Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • CPT.Pirk

    Jómunkásember

    válasz lionhearted #16333 üzenetére

    Nem, a flasht és javát soha nem kapcsoltam le. Egyetlen dolog volt, az adblock, de az alapvető, nem fogok kéretlen reklámokat nézni. Az alacsony ram használat egyébként ilyen körülmények között a Firefox sajátossága, ha viszonylag kevés ram van a gépben, akkor az is kevesebbet eszik belőle.
    A 11.04-es Ubuntu még 384MB SD ramos P3 gépen futott nálam, és futó böngészővel is simán volt szabad ram bőven, a swap meghajtóhoz nem nyúlt hozzá. Azért került le a gépről, mert a 11.10-es kiadásban annyira bugos volt a Unity, hogy kis fekete kockák voltak a gombok helyén, a helyére felrakható gnome classic meg már nem volt ugyanaz, mint korábban.
    Így jött a képbe a Debian, azt már a váltás részeként egy erősebb gépre raktam, 1.5G ram és valami retek Celeron 2.8GHz...

    A régi csomagokra megoldás a "backports" tároló használata a programok terén, de azt továbbra is rossz megoldásnak tartom, hogy használjuk a testing repót, vagy építsünk rá egy komplett disztrót.

    Laybee: nincs, de nagyrészt egyik disztróban sincs, mert non-free program. Ha a lentebb linkelt non-free telepítőt használod, akkor lehet már alapból telepíthető, de ha nem, akkor is csak be kell kapcsolni a contrib és nonfree tárolókat az apt.conf-ban. (ezt szerintem te is ismered)

    chab7: valamilyen alternatív asztali környezet a neve, csak már régen láttam és nem emlékeztem rá, hogy mik vannak a választhatóak között.

    McSzaby: jó is, meg kb. az egyetlen olyan disztró, amit mindenre fel lehet tenni, ami nem x86-os proci.

    Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)

Új hozzászólás Aktív témák