- Notebook / laptop alkatrészek cseréje (processzor, RAM, HDD)
- Computex 2025: új VGA-k és CPU-k az AMD előadásán
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Házimozi belépő szinten
- ZIDOO médialejátszók
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen egeret válasszak?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Juron
csendes tag
X-FI OEM -et akartam, az Extreme Digital -nál kb 10 500 Ft, de mások akiknek van, azt mondják nem tud annyit, mint amit állítanak róla. Az igazi az X-FI gamer lenne (kb 22 000 Ft), mert az tényleg tudja az extrákat.
VISZONT... nekem nagyon fontos a szoftver felhozatal. Mióta nincs Sound Blaster Live -om visszasírom a szoftvereit, pedig az még nem is volt annyira nagy szám (az alaplapi ultra béna szoftverrel büszkélkedik).
Ezért a fatality1 -el szemezek mert csak egy tizessel kerül többe a gamer -nél, de sokkal jobb is, meg RENGETEG szoftvert adnak hozzá.
32 ezerért néztem ki, nem olcsó de megéri + nem elavulós hardver.De nem sietem el.
-
Juron
csendes tag
Néztem a Z-5500 meg Creative Gigaworks s750 topic-ot. Ahogy itt is olvastam fentebb, a Z-5500 az árához képest nem olyan jó (sokan adják is el egyébként, ami nem jó jel..). A Gigaworks meg 95 ezer forint + a topic-osok nagy részének le is robbant előbb, utóbb. A beállítási problémákról nem is beszélve.
Szóval gondoltam, ahelyett hogy elköltenék vagy 130 ezret (Gigaworks + hangkártya), és lehet hogy 2 év múlva kampec, inkább beérem a G51-el. Ez csak 40 + hangkártya.
Amúgy milyen hangkártyát veszel (vettél)?
-
Topa00
tag
-
Juron
csendes tag
Na milyen? Kíváncsi vagyok!
Olvastam hogy állítólag jó az ár/érték aránya. -
Topa00
tag
Na megvan a rendszer, be van kötve össze van szerelve!
pöpec nagyon tetszik. veszek egy jó hangkarit és ütős lesz!
-
Topa00
tag
Na írjon már ide valaki valamit!
kinek van még ilyen szettje?
-
Topa00
tag
okés köszi a segítségeteket.
Már itt van mellettem a kicsi.
de még nem bonthatom ki, ezt nem hiszem el!!! -
Notiba is van... Audigy 2 ZS PCMCIA néven kapható...
Az asztali verzió csak simán Audigy 2 ZS.De ahhoz a G51-hez nem kell olyan hűde jó hangkártya, elég egy sima Audigy 1 is. Az összes Audigy feltuningolható Audigy 4 szintre. Erről az Audigy topikban olvashatsz, ha gondolod.
-
Topa00
tag
Vldani írj már légyszi valamilyen hangkarit légyszi ehhez, mert nézegetem de nem nagyon jutok dűlőre. jó is legyen, szép is legyen, olcso is legyen
-
Topa00
tag
-
Topa00
tag
????????????????????????????????????
G51 tulajok! ehhez van vezeték nélküli távirányító? mert arról képet nem találok, ami van az vezetékes! -
vldani
csendes tag
Megnyugodtam így,csak előző hozzászólásodból nem ezt vettem ki.Amúgy gondolkozok az eladásán,a magasak nem csngenek olyan jól,sok musicalt hallgatok,meg mozart,bach,stb,ezért nem nekem való sajnos,mindegyik hangrendszeremben az igazn csilingelő magasakat kerestem,eddig enm találtam,de ez crysisben nem kcisit üt...
-
Nem irigységből beszélek. Azért nem Z-5500-at vettem, mert egyszerűen nem tudnám kihasználni a teljesítményét (kicsi a lakás...).
A Z-5300-at is használtan vettem 24-ért, de nagyon megérte. Ennél nekem nem kell több. Míg élek, ez engem kiszolgál.Nyilván amint mondtam ("a kifejezetten számítógépekhez gyártott hangrendszerek között az egyik legjobb") az igaz, a maga árkategóriájában egy jó vétel. Házimozi rendszernek is tökéletes.
Volt szerencsém két darab Z-5500-hoz is. Az egyikkel egy házibuli keretein belül ismerkedtem meg, a másik pedig két hétig csüngött a gépemre kötve.
Házibuliban nagyon jól szerepelt (kicsit hűteni kellett), de ott nem azzal voltam elfoglalva, hogy milyen a hangzása. Ütött és az elég volt...
Két hétig viszont Balatonon voltam barátokkal nyaralni és ott egyikük hozta a Z-5500-as rendszerét. Tesztelgettem kicsit és alapvetően meg voltam vele elégedve. Nagyobb gondok nem voltak vele (a kis 3,5*3,5-es szobában alig lehetett mellette megmaradni, de a teraszon szépen lehetett hallani). Apróbb hiányosságai vannak, nem mindig zavaró, de néha szemetszúr.
Úgyhogy én is csak ajánlani tudom.
Nem irigykedem... -
vldani
csendes tag
Én is ezt mondanám ha nem olyan lenne,az irigység sokat jelent,mondj egy olyan hangrendszert ami 70-80ezerért jobb lenne?
Nekem volt már nem egy hangrendszerem,és eddig ez messzemenően veri a többit.Jó, egy klipsch 5.1-es profi több százezres cucc oké,jobban szól,de ebben a kategóriában nincsen jobb,mélye abszolút nem lomha,vagy egy rossazt fogtál ki,vagy rossz helyen halgattad meg...
-
Azért nem mondanám, hogy a Z-5500 olyan húde profi lenne. Az tény, hogy a kifejezetten számítógépekhez gyártott hangrendszerek között az egyik legjobb, de van pár hiányossága.
Hangerő megfelelő, egy nagyobb szobát is megtölt rendesen, sőt még a szomszéd is kaphat a hangzásból.
Közép és magas hangok kielégítőek, alacsony hangerőn kicsit néhol gyenge, de felfelé már rendesen szól.
A mély-közép is rendben van, a váltási pontot jó helyre helyezték.
A méllyel viszont nem mindig voltam megelégedve. Bizonyos számokban nagyon jól szólt, dinamikus volt, de voltak olyan zeneeszámok, ahol nem teljesített kielégítően.
Alacsonyabb frekvenciáknál (50Hz alatt) már elég lomha, és nem akar annyira teljesíteni.
Hallgass meg vele nyugodtan egy Phase Check-et. In Phase még teljesít, de Out of Phase-nél már meg sem nyikkan a mélyebb rétegekben.
Fázis állító viszont nincs a Z-5500-on...Szóval jól szól, de vannak erős hiányosságai.
Nekem amúgy Z-5300 van, igaz, hogy kisebb teljesítményű, de néha jobb hangképet ad, mint a Z-5500. -
vldani
csendes tag
-
vldani
csendes tag
Elég?Olyan kb 10-20%-on tudod használni ablaktörés/süketülés nélkül...nekem az egész gépem belerezgett néha(edig van vagy 30-40kiló)meg a monitor pattogot az asztalon,nagyon bika,múltkor egyik pc boltban láttam kitéve,bekapcsoltam,és az egész boltot is teljesen betöltötte.
Egyébként ez a cserélhető burok eléggé parasztvakítás.
-
Topa00
tag
uhh, hát akkor mi lesz az én kis kb 20 nm-es szobámba?
ide elég lesz ?INFO:
- Surround hangfal rendszer
- 4 műhold hangszóró - 20 W RMS
- 1 központi hangszóró - 19 W RMS
- Közvetlen bemenet, 6 csatorna
- 94 dB, A-kiegyensúlyozott
- Mély : 56 watt RMS
- Erősítő : 155 watt RMS
- Sávszélesség : 36 Hz - 20 kHz
- Vezeték nélküli távirányitó -
Topa00
tag
kép:
1.2.
3.
4.
-
vldani
csendes tag
A matrix az olyan,hogy pl egy 2.0-ás zenét halgatsz a winampban,driverben is 2.0 van beállítva,megnyomod matrix gombot,és mind a 6 hangszóróból szól,vagy pl notira dugod rá,ott csak 2.1 jön ki maxmium,és arra van a matrix,nem nagy cucc,ugyanaz mintha a driverben bekapcsolnád hogy 5.1
-
vldani
csendes tag
-
Topa00
tag
Szia, akkor jó, hát én játékra meg filmre fogom használni. remélem nem fogok benne csalódni. megkérdezhetem hogy most milyened van?
egyébként én is Genius 5000-eset akartam de aztán e mellett dönöttem, jól tettem?
A mély is jól szól? kerestem teszteket, de csak külföldi lapokon találtam. -
vldani
csendes tag
Szia!
Nagyon fogod szeretni, én nemrég adtam el,pár napja,de nagyon szerettem, csak már kevés volt,de játékokban vérprofi, zenénél sem rossz, de filmekben egyenes kiváló!!! Előtte 5000-es Geniusom volt,az sem volt olyan rossz,de ez ahhoz képest rohadt jó volt!Mondjuk ami most van az szintén más kategória,de nem jobb annyival,mint amennyivel több.
üdv.
-
Topa00
tag
Üdv mindenkinek! Mivel nincs még ilyen topic ezért úgy döntöttem hogy nyitok egyet!
Mégpedig azért erről mert pár nap és kapok egy ilyen szettet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Motoros topic
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Notebook / laptop alkatrészek cseréje (processzor, RAM, HDD)
- Computex 2025: új VGA-k és CPU-k az AMD előadásán
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- E-roller topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép PC Játékra! I3 10100F / RTX 2060 12GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Bomba ár! Dell Latitude 5290 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I Cam I W11 I Garancia!
- Samsung Galaxy A71 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest