- Egymásra licitálnak a kiadók, hogy kihasználják a GTA VI késését
- A GEEEK új házainak nem lesz gondja a szellőzéssel, és az áruk sem vészes
- 500 Hz-re képes, kvantumpontos OLED monitor érkezik a Samsung névjegyével
- Letisztult külsejű, "lopakodó" alaplapok a Gigabyte égisze alatt
- Középkorian pokoli lett az új GeForce driver
Aktív témák
-
philoxenia
MODERÁTOR
-
14adam
addikt
Ahogy nézem mindenki kapott választ. Megyek a moderátorokhoz bezáratni és nemsokára nyílik a frissített első hsz-el
Üdv Odaát -
Archanon
őstag
válasz
elfelejtette #50002 üzenetére
Ezt is jó tudni.
Mondom nem értek hozzá.
CORSAIR VX550W-ről vélemény? Gondolom +7-ezerért sokkal jobb minőségűbb 550w-os tápot lehet vneni... bár.. mondjatok inkább ti egy típust, ami elég lenne. -
Archanon
őstag
Sziasztok!
Puszta kíváncsiságból összeállítottam magamnak egy számomra ideális gépet [ami persze csak akkor lenne, ha sikerülne összeszednem rá a pénzt... az még idő. De tervezem], de nem tudom mi lenne az a táp, ami elbírná mindenféle gond nélkül.Spec:
Alaplap: GIGABYTE GA-H55M-S2
Processzor: Intel Core i7-870 2.93GHz
Memória: KINGSTON 4096Mb DDR3 1333MHz Cl9 Kit
VGA: Sapphire HD5770 1Gb Vapor-X
HDD: Seagate 500GB 7200RPM 16MB Sata2
És természetesen menne bele dvd író, idővel egyéb HDD, blabla, nem tudom mi eszik még ezeken kívül jelentős mennyiséget a tápegységből.Gondolom egy Gigabyte Superb 460W az igencsak kevés lenne mellé [de ha nem, szóljatok]. Egész elfogadható áron még a GIGABYTE Superb 550W van, szerintetek ez jó választás volna?
-
bmwsan
senior tag
válasz
torma1981 #49996 üzenetére
Szia
A HX650 jóval újabb konstrukció, de ugyanúgy mind a kettő Seasonic bélre épül.
A HX650-en 4db PCI-E 6+2 pin-es csati van a HX620 2darabjával szemben.
A HX650-ennek hosszabbak a kábelei, jobbak a kábelei.
Viszont a HX620 hajlamos túl melegedni felső-tápos házban.
A HX620-nak eggyel kevesebb SATA viszont viszont 2-vel több molex csatija van.Ha még tudsz szerezni HX620-at sztem jobb vétel.
-
flash-
veterán
amugy a corsair vagy az enermax a jobb táp?
-
torma1981
veterán
Sziasztok!
Meg tudja valaki mondani hogy a Corsair HX620 és a HX650 között miért van 8000Ft különbség?
Mi a különbség a kettő között?
Köszi
-
flash-
veterán
Hali!
intel i7-930
4gb ddr3 ram
asrock x58extreme3
gigabyte gtx460 1gb videókártya
ledes 3 hűtővel ellátott ház
asus xonar hangkártya
két samsung sata II winchester
dvd íróaz lenne a kérdés hogy erre bőven elég az
ENERMAX TÁP ENERMAX PRO82+ EPR 425AWT
tápegység? -
D@ni88
addikt
válasz
14adam #49993 üzenetére
casdk azt nem értem hogy az 500Wos modelleknél az APN mért van egy árban a SAGA II-vel? mikor ugyan az a belső, és ugyan az a vezérlés elmondásod szerint, de a 400Wos modelleknél meg az APN az olcsóbb
az FSP honlapján meg nem találom a sima APN szériát, Saga II meg fent van
-
14adam
addikt
-
D@ni88
addikt
Chieftec CTG 500Wos táp mennyivel halkabb mint a Giga Superb 460W?
már csak ez a hangos elem a gépemben. a Többi venti annyira van leszabályozva hogy éppen elindul. De a tápban lévő venti meg nem szabályoz/szabályozható, ezért kellene nekem valami új -
14adam
addikt
válasz
lacibacsi #49986 üzenetére
"FSP SAGA II 400W vagy 400-60APN (ehhez használni kell átalakítót)" --> kell átalakító,mert 6pin-es nincs az apn-en a sagaII van. Ugyan arra a belsőre épülnek csak a sagaII több a csati.
A 24pin-es lapod jólesz a 20+4pines táphoz mert az pont kitesz 24-et,csak szétlehet szedni mert régen 20pines lapok voltak és azokra is gondoltak akiknek még 20-as a lapja. Tehát nyugodtan rádughatod a 24pinesre a 20+4-et mert ugyan azt jelenti.
-
lacibacsi
addikt
válasz
bmwsan #49955 üzenetére
Akárhogy nézem, az FSP leírásában nem látom, hogy lenne rajta PCI-E 6 PIN-es csati.
Az FSP Saga II-re azt írja a honlapja, hogy : Main connector 20+4PIN, 4Pin+12V Power Connector 4PIN. Akkor ezek szerint ide kell (ahogy írtad is) egy átalakító, ami a 24-ből 20-at csinál?
A Chicony-ról (bár ez a legolcsőbb) nem találtam egy normális leírást sem...
A SagaII lesz alighanem a nyerő, csak találjak egy jó (és olcsó) boltot...
-
Dyno
veterán
válasz
FireKeeper #49966 üzenetére
Előnye, hogy ameddig a táp névleges össz-terhelését el nem éred, addig tök mindegy mit raksz rá. A szétosztott 12V-os ágaknál ha eléred az ágankénti maximumot, akkor a védelem bekapcsol, még akkor is ha amúgy a táp maximális össz-terhelését még nem érted el. Ilyen védelem akkor szokott bekapcsolódni, ha mondjuk egy négymagos proci, és egy nagy fogyasztású VGA ugyanarról az ágról akar működni, terhelés alatt több a fogyasztásuk, mint amit az ág elbír.
Ezt valahogy szerintem nem így aakrtad leírni, vagy baromira nem vagy tisztábana névlegesteljesítmény fogalmával.Kezdjük ott hogy a névlegesteljesítmény az összes ágon leadható maximális terhelés, összes ág alatt értendő, az 5V,3.3V,12V,-12V,-5V, ezeknek az összterhelése szokta adni a tápon lévő watt számot.
FSP-nek nincsenek ilyen baromi biztonságos egy ágas fosjai.
De az FSP-nek nem 18A-nál kapcsol a védelme hanem 22-24A-nél ez már inkább típus függő.És akkor ilyenkor mondom azt hogy minek SR táp ha tudunk 24A-t a 12V-os ágon, amiből van 4 darab még ha nagyon bénák vagyunk és hülye módon kötjük be SLi/CF rendszerünket akkor is elég lesz, bár itt megemlíteném hogy a VGa csatlakozok emg a CPU csatlakozok mindig külön ágra kerülnek, tehát az SR tápoknak már is nincs elönyük.Az már másik kérdés, hogy nyilván nem véletlenül osztották anno tröbb részre az ágakat, az egybenhagyott ágas tápoknál iszonyatos áramértékek mehetnek keresztül egy ágon, de ez legyen a gyártók problémája.
Ha nekem lakástüzet okoz akkor már nem a gyártó gondja, vagy csak egy kisebb rövidzár és olvad a vinyó vagy VGa úgy ahogy itt már egykét emberrel sajnos meg is történt.
-
-
phoenix64
őstag
válasz
14adam #49981 üzenetére
Hát most ez van: Gigabyte GA-P41-ES3G, Asus 8800GTS 512, Intel pentium D 820, 2x 1 GB 667Mhz ram, WDC 500GB 7200RPM, Maxtor 7200RPM 80GB, Samsun DVD-RW/ROM.
De úgy néz ki hogy a lap és a proci cserélve lesz AMD-re
GIGABYTE GA-M68M-S2P alaplapra, és
AMD Athlon II X2 240 2.80Ghz AM3 procira -
14adam
addikt
válasz
Keksz03 #49974 üzenetére
enermax liberty eco400 vagy fsp everest 400 esetleg corsair hx 450,ezek mind moduláris tápok. 400-as táp is bőven vinni fogja a géped.
(#49975) molnarpeter ha tudod,hogy nem jó akkor minek kérdezed meg?
mindegyik kodegányba hec kondi van. én nemfogom megmondani,hogy melyiket tedd be, hogyha meg gebasz van akkor meg én leszek a hibás és szerintem többen is így vélekednek ezzel.
(#49977) D®. GeNy@ fsp 350 apn tökéletes lenne.Kevés kábelel rendelkezik,könnyen el lehet dugni őket.
(#49978) DjAaron veszélyes,ilyen belső van a hkc-kbe is.
(#49979) phoenix64 milyen géphez? Fsp 400apn
#49980) Keksz03 460-as fogyasztása 150w max ennyi körül van az 5850 is,tehát egy 400-as táp bőven sok
-
Keksz03
senior tag
válasz
molnarpeter #49975 üzenetére
ez a gtx460as veri a hd5850et oda vissza úgyh azt hiszem a vga maradhat egy jó darabig aztán majd idővel meglátjuk
a konfig annyiban változik h am2+ alaplap lesz és meghagyom a 4 giga ddr2es ramom mert annyival nem gyorsabb a ddr3 h túladjak rajtuk áron alul!
tehát kb egy 550Wos tápba kell gondolkodnom! corsair elég drága 25 körül van, remélem találunk hasonlóan megbízhatót kicsit olcsóbban! várom az ötleteket!
-
DjAaron
tag
Üdvözletem!
Topower tápról valami vélemény? Pontosabban 500wattos papír szerint. -
D®. GeNy@
aktív tag
Sziasztok!
Egy mATX-es rendszerhez kellene nekem vmi megbízható táp.
Aerocool Aerocube házikóba menne és max egy E7400-as C2D-t vagy ehhez hasonló AMD-t szolgálni ki egy vinyó és egy nV GT240 vagy ehhez hasonló ATi társaságában.
Az lenne a legjobb, h. max 10-15E lenne és a halk működés a fő kritérium.
Nem kell, h. hosszú kábelei legyenek, mert ugye mATX házikóban minden közel van.
Ha tudtok modulárisat is ajánlani, az lenne a legjobb, mert akkor megszabadulok a fölösleges kábelektől.Eddig a Corsair cx400-at néztem ki, de ugye ez nem moduláris.
HA nincs ebben az árszegmensben moduláris, akkor így jártam! -
Lovi24
senior tag
Köszönöm a segítséget a tápok terén,fizuig majd megálmodom még hogy mit vegyek bár az fsp már elég szimpatikusnak tünik...
-
molnarpeter
nagyúr
Hello!
Van itthon két kodegány táp. A következő konfigba mondjátok meg, melyik lenne jobb.
A főbb fogyasztók:
-AMD Athlon 64 3000+,
-2*512 MB DDR RAM,
-GeForce 6600 videokari 128 MB vram társaságában,
-WD Caviar 80 GB IDE vinyó,
-egy anonim cd-olvasó és egy samu dvd-író.
A tápok:
-Codegen 400W 2007. 9. havi (belenéztem: HEC kondik),
-Codegen 350 W 2007 10. havi.
Ezek közül melyikkel van több értelme működtetni a gépet?
(Tudom, a kodegány nemjó, de nem ez a kérdés.)Keksz03:szvsz talán a hx 520 lenne a praktikus, ha elbírja (gyanús), mivel moduláris. Majd adam ajánl neked csifit talán, nem vészes az ára, és jó minőségű. A konfigod sztem bőven jó, bár ha esetleg nem riadsz el több VGA-tól, akkor ATi karival talán jobban járnál bővítésnél, ha +1 ugyanolyan karit veszel, mivel tudtommal az újabb AMD-s lapok nem támogatják az SLI-t, csak a CF-t.
-
Keksz03
senior tag
Véleményt kérnék ehhez a konfighoz:
Asrock 880GMH/USB3 alaplap
Phenom II X4 955BE
Cooler Master Hyper 212+
Geil Value 3x1GB DDR3 1066MHz CL7 memória
Palit GTX460 1GB Sonic Platinum
Samsung 500GB
Corsair VX450/HX520/VX550 táp ???
Cooler Master Storm Scout házEzzel a konfiggal ellehetnék 1-2 évig? 450W elég lenne szerintetek? Procit húznám azért is a jó procihűtő! Gondoltam 520as moduláris tápra h ne legyen sok kósza kábel, de nem mérvadó! Ha tudtok esetleg olcsóbb de jó tápot azt is szívesen fogadom!
-
vzsryl
nagyúr
válasz
metrion10 #49969 üzenetére
Szia!
A modularitás már alapban drágává teszi, tehát 20k fölé kell menni.
Enermax Liberty ECO 400W ~24k (Ez is bőven elég az említett konfighoz, mert max. 60-70%-ig terhelné le.)
Cooler Master Silent Pro M500 ~21k (Ez is bőven elég, és majdnem olyan halk, mint a Liberty ECO, viszont az Enermax a csúcs minőséget képviseli.)
Amúgy milyen házba menne? Ha alsó tápos, akkor előfordulhat, hogy hosszabbítót kell vegyél az EPS csatlakozóhoz. Vagy pedig a Liberty ECO-ból a II. szériásat kell megvenni, ami pl a PC gear-nél kapható.) -
MMIX
addikt
válasz
FireKeeper #49963 üzenetére
Az EVEREST 85PLUS 600W nem egy ágas. 12V 4X18A
-
vzsryl
nagyúr
válasz
Lovi24 #49962 üzenetére
Szia!
Teszt róla: [link]
Ennek a tápnak 4 felé van osztva a 12V-os ága. A VGA-k bekötésénél oda kell figyelni, hogy melyik kártya melyik ágra megy, de semmi hátránya nincs ennek. Max. ha nagyon durva tuningra készülsz proci téren.(#49964) metrion10: Szia!
Magyarországon nem forgalmazzák a Chieftec Nitro szériáját. Szóval a kérdésedre a konkrét válasz: Külföldön.
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
Lovi24 #49965 üzenetére
Előnye, hogy ameddig a táp névleges össz-terhelését el nem éred, addig tök mindegy mit raksz rá. A szétosztott 12V-os ágaknál ha eléred az ágankénti maximumot, akkor a védelem bekapcsol, még akkor is ha amúgy a táp maximális össz-terhelését még nem érted el. Ilyen védelem akkor szokott bekapcsolódni, ha mondjuk egy négymagos proci, és egy nagy fogyasztású VGA ugyanarról az ágról akar működni, terhelés alatt több a fogyasztásuk, mint amit az ág elbír. Persze, ha külön ágon vannak, akkor nincs ilyen gond. Ha tervezel ilyen erős konfigot, akkor érdemes lehet olyan tápot venni, aminek egyben van hagyva a 12V-os része, mivel általában semmivel sem drágábbak mint az osztottak. Illetve az osztott sem rossz, ha az ágankénti terhelhetőség kellően magas (Pl Enermaxok ilyenek szoktak lenni, főleg a nagyobb darabok)
Az már másik kérdés, hogy nyilván nem véletlenül osztották anno tröbb részre az ágakat, az egybenhagyott ágas tápoknál iszonyatos áramértékek mehetnek keresztül egy ágon, de ez legyen a gyártók problémája. -
Lovi24
senior tag
válasz
FireKeeper #49963 üzenetére
Bocsi a láma kérdésért,de milyen gondot okozhat az egybenhagyott 12v-os ág?Milyen előny vagy hátrány származhat belőle?Egy SF 103-as házam van, a többi cumo az adatlapomon...
-
metrion10
csendes tag
Sziasztok!
Ilyen tápot hol lehet kapni: Chieftec BPS-550C ?
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
Lovi24 #49962 üzenetére
Megbízható belső, moduláris kábelezés, korrekt hatásfok. Ha jó áron van akkor best buy. (kivéve akkor nem, ha zavar/gondot jelent az egyben hagyott 12V-os ág, de ez nagyon ritkán szokott baj lenni)
metrion10: sajnos én még nem találtam itthon, pedig engem is nagyon érdekelne (80plus bronzos, moduláris, egybenhagyott 12V-os ágú)
-
Lovi24
senior tag
Sziasztok!
Erről a tápról mi a véleményetek :
FSP Everest 85PLUS 600W -
-
public73
senior tag
hi!
FSP 650-80GLC 650W-os tápról mi a vélemény, tapasztalat?
nyugodtan ajánlható vétel? -
bmwsan
senior tag
válasz
lacibacsi #49954 üzenetére
Szia
Akár egy FSP 350-60APN is elég lenne.
Chieftec CTG400
FSP SAGA II 400W vagy 400-60APN (ehhez használni kell átalakítót)
esetleg Chicony Hipro 430-480Ezekkel esetlegesen egy későbbi erősebb konfig is vígan elmegy.
Erről a tápról van valami infótok?
Coolink MPT-5012P
Előre is köszi.
-
lacibacsi
addikt
Sziasztok!
Úgy néz ki, hogy meghalt a tápom. Segítséget kérek, mert ezen a téren (is) teljesen laikus vagyok.
A gépem elég régi és mostanában nem is nagyon tudom majd fejleszteni:
- Asrock 939 Dual SATA2 alaplap (különálló 20 és 4 pines aljzattal)
- Egy gyenge Athlon 3000+ proci + 3x512 MB RAM
- ATI Radeon HD3850 VGA (6 pin-es aljzattal)
- 3 db IDE HDD + 1 db IDE DVD-író
- 1 db Sata HDDEhhez kellene valami táp, ami beleférne maximum 12 ezerbe (válság van, no)...
Próbáltam nézelődni, de akkora a kínálat, hogy csak tátom a számat. Mindenképpen olyan táp kellene, amin van PCI-E csatlakozó is, de ezeknél azt olvasom legtöbbször, hogy 24 pin-es alaplapi csatlakozó van rajtuk (plusz külön 4 pines is). Ebben az esetben a 24-est hogyan dugom rá az alaplapomra? Kilóg a maradék 4 pin, vagy van átalakító?Azt sem tudom, hogy mekkora táp kellene... A mostani 300W-os volt, de szerintem az tett be neki, hogy két molex-csatlakozóról tápláltam a VGA kártyámat (jobb ötletem nem volt). A pénzügyi keretbe túl nagy nem fér bele, de reménykedem, hogy van jó ötletetek.
Ja, és a gépet nem húzom, minden alapon megy benne.
Nagyon köszönöm!
És még egy kérdés: itt a fórumon kapott hideget-meleget az Ultra Power márka. Mai állás szerint mi a helyzet vele? Nagyon ajánlotta egy eladó (tulajdonképpen ez a dolga) ahová tegnap betévedtem.
-
Keksz03
senior tag
válasz
14adam #49946 üzenetére
egy Corsair HX520 jó befektetés lenne? mert néztem h az moduláris táp és mivel plexi van a házam oldalán meg amúgy is utálom a kábeleket ha össze vissza vannak az jobb választás lenne! Elvileg SLI ready és a rendszeremet 4 magos AMDvel is simán el kell majd vinnie nem? Meg nem egy rossz tápról beszélünk gondolom...
szerk.: esetleg a 450es is elég lenne ha 4 magos proci+1 db vga-ba gondolkozom de kb 3-4 évre előre?
-
Lovi24
senior tag
Sziasztok!
Egy ismerősöm viszonlag türhető áron tud szerezni egy Super Flower Crown 600 (SF600K14A) tápot.Mi a véleményetek róla?Elég lessz-e ha nekiálok hergelni a gépem?Adatlapomon a gépem....
Van egy régebbi tápom,talán BeQiet(akitől kaptam ő mondta),de kívül nincs rajta semmi felirat.Eléggé kezd zajos lenni,nemsokára szétszedem.Megtudom állapítani-e valamiből hogy mekkora a kapacitása?
Előre is köszönöm a válaszokat! -
14adam
addikt
Ha nem lesz 2 magos vga kártyád akkor inkább egy 400-asat ajánlanék. Gazdaságosabb mint egy 550-est venni egy olyan géphez ami csak félig terhelné le maxon járatva.
Ha ennyire szereted a Chieftecet akkor egy ctg 400-at ajánlanék.
A kettő közül inkább azt vedd amelyiknél csak egy darab A betü van,újabb,magasabb hatásfok,halkabb...
-
fess
őstag
sziasztok!
tanácsot szeretnék kérni. a konfigom;asus m2n;amd 5200+;3GB ddr2 800mhz Kingmax;sapphire hd 4830;samsung 943 NW;250GB Hitachi SATA;
akarok 1 új tápot venni,most hkc-m van...
mekkora lenne elég,esetleg majd még 1 erősebb videokarihoz? 450W-os vagy 550w-os...
kinéztem 2 chieftecet(Chieftec 450W (GPS-450AA-101 A),GPS-550A 550W Box ATX), 8500-ért és 12-ért.melyik érné meg jobban?esetleg az 550-es később 1 újabb konfighoz nem lenne jó? -
14adam
addikt
válasz
Keksz03 #49943 üzenetére
Thermaltake-nek gyenge a hatásfoka nagyon.
A gx 650-be seventeam belső van,gagyi.
Silent pro-ba megbízható enhance belső van.
Tx650-be meg seasonic.Nyílván a silent pro és a tx között vacilálnék. De inkább a tx mert egy kicsit jobb belső. Amúgy van Artic cooling fusion 550 16k-ért. Ebbe is seasonic belső van és megbízható halk táp,csak alsótápos háznál rövidek a kábelei.
Vagy enermax eco 80+ 500-at. -
Keksz03
senior tag
sziasztok!
azt mondták egy másik topikban h a tápos egy szar, szó szerint idéztem
és ezért úgy döntöttem h jó lenne cserélni, mert később akarok váltani egy phenom II x4 955 BE-es konfigra, meg ha tényleg ennyire ratyi akkor muszáj!
a következőket néztem:Cooler Master Silent Pro 600W táp
Cooler Master GX650W 650W táp
Corsair CMPSU-650TXEU táp
Thermaltake Evo Blue W0306RE táp
a konfigom alul láthatjátok, úgy szeretnék cserélni h ahhoz ne kelljen már nyúlnom egy jó darabig, tehát a 4 magos proci és plusz vinyó vagy nagyobb fogyasztású vga ne legyen ok újabb táp vásárlásra ezért is próbáltam 600W körül mozogni! melyik 2 lenne ezekből a jó? vagy ha tudtok jó tápot az ár 25 körül legyen max de nem baj ha olcsóbb!
előre is köszi!
-
14adam
addikt
válasz
PottyantosWC #49938 üzenetére
Bőven elég lesz
(#49940) kamuzoli a 6+2-es csatit szét lehet szedni. Az a +2pin csak föld. A lapra ráteheted mind a kettőt,de ha csak 1-el használod akkor is tökéletesen fog üzemelni. A táp bőven elég annak az sli-s rendszernek.
-
PottyantosWC
csendes tag
válasz
FireKeeper #49939 üzenetére
Addig szeretném csak húzni amíg bírja alapfeszen. De ha jól tudom a Gigabyte lapok maguk szabályozzák a feszültséget nem? A mostani GA-EP35-DS3R lapomban is folyamatosan ugrál a feszültsége a procinak (Intel E8400 ~3,6Ghz). Auto-ra lehet állítani vagy lehet adni neki plusz feszt. Memória is 2 Voltot kap 1,8 helyett pedig normalra van állítva és csak pluszt lehet neki adni de működik jól.
-
kamuzoli
csendes tag
Sziasztok,
véleményt/segítséget kérnék:
Éppen szerelem össze a következő konfigot:
Asus P6X58D Premium
Intel Core i7 930
3 x 2G DDR3 modul
2 x Gigabyte GTX 465 SLI-ben
3 x HDD
1 x ODD
+ néhány ventillátorKözeljövőben fejlesztés esetleg egy PCIe TV tuner kártya.
A tápot már megvettem (Cooler Master Silent Pro 700W), itt van előttem és szerelném össze a dolgokat, de néhány kérdés felmerült, kérem segítsetek:
1. Elbírja egyáltalán? Korábban ezt javasolták.
2. Mindegyik VGA 2x6 pines tápot kér, a PSU-nak viszont 2 db 6+2-es kimenete van. A kártyákhoz van 2-2 db molex-6pin átalakító, de hogyan kössem be? A 6 melletti +2 pinnel ne is foglalkozzak? Mindegyik kártyára 1 PCIe és egy a molexről, vagy az egyikre a 2 PCIe, a másikra csak molexről hozott? Vagy tökmindegy?
3. Az alaplapon a CPU mellett 2+4 pin táp aljzat van, de abból az egyik 4 pin le van dugózva. A CoolerMaster-nek viszont 2+4pines CPU táp kábele van? Elég ez egyiket használnom vagy vegyem ki a dugót és tegyem rá mindkettőt?Előre is köszönöm a segítséget!
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
PottyantosWC #49938 üzenetére
Szia!
Ennyi pénzért ennél a tápnál nem igazán találsz jobbat. A táp bírni fogja (azért a proci tuningnál ne feszeld túl, az megdobja a fogyasztást).
A Geil-nél nagyon nincsen jobb ram ennyiért, ebben a kategóriában hasonló teljesítményű ramok vannak, de a legtöbb hűtőborda nélkül, azok közül talán a Kingmaxot ajánlanám, főleg a giga lap mellé. -
PottyantosWC
csendes tag
Sziasztok!
Az alábbi konfighoz kinéztem a FSP500-60APN típusú 85+ -os 500 Wattos tápegységet.
-GIGABYTE GA-P55-USB3 Alaplap
-INTEL Core i5-760 2.8Ghz Processzor (3,6GHz-ra húznám)
-GIGABYTE GV-R587OC-1GD HD5870 Videókártya
-GEIL Value 4096Mb DDR3 1333Mhz CL9 KIT Memória
Kérdésem az lenne hogy elég-e a kinézett tápegység? Ha nem akkor is csak maximum 15000 Forintig kérnék ajánlatot/tanácsot.
Esetleg tudtok a GEIL-nél jobb ramot 22000 Forint környékén? -
-
Csabee.
nagyúr
válasz
Tothgera30 #49924 üzenetére
Oksam köszii!
Akkor a 400w-os is bőven elég lesz ezekszerint! Klaszz
Neoncsöveket is bírja majd?: )
-
Findzs
addikt
válasz
14adam #49890 üzenetére
katt a nevemre és nézd meg a konfigomat, ugyanolyan tápom van mint amilyet ricsard88 vett akinek válaszoltál és egy olcsó szünetmentessel megy gond nélkül mivel passzív pfc-s (ricsard88 is azt írja egyébként)
az aktív pfc -sekkel van a probléma nem a passzívakkal
szerintem ezt te is tudod csak félreolvastad amit a srác írt -
vzsryl
nagyúr
válasz
FireKeeper #49930 üzenetére
A VX450-ben is csak egy 400-as bél van, aminek hosszú távon biztosan nem tenne jót egy két kártyás rendszer, de ettől függetlenül még elbírná.
HX-et újonnan már nem fog találni sajnos.(#49931) molnarpeter: Elbírná a CX400, de fokozottan igaz rá az, ami a VX450-re, mivel ebben csak 350-es bél van.
Ezért ajánlok olyat, ami hosszú távon is biztosan jó lenne, tehát valódi 500-as belsőre építkező tápokat, pl: Chieftec CTG-500-80P vagy GPS-500A; 550A. Én biztosan ezek közül választanék helyedben, mert erősebbek és halkabbak is, továbbá árban sokkal jobbak, mint pl a VX450.
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
molnarpeter #49931 üzenetére
Ezt már csak így, OFF-ban írom: volt itthon elég kess, így a VX 450-re változtattam.
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
molnarpeter #49928 üzenetére
Az már lehet kicsit sok lenne. Nem azt mondom, hogy nem fogja elbírni a táp, de valószínűleg azért itt már hangos lett. Egy 450VX jó lenne (vagy ha találsz, akkor még jobb a HX)
-
vzsryl
nagyúr
válasz
molnarpeter #49926 üzenetére
Mindenképp módosítsd a rendelést. Ha 2 VGA-n gondolkodsz, akkor olcsóbbak közül a Chieftec CTG-500-80P-t javaslom, vagy a Chieftec GPS-500A-t ill. GPS-550A-t (ennél nagyon fontos, hogy csak 1db "A" legyen a végződése!)
-
14adam
addikt
válasz
molnarpeter #49926 üzenetére
milyen az a 2 vga?
-
14adam
addikt
válasz
molnarpeter #49914 üzenetére
Gagyi seventeam belsős. Ingadoznak a feszek,ez a legnagyobb baja.
(#49922) geri306 75% alatt. legalábbis a 350-es az 70%-ot teljesített
A mai tápok meg 85% körül tudnak.
-
-
geri306
tag
Hali
Érdekelne, hogy egy Chicony Hipro 430wattos tápnak, mekkora a hatásfoka és, hogy milyen csatlakozói vannak, mert sehol nem találtam adatokat ezekről...Pontosan ez a TÁP lenne az, (OEM)
Köszi előre a válaszokat !
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
molnarpeter #49914 üzenetére
Erre vki? (vélemény)
-
vzsryl
nagyúr
válasz
moha21 #49919 üzenetére
Semmi. Jó gyártó, de pár éve előfordult, hogy gyenge minőségűt csináltak. Ez konkrétan az FSP némelyik GLN belében okozott problémát, ami vonatkozik a Gigabyte SuperB460W-ra is. Logoutos írás róla.
-
malwy
senior tag
Jááj malwy most tudta meg, hogy Vargáné és Tsa tápegységében csupa Capxon kondi található. No meg további, szintén 105°C-ra hitelesített gányok.
Mi a szakszerű módja egy táp megsemmisítésének, v elhelyezésének? Hulladékudvar, veszélyes hulladék? Az aksik közé?
Üdv: Malwy
-
RM1
aktív tag
válasz
14adam #49896 üzenetére
Tudom, hogy lehetett volna jobbat venni, de nekem azonnal kellett, másképp 1 héten keresztül nézegethettem volna a házikót. Mint írtam olyan alternatívák voltak, mint lc-power, hkc. Azoknál azért talán jobb.
Procit sosem húzok, ha fejlesztek akkor is fontos szempont lesz, hogy keveset fogyasszon a proci. -
molnarpeter
nagyúr
Hello! Mi a véleményetek a Cooler Master GX 550-es tápról? Ilyet vettem
Csabee. Egy kodegányhoz nem méricskélünk! -
SpongyaBob
veterán
Sziasztok!
Szükségem lenne egy tápegységre. A mostanival megvagyok elégedve de nagyon hangos, este már nem tudok mellette megmaradni
Ez egy Hipro 430W. Elég jó kis táp szóval minőségben valami ilyesmi legyen, csak Csendesebb(!)
Az alábbi konfigot hajtaná:
Athlon X2 6000+ (~3300MHz) - később egy phenom II...
HD 4850 1GB
4GB RAM
+ 2 HDD,
DVD íróKöszönöm.
-
ppeterka
csendes tag
válasz
14adam #49896 üzenetére
Szia!
Ennyi hely van a házban, amit éppen építek
Majd ha kész lesz, csinálok a folyamatról valahová egy beszámolót, beküldöm radikalmodra, vagy valami hasonló helyre... Sajnos annál lassabban haladok (lásd az aláírásomat
), hogy blogot csináljak róla, de egyszer kész lesz. Csak egy pár problémát kell még megoldanom.
Mondjuk már vettem egy tápot, amit be tudtam faragni, de ez az első volt, amit találtam, és felépítésileg nem győzött meg annyira - meg itt a tápfórumon is a "nem ajánlott" kategória. Bár elméletileg jónak tűnik, azt állítják, hogy 2db 12V-s ág van benne, 14 és 16A terhelhetőséggel... Mondjuk az 1db 8-as, és 1db 6-os PCIe VGA csatit azért kissé túlzásnak érzem rajta.
Egyelőre a tervezett 5750 helyett csak 7600GT-vel teszteltem, de komoly erőfeszítés, melegedés nélkül vitte a prime95+FurMark párost, pedig stresszteszt lévén kicsit kevesebb szellőzést hagytam a tápnak, mint a végleges verzióban.
Azért gondoltam hogy keresek jobbat, mert elolvastam az 1.hsz-t, aztán gondoltam, ha nem is most, de hosszabb távon jobb lenne egy jobb hatásfokú, minőségibb táp, nem szeretek aggódni a gépem miatt.
Üdv:
PP -
14adam
addikt
válasz
flash- #49906 üzenetére
Nyugodj meg,amiket itt ajánlunk tápokat ezek mind megbízhatóak
Amiket ajánlottam azok tökéletesek,csak az enermaxot elrontottam,nem a liberty eco hanem az eco80+ amit akkor érdemes venni ha nagyon halkat akarsz,de mint írtad,hogy nemfontos akkor a többi közül válogas
vzsryl gyorsan átlapozom az enermax oldalát mert mindig elrontom mostanába őket
-
flash-
veterán
válasz
14adam #49902 üzenetére
nem fontos hogy halk legyen,inkább az hogy minél megbízhatóbb legyen,és minél több védelemmel fel legyen szerelve,az enermaxról tudom hogy van benne túláram és túlfesz védelem,meg még egy rakat más dolog.
nemtom hogy a konkurens tápokban is megvan e a UL/cUL, TUV, BSMI, CCC, GOST, CB
védelem. -
FireKeeper
nagyúr
válasz
kisza25 #49903 üzenetére
10rugó alatt nemigen van. ha fontos a nagyon sok és hosszú kábel-arzenál, a fekete szín és az egybenhagyott 12V-os ág, akkor jó lehet a Corsair 400CX is, de hatásfokban szinte alig jobb mint az FSP-k és drágább. cserébe van ahol 5év garival adják.
vzsryl: enermax topikban viszont volt panasz a magma-ventis tápokra, hogy alacsony fordulaton zavaró hangot generál egy idő után vagy valami ilyesmi, mindjárt utánanézek.
mod: tévedtem, nem konkrétan a magmás tápokra panaszkodtak, de sokan mondták hogy venti-csapágy-zajt hallanak az új enermaxoknál. -
kisza25
félisten
válasz
FireKeeper #49901 üzenetére
köszi a gyors választ
amúgy jó választás, vagy tudtok jobbat 10eFt kategóriában?
14adam:köszi -
14adam
addikt
válasz
kisza25 #49900 üzenetére
Ugyan az a kettő,csak a saga II-nél több a csatlakozó
ezen az áron ez a legjobb választás
(#49899) flash- gondolom,hogy baromi halk is legyen? ha azt akarod akkor inkább liberty eco-t vedd. Ha jobb a kicsit hangosabb de olcsóbb akkor chieftec ctg vagy fsp saga II esetleg corsair cx 400
Aktív témák
Hirdetés
- Csere-Beszámítás! HP Omen Gamer laptop! I7 7700HQ / GTX 1050Ti / 32GB DDR4 / 250SSD+1TB HDD
- AKCIÓ! Lenovo IS8XM LGA 1150 DDR3 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 42C3 - 42" OLED EVO - 4K 120Hz 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest