalakítóval nem próbálkoztam, mert hétvégén nem volt és már visszaszereltem az FSP tápot, s azt nem akarom már kiszedni, mert ott jól van és semmi baja.Szükséges-e, hogy 8 pines (esetleg 4+4 pines) tápkábel csatlakozzon a procihoz?
Vagy tényleg szükség van a 450W-ra?
Vagy más alkatrésszel lehet a gond? Az alaplapi Q-code kijelző nem utal semmi hibára.Amikor kiválasztottam az FSP400 60APN 85+, akkor néztem még az FSP Hexa 400 80+ is (ennek van 8 pines csatija). De a 85+ miatt az APN-t választottam. Vagy ehhez a konfighoz ajánlott lehet egy FSP Aurum S 400? Vagy más márkájúban kellene gondolkodnom?
Előre is köszönettel és tisztelettel
Don Döhe
-
István89
tag
A Deer tápokról mi a véleményetek?
-
quailstorm
nagyúr
válasz
syberia #57928 üzenetére
OK. Végülis 16k-val terveztem, az 5 év garanciával tán csak jó lesz valamire. Atomerőművet meg valószínűleg nem kell azért venni mert az eddigi összes tápom szar volt.
Akkor köszönöm mindenkinek, XFX450W, már csak az a kérdés hol.
Mostan még kondicsere lesz a component proban (púposan is jobb mint a mercury), aztán meg még kéne egy occsó 300-350-es ATX táp használtan. Vagy kettő. 1-1,5k HUF.
Ha valakinek van ne tartsa magában. Deer mercury és codegen kizárva -
Aryon87
félisten
válasz
Eduardo89 #57571 üzenetére
Hasonló élményeim vannak nekem is. 2 Codegen és egy Mercury szállt el a régi 478-as gépemben, tény az én kezem által, mert azt állandóan b@sztatni kellett, mert mindig volt nyavalyája. Így állandóan kikapcsolni, kihúzni, bütykölni bekapcsolni, végül feladták ezt a harcot. Semmit nem rántott magával egyik sem.
Anyámék gépében ezeknél még szarabb tápok voltak, abban is asszem 2 táp elszáltt már, szintén egybe maradt a gép, Azona és Deer, ezek lettek leváltva Codegenre (netezős gép) amit majd lecserélek nekik egy 420W-os Gigabyte-ra amit ajánlanak itt a fiúk.
Nekem az M-tech stabilan tartja a feszültségeit, legalábbis az Aida szerint. Pedig a proci húzva van. ~1Ghz-et.
Az új konfighoz viszont már senki nem ajánlja hogy átvigyem ezt a tápot, így kénytelen vagyok most beruházni egy normális tápra..Ez a konfig született meg végre:
PCX:
Asrock B85M PRO4 alaplap 24 hó gar.
1 db 17,837 Ft
Cooler Master GX550W 550W Bronze táp 36 hó gar.
1 db 17,216 Ft
Komplett gép
Intel Pentium G3420 processzor 36 hó gar.
1 db 15,142 Ft
Kingston HyperX Blu 4GB DDR3 1600MHz KHX1600C9D3B1/4G memória 36 hó gar.
1 db 9,712 FtÖsszesen: 59,907 Ft
-
-
válasz
Potzee #57520 üzenetére
Casing Macron... azt hiszem még a Vadász Deer tápokban van.. de erre nem esküszöm. De Casing
Biztos vagyok benne hogy Jencit is ajánlanak vhol...
Én ha tápokkal foglalkoznék és brandet kéne kreálni, csak minöség. De ugye a BQ pl Topowerrel kezdett... ami elég gyenge. És késöbb jöttek az FSP belsök
-
borzas71
tag
Hello!
Érdeklődnék egy táp felől, hogy használható, megbízható-e?
Használt masinában találtam és nem tudom hogy csere vagy maradhat?Deer DR-8460BTX 450w
Vélemény?
-
Ezek után mindig lázongás szokott kitörni
Aki szereti az orosz rulettet, az vesz Gaba,Mercury, Codegen, HKC, és még sokan mások közül.... / amúgy az M-Tech is Mercury, csak lehet már a sok rossz cikk miatt át kellett nevezni...
/
Bárhogy nevezhetik el a szar tápot, az szar marad...A rossz minőségű tápok kinyírják a DVD meghajtót, a vinyó motorját, és még olyan alkatrészeket is tönkretehet, amik az alaplapról kapják az áramot... USB és ami arra rá van kötve.
Lehet kockáztatni, ... arról nem beszélve, hogy én betettem egy gépbe ,/mert még nem jött meg egy kisebb FSP/ egy Deer tápot, és forró levegőt fúj ki...
Pedig a gépben még VGA sincs, alaplapi S3 Chrome van benne... Na akkor mi terheli? Semmi, szar a táp...
Küldtem privátot is pár napja
, ha kockáztatni akarsz akkor viszont mindegy mit ajánljunk itt
Néhány eset:
Gaba táp, ismerős gépének kilőtte az oldalát és a kondi a szeme mellett repült el...
HKC táp, ismerősnek 4 db DVD meghajtót küldte a másvilágra, egy 2TB-os WD vinyóval együtt...Soroljam?
"normálisan bekötött házban" ? ez mit takar, elképzelni se tudom, hogy lehet nem normálisan bekötni egy házat?
-
GibsonSG
tag
-
Raypapa
tag
Sziasztok!
Mostanában játékok közben (elég hamar) lefagy a gép (fekete képernyő és nem reagál semmire csak a reset-re), táp problémára gyanakszom.
Tudnátok max. 10-12k Ft körül megbízható tápot ajánlani?
Konfig:
ASUS M4A89GTD PRO/USB3 lap, AMD PhenomX2 BE 555, 1TB blue WD HDD, Sapphire Radeon HD5750 1Gb, 2x2Gb DDR3 RAM, DVDRW/BDR +hamarosan kerül bele még egy SSD
Jelenlegi táp egy Deer 450W...Köszi!
-
TaylorXIII
őstag
válasz
konradl #47349 üzenetére
Van különbség 400 és 400 watt között is
Codegen 400 watt vagy hkc, deer,jnc, njoy, m-tech,xilence, lc power és még sokan mások na ezekből egy 400-as lehet tényleg kevés. De Seasonicból 400 wattos táp az minőségi cucc. Olyan mintha egy 800 de talán 1000 wattos Codegen lenne mivel Codegennél meg hasonló tápoknál a ráírt teljesítmény felének teljesítése a módi kb de szerencsére nincs 1000 wattos Codegen
Még csak az kéne
-
válasz
Scoobyka #46557 üzenetére
Mercurynál bármi halkabb, ismerős gépéből kukáztunk pont egy ilyet ,csak a "450"-es verziót /persze ezt lehet felezni/harmadolni inkább...
/ nos fix fordulaton folyamatosan pörgött, és még akkor is meleget fújt ki, pedig alig volt terhelve a gép...
Deer a testvére, ismertetőjel a neon zöld +4pines csati
-
válasz
Scoobyka #46555 üzenetére
Szerencséd van akkor, az a táp híresen szar... Deer minőség
Csere rögtön erre, csoda ha a vinyódat nem nyírta meg eddig:
GIGABYTE GE-C420A-C2 A4Team
GIGABYTE GE-C420A-C2 iPon
Utóbbiból rendeld meg , PickPack pontra, és a szállítás is olcsó lesz és két év gari
Csak pár üzlet forgalmazza, mobilx-ben nincs, edigit most nézem
-
válasz
gerrrrry #46423 üzenetére
volt itthon egy Chieftec gps-500ab a típúsú tápom, és belepatintottam.
eredmény:
5 Volt helyett 5,7 volt
lehet szar az alaplap érzékelője. (Asus P5G41-M LX)
A táp tuti jó, egy másik gépben (s1155, s1156 asrock alaplapban egyaránt jó (pár század voltos eltérést mutatott))
lehet a deer tép mégse volt rossz, de ha már így belefolytam, akkor lecserélem egy jobb hatásfokúra, mert a mostani chiedftec túl erős egy vga nélküli, netezős gépbe -
üdv.
lehet rossz helyen járok, de nem találtam a kérdésemhez megfelelő topicot.
Van egy eléggé régi Deer tápom (Annyira régi, hogy még egy 8cm-es venti van ami kifele nyomja a levegőt.), a címkére írva max335W-ot tud leadni, és a +5V ága 5,5 és 5,6 Volt között ingadozik. Ez jelentősen eltér a +/-10%-tól.Azonnali cserére gondoltam, mert félek, tönkretesz valamit.
Mit gondoltok a dologról?
Választ előre is köszönöm:
gerrrrry -
Asbee
veterán
válasz
syberia #44286 üzenetére
Hidd el bírja, ha nincsen folyamatosan ezen üzemelve, de ma már nem ritka egy 5 év garis táp, és gyanítom nem hülyeségből adják.
(#44287) Mészi Zoli: Pont ez a baj, hogy nagyon sok boltban (tisztelet a kivételnek) ezt mondják. És akkor jönnek a 800W körüli hulladék, lc, deer, stb tápok. Itt szerintem nem gyakori az alul méretezés.
-
-
MMIX
addikt
válasz
speedydb23 #44115 üzenetére
Több rajta a haszon. Szép kívülről.
Egy rosszabb hírű gyártónak is lehetnek drága tápjai. De a kérdezett táp, csak a külsejével akar jónak látszani.OCZ 550W ZT 23 ezer forintos Great Wall (LC-Power-ből ismerős lehet a gyártó)
XILENCE SPS-XPXQ-750.R4 60 ezer forintos Solytech (Deer) -
-
Raypapa
tag
Sziasztok!
A hozzáértőktől kérdezném:
Van egy eladó videokártyám itt a hardveraprón, aminek a gyártó 500W-os tápot javasol.
Két ilyen kártyám van (két külön gépben, az egyik vapor-x hűtéssel, a másik simával)
Az én 2 gépemben 450W-os Deer tápok vannak.
Most eladnám a fent említett egyik kártyát, de a leendő vevőm gépében csak 350W-os táp van.
(Egy Intel G850 65W proci, egy 160Gb HDD, 6GB RAM társaságában)Kérdés az lenne é.sz., hogy vajon bírja e a videokártyámat (ami elméletileg max. 150W-ot kér) majd a gépe?
Ha nem bírja, károsodhat e valamelyik alkatrész a próbától? (Vagy csak nem indul el, kifagy, kikapcsol?)Köszönöm előre is a választ!
Üdv.
Raypapa -
HalfEdge
csendes tag
Üdv!
A mostani haldokló hulladék tápom (Deer 8400BTX
) helyére szeretnék egy jó minőségűt beszerezni.
A gépben Core2 Quad Q6700 proci van Asus P5E3 alaplapon.
A videókártya most egy GeForce 9600GT, de ezt nemsokára le akarom cserélni egy ilyenre: MSI N650Ti-1GD5/OC G. Esetleg tudnátok javasolni egy ettől jobbat ami hasonlóan 40e Ft körüli áron kapható és nvidia? (a CUDA miatt kellene nvidia)A tápra maximum 15 ezret költenék és lehetőleg ne legyen hangos sem.
Egy Cooler Master Elite Power 500W P jó lenne például?Köszönöm előre is a segítséget!
-
-
Strix Aluco
aktív tag
válasz
Chaser #41562 üzenetére
A kevéske tudásom azért addig kiterjed, hogy ne Codegent ajánljak - az istencsászár Deer a legjobb
- de azért egy i5-höz és egy 7850-hez szerintem kevés lenne ez a táp, hiába FSP beles - bár nyilván aki megengedi magának a fenti kettőst, nem azon fog azon sírni a sarokban, hogy tápra 4-5 ezerrel többet kell költenie.
Néha benézek ide, ha épp nincs válasz egy kérdésre egy ideje, válaszolgatok. Az esetek 90%-ában nem nagy kunszt kiszámolni, hogy egy adott konfighoz mely táp szükséges/illik, de példának okáért, most is sikerült rontanom. Ilyenkor szerkesztek, hogy ne a rosszat lássa meg a kérdező, vagy megköszönöm a javítást.
-
válasz
bobmesa #41172 üzenetére
A Deer és a hasonló tápok olyanok, hogy a ráírt teljesítmény közelében sincsenek, illetve leginkább terhelés hatására tudnak veszélyesek lenni, ha kilépnek a szabványból...
Chieftec CTG széria jó táp, volt ilyenből 4-5db-om is, amiket gépbe tettem, és teljesen jó. és halk
-
bobmesa
csendes tag
válasz
Graphics #41171 üzenetére
Igen, igen, direkt úgy néztem, hogy valami "nagyobb" teljesítményű legyen ha esetleg cserélni kéne valamit meghibásodás vagy egyéb ok miatt. De mivel nem értek hozzá, gondoltam megkérdem.
Igazából a legfontosabb rész az volt, hogy nem tesz-e tönkre mást. De akkor úgy veszem ki a szavaidból, ha ez tönkremegy/eleve rossz akkor csak ezzel kell garanciába rohangálni csere után, a többi alkatrész miatt nem kell aggódnom, azok biztonságban lesznek. Számomra ez a legfontosabb, mert a gép már nagyon hozzám nőtt.
A Deer meg konkrétan több, mint három éve van a gépben, mert nem értettem hozzá, hogy mennyire lehet veszélyes. Viszont itt az idő, hogy nyugdíjba vonuljon.
-
-
bobmesa
csendes tag
Sziasztok! Érdeklődnék, mert nem értek a témához, több egymáshoz kapcsolódó kérdésem is lenne.
MSI P45 Neo-F alaplap
Intel Core 2 Duo E8400 @ 3.00GHz + Arctic Freezer 7 pro Rev.2 hűtő
2x2GB DDR2 800MHz Modul
NVIDIA Geforce GTS 450
Samsung HD501LJ 500GB 7200RPM SATAII
Samsung DVD Writer
+TV tuner kártya
+4 db usb eszköz
+12cm rendszerhűtő ventillátorEz lenne a konfigom. Ehhez keresnék egy új tápot.
Szeretném kérdezni, hogy ennek kiszolgálására egy "Chieftec 500W CTG-500-80P" tápegység elég lenne-e.
Illetve ha bővíteném a gépet még egy winchesterrel és egy hűtőventillátorral, azt is bírná-e.További kérdésem pedig, hogy jelenleg a gépben egy "Deer" nevű rettenet van, ami ezen topic szerint is veszélyes, illetve máshol is olvastam, hogy az egész gépet viheti magával, ha tönkremegy. Szóval a kérdés lényege az lenne, hogy a fentebb említett Chieftec már nem csinál ilyet ha tönkremegy? Van benne valami védelem, hogy az alkatrészeket ne tegye tönkre, ha a táp elszáll vagy eleve gyári hibás?
A válaszokat előre is köszönöm(még ha a kérdések amatőrök is)!
-
tibee77
őstag
Még életemben nem volt jó (nem gagyi belű) tápom.Volt m-tech, most deer 500 W-os(ez kb. 3-4 éve megy) és észrevettem, hogy néha el se indítja a gépet.Mármint a gép elindul, de a vinyót például már nem is látja, mintha nem lenne rácsatlakoztatva.Winchester működik, másik gépben kipróbáltam, sata kábel jó.Ja és keményebb játékoknál (borderlands 2 például) mindig kifagy, csak restart segít.Gondolom már nem képes leadni azt a gagyi teljesítményt se amit eddig, ezért lehúztam a dvd írót és most relatíve működőképes.Persze nagyobb gépigényű játékok ugyanúgy nem működnek.Videókártya is ki van próbálva, szóval nem az a baj.Így jutottam el a táphoz, mint probléma forráshoz.
10-14 ezer forint között gondolkodtam, és ezért is kérdeztem hogy működne-e egy 300+os táppal a rendszer, hátha az a kategória olcsóbb mint a 400+os tápok.Ezért az árért lehet kapni időtálló cuccot? -
Deer76
aktív tag
válasz
Graphics #39551 üzenetére
Köszi a választ. Három és fél éve vettem, akkor több, mint 10 ezer forintért. Elég csöndes meg minden, akkor azt hittem, hogy ajánlott és márkás, pláne ha Cooler Master. (Eredetileg Deer tápot akartak nekem eladni, de mondtam, hogy nem, inkább fizetek). Előtte viszont Mercury meg hasonló kaliberű tápjaim voltak (még anno azt mondták nekem, hogy a Mercury az jó márka), de el is füstölt, bár alkatrészt nem vitt magával.
Viszont akkor mit ajánlanál helyette? Gondolom 500W-os felesleges. Nem tervezem sem húzni a gépet, sem crossfire konfigurációt nem akarok.
-
ZozzHUN
addikt
válasz
sombrero #38094 üzenetére
Jellemző, hogy csak akkor veszitek ki a szar tápot, ha már kész a gond. Bátyám gépében is 2 évet húzta a Codegen, amíg egyszer csak el nem pukkant, mert annyi port szedett össze. Majd kapott egy Deer-t. Sajnos csak utólag tudtam meg
Aztán kinyírta a Deer az alaplap+proci+vga-t. Azóta FSP virít
-
Potzee
addikt
válasz
TechN7ne #37631 üzenetére
"...Konkrét választ még nem kaptam rá,hogy nem lesz semmi bajuk ez miatt,csak enyhe utalást."
Senki sem fogja neked garantálni, hogy akár egy FSP akár egy Seasonic vagy egy Enermax Platimax nem fog tönkremenni és nem lesz baja a többi alkatrésznek mert ezek műszaki termékek!!!
Meghibásodhatnak!!! Az FSP tápok is meghibásodhatnak, de kisebb valószínűséggel mint a gagyibb tervezésű társaik. Igen, vannak sípoló FSP tápok...(meg füstölgő HKC és Codegen tápok is...ezeket meg én láttam...)
Ha már nem bízol az FSP-ben vegyél egy Chieftec-et vagy egy XFX-t vagy tedd vissza a korábban megbízhatóan működő Deer tápodat! -
Potzee
addikt
válasz
TechN7ne #37555 üzenetére
Lehet, hogy FSP meghal...de a konfig biztosan nem...
Lehet, hogy Deer 400 is meghal...minden előzmény nélkül...és visz magával egy alaplapot is...Az egyik gépemben egy FSP 450-60APN táp dolgozik kb. 4 éve...némán. Szóval, vannak azért pozitív példák is csak ezeket nem írjuk le. Egyébként nagyon sok tápban FSP elektronika dolgozik, Gigabyte, BeQuiet!, néhány Antec...
-
TechN7ne
nagyúr
Annyira jók a FSP tápok,hogy kíséreltettem a FSP350-60HLN tápomat és ez is színt úgy magas frekvenciás-sípoló hangot add ki. Az ilyen tápok amik ezt csinálják,általában durranni is fognak és azzal együtt dobhatom ki a kukába a gépemet is. Ahány FPS tápot próbáltam,mindig előjönnek ezek a hangok,ez miért van? Sokan mondták,hogy ne foglalkozzak ezzel a hanggal mert van bennük védelem.... hmm? Érdekes egy "gagyi" Deer 400 as tápot használtam 4 évig és semmilyen hangot nem adott ki és nem is rontott el semmit.
Visszaolvasva a topicot,nem én vagyok az egyedüli akinek ilyen hangot add ki az FSP!
-
Asbee
veterán
válasz
Milo629 #36595 üzenetére
A deer táp egy veszélyes hulladék táp, attól függetlenül, hogy mit bír cserélni kell. Igazán egyiket sem ajánlom.
Chieftec ctg400, FSP APN 400, FSP HEXA 400. Ha aslótápos ház akkor ctg 500, Corsair CX 430.(#36596) Kaktux: Linkelést legközelebb használj pls. Én ma már nem ajánlom azt a gigát. Van nála jobb választás is. Illetve kisebb táp is elég. Írj egy árat. Egy 300-as táp is elég lenne.
-
Milo629
aktív tag
Sziasztok, karácsonyra új videokártya volt a terv, csak kiderült, hogy a mostani 400W-os "Deer" táp nem bírná el, amit el kéne bírnia:
1 DVD író/olvasó
2 Maxtor 320GB SATA HDD
1 8cm-es és 1 12cm-es ventillátor
1 ATi HD6670 (Ez lenne az új kártya, most egy GF8500GT)
3 1GB 800Mhz-es RAM
1 AMD Athlon II X3 450 3x3.2Ghz
És ez egy Gigabyte MA770-UD3 rev. 2.0-s lapban.Azt írták, hogy ezt egy minőségi 350/400W-os táp elbírná, 10 ezer forint magasságában mit ajánlanátok ezekhez?
CHIEFTEC iArena 400W GPA-400S8
CHIEFTEC GPS-400A8 400W Dobozos
COOLERMASTER Elite Power 500W RS500-PSAPJ3-IT
COOLERMASTER Thunder 600W RS600-ACABM2-WB
CORSAIR VS Series VS450
GIGABYTE Superb 460W
Első HSZ alapján a márkákat nézve ezeket találtam, innen esetleg valamelyik? -
giigz
veterán
-
MMIX
addikt
Egy kis újdonságok:
Új 80+Gold LC-Power tápok. 400/500/600W. Andyson belsők DC/DC szabályozással. [link] belsőről képek
Új 80+Bronz Xilence tápok. Ha minden igaz, Office Series lesz a nevük.
Xilence XPOS-350.R4 (Solytech SL-8360EPS belső, más néven Deer)
Xilence XPOS-400.R4 (Andyson AD-F420A2-36) A Xigmatek Tauro-ban ugyan ez van, a Taurókból van 230V only verzió is kamu 80+ Bronze plecsnivel. A 110-240VAC verzióra kapták meg a használatát.
Xilence XPOS-450.R4 (Andyson AD-F480A2-YY) -
BerlinBoy632
csendes tag
Az enyém nincs is a hivatalos oldalon..
Google szerint Toughpower TX TT-500pl2nk a teljes neve,de semmi.
Még az iPon féle PNEU végződésűre se ad ki semmit.
Amúgy hogy létezik az,hogy egy nem egy rossz gyártó,aki tud fasza tápokat is gyártani,ami még a jótápok közt is ott van,a TR2-es széria,hogy adhatja a nevét egy HKC minőséghez?Meg ehhez a Deerhez is.
-
MMIX
addikt
Ha már az olcsó Thermaltake tápoknál tartunk, megemlíteném a frissen felbukkant,
THERMALTAKE LitePower LT-450P 450W-at, ez meg egy Solytech, más néven Deer.Thermaltake oldalán.
-
Lack999
tag
Hello.
Asus M4A87TD EVO
2x2 GB Kingston Hyperx
Powercolor Radeon 6670 LP
500GB Samsung hdd, Nec dvd író
SB Audigy SE hangkártya
1 ventivezérlő
2 x 12cm ventillátorjelenleg egy 4 éves 400W Deer táppal hajtom, ezt cserélném FSP350-60APN 350W Active PFC 80+ tápra.
Kérdésem elég lesz az FSP, ha esetleg beesik még egy vinyó és/vagy egy mATX AM3+ alaplap a házba?
-
Asbee
veterán
válasz
sketchifun #31040 üzenetére
Deer az nem. Normális tápból igen.
-
sketchifun
senior tag
Sziasztok.
HD4850 + E4400.
114W TDP + 65W TDP.Egy 300-as Deer tápegység elég lesz-e neki. Egy darab 80gigás vinyóval,
Válaszokat várom.
-
M_o_g_y_i
őstag
válasz
blade768 #30618 üzenetére
Első hsz.:
"didyman veszélyes táp listája:
Nem ajánlott, veszélyes tápok, pár példa:
Mercury
Skyhawk
KME
Eagle
Trust
L&C technologies
Acorp/JNC/Vargáné és tsa
Codegen/Display/Sowah (a nagyon régieket kivéve, illetve az újabb szériákban már előfordul korrektebb belvilág is, de a minőségük továbbra is szór, a ráírt adatok pedig mesébe illőek! P-3-as gépekhez még éppen ajánlható megoldás)
Eurocase/EC
Colorsit
Gaba (az SFX-eket kivéve)
Gembird
Mustang
Huntkey (egyes esetekben normális belsővel is előfordul)
Modecom (Valószínűleg hamisítvány, nagyon könnyű verziók!!! Amin szerepel az FSP logó/felirat az jó!!!)
Coolink APxxxDX széria 450W alatt
Volcano
Q-Tec
Macron/DTK/Azona
UTT
Comador (Hequila kiegészítése)
HKC (bambano kiegészítése)
M-Tech /bartucc kieg./
Deer /bartucc kieg./
CoolerMaster gx széria"szerk.: látom megelőztetek
-
Asbee
veterán
válasz
cashback #28446 üzenetére
Én még sose hallottam róla hogy codegen vagy hasonló "minőségi" táp elfüstölt volna vagy gond lett volna vele. Még olyat se hogy valamit vitt volna magával. A kiváló védelemei mindig időben rendben működtek. Az gondolom user error, hogy olyan jól tartják a feszt, hogy a vinyók csak úgy hullanak alatta.
Itt igazából nincs nagyon hozzáértő csak úgy hülyeségből szidjuk ezeket a tápokat, te biztos jobban tudod mert a giga megadta magát. Csak majd ha a deer tápod hal meg ne csodálkozz ha megy vele más is. -
MMIX
addikt
A Xigmatek tápoknál egy másik új beszállító is jött, előbb a Sirtec/HighPower (Centauro sorozat), és ezúttal az új beszállító az Andyson.
Tauro sorozat 700W-os példánya (XTK-TB-0700H). www.tweaktown.com
(olyan friss, hogy még "ropog") a gyártó (matricázó), oldalán is csak a sorozat neve van kint e szent minutumban.
---------------------------------------
más:Deer (más néven Solytech) beles Hiper tápok. Azonos címkések is előfordulnak a régebben megjelentek és az újak között. A régebbiek Andysonok.
Hiper Type V500, V600 és V700
Hiper Type K700, K800, K900Hiper Type S450 és S500
Hiper Type M500, M600 és M700
Hiper Type M800 és M900Ez meg egy Andyson belsős régi Hiper type S500 [link]
Andyson
Deer (más néven Solytech)Hiper tápegység teszt adatbázis.
-
Sixty21
aktív tag
Ma megrendeltem a ctg 500 W- os tápot. Szerdáig még ki kell bírnom ezzel a deer 400 w-os táppal. Félek tőle nagyon, nem is terhelem a gépet csak max játszom kicsit.
-
chosa921
tag
Sziasztok!
Van itthon 2 db régi tápom
egy
Q-tech Psu 400W Bigfan
és egy
Deer 8400 btx(ehez nemtudok linket adni mert nem találtam gyártói oldalt)
400W-os
8cm-es venti van benne
20+4pin alaplapi
4pin P4
1db SATA
4db molex
1db FloppyA kérdést szerintem már kitaláltátok, melyik tápot használjam? szerintetek melyik a jobb?
Válaszotokat előre is köszönöm. -
Roke
csendes tag
Sziasztok!
Adott egy 5éves konfig, amibe anno egy Deer 400W (12cm hűtővel) tápot szereltek, tudom, látom olvasom mi a vélekedés róla de nálam pöpecül bírta, egészen párhéttel ezelőttig, amikor is ráugrott cimbi kutyája a tápkábelre, eltörve a keretet (bekapcsolt állapotban csak porzott, nem kapcsolt ki)... Szétszedtem utána, por az volt benne rendesen... De hozott helyette egy m-techet (500w), na most ettől azért be vagyok fosva, ez a Deerel szemben még első ránézésre is gagyi, rázza a házat, rezonál. Egyes egyedül a vinyót féltem... 10 éve élek itt, soha nem volt probléma az áramellátással, max kimarad néha, de túlfesz és egyéb mókák amik tönkre vágnak dolgokat még sose volt.
Mennyire jogos a félelmem?? Meghibásodások nagyrészt milyen jellegűek? -
KAMELOT
titán
válasz
drahotab #25295 üzenetére
Chieftec CTG-400-80P 10 000ft vagy Fortron FSP400-60APN 9000ft-ért mind a kettő jó választás. De ha 500-as kell neked akkor Chieftec CTG-500-80P 12 000ft
Háromból bármelyik mehet.(#25297) andrade: nem az áramvédelem meg mindféle kütyüről van szó hanem arról ,hgoy elég sok gond volt velük. Szóval olyan tápokat nem ajánlanak a kollégák amikkel gondok voltak. Amit ajánlani szoktak itt. BQ enermax CM Corsair Zalman FSP Chieftec.....ezek a minőségi tápokba tartoznak.
Codegen ,M-tech ,Eurocase ,Be cool ,Deer tápokat tessék kerülni a közeljövőben! -
Jim-Y
veterán
válasz
drahotab #25284 üzenetére
"Mi a véleményetek az M-Tech, a Deer és a HKC tápokról?"
egy tizes skálán a 0-át sem érik el, mert nemhogy nem minőségiek, de szabályosan veszélyesek a gépedre nézve, jobb kerülni őket.
"Vagy 500-550 W-osból milyet ajánlotok 10k alatt?"
ilyen tápegység nem létezik, ne a tápon spórolj, hanem pl dvd írón, vagy cpu hűtőn.
"Baj, ha nagyobb mint a minimum, amire szükségem van?"
Nem baj, de felesleges túlméretezni.
"Tápból érdemes és szabad használtat venni?"
Ha minőségi a táp, ki tudod próbálni, vagy meg tudsz bizonyosodni róla, hogy jól működik, akkor lehet venni, de csakis garanciális darabot. üdv
-
drahotab
tag
Sziasztok!
Mi a véleményetek az M-Tech, a Deer és a HKC tápokról?
Vagy 500-550 W-osból milyet ajánlotok 10k alatt?
Baj, ha nagyobb mint a minimum, amire szükségem van?
Tápból érdemes és szabad használtat venni?A válaszokat előre is köszi!
-
Giii
senior tag
Sziasztok Egy gyors kérdés srácok.Deer 450-es táp ott van a nem ajánlottak közt.Konfigos gépet vettem,de ezt itt is leírtam anno... Cserélve lett egy videokártya már,persze nem feltétlenül a táp miatt(elvileg BGA hibás volt) ezt kicserélték.Elmagyaráztam nekik hogy egy szar táp és a prohardverröl kértem ki a véleménykeet.Felárat kellene fizetnem hogy kicseréljék.Megengedték a sünök hogy leszedjem a matricát hogy ne kelljen mindig visszaküldenem tisztításra,mert a visszautat nekik kell állni... A másik gépbe egy FSP Everest 400 80+-os van.1055T proci+ Club 3D 6970 Coolstreamet hajt.Nemtudok sajnos most új tápot venni.Érdemesebb betennem a 400-ast? Tudom hogy ezis kevés de jobb a 12-es ellátása,halkabb nem melegszik. Van rajta 2*6 pines csati minden(moduláris).. Vagy nyírjam ki a tápot egy furmark+orthossal? Azt mondták ha ismét valami bedöglik akkor kicserélik a tápot.Jöhetnek a vélemények.Elfogadok mindent
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
- Formula-1
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Nagyon zavarja a brit hatóságot az Apple Safari böngészője
- Nők, nőügyek (18+)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Elektromos autók - motorok
- AMD Radeon™ RX 470 / 480 és RX 570 / 580 / 590
- Autós topik
- Hamarosan foghatja a kezét a Copilot a játékosoknak
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest