Hirdetés
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Intel Arc Battlemage B570/B580
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- OLED monitor topic
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Házimozi belépő szinten
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- ASUS ROG Ally
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
-
PROHARDVER!
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
pcsabat
őstag
válasz
bandi0000 #35794 üzenetére
annyiért sokkal jobbat is kapsz:
SHARKOON WPM 500W
FSP Raider 550W
FSP Aurum 400W
Corsair CX500 V2(bocs most látom, hogy modulárisat keresel, akkor viszont a fentiek közül csak a Sharkoon játszik)
-
delon
tag
FSP HEXA 500W Active PFC 80+ 12900 ért?
vagy hol érdemes venni?és ez mivel amint irtam bővíteném a videókártyát
-
bandi0000
nagyúr
hali
a gépemhez keresek tápot ami az adataim közt van és később egy 7850 megy bele de lehet nagyobbnéztem egy ilyet
ebben az árban keresek iponból és lényeg hogy moduláris legyen, ha jól tudom amit linkeltem az is az. -
törölt tag
Az FSP-vel biztosan nem indulna újra a géped! Ha magabiztosabb lennél egy 400W-os vétellel.
FSP400-60APN 400W
CHIEFTEC GPS-400A
CHIEFTEC CTG-400-80P
Feltételezve, hogy nem húzod egyik hardvert sem és nincs sok HDD meghajtó a gépedben!Remélem a szakértőket ma nem én ijesztettem el a topictól
-
delon
tag
Sziasztok
Alaplap: Asrock B75m
Proci: Intel: i5 3470 + gyári inteles hűtés
Memoria 2X4Gb
Táp: 450W M-tech
Ház: noname
VGA: HD 4850 512Sokak szerint a gyenge táp miatt pl BF3 közben újraindul a gép
Milyen tápot ajánlotok helyette.
januárban mindenképp erősebb HD7xxx kártyát raknék a gépbeelőre is köszi
-
NZKK
tag
.
-
mclaren-d
aktív tag
Hello,összedobtam barátnőmnek egy kis gépet:Asus p5e, core2 6600,8800gtx 4 gb ram, milyen tápot ajánlanátok?
-
Balazsrbr
csendes tag
Sziasztok!
Én olyan tápegységet keresnék ami elbírja a Geforce GTX 650TI-t
Előre is köszönöm. -
Chaser
legenda
válasz
M_o_g_y_i #35778 üzenetére
A vezérlő lehet ua. bennük, de a venti biztos nem. Egyik sem hatékonyabb a másiknál, az APN 85+ kategória. Mondom én ezt már tavaly is tudtam
Akkor ha jól rémlik csak az 500W-ost árulták így, FSP honlapján viszont ott volt a többi modell is.
Be Quiet talán közelítheti azt a szintet amit keresek - legalábbis neve alapján remélem -, az se lepne meg ha APN belseje lenne, de azokról senki nem mond semmit -
tome.jr
addikt
A WPM-ről azt írták az egyik tesztben, hogy budget netező gépbe tökéletes, viszont gémer konfigba már nem ajánlott. Az említett Intel i3 rendszerbe a későbbiekben lehet bekerülne egy GTX 660/660 Ti. Elbírná mondjuk egy WPM 500/600 ezt a felállást, vagy ha játékra is használná az ember akkor inkább nézzen más tápot?
-
M_o_g_y_i
őstag
válasz
Chaser #35770 üzenetére
FSP 350W 85+ lesz a Te barátod, most jutott eszembe.
-
törölt tag
válasz
Porcupain #35768 üzenetére
Igen, a HEXA-nak rövidek a kábelei. Normál felső tápos házba jó.
Ha csak a procit húzod szvsz elég a 400W teljesítmény.
Viszont a Chieftec CTG-450-80P kicsit már erősebb, és a kábelei is hosszabbak, a 12k kereten pedig belül van.
Chieftec CTG-400-80PB szintén hosszabb kábelekkel rendelkezik további alternatívaként.
Még azért nézz vissza, hátha valaki mond okosabbat! Ha a videó kártyát is meghúzod, akkor viszont lépj feljebb, teljesítményben és árban! -
Chaser
legenda
Illetve ebben mi lehet?
System Power 300W 80+ -
Chaser
legenda
Be Quiet! Pure Power 300W BQT L7 - ebben is FSP belső van mint a #1-ben felsorolt 5-ös szériájú Bq Quieteken?
-
Porcupain
aktív tag
üdv,
Az alábbi géphez elég lenne egy FSP 400 hexa, vagy mit ajánlotok? max 12k kategóriára gondoltam.
GIGABYTE GA-H77M-D3H
INTEL Core i3-3225 3.40GHz vagy i5-3330
8GB 1600MHz DDR3 RAM Corsair Vengeance Kit (CMZ8GX3M2A1600C9R) (2X4GB)
500GB Seagate 3.5" 7200rpm 16MB SATAIII winchester ST500DM002
samsung 840 ssd 120Gb sata3
samsung dvd író
vga egyelőre csak az integrált, később lehet veszek egy sapphire HD7770 1Gb-at -
Williams
aktív tag
Sziasztok!
Nem tudom ide tartozik-e, de esetleg akinek "Chieftec GPS-550AB A" tápja van, azt érdekelheti. 5 éves lesz az ilyen tápom, és felpúposodott kondenzátorokat kellett benne cserélni. Garanciába megjavították nekem (5év garral vettem), de ha lejárt, akkor a többi kondi is cserélve lesz.
Esetleg akinek van ilyen pár éves tápja, annak hasznos lehet az infó. Ezt leszámítva jó és erős tápnak tartom, csak hát a gagyi kínai kondikkal nem kellett volna ezt a feeling-et elrontani....
üdv.
-
zsole84
senior tag
A következőben kérnék a hozzáértők tanácsát:
Be quiet Straight Power 400W E9, illetve Cooler Master Silent Pro 500W között mekkora különbség van hangjukat tekintve? Teljesítmény szempontjából bőven elég lenne az előbbi, viszont utóbbinál jól jönne, hogy moduláris. Minél halkabb gépet szeretnék ( Silencio 550-es házba menne a táp), de ha a Silent Pro csak minimálisan zajosabb, akkor elgondolkodnék rajta...
