Hirdetés

2012. február 10., péntek

(#1) Topa00

Topa00
(tag)

Üdv mindenkinek! Mivel nincs még ilyen topic ezért úgy döntöttem hogy nyitok egyet!
Mégpedig azért erről mert pár nap és kapok egy ilyen szettet. :)

(#2) vldani válasza Topa00 (#1) üzenetére

vldani
(lelkes újonc)

Szia!

Nagyon fogod szeretni, én nemrég adtam el,pár napja,de nagyon szerettem, csak már kevés volt,de játékokban vérprofi, zenénél sem rossz, de filmekben egyenes kiváló!!! Előtte 5000-es Geniusom volt,az sem volt olyan rossz,de ez ahhoz képest rohadt jó volt!Mondjuk ami most van az szintén más kategória,de nem jobb annyival,mint amennyivel több. :K ;)

üdv.

(#3) Topa00 válasza vldani (#2) üzenetére

Topa00
(tag)

Szia, akkor jó, hát én játékra meg filmre fogom használni. remélem nem fogok benne csalódni. megkérdezhetem hogy most milyened van?
egyébként én is Genius 5000-eset akartam de aztán e mellett dönöttem, jól tettem?
A mély is jól szól? kerestem teszteket, de csak külföldi lapokon találtam.

[ Szerkesztve ]

(#4) vldani válasza Topa00 (#3) üzenetére

vldani
(lelkes újonc)

Hát genius 5000 után megváltás volt,az sem volt rossz,ameddig nem hallottam jobbat,zsírság volt,de G51 csúcs,játékban verhetetlen,az biztos filmben meg csak egy jobb van nála, a Z5500(most nekem is ilyen van,szerdán vettem).De nagyon faxa cucc,amúgy mennyiért veszed?

(#5) Topa00 válasza vldani (#4) üzenetére

Topa00
(tag)

Hát igen az komoly cucc!:) lehet döngetni.
olyan 39 körül van, van olcsobban is a pixmanianal, de az bonyolult rendszer, nem értem:D szállítás meg mittomén.
Amúgy ez a mtarix hangzás az milyen? azt ki be lehet kapcsolni? vagy hogy áll az?:D

[ Szerkesztve ]

(#6) vldani válasza Topa00 (#5) üzenetére

vldani
(lelkes újonc)

A matrix az olyan,hogy pl egy 2.0-ás zenét halgatsz a winampban,driverben is 2.0 van beállítva,megnyomod matrix gombot,és mind a 6 hangszóróból szól,vagy pl notira dugod rá,ott csak 2.1 jön ki maxmium,és arra van a matrix,nem nagy cucc,ugyanaz mintha a driverben bekapcsolnád hogy 5.1 :K

(#7) Topa00 válasza vldani (#6) üzenetére

Topa00
(tag)

ja értem! hát jó ezt is megtudtam. a mélye jól szól viszonylag? úgy várom már mint egy gyerek:D

(#8) Topa00

Topa00
(tag)

kép:
1.

2.

3.

4.

[ Szerkesztve ]

(#9) vldani válasza Topa00 (#7) üzenetére

vldani
(lelkes újonc)

Hát megmondom neked őszintén,5000-nek sokkal nagyobb volt a mélye, azért féltem tőle, de a viszonylag kicsi házat(az egész k 90-100nm) teljesen 30-40%-on bezengi,és remegnek a falak,60-70%-on a szomszéd aki 20m-re van,az is meghallja... :DDD

(#10) Topa00 válasza vldani (#9) üzenetére

Topa00
(tag)

uhh, hát akkor mi lesz az én kis kb 20 nm-es szobámba?
ide elég lesz ?

INFO:
- Surround hangfal rendszer
- 4 műhold hangszóró - 20 W RMS
- 1 központi hangszóró - 19 W RMS
- Közvetlen bemenet, 6 csatorna
- 94 dB, A-kiegyensúlyozott
- Mély : 56 watt RMS
- Erősítő : 155 watt RMS
- Sávszélesség : 36 Hz - 20 kHz
- Vezeték nélküli távirányitó

[ Szerkesztve ]

(#11) vldani válasza Topa00 (#10) üzenetére

vldani
(lelkes újonc)

Elég?Olyan kb 10-20%-on tudod használni ablaktörés/süketülés nélkül...nekem az egész gépem belerezgett néha(edig van vagy 30-40kiló)meg a monitor pattogot az asztalon,nagyon bika,múltkor egyik pc boltban láttam kitéve,bekapcsoltam,és az egész boltot is teljesen betöltötte.

Egyébként ez a cserélhető burok eléggé parasztvakítás. :DDD

[ Szerkesztve ]

(#12) Topa00 válasza vldani (#11) üzenetére

Topa00
(tag)

Haggyad már, ezt már nem akarom elhinni.
:D
tényleg olyan durva lehet? hmm..
kíványcsi vagyok rá nagyon.
ja hát igen, de egyébként az a kék meg a fekete szinű akármi van hozzá? azt kapod hozzá? vagy lehet venni?

(#13) vldani válasza Topa00 (#12) üzenetére

vldani
(lelkes újonc)

Télleg nagyon brutál,mikor meghallottam az 5000-es geniust a 3600-as után,az is rohadt durva volt,de a G51,pfff,borzalom,télleg ritka jó,ár/érték aránya 100%.Kapod hozzá,de semmi értelme.G széria,szal télleg pro,egereknél,billeknél,kormánynál mindennél az egyik legjobb! :K

(#14) Topa00 válasza vldani (#13) üzenetére

Topa00
(tag)

Ezer THX sz infot.
Örülök hogy irt valaki. kerestem már forum vagy tesztet mindenütt de nem találtam semmit nagyon rola. mégegyszer köszi a segítséget. bármi van zavarhattlak ez ügyben?:)

(#15) vldani válasza Topa00 (#14) üzenetére

vldani
(lelkes újonc)

Persze,természetesen. :K ;)

(#16) Zewa válasza vldani (#9) üzenetére

Zewa
(senior tag)

Tudom én vagyok hitetlen de.. ien kis nyakókából durva hangokat előcsalni?
A 3600 nem volt rossz, ár/érték aránya elég jó. Nagy mély+nyalóka közép+magas combók vhogy nem szimpik, nem tudom miért. Lehet hogy csak rendesen bele kéne halgatnom egybe? :F :R

"Minek ide koffein, speed vagy kati amikor a BMW bármikor képes lángoló, perzselő, szenvedélyes halálfélelmet küldeni az ember vénáiba?!"

(#17) Topa00 válasza Zewa (#16) üzenetére

Topa00
(tag)

Ezek szerint jó lesz ez a G51. majd leírom én is a véleményem pár nap múlva. :)

(#18) vldani válasza Zewa (#16) üzenetére

vldani
(lelkes újonc)

Nagyon durva amit tud,engem nagyon meglepett,Z5500-at hallottál már?Na annál talán a mélye ami hallható, a többi kevésbé hallható ha nem vagy audiofil.Szal nem rossz ez sem,de ár érték aránya annak sokkal jobb! :K

(#19) Zewa válasza vldani (#18) üzenetére

Zewa
(senior tag)

Z5500-t egyszer hallotam félgőzőn, de nagyon nem probálgathattam a MM-ban :D
Kiváncsi vagyok hogy szólhat. Asszem keresek vkit aki a birtokában van egy iennek. :U

"Minek ide koffein, speed vagy kati amikor a BMW bármikor képes lángoló, perzselő, szenvedélyes halálfélelmet küldeni az ember vénáiba?!"

(#20) Topa00 válasza Zewa (#19) üzenetére

Topa00
(tag)

Hát nagyon nem kell kereseni, mert itt van jelen!
Méghozzá Vldani rendelkezik ilyennel! :D Tényleg profi a cucc nagyon! :C

(#21) vldani válasza Zewa (#19) üzenetére

vldani
(lelkes újonc)

Nekem van egy,utóbbi idők legjobb cucca,pedig hallottam már egy két klipschet is,JBL-et rengeteg,hamman kardont is,de ez mindent odaver,G51 sem rossz,sőt,de ez valamivel mégiscsak több,bár nem anynival jobb mint amennyivel több. :))

(#22) Ndruu

Ndruu
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Azért nem mondanám, hogy a Z-5500 olyan húde profi lenne. Az tény, hogy a kifejezetten számítógépekhez gyártott hangrendszerek között az egyik legjobb, de van pár hiányossága.
Hangerő megfelelő, egy nagyobb szobát is megtölt rendesen, sőt még a szomszéd is kaphat a hangzásból.
Közép és magas hangok kielégítőek, alacsony hangerőn kicsit néhol gyenge, de felfelé már rendesen szól.
A mély-közép is rendben van, a váltási pontot jó helyre helyezték.
A méllyel viszont nem mindig voltam megelégedve. Bizonyos számokban nagyon jól szólt, dinamikus volt, de voltak olyan zeneeszámok, ahol nem teljesített kielégítően.
Alacsonyabb frekvenciáknál (50Hz alatt) már elég lomha, és nem akar annyira teljesíteni.
Hallgass meg vele nyugodtan egy Phase Check-et. In Phase még teljesít, de Out of Phase-nél már meg sem nyikkan a mélyebb rétegekben.
Fázis állító viszont nincs a Z-5500-on...

Szóval jól szól, de vannak erős hiányosságai.
Nekem amúgy Z-5300 van, igaz, hogy kisebb teljesítményű, de néha jobb hangképet ad, mint a Z-5500.

sálálé

(#23) vldani válasza Ndruu (#22) üzenetére

vldani
(lelkes újonc)

Én is ezt mondanám ha nem olyan lenne,az irigység sokat jelent,mondj egy olyan hangrendszert ami 70-80ezerért jobb lenne? :U Nekem volt már nem egy hangrendszerem,és eddig ez messzemenően veri a többit.Jó, egy klipsch 5.1-es profi több százezres cucc oké,jobban szól,de ebben a kategóriában nincsen jobb,mélye abszolút nem lomha,vagy egy rossazt fogtál ki,vagy rossz helyen halgattad meg... :U

(#24) Ndruu válasza vldani (#23) üzenetére

Ndruu
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Nem irigységből beszélek. Azért nem Z-5500-at vettem, mert egyszerűen nem tudnám kihasználni a teljesítményét (kicsi a lakás...).
A Z-5300-at is használtan vettem 24-ért, de nagyon megérte. Ennél nekem nem kell több. Míg élek, ez engem kiszolgál.

Nyilván amint mondtam ("a kifejezetten számítógépekhez gyártott hangrendszerek között az egyik legjobb") az igaz, a maga árkategóriájában egy jó vétel. Házimozi rendszernek is tökéletes.

Volt szerencsém két darab Z-5500-hoz is. Az egyikkel egy házibuli keretein belül ismerkedtem meg, a másik pedig két hétig csüngött a gépemre kötve.
Házibuliban nagyon jól szerepelt (kicsit hűteni kellett), de ott nem azzal voltam elfoglalva, hogy milyen a hangzása. Ütött és az elég volt...
Két hétig viszont Balatonon voltam barátokkal nyaralni és ott egyikük hozta a Z-5500-as rendszerét. Tesztelgettem kicsit és alapvetően meg voltam vele elégedve. Nagyobb gondok nem voltak vele (a kis 3,5*3,5-es szobában alig lehetett mellette megmaradni, de a teraszon szépen lehetett hallani). Apróbb hiányosságai vannak, nem mindig zavaró, de néha szemetszúr.
Úgyhogy én is csak ajánlani tudom.
Nem irigykedem...

sálálé

(#25) vldani válasza Ndruu (#24) üzenetére

vldani
(lelkes újonc)

Megnyugodtam így,csak előző hozzászólásodból nem ezt vettem ki.Amúgy gondolkozok az eladásán,a magasak nem csngenek olyan jól,sok musicalt hallgatok,meg mozart,bach,stb,ezért nem nekem való sajnos,mindegyik hangrendszeremben az igazn csilingelő magasakat kerestem,eddig enm találtam,de ez crysisben nem kcisit üt... :DDD

(#26) Topa00 válasza vldani (#25) üzenetére

Topa00
(tag)

Ez a Crysis ez mindenüt ott van! :) várom már hogy az szóljon a rendszerből:D:D

Logitech G51 teszt egyszer és mégegyszer

[ Szerkesztve ]

(#27) vldani válasza Topa00 (#26) üzenetére

vldani
(lelkes újonc)

Hiába,nálam betette az évezred játéka címet, amióta ismerem a pc-t,meg úgy egyáltalán amióta elöször játszottam gépen, legjobb játék,mind grafikailag,mind hangilag,mind játékélményben,mind mindenben.Abszolút 100/100-as játék nálam! :B

(#28) Topa00 válasza vldani (#27) üzenetére

Topa00
(tag)

Igen tényleg nagyon jó Game. Le a kalappal előtte. :)

Kis bemutató: Katt ide!

[ Szerkesztve ]

(#29) Topa00

Topa00
(tag)

????????????????????????????????????
G51 tulajok! ehhez van vezeték nélküli távirányító? mert arról képet nem találok, ami van az vezetékes!

[ Szerkesztve ]

(#30) vldani válasza Topa00 (#29) üzenetére

vldani
(lelkes újonc)

Mért lenne?Ezt hol olvastad?Nincsen hozzá természetesen. :K

(#31) Topa00 válasza vldani (#30) üzenetére

Topa00
(tag)

(#32) Topa00

Topa00
(tag)

Vldani írj már légyszi valamilyen hangkarit légyszi ehhez, mert nézegetem de nem nagyon jutok dűlőre. jó is legyen, szép is legyen, olcso is legyen :D

(#33) Ndruu válasza Topa00 (#32) üzenetére

Ndruu
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Használtan érdemes venni itt a PH-n Audigy 2 ZS-t... 8-10k körül mozog állapottól függően.

sálálé

(#34) Topa00 válasza Ndruu (#33) üzenetére

Topa00
(tag)

ez biztosan jó választás? Ilyen van notiba is meg asztali gépbe is ?

[ Szerkesztve ]

(#35) Ndruu válasza Topa00 (#34) üzenetére

Ndruu
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Notiba is van... Audigy 2 ZS PCMCIA néven kapható...
Az asztali verzió csak simán Audigy 2 ZS.

De ahhoz a G51-hez nem kell olyan hűde jó hangkártya, elég egy sima Audigy 1 is. Az összes Audigy feltuningolható Audigy 4 szintre. Erről az Audigy topikban olvashatsz, ha gondolod.

sálálé

(#36) Topa00 válasza Ndruu (#35) üzenetére

Topa00
(tag)

aha, értem köszi a tájékoztatást. nem tudom hogy milyen kari kell neki, a legjobbat akarom kihozni belőle:) de én nem tudok tunningolni, vagy segítesz?:D

(#37) Ndruu válasza Topa00 (#36) üzenetére

Ndruu
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Eszemben sincs segíteni... Nem értek hozzá annyira.
Audigy, vagy csak egy szimpla hangkártyás topikban kérdezd meg, hogy egy G51-hez mit ajánlanának a fejesek.;)

További sok sikert.

sálálé

(#38) Ndruu

Ndruu
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Itt van pl. egy sima Audigy.

Max. 4-5ezerért megvehető szerintem.
Kérdezz rá a pontos nevére a terméknek.
Nézz utána aprók között, hogy mennyiért mennek ezek és utána tégy ajánlatot az eladónak.

sálálé

(#39) vldani válasza Topa00 (#32) üzenetére

vldani
(lelkes újonc)

Ajánlottam neked én is priviben tegnap az audigy 2 zs-t,szal ha szép hangot akarsz minimum audigy én 2-t vagy 2zs-t javaslok,utóbbit azért mert aranyozott a hátlapja,és a csatijai, ami azért jó. :K :K

(#40) Topa00

Topa00
(tag)

okés köszi a segítségeteket.
Már itt van mellettem a kicsi.
de még nem bonthatom ki, ezt nem hiszem el!!! :D

(#41) Topa00

Topa00
(tag)

Na írjon már ide valaki valamit! :D kinek van még ilyen szettje?

(#42) Topa00

Topa00
(tag)

Na megvan a rendszer, be van kötve össze van szerelve! :)
:K pöpec nagyon tetszik. veszek egy jó hangkarit és ütős lesz! :DD

(#43) Juron

Juron
(lelkes újonc)

Na milyen? Kíváncsi vagyok!
Olvastam hogy állítólag jó az ár/érték aránya.

Whithout order and honour, there is no real life

(#44) Topa00 válasza Juron (#43) üzenetére

Topa00
(tag)

nagyon jó, nagyon szépen szól fantasztikus tényleg Ár/érték.
nagyon meg vagyok vele elégedve, egyenlőre integrált hangkarival hallgatom de már igy is jó. de a két ünnep között veszek hangkarit és majd az megmutatuja hogy milyen is!:)
Egyépként ajánlom tényleg mindenkinek!

[ Szerkesztve ]

(#45) Juron válasza Topa00 (#44) üzenetére

Juron
(lelkes újonc)

Néztem a Z-5500 meg Creative Gigaworks s750 topic-ot. Ahogy itt is olvastam fentebb, a Z-5500 az árához képest nem olyan jó (sokan adják is el egyébként, ami nem jó jel..). A Gigaworks meg 95 ezer forint + a topic-osok nagy részének le is robbant előbb, utóbb. A beállítási problémákról nem is beszélve.

Szóval gondoltam, ahelyett hogy elköltenék vagy 130 ezret (Gigaworks + hangkártya), és lehet hogy 2 év múlva kampec, inkább beérem a G51-el. Ez csak 40 + hangkártya.

Amúgy milyen hangkártyát veszel (vettél)?

(#46) Topa00 válasza Juron (#45) üzenetére

Topa00
(tag)

szerintem is beéred ilyennel, nekem nagyon bejött.
mondjuk lehet hogy azért mert még nem volt ilyen 5.1-em de akkor is jó nagyon.
én egy Creative Sound Blaster Audigy 4 OEM-et veszek.
te milyet gondoltál?

(#47) Juron válasza Topa00 (#46) üzenetére

Juron
(lelkes újonc)

X-FI OEM -et akartam, az Extreme Digital -nál kb 10 500 Ft, de mások akiknek van, azt mondják nem tud annyit, mint amit állítanak róla. Az igazi az X-FI gamer lenne (kb 22 000 Ft), mert az tényleg tudja az extrákat.
VISZONT... nekem nagyon fontos a szoftver felhozatal. Mióta nincs Sound Blaster Live -om visszasírom a szoftvereit, pedig az még nem is volt annyira nagy szám (az alaplapi ultra béna szoftverrel büszkélkedik).
Ezért a fatality1 -el szemezek mert csak egy tizessel kerül többe a gamer -nél, de sokkal jobb is, meg RENGETEG szoftvert adnak hozzá.
32 ezerért néztem ki, nem olcsó de megéri + nem elavulós hardver.

De nem sietem el.

(#48) Juron válasza Juron (#47) üzenetére

Juron
(lelkes újonc)

Egyébként nem lepődnék meg ha fatality1 -el a G51 szebben szólna, mint a Z-5500 alaplapról... de nem hallottam még egyiket sem.

(#49) Topa00 válasza Juron (#48) üzenetére

Topa00
(tag)

hát igen biztos jo lehet. ne kapkodd el a vásárlást nézz mindennek utána! :)
nekem jó lesz az Audigy 4 is. azt mondták hogy az a G51-hez tökéletes, hát majd kiderül:)

(#50) Juron válasza Topa00 (#49) üzenetére

Juron
(lelkes újonc)

OK! Írd meg milyen zs4 -el ha majd meg lesz!

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.