Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Habugi

    addikt

    válasz ALONSO11 #6004 üzenetére

    Jóreggelt, üdv ismét!

    "ABU véleménye: "Attól, hogy 1,6 V-ot kap a memória nem melegedhet túl ugyanis ezeket a memóriákat 1,35 és 1,6 V közé tervezték. Maximum rossz lehet a termék, de igazából egy rakás VGA-n ugyanaz a memória van és semmi gondjuk.Standard 1,5 V-ot kapnak a memóriák.
    Azt kell nézni, hogy mekkora az órajel. Ha 7 GHz akkor 1,6 V-ot kapnak, ha 6 GHz körül van, akkor 1,5 V. Ha 5 GHz vagy kisebb, akkor 1,35 V. Ettől egyik memóriagyártó sem tér el. Egyébként 1,6 V-ig nem lehet gond, a memóriákat eleve specifikálják az optimális 70-80°C-os üzemi hőmérsékletre."

    Ez így szép és jó, világos. Ellenben ezeket eddig is tudtuk!

    Olyan mintha rendszeresen megvezetne valaki, vagy egyszerűen csak rosszul magyarázom. :U

    Tehát, mint kiderült mert megnéztük akár sima DCII (1000/1500) mint az enyém, akár TOP (1070/1600) mint tailor74 kártyája, ugyan azok a Hynix memóriachipek vannak feltéve.

    Nevezetesen: H5GQ2H24AFR-R0C
    (Ezt HSM előzetesen meg is jósolta..)

    Az egyes típusokhoz tartozó feszültség igény itt látható:

    Mint láthatod az R0C-hez a Hynix 1.5V-ot adott meg.
    Ámde, a képen feltüntetett 1.5V helyett a sima DCII (6Ghz) ill. a TOP (6.4Ghz) is 1.6V-ot kapnak, fixen!! [link], [link]
    Érted? Azt a feszt kapják, amit az R2C-hez lőtt be a Hynix, ami 7Ghz magassághoz dukál.

    Amit itt többen nem értünk azaz, hogy ha megnézed ezt a videót: [link], világosan láthatod, nem hogy ki is lógnak a hűtő alól, nincs is rajtuk semmi.
    Nem az volt a kérdés az ASUS felé, hogy a Hynix által közölt értéken üzemelő memóriák mikor melegedhetnek túl és mikor nem, hanem az hogy az 1.5V helyett 1.6V-on járatott R0C-nek jót tesz-e egyáltalán a túlfeszelés a videón látható körülmények között?!

    Az egész dolog apropója az artifactolás ami memória probléma, legyen akár túlmelegedés akár más. (Egyes R0C-k nem bírják/szeretik hűtetlenül az 1.6V-ot?) Nekem ne mondja senki, hogy adott esetben a 74-76fokos GPU, ill. 70-72fokos VRM között elhelyezett eleve túlfeszlet pucér memóriák nem melegedhetnek túl. Ám idáig ez még nem is lenne probléma, gondolom azért állítottak 1.6V-ot, hogy picit gyorsabbak legyenek és/vagy jobban húzhatóak mint a versenytársak. A probléma az, ezek a kártyák akár sima akár TOP, hullanak az arctifact probléma miatt és amikor az ember lejebb szeretné venni az 1.6V-ot hogy elébemenjen nem tudja, akármilyen programmal is próbálkozik! Ezért bízom benne, meg ahogy olvastam a topicot más Asus tulaj is abban, hogy kapunk egy BIOS-t, ami vagy állíthatóvá teszi a VRAM feszültségét esetleg fixen 1.5V-ra állítaná.

    Nagyon gyors és jól tunningolható a kártya, 7Ghz-en is csináltam már vele teszteket amiket publikáltam [link], ám hűtetlenül oroszrulett hosszabb távon. Nem tudok még egy gyártóról aki ugyan ezeket az R0C típusú Hynix memóriákat 1.6V-al hajtaná, kivétel talán a Sapphire Toxicja (nem vagyok benne biztos..), de azon a kártyán hűtve is vannak!!

    Sajnos nem tudom honnan idéztél Abu85-től, amennyiben FB-n folyik a diszkurzus abból sajnos ki fogok maradni mert akkor lesz oda accom amikor a tarhonya kivirágzik..! Abból amit leírt nekem az jött le, hogy nem egészen érti a problémát vagy félretájékoztatták, azért írtam le most ezt az egészet mégegyszer.

    Nem támadom az Asust, tetszik a kártyám és szeretem. Egyéb lehetőség híján ezért is csináltam neki extra hűtést, de a probléma én úgy gondolom tisztán látható akár a topicba olvas bele az ember, akár googlezik egyet. Nem vagyok se elektronikai szakember, sem mérnök. Nem gondolom, hogy olyasmit tudok amit az Asus mérnökei nem. Egyszerűen nem értem miért mennek a nudista Hynix ramok 1.6V-on, tudván hogy más gyártók kártyái (280x) ugyan ilyen órajelekhez amin a sima DCII vagy a DCII TOP mennek a Hynix által megadott 1.5V-ot használják.

    Összefüggést vélek felfedezni az Asus 280x-ek artifact mizériája és eközött. Amennyiben tévednék, pusztán csak a józan paraszti eszem vezetett félre! :R

    [ Szerkesztve ]

    ..játékokban a Depth of Field bizonyos szempontból olyan mint a zöldborsó.., szükség idején valami állat kitalálta hogy ehető...

Új hozzászólás Aktív témák