Köszi.
-
troszti
aktív tag
Szerintetek van különbség ez a két termék között?
-
skilled88
tag
Cooler Master Elite Power 600W RS600-ACABM-WB
megbizható táp ??
-
tome.jr
addikt
Netező gépbe (Z77 + i3 2100 + 6 HDD) minél olcsóbb, minél halkabb moduláris tápot tudtok ajánlani?
-
istveh
csendes tag
Hello all! Érdeklődnék, hogy ehhez a konfighoz milyen tápot lenne érdemes vennem? SLi nem lesz, viszont OC-zni szeretek. Főleg ilyen dolgokat..
MSi MPOWER Z77
iNTEL i5 3570k vagy i7 3770k
MSi GTX680 Lightning
Kingston HyperX Beast 8Gb 1800Mhz
OCZ Revodrive SSDVálaszaitokat előre is köszönöm!
üdv, istv -
pcsabat
őstag
válasz
energy4ever #35751 üzenetére
ebben az esetben szimpátia kérdése, hogy melyiket választod. Az FSP kicsivel erősebb, a Corsair-re meg több a gari. Mind a kettő ajánlott táp, így nem fogsz mellé nyúlni.
-
csoki46
senior tag
Alaplap: M4A785TD-V EVO
CPU: AMD Phenom™ II X4 955 Black Edition
CPU cooler: Cooler Master Hyper TX3
RAM: Kingston KVR1333D3N9/2G 3x2GB
VGA: 6580/7770
TÁP: Zalman ZM360B-APS
A kérdés a következő lenne, a táp elbírná ezt a konfigot? Most tervezek fejleszteni és nem tudom, hogy melyik VGA-t bírná el. Pontosabban, hogy elbírná-e a 6580-at, vagy ha azt nem akkor a 7770-et. Előre is köszönöm! -
pcsabat
őstag
válasz
energy4ever #35748 üzenetére
mindkettő jó táp, viszont a Corsair-nek hosszabbak a kábelei és harisnyázottak, így alsó tápos házba jobb választás. Személy szerint én inkább azt venném, nekem volt HEXA 500W-om, jó minőségű táp, csak azon kívül, hogy rövidek a kábelei szerintem még hangos is egy kicsit.
-
pcsabat
őstag
válasz
energy4ever #35746 üzenetére
a Corsair!
-
pcsabat
őstag
válasz
troszti #35744 üzenetére
az iArena nem ajánlott, a HEXA jó lenne, viszont alsó tápos házba rövidek a kábelei. Ha nagyon fontos, hogy 10K alatt maradj akkor meg tudod hosszabbítózni esetleg, inkább ruházz be egy Chieftec CTG500-80P-be (alig van 10k felett), aminek elég hosszú kábele vannak alsó tápos házhoz is (a kisebb CTG-knek szintén rövid a kábele).
-
troszti
aktív tag
Sziasztok!
Alsó tápos házba szeretnék venni tápegységet! Mit javasoltok? 10 alatt jó lenne megúszni. Ezeket néztem ki:
CHIEFTEC IARENA 400W GPA-400S 12CM
FSP HEXA 400W ATXBár nem tudom hogy ezeknek egyáltalán elég hoszzú e a kábele.
Köszi Troszti
-
vzsryl
nagyúr
válasz
Halfer #35742 üzenetére
Elmondtuk már párszor, többek között az első hozzászólásból is meríthetsz.
A lényeg, hogy egy számítógépben a táp minősége fontosabb, mint a többi alkatrészé, mivel a tápon múlik a működésük. A felsorolt PSU-k minősége kiváló, ennyi. A BQ minősége a legjobb a 3 közül, de a Seasonicot megbízhatóbbnak tartom, mivel az van legrégebben piacon, és az bizonyított legtöbbet, már-már legendás. -
laci7878
csendes tag
Sziasztok.Nagy segítséget szeretnék kérni tőletek mert tudom,hogy ti szakik jó vagytok.
Szerda este elszállt a tápom.
Olvasom az e-maileket és egyszer csak kikapcsolt,majd be ki,be.ki stb.be sem butolt és be-ki-be....
Na szóval egy gigabite superb 460w-os volt benne és üzemelt is 2év,2 hónapiggarnak annyi.)
Mivel helyettesíthetném,mit kellene min.beletenni ebbe a gépbe.
GA-P55-UD3L
Corei5-760
Hyperx 1600Mhz 4096MB
Blister 9600GTKöszönöm a hozzáértő segítséget.
-
Halfer
tag
Hali! A következő konfig van tervben: Asrock z77 ext4 lap, i5-3570K cpu, 8GB 1866Mhz DDR3 ram, 1.5TB hdd, MSI GTX660 Ti OC vga. Feltételezem, hogy ez alá 600W-os táp megfelel, de azért kérnék egy jóváhagyást!
Köszi előre is!
-
F34R
nagyúr
válasz
bignor #35733 üzenetére
ha a kesobbi vga is bekerul majd akkor semmikepp sem , egyebkent vinne neccesen.
fentebb mar ajanlottak en is beteszem fsp 350 85+
-
bignor
tag
Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni az alábbiakban:
Tervezett gépem FM2 rendszer lenne,
AMD A10-5800K
8 gb
1 HDD, 1 SSD, 1 ODD
pár ventiMindezt egy mitx házba raknám. A kiszemelt ház a Chieftec BT-02B, aminek 180W-os tápja van. Ez a táp elég lehet a fenti rendszerhez? Ha nem mekkora kellene?
Esetlegesen a későbbiekben a rendszerbe kerülne egy HD 6670 vga is, ezt figyelembe véve mekkora táp kellene?
-
laci7878
csendes tag
válasz
Geresics #35731 üzenetére
Igen.bevittem előbb a tápot a szervizbe.ott a műszerük azt írta ki,hogy ok minden,de a szaki azt mondta,hogy vigyem be a gépet mert a műszerük terhelést nem tudnak mérni.Ígyhát visszavittem.Rákötött egy másik tápot és egyből röffent,gond nélkül. Sajna azt mondja,hogy behalt a táp.
-
laci7878
csendes tag
Sziasztok.Nagy segítséget szeretnék kérni tőletek mert tudom,hogy ti szakik jó vagytok.
Szerda este elszállt a tápom.
Olvasom az e-maileket és egyszer csak kikapcsolt,majd be ki,be.ki stb.be sem butolt és be-ki-be....
Na szóval egy gigabite superb 460w-os volt benne és üzemelt is 2év,2 hónapiggarnak annyi.)
Mivel helyettesíthetném,mit kellene min.beletenni ebbe a gépbe.
GA-P55-UD3L
Corei5-760
Hyperx 1600Mhz 4096MB
Blister 9600GTKöszönöm a hozzáértő segítséget.
-
-
Halfer
tag
Sziasztok! Egy gyors kérdés: Corsair Builder Series CX 600 V2 vagy Corsair Gaming Series GS600? Egy játékokat megcélzó gép alá lesz. Ha valaki tud adni tippet, kérem azt is írja le, hogy miért azt választaná. A kérdésem célja, hogy esetleges rossz tapasztalatokat megtudjak (már ha volt velük ilyen). Köszi előre is a tanácsokat!
-
xrvman
őstag
Sziasztok, tudom olcso tapot nem szabad venni, de most megis arra kernem a szakikat, hogy ajanljanak egyet a baratomnak.
A 12eFt os chieftechet mar sokalja. Olyan 6eFt korul, alatt gondolkodik. Teny es valo regi gepe van, egy magos intel melegedo proci, meg az ati 9600 van benne, a regi.
Valaszokat elore is koszi.
(elnezest az ekezet nelkulisegert) -
törölt tag
válasz
slotboy #35719 üzenetére
Korábban már kérdezték ezt itt fórumban, nem ugyan ez a típus, de Enermax volt az is, ott az illetőt frusztrálta, hogy kikapcs után még pörög a táp ventilátor, azt hitte rendellenes. Illetve én is találkoztam egy régebbi 400W körüli Enermax-al, ami ugyanezt produkálta. Enermax sajátosság lehet
[link] Válasz annyi volt, hogy egy idő után leáll magától...
-
-
legenda007
aktív tag
Sziasztok!
Erről kellene vélemény.[link]
-
pcsabat
őstag
válasz
slotboy #35714 üzenetére
a drágább tápok (20k felett) kábelei jellemzően - de nem kizárólag - elég hosszúak alsó tápos házba is. De az imént leírt, olcsóbbak között is az FSP HEXA és APN valamint a Chieftec CTG 500 alatti sorozatot leszámítva elég lehet mindegyik táp kábel hosszúsága.
(ha rezsót nem is tudnál, azért hegeszteni már majdnem lehetne róla
)
-
slotboy
csendes tag
Hú,jól megsoroztatok!!!Nagyon köszönöm!!Azt hiszem a mai de a keresgéréssel és informálódással fog telni.CM 690 II házba lesz,ugye ez alsótápos,így a kábelhosszúság is tényező.
Még 1X!
-
pcsabat
őstag
válasz
slotboy #35710 üzenetére
Az imént említett FSP Aurum sorozat 20-30k között nagyon jó. Vagy említhetném pl. ami nekem is van XFX pro 650W, ez is nagyon halk és seasonic belsős (viszont sok és hosszú kábelei vannak, így kis házban nehéz őket elrejteni), vagy különösen jó tápok a SEASONIC S12 II sorozatának tagjai is, vagy ott vannak a Corsair tápjai is amik szint egytől-egyig ajánlott és nagyon jó minőségű, halk tápok. Esetleg ha kicsit árban feljebb mennél, most EZ egy nagyon jó vétel ennyiért (és egy életre nem is lenne táp gondod
)
Ilyenek között nézegess szerintem. De ha olcsóbb táp is megfelel, akkor 20 ezer alatt is vannak jó mionőségű ajánlható tápok, mint pl. a CTG amit előttem írtak, vagy FSP Raider sorozat, modulárisban Sharkoon WPM sorozat, Corsair CX 80+ bronze sorozat, még olcsóbban FSP HEXA vagy APN sorozat.
-
pcsabat
őstag
válasz
slotboy #35708 üzenetére
Ahhoz a géphez elég lenne bőven egy jó fajta 500W is. De ha mindenképpen nagyobbat szeretnél és modulárisat, akkor én ŐT ajánlanám ebben a 28K körüli árban. Nagyon jó hatásfokú, rendkívül halk, moduláris és nem mellékes, hogy ÚJ! Egyébként ebben a 20 ezer feletti tartományban már van bőven olyan táp, amiből lehet válogatni ha a modularitás hiánya nem lenne kizáró ok.
Esetleg még ott a Corsair HX 650, ami már majdnem 10k-val drágább és nem 80+ gold.
-
04ahgy
nagyúr
válasz
storm4 #35705 üzenetére
Akkor miért nem veszel egy FSP350-60APN 85+ tápocskát? Nem lenne gond a sok kábelt elrejteni, és nem lenne hangosabb a CPU hűtőnél szerintem. Hatásfoka igen korrekt, az ára még jobban. Félgőzön sem menne azzal a géppel.
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
-
storm4
aktív tag
Üdv Mindenkinek!
Egy ilyen konfighoz milyen tápot ajánlanátok?
Alaplap: Asus P8H77-I
CPU: i7 3770S
RAM: 2db Kingston KVR16N11/8 8GB 1600MHz DDR3
HDD: Samsung 830 64Gb SSD
Seagate 1TB
ODD: ismeretlen slim
Ház: Codegen MX31 A210-15e Ft között,a lehető leghalkabb.
Előre is köszönöm -
04ahgy
nagyúr
válasz
Brutus880 #35696 üzenetére
Én nagyon simán. Gabriel Torres szerint csak hajszálnyival van a Seasonic 520 Platinum Fanless mögött, ami a Hardwaresecretsen a valaha tesztelt legjobb táp címet tartotta 1 napig (a Corsair AX760i teszteléséig).
A Hardwaresecrets azért elég megbízható tápteszteket tesz le az asztalra.Szóval bátran beruházhatsz rá, természetesen garival.Bocs, kevertem ezzel: Rosewill SilentNight 500 W.
ATNG-t tényleg nem vennék, ahogy M@rdel is – nagyon helyesen – írta.
HGyu
-
Fulee
csendes tag
Köszönöm a segitséget.
egy Chieftec ctg 500 80p táp mellett döntöttem,később megirom a véleményem róla,ha érdekel egyáltalán valakitmásik kérdés,hogy érdemes elosztani a hardvereket osztott 12 voltos ág esetén,mint a fent emlitett tápnál?
olvasgattam,hogy a túlfesz és villám elleni védelemről jöttek a gondolatok.
ha jol tudom a biztositok nem fogadják el a konektorba bedugott tulfesz/tuláram védő elosztókat.az elfogadott az, ha már a kismegszakitoknál van beépitve ilyen védelem,mely potom 70eFt körül van és minden konnektort véd és egyéb villamos fogyasztokat is.
szerintem ez a jobb megoldás,az elosztos szerintem tul lassú és nem tudja levezetni a túlfeszt és a túláramot.
van esetleg még hálozati zavarszűrő is,ami olyanokat képes leszedni a hálozatról,mint a szomszéd flexe által keltet kis impulzusok. -
slotboy
csendes tag
Sziasztok!
A következő konfigurációhoz milyen tápegységet javasoltok?
Asus P8z77-V
Intel i7 3770K 4ghz-ig tuningolva
2X8 Gb Ram 1600 vagy 1866 mhz
Asus HD7870
1db SSD, 3db 1-2 TB HDD
CM690 II AdvancedLehetőleg modurális legyen,természetesen a mai igényeknek megfelelően minél jobb hatásfokú (gold).Elsődleges szempont az ár-érték arány.
Ehhez pl mit szóltok? [link]
-
Brutus880
tag
Mit gondoltok erről: [link]
Érdemes lenne lecserélnem a XFX pro 650-est erre? -
Ice&Lime
veterán
Brutus880, Askania01:
értem, tehát nem enged be olyan mértékben áram többletet a rendszer bármilyen hibájából adódóan, amely kárt tenne a gépben. egyébként ugye ha a hdd-nek nem tesz jót, akkor az alaplapnak sem, nem igaz?
és mi van az ssd-vel?arra milyen hatással van? -
törölt tag
válasz
Ice&Lime #35687 üzenetére
Ha el megy az áram, akkor a szünetmentes az ami segíthet. De attól még nem lesz semmi gáz, ahogy a tv, hűtő, stb lekapcsol, úgy lekapcsol a géped is, és amikor visszajön az áram, bekapcsolod újra és kész. Ahogy írták, a HDD nem szereti ezeket a hirtelen áramhiányokat, de az éppen nem mentett word dokumentumodon vagy játékodon kívül minden meglesz, ami előtte megvolt.
Túlfeszültség védő arra való, hogy a névleges értéknél nagyobb feszültséget megpróbálja nem tovább adni az eszköz felé. Ilyen van a CTG tápban is, ha olyan mértékű túlfeszültséget kap, akkor elfüstöl a tápod (legrosszabb esetben), de minden más megmarad, mivel nem engedi túl magán ezt a terhelést... -
Brutus880
tag
válasz
Ice&Lime #35687 üzenetére
Nem teljesen. Egy túlfeszültség-védelmi megoldás célja, hogy a védendő berendezések bemenetein (nem csak a tápellátás oldaláról) megjelenő, a névleges értéknél magasabb feszültség ellen védelmet nyújtson, és az esetleges károkat minimalizálja. Kár ugyanis még védelem esetén is előfordulhat: például maga a védelmi berendezés megy tönkre (és nem a védett berendezés).
-
Geresics
addikt
válasz
Ice&Lime #35685 üzenetére
A 80p azt jelenti, hogy a táp hatásfoka minimum 80%-os. Ez jó.
Nincs olyan, hogy hirtelen áramszünet. Egyik pillanatban még van áram, a másikban nincs. Normál esetben nem lesz baja a gépnek, bár a HDD nem szereti. Védekezni szünetmentes tápegységgel tudsz ellene, de ha csak nem mindig fontos dokumentumokkal foglalkozol, akkor nem feltétlenül éri meg az árát.
Viszont a túlfesz. védő nagyon javasolt! Már a biztosító sem fizet (pl. villámkár esetén), ha nincs ilyened, és 2-3-4eFt-ból már minőségit kapsz!Szerk.: a biztosítók lehet, hogy csak januárt egytől nem fizetnek, ha nincs túlfeszvédő, erre nem emlékszem...
-
törölt tag
válasz
Ice&Lime #35683 üzenetére
pl. CHIEFTEC CTG-400-80PB
De legyél elfogult, fognak még ajánlani mást is! -
Ice&Lime
veterán
kösz mindenkinek a segítséget!!!
min.3év gari és max 13ezer, amit tápra szánnék. -
Ribi
nagyúr
válasz
Ice&Lime #35676 üzenetére
Azért, mert kb ugyanolyan/ugyanannyi alkatrész kell egy 250 és egy 400Wos tápba is és ha a különbség lesz árban 10%, de teljesítményben a duplája, akkor vajon melyik az eladhatóbb?
alapjáraton a gép eszik kb 60Wot, ami miatt egy 400as táp is már bőven az "ideális" tartomány alatt megy.
400W fölötti táp teljesen felesleges. Első hszben vannak konkrét mérések.
Azokból kikalkulálhatod, hogy egy 150Wos VGA + 65Wot cpu-val eszik a gép 210Wot, akkor a tiéd mennyit ehet. -
Ice&Lime
veterán
válasz
#25712384 #35677 üzenetére
köszi a választ.
nvidia honlapján 400W-ot írt ki minimumnak ehhez a gtx 650 kártyához.
aztán kell bele egy b75-ös alaplap, egy ivy core i3-3220, 8gb 1600-as ram (2x4gb), lesz bele egy pcie-s hangkártya (audigy 2 platinum ex) átmentve, ssd (os), hdd (tár), a házhoz alapból egy venti van, én még rákötnék 2db-ot, dvd-rom, egér, bill, monitor. ennyi lenne a konfigom. akkor ehhez elég a 450W?, mert a kártyához alapból 400W-t ír az nvidia és még mellette ezek a plusz dolgok. -
Brutus880
tag
Mit gondoltok erről: Rosewill
Érdemes lenne lecserélnem a XFX pro 650-est erre? -
törölt tag
válasz
Ice&Lime #35676 üzenetére
Azt hogy mennyit fogyasztanak az alkatrészeid, pl a CPU és a VGA gyártói oldalán feltüntetett specifikációknál megtalálod. HDD, SSD, DVD meghajtó, elenyésző fogyasztással bírnak. (feltéve, ha nincs egyszerre 6 vinyó a gépedben). Fontos, hogy a specifikációknál megadott értékek, gyári beállításokhoz tartoznak, tuning esetén megint változik a nézőpont. Az sosem árt, ha van tartalék a tápegységedben. Mivel a rájuk írt W érték csak bizonyos százalékát képesek leadni, márkától függően változik.
Az általad leírt géphez, alapbeállítások mellett szvsz egy 450W-os minőségi táp elég lenne. Ármegjelölés után, pontos típust is fognak ajánlani neked a topicban! -
Apollo_21
addikt
Jó..ez egy jónagy b..ság ez a link; kiszámolja egy HD7870re 3satás vinyóra egy dvd ujrairóra és 8giga ramra 965Be mellé h jóvan akkor ez 552W-ot fogyaszt
KB ehet a rendszer vagy max 300at tokostul mindenestől... -
Ice&Lime
veterán
válasz
Blue@X #35669 üzenetére
nekem recommendednek 450W-ot számolt ki úgy, hogy nem volt a listában a kívánt vga (gtx650), ezért helyette választottam egy másikat a listában aminek hasonló a tdp értéke pl. a gtx650-nek 64W, a hasonló gt640-nek 64W és ezzel számoltattam ki.
majd szintén a hasonló radeon 6670-el is kiszámoltattam aminek a tdp-je 66W és recommendedre 442Wattot kaptam.
ezt jól csináltam? -
Ribi
nagyúr
válasz
Blue@X #35669 üzenetére
ELSŐ hsz, nem használunk ilyeneket, mert hajlamos baromságokat kiírni.
Ha nincs tuning és nincs mondjuk winyóból rendkívül sok, akkor alapul lehet venni a cpu+vga fogyasztását és abból meg lehet kapni a kb fogysztást, vagyis 65+65, vagyis kb 130W körül ehet.
Ami nemsok, főleg hogy 300W alatt nem nagyon kapni tápot. -
tothn
tag
tothn
(újonc)Sziasztok!
Az alábbi PC (HTPC)-be kérdezném mekkora és milyen tápot javasoltok, nem kell, hoy új legyen?
-THERMALTAKE DH101 LCD VF7001BNS ház
-ASRock P67 Transformer alaplap
-Intel Core i7-870 2.93GHz LGA1156 Processzor
-Kingston DDR3-RAM 8GB PC3-12800 HyperX Kit (KHX1600C9D3T1K2/8GX)
-Spire Storm 532 proci-ventilátor
- OCZ Agil 3 120 GB SSD
- video: ASUS GTX 560 Ti
- táp ????? -
Ice&Lime
veterán
hogyan lehet kiszámolni, hogy hány wattos tápra van szüksége egy konfignak?
konfig: ivy core i3, gef. gtx 650, 8gb ram, dvd-rom, ssd, hdd, pcie-s hangkari, monitor.
hogyan kapom meg a watt értéket a tápnál? -
Dilikutya
félisten
400-450W-os tápok közül melyiket érdemes venni?
Az UPS szerint nagyjából 100-110W-ot fogyaszt a gép monitorral, játék alatt gondolom többet. Jó minőségű, tartós, túlfeszültség, túláram védelem legyen benne, ár/érték arányban nyilván jó legyen. -
bluyoo
nagyúr
válasz
trufa12 #35665 üzenetére
Az iPon-os linkben lévő L8-as moduláris és ahogy nézem jobb hatásfokú is PURE POWER L8 530W / CM
A hardverkeres L7-es meg nem Pure Power L7 530W -
trufa12
addikt
http://ipon.hu/webshop/product/be_quiet!_pure_power_530w_cm/204400
http://www.hardverker.hu/catalog.php?product_id=300579
ezt a kettőt néztem de mi a különbség ?
mert a név ugyan az
meg 530 w osde kinézetre mégis más :S
melyik mit tud?:S
-
trufa12
addikt
Sziasztok .
Kellene 1 táp
ami nonstop bírja a gyűrődést
lehet kap 1 kis túlfeszt is .S nem az igazi a hálózat a lakásban(de ez nem bizonyított) csak gyanúsolyan 20-25 ezer ft között szeretnék tápot venni :S lenne valami ami bírná 1 darabig és a gépet nem ölné meg?
-
pcsabat
őstag
válasz
chriss89 #35658 üzenetére
15K körül inkább FSP Rader 550W-t vegyen.
Vagy amiket 04ahgy kolléga írt, talán még jobb vételnek is számíthatnak.
-
chriss89
csendes tag
válasz
04ahgy #35657 üzenetére
Sziasztok!
Van haveromnak egy gépe:
Asrock lap
Intel C2D E6750
4Gb ddr3
Gainward GTX260
500Gb Sata2 WD
meg egy DVD iróEhhez keresek megbizható tápot, 14-15 körül. Ezt néztem ki, itt van helyben és 86%-os hatásfokkal jól nézett ki. Volt neki egy csúcs M-Tech 600W, de meghalt, a tápcsati melletti kondi burkolata ráégett a csatira, teljesen kuka a táp.
Cooler Master 600W RS600-ASABL3-EU GX Lite
Érdemes ezt megvenni?
Köszönöm szépen!!!
-
04ahgy
nagyúr
válasz
KaakukK16 #35654 üzenetére
Ami tápokat itt felsoroltál, az mind elég. Lehet az 550-es FSP Raidertől kezdeni a sort a Corsair új, Bronze CX szériája felé, vagy fordítva. Az 500W-os bronz CX is elég. Komolyabb CPU + VGA együttes tuningra inkább az 550-es Raider vagy a 600-as CX.
A CoolerMaster Elite Power szériája kerülendő. Mindamellett jó régi, elavult.
HGyu
-
KaakukK16
aktív tag
Sziasztok!
15-17 környékén mondanátok nekem egy jó tápot 3570K + 7950 alá?
CM? Corsair? FSP?Eddig ami tetszett az az FSP Raider 550 illetve 650 az 5 éves garancia miatt,meg mert tudtommal az egy megbízható márka, Corsair párti vagyok ugyan eddig CX500 volt a másik gépben, most is elegendő lenne ez?
Vagy inkább a 600W-os?
-
04ahgy
nagyúr
válasz
tome.jr #35634 üzenetére
Muhaha.
A két táp ajánlott, a második moduláris, Gold minősítésű és nagyon jól szerepelt a Hardwaresecrets tesztjén. Az első csak Bronze és azt hiszem, nem is moduláris.
(#35635) energy4ever: Corsair CX430 80Plus Bronze kell neked, nem drága, és azért minőségi. Azt a Codegent ilyenre cserélni más dimenzióba helyezi majd az életed.
(#35637) Fulee: Ha nem Chieftec CFT-X50-14CS a táp, vagy azzal egy kaliber, akkor nem gond a többágas sem. Amúgy (#35639) Qru tanácsa a mérvadó, nagyon durva tuninghoz az egyágas a jobb.
(#35643) zsole84: Igen, elég hosszúak. A VX550 sorsa mi lesz? Az egy bitang jószág, nagyon jó táp.
(#35648) jediweb: Nem tudom miért nem lehet. Sajnos. Ismerősödnek nem a második revíziós GS van véletlenül, aminek kis terhelésnél áll a ventilátora?
(#35639) Qru: Hiába fakad egy tőről a többágasban is, ha a túláramvédelem egyéni az ágakra, ettől lesz virtuális többágas a táp. A Chieftec CFT szériánál az áramlimit sem magas, a megszólalási értékek is nagyon élesek, és még az elosztás is szerencsétlen a csatlakozók közt, amúgy a többágas koncepcióval nincs baj.
HGyu
-
jediweb
aktív tag
válasz
04ahgy #35590 üzenetére
Szia
Szerinted Corsair GS500 tápot miért nem lehet kapni, csak 600 tól felfelé van és pl még az 500 is sok egy mai új géphez ... ( nem extrém alkatrészekre ) Olvastam teszteket róla "excellent" a minősítése, nekem olyan van és mintha nem is lenne benne venti ... Ismerősöm szeretne , de nem lehet kapni már ... -
rbalint88
addikt
Szia!
Sajnos nincs másik táp a közelemben, mert családon belül mindenki laptopot használ és baráti körben sincs olyan, aki nélkülözni tudná a tápját.
A lakás elektromos rendszere tavaly lett felújítva, megbízható szakemberrel, felügyelve. Van túlfeszvédő, fí-relé, szóval minden, ami kell. Az elosztó sem egy vacak, zavarszűrős APC, szóval kieséses alapon marad a gép tápja, mert eddig nem zavarta semmi a rádiót. Akkor is zavarja, ha csak a hálózatba van dugva a gép, csak akkor halkabban. Ahogy bekapcsolom a gépet, azonnal elkezd jól hallhatóan sisteregni a rádió.
Szóval jobb ötletem nincs, mint a táp... -
MMIX
addikt
válasz
zsole84 #35643 üzenetére
Az adatlapodon: Corsair vx 550, Thermaltake V3 ház.
Be quiet! Straight Power 400, ebből van több is, feltételezem az utolsó E9.Silencio 550 nem látszik nagydarab háznak.
-
zsole84
senior tag
Be quiet! Straight Power 400-nak elég hosszúak a kábelei alsó tápos házba? Egész pontosan ebbe: CM Silencio 550.
-
rbalint88
addikt
Sziasztok!
TFX tápra van szükségem, mert a mostani FSP 250-50SAV zavarja a rádiót, ami egy htpc-nél nem annyira előnyös dolog.
FSP300-60GHT OEM és Be Quiet TFX Power 300W BN136 a két kiszemelt.
Ezek közül melyik inkább és miért, illetve mit ajánlotok még? Árban 15k a nagyon teteje. (Be Quiet 13,5k) -
-
Fulee
csendes tag
Üdv ismét.
Előző kérdésemre nem kaptam konkrét választ,úgyhogy a következő kérdéssel bombázom a nagyérdeműt.
melyik a jobb, az egybe 12 V-os vagy a 2 ágas.
Előre is köszi. -
Asbee
veterán
válasz
energy4ever #35635 üzenetére
Codegen az hulladék így jogos a csere. Ez a Tt táp nem ajánlott. Hasonló árban van FSP APN és Hexa. Kicsit drágábban Chiftec CTG és Corsair CX amiket gyakran ajánlunk.
-
energy4ever
addikt
Nagyon mondjak nekem, hogy csereljem le a tapomat.
Most egy mindossze 300Ws tapom van. Codeen, 2005ben vasarolt. Alatta egy socket 939es AMD alaplap, AMD proci, PCIEs 512es VGA, 4db 256Mbos Ram, 2db HDD, 2db DVD, 8db venti, 2db PCIslottos kartya.Olyan tapot szeretnek venni, ami nem draga, es hogy ha lecserelem a gepemet egy jobbra, akkor azt is elbirja.
Ezt a tapot neztem ki. Szerintetek ez mennyire jo?
-
tome.jr
addikt
Silverstone ST45SF illetve ST45SF-G elég egy 2600K + GTX 670 felálláshoz? Mi ezekről a tapasztalat? Matx és itx konfig között vacillálok. Az matx-be menne a korábban említett GTX 590, az itx-be pedig egy GTX 670, csak még nem tudtam dönteni melyiket válasszam.
04ahgy: A 480 SLi életérzés nálam a micro stutterban, a kártyák megfőlésében és a hangzavarban kimerült.
-
Nyuszo01
tag
Ertem, koszonom mindenkinek az infokat.
-
ryger
aktív tag
válasz
Nyuszo01 #35628 üzenetére
Szia,
En csak annyit emlitenek meg a terveddel kapcsolatban, hogy jatekok alatt az 1 GB memoria nagyon hamar elfogy es a tobb kartyas rendszereknel az nem adodik ossze a teljesitmennyel. Inkabb add el az 560Ti-d es tapcsere nelkul vegyel egy 670-et helyette, amivel majdnem ugyanott vagy eroben de nem termelsz hatalmas hot illetve nem kell 7-800W-os tap sem. Itt lathatod, hogy csak minimalis lenne a kulonbseg az SLI javara.
-
04ahgy
nagyúr
válasz
pocokxx #35624 üzenetére
A Raider jóval modernebb felépítésű, és kiváló a hatásfoka. Ha az árát megengedheted, kkor egyértelműen azt vedd.
(#35626) raytrace: Mivel semmit nem konkretizáltál, a legrosszabb eset a 2db GTX 480 SLI-ben. Akkor egy 750-800W-os táp ajánlott (pl. Corsair GS800, vagy a TX750 v2). Árban az említettektől felfele lehet könnyedén lépni.
(#35627) milanfan: Ideig-óráig működnek. Igény van rájuk. A probléma terhelésnél jön elő, vagy amikor a védelemnek közbe kellene avatkozni. Ezért nem ajánlottak. Olcsó, így veszik.
(#35628) Nyuszo01: mint látod, majdnem pont ezeket ajánlottam egy bekezdéssel fentebb. Mindegyik kiváló táp, a Chieftec azonban nagyon kilóg a sorból, és feltehetően nem is bírná a hipotetikus konfigot. Nagyon szerencsétlenül osztották el a 12V-os ágait, és a VGA ágat könnyű túlterhelni, majdnem üresen fityegő CPU ág mellett. Persze ekkor a túlterhelés miatt (ami a VGA ágak áramkorlátjára, nem a tápra összességében vonatkozik) lekapcsol. A többi jó választás. Kicsit még több az AX750 ára, de az az igazán belevaló szerkezet. Azt is bátran megveheted
HGyu
-
Nyuszo01
tag
Sziasztok, tanacsot szeretnek kerni. Hamarosan szeretnek venni egy masik gtx560ti oc kartyat, a meglevo melle. Most ami a gepemben van:
Alaplap:Asrock z68 extreme3 gen3
Proci:i5 2500k
4x4gb memoria
1db gigabyte gtx560ti oc vga kartya.
2db vinyo, 1db ssd. Haf 922 haz, amiben van 5db venilator.
Most ezzel a tapegysegel hasznalom:CHIEFTEC CTG-500-80PB 500W Szoval, szeretnek venni egy nagyobb tapot, ami kesobb elbir 2db 560ti-t vagy esetleg 2db gtx480 vagy valami 560ti-nel erosebb kartyakat. Es szerintetek 30ezer ft-bol kijonne egy ilyen tap?
En ezekre gondoltam, szerintetek jo lenne?
CHIEFTEC CFT-750-14CS 750W ez 26k
FSP Aurum Gold 700W 27k
CORSAIR Gaming Series GS800W 80+ Bronze 30k
CORSAIR Enthusiast Series TX850W v2 vagy ez tudom ez mar kicsit dragabb 33k, de most akkor ne 3ezer ft-on muljon.
Vagy van jobb otletetek?
Koszi elore is -
milanfan
tag
Sziasztok!
Ezt a kis konfigot sikerült megvennem elég jó áron,de a tápról nagyon rosszakat hallottam itt és azt javasolták,hogy azonnal cseréljem,mert annyira rossz.
Tényleg annyira rossz lenne ez a táp?Akkor miért adnak el ilyet az üzletekben hozzá nem értő embereknek meg egyáltalán??LAP: Gigabyte H67ma-usb3-b3
CPU: Intel Core i5-3470 3.20GHz S1155 BOX
RAM: 2db DDR3 4GB/1333MHZ Kingston
HDD: 2.0TB WD 5400/64MB/SATA 3év Green
ODD: LG H24NS90 SATA Black OEM
VGA: Később
TÁP: N-Power N500 500w Silent
HÁZ: ModeCom A33 -
raytrace
csendes tag
Sziasztok!
Tanácsokat, tippeket szeretném kérni az alábbi konfighoz tápegység ügyben:
INTEL Core i5-3570K 3.40GHz - ASROCK Z77 Pro3 - 2x4GB RAM - ATI 4890 1GB (később újabb kártya lesz) - 2db SATA winchester - 1db DVD író - 1PCI wifi kártya
Esetleg kisebb tuning a processzornak és lehet hogy később SLI -t is használnék.Szempontok:
Csendes legyen, alsó tápos házban lesz.
Mi a minimum Wattban és milyen tápokat ajánlotok?
köszi -
04ahgy
nagyúr
válasz
baluka26 #35595 üzenetére
Értem én, felfogom, de a fájdalmas valóság az, hogy 15eFt felett kell áldoznod, hogy minőségben legalább a VX450-nel egyező nem moduláris tápot vegyél ma. és 18-20k felett kezdődnek a modulárisok. Ekkor még elektronikailag a VX450 szintjén vagyunk minőségben!
Nincs annak olyan sok kábele, hogy ne lehessen elrendezni. Én nem cserélném.
Ha mégis, akkor az FSP Aurum CM Gold, vagy a be quiet! E9 80W-ra végződő tagjait nézegesd.
(#35608) pocokxx: Fekete, hosszú kábelek: Corsair CX430 80Plus Bronze.
(#35602) Jakab66[hun]: Korrekt táp az, a harmadik CX eresztés.
(#35598) tome.jr: Ha az ára kedvező, akkor kiváló választás az 1kW-os Enermax Revolution 87+
(#35610) VeMaR™: Az AX750 a legjobb tápok között versenyez.
(#35614) Williams: Chieftecből az iArena, és a GPS új széria kivételével minden egyéb ajánlott. Az új GPS-szel egyelőre nincsenek tapasztalatok, csak azért.
HGyu
-
szinimini
senior tag
Szoktak ugy tapot valasztani,ami csak a vasarlotol fugg mwgpedig az,hogy veszel egy olyan tapot egyszer,ami elviszi a rendszered vagy egy nagyobbat amiben lesz meg ero es a jo oreg arany kozep uton karatod igy meg no az eletartam a hangja elenyeszo lesz. Szoval en a helyedben egy 600W 80+ os GOLD tapot valasztanek ,amiben elegendo tartalek lesz a gep jo kis tuningolasahoz
-
Fulee
csendes tag
Köszönet a válaszokat és a segítséget.
Lassan alakul a kép.
Volt egy kis időm olvasgatni és egy tesztben 7850 crossfire módban intel core i7 39xx+16gb RAM+SSD,stb... 480W-ot mértek.tehát éppen elég,de ha több hdd és egyéb van rajta,már nem elég az 500 Watt.
FSP Raidert 550-es tápot is néztem,de ha jól emlékszem egybe van a 12 V-os ága(nem is tudom melyik a jobb és miért,ha egybe vagy külön van).
Mettől meddig érdemes használni a tápot százalékos értékben?Gondolom ha kicsit van kihasználva nem túl jó,ha nagyon az se.Magas kihasználtság mellett nagyobb a melegedés,ami nagyobb hanggal és esetleg hamarabbi tönkremenetellel jár.
Szerintetek egy ilyesmi konfig,ha még tuningolom is mennyit venne fel?
Asus M5A970 R2.0 v Asrock970 ext.4 ; FX8350 ; 2x4Gb 1866MHz RAM ; 2db 7850 (vagy hasonló,majd éveken belül kiderül ) ; 2db SATA HDD ; 1db SSD ; 1db DVD író 4db USB-s eszköz kb. ennyiVálaszokat előre is köszönöm.
Üdv -
Williams
aktív tag
Dupla lett...
Lehet egeret is cserélni kellene.
-
Williams
aktív tag
Sziasztok!
"Chieftec GPS550-AB A" garanciális időn belül megdöglött (kondenzátorok). Lehet javítják, de az is lehet, hogy másik tápot ajánlanak fel helyette. Ha másik Chieftec-et ajánlanak fel, melyiket (U)nem érdemes(/U) elfogadnom. (pl iARENA?)
köszönöm
-
L1ZRRR
senior tag
Szia,
Bocsi kifelejtettem , full moduláris kell.
Igazából egy 680 vagy egy 670 tervezek, de mint mondtam szeretem a gépemet bőségbe tartani, tudom felesleges 700 W táp, de most ez nem lényeg.Én most keresgéltem 1-2 helyen most egy AX-750 corsair néztem ki erről van infó? gold minősítése van tehát annyira rossz nem lehet
-
pocokxx
Közösségépítő
Sziasztok!
Konkrét típusajánlásért jöttem. iPonról rendelném, a keret max 14k, és az alábbi konfigba kellene:
LAP: Asus m5 a97 R2.0
Proci: AMD Phenomx4 965
Ram: 2x4gb Kingston HyperX
VGA: Jelenleg egy 6770, de tervben van egy 7850 is a jövőben.Ezenkívül van egy winyó. egy SSD, és egy ODD a gépben. Alsótápos házba kerülne, ezért fontos, hogy hosszú vezetékei legyenek. Plusz pont, ha fekete, de ehhez nem ragaszkodom mindenáron.
-
L1ZRRR
senior tag
Üdv urak,
Most így karácsony felé esedékes lenne a váltás , és egy 575 TT tápról váltanék valami 650-700W tápra, így is még van tartalékja, de később bővíteni szeretnék mit ajánlatok? használtan ?
Csak minőségi jöhet szóba. : CORSAIR , ENERMAX , stbbb. Előre is köszi.UI : Ja igen az ár kb 30 - 25 k
-
baluka26
veterán
Köszönöm, most már látom a lehetőségeimet!
-
mpierre
veterán
A minap nekem szegezték azt a kérdést, hogy az Ms-Tech tápok, vajon megfelelőek-e? Nem sikerült sok infóval gazdagodnom...
-
Jakab66[hun]
senior tag
Meghozták a tápot!
Corsair CX500W 80+Bronze. Nagyon jó! Hangtalan, kiváló hosszú harisnyázott kábelek, és nekem meglepetés volt, hogy 2db 6+2 pines PCI-E csati van rajta. Valamiért azt gondoltam, hogy csak 2x6 pines lesz.
Ajánlom mindenkinek!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Autós topik
- Fotók, videók mobillal
- Intel Arc Battlemage B570/B580
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- OpenWRT topic
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Wuthering Waves
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- További aktív témák...
- Corsair RM750x tápegység eladó
- BESZÁMÍTÁS! 1350W Thermaltake Toughpower GF3 Gold tápegység garanciával hibátlan működéssel
- Corsair HX1000 1000W Moduláris, 80+Platina hatékonyságú és gyakorlatilag hangtalan
- NZXT C850 - 850W Gold Moduláris Tápegység
- FSP HEXA+ 400W Megbízható Erőforrás a Stabil PC Működéshez!
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Samsung Galaxy Watch5 Pro,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB,Újszerű,Dobozával,12 honap garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 15" 2018 i9 9850HK 32GB 500GB 560X 4GB garanciával hibátlan működéssel
- Windows! Logitech Mx Keys Magyar!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest