Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• gojko.m

senior tag

Xfce Linux Mint-et használok és most két problémára keresek megoldást:

1.) Néha nem sikerül a windows-os partícióimat felcsatolni. Ilyenkor hosszú hibaüzenetet kapok. Újraindítva a Mint-et általában megoldódik a probléma, újra felcsatolhatók az NTFS partíciók. Mi okozhatja ezt?

2.) Mappákat szeretnék megosztani, hogy hálózaton keresztül elérhetőek legyenek. A megosztáshoz a Megosztott mappák programot (terminálból: shares-admin parancsot) használtam. Két mappát sikerült megosztanom, de a következő alkalommal, amikor kiadtam a shares-admin parancsot hiba üzeneteket kaptam:

** (shares-admin:3673): CRITICAL **: share_settings_set_name_from_folder: assertion 'path != NULL' failed

A korábban megosztott mappák továbbra is elérhetők hálózaton keresztül, viszont ezek a megosztott mappák nem láthatók a programon belül, illetve újakat sem lehet hozzáadni. Hozzáadással próbálkozva ezt a hibaüzenetet kapom:

(shares-admin:3673): Liboobs-CRITICAL **: oobs_share_smb_new: assertion 'path != NULL && path[0] == '/'' failed

Nem tudom mit jelentenek ezek a hiba üzenetek és hol lehet a hiba. Tudnátok segíteni?

Új hozzászólás Aktív témák