Aktív témák
-
Rejah
csendes tag
Sziasztok!
Nekem is ilyen routerem van, de nem tudom bekötni (szőke vagyok hozzá xD)
nem tudom melyik kábelt melyik csatlakozóba kell dugni és mit hogyan állítsak be vagy milyen drivereket kell hozzá letölteni! Angol nyelvű használati utasítást találtam a neten, de nem igazán tudok vele mit kezdeni!Egy laptopom van és egy PC amiket össze kellene kötni, dunaweb-es nettel ami annyit jelent, hogy a tetőn van egy "jelvevő" és ez kábellel csatlakozik a gépemhez! csak 1 gépre lehetett ezt telepíteni alapból de routerrel megosztható! Ha valaki tudna nekem segíteni, mit csináljak és mit hogyan állítsak be, nagyon megköszönném!
-
ssarosi
tag
Üdv minden routert használónak.
Kb. 10 év számítástechnikai múlttal és sok-sok szívással arra jutottam, hogy csak 3com routert használok.
Ez az a típus, amiből ennyi idő alatt 2 hibásodott meg. Gyakorlatilag nem tudom hány eladott darabból, de elég sokból.
SMC-t már évek óta nem használok (adok el), ennyire szart még nem láttam.
A Linksys-t nem forgalmazom, de azt sem adnék el.
Több olyan példánnyal is találkoztam, ami config után áramszünet esetén visszaállt alapértelmezett értékekre, megint mehettem ki az ügyfélhez, majd a harmadik eset után kuka lett a vége.A 3com elég drága (mihez képest? ha csak egyszer is vissza kell mennem már rosszul jártam), szóval ha nem akarok gondot magamnak csak ilyet viszek ki.
-
mivel látom így pörög a topik és dőlnek a reakciók....
asszem itt pont azt az oldalt látod ahol ezt köll bejállítani
a Te géped IP címét köll megadni, azt a portot amit aktívvá akarsz tenni (ami az adott programban is be van állítva); UDP, TCP Enable ezekhez pipát tessék tenni szépen...
aszongya asszem ennyi... remélem télleg ez, ha nem jó akkor lehet a triggeringel is köll valamit csinálni? nem emléxem már...
remélem működni fog!Sok sikert!
-
nat
senior tag
Tudna nekem valaki segíteni,hogy állítsam be aktív módra.
-
ez már csak ilyen... Nekem ez a 3. SMC routerem, mind ugyanaz mint amit Te is használtál... tökre uaz... otthon is faxán üzemel (2-3 masina m1 róla sosincs újraindítva/lekapcsolva, invitel 4Mbit net, PPPoE), itt most 40Mbit-es netet visz faxán (Dynamic IP Address) és semmi melegedés vagy ilyesmi... 1-2 gép megy róla...
szal ki lehet fogni a szutykot is, de amint látni ez a linksys pont egy szar szemét széria (volt?)... aztán lehet azóta mára már orvosolták a problémát...
megesküdni meg ökörség...
egyszer NV egyszer ATI, egyszer Intel, egyszer AMD, egyszer linksys, máskor dlink, de Nekem pont ez az SMC cucc marhára bejött (3* is, és másoknak is ajánlottam eddig még nem volt panasz, de egyéb témák alatt láttam, hogy vannak akik bizony szívnak a melegedéssel, lehet volt egy két rosszabb árúbeszállító) -
Doc556
csendes tag
Nekem is volt SMC 7004VBR EU illetve EU v2 routerem is, és ott megesküdtem rá hogy SMC routert soha! Folyamatosan ledobálta a netet nagyobb adatforgalomnál, leginkább melegedés problémáik vannak, de a firmware-ük is eléggé szemetes és bugos. Továbbá voltak 24 portos smc switcheink, azok olyat csináltak hogy bizonyos portokon nem volt hálózat, ugyanakkor olyan portok ledjei villogtak amelyeken gép sem volt. Itt az SMC végleg leírta magát nálam, mivel az egy dolog hogy az otthoni használatra szánt termékek véreznek, de az hogy egy géptermi eszköz nem működik rendesen, elfogadhatatlan, és azthiszem egy szolgáltató sem engedheti meg magának, csak óvni szeretnék mindenkit tőlük.
Most jelenleg egy Linksys WRT54GL (rev.1.1) routert használok DDWRT firmware-rel lassan 4 éve, 24 órában 10 megabites átlag forgalommal fel/le. Én ezt ajállanám mindenkinek, illetve a WRT54G routerek közül is van pár amely elég jó paraméterekkel rendelkezik rev. függően. Akit komolyabban érdekel a téma, érdemes ezeknek utána néznie illetve a DDWRT honlapján utánanézni a dolgoknak.
-
donmatteo
csendes tag
Na hello!
Hát először is had mondjam el hogy nekem smc wireless routerem volt, és egyáltalán nem vált be! Legfőbb hibája, hogy megszakítja a kapcsolatot, de rendeszeresen. Ez azt jelenti hogy nem lehetett rajta még internetezni se élvezhetően. Ezt megoldotta egy garanciális csere, ami kb 2 hónapig jó is volt (bár torrentet az se bírta, azzal szakadozott O.o) utána ismét csere. Ez is kb 1,5-2 hónapot kibírt majd teljesen meghalt. Tehát smc-t se ajánlok senkinek! Barátaim közül 3-ból 3 szídja.
A Linksys routerekről valami egyébe vélemény? Mert őszintén szólva tanácstalan vagyok hogy mien routert vegyek. (de a Linksys-ben is erősen kételkedem már)
-
Jaj és lemaradt valami. ide milyen értékeket irjak:
Connect on Demand: Max Idle Time ? Min.
Keep Alive: Redial Period ? Sec.
Itthon ADSL van, nem fix IP-vel.
Melyikre állítsam?!
Előre is köszi a segítséget. -
CSé. Na nekem is sikerült beleszaladnom egy ilyen sz..ba. Már első este olyt csinál, hogy kb 5 percig nem tudok connectelni, meg ilyenek.. És ebbe már pedig valami új firmware van: Firmware Version: 2.00.1, Sep 11 2006
Nincs valakinek valami jó újabb firmware-je hozzá?! -
lakisoft
veterán
ennyire pörög a topik ... gondolom akkor nem lehet olyan rosz a router ha ennyire kihalt ... a téma
üdv, lakisoft -
lakisoft
veterán
a rev 3.1 -es kiadásról van valami infótok?
-
lakisoft
veterán
válasz
cyberbob1970 #32 üzenetére
Sikerült beállítani az aktív módot?
üdv, lakisoft -
lakisoft
veterán
Mennyire könnyen konfigolható?
PPPoe-t támogatja?
üdv, lakisoft -
gonsoz42
csendes tag
NE vegyetek BEFSR41 routert!!!!!
nekem sem működik.. holnap visszaviszem és követelem az árát..
most jártam a linksys hivatalos fórumán, ott is beírtam.. de már nemzetközileg is kiakadtak rajta, hogy idézem kb.: ''az egész internet zajos ettől a router problémától és mégsem tesznek semmit, se egy firmware frissítés, se semmi..''
ez DUUURVAA!!!
meg én is az vagyok, hogy előtte nem vettem észre ezeket a fórumokat
vajon mennyit kell balhéznom, hogy visszadják a pénzem?? -
cyberbob1970
csendes tag
Sziasztok!
nekem BEFW11S4 router-em van és kellene egy kis segitség torrentek miatt az aktív/passzív dologhoz.Előre is köszönöm! -
maszatomi
csendes tag
-
maszatomi
csendes tag
hali.
vettem egy ien rootert és valamiért nemtudok csatlakozni az adminisztrátori felülethez...axondja nincs oan oldal mikor beirom az IP cimet....
mi lehet a gond? -
Bagoly
senior tag
Van hozzá új firmware de valóban egy kalap sz@r a cucc. Dettó azt produkálja, mint a topiknyitónál (Router kap külső ip-t, de a belső gépekről nem megy a net.......vicces, hogy a névfeloldás meg megy
)........sőt utóbbi időben már switchként se nagyon eröltette a működést (belső gépek nem látták egymást).....pedig én nem bíztam rá a DHCP szerepkörét........Feltettem az új firmware-t (egyetlen pozitív élményem a cuccal kapcsolatban, hogy firmware upgradenél képes volt a beállításokat átmenteni az új firmware-re) ez 2006.09.xx-i, ezzel kicsit megemberelte magát. Igaz keep alive-ra állítottam a cuccost 20 sec-es rediallal kapcsolatszakadás esetére, azt mióta utoljára láttam (kb 4 órája), már harmadjára váltott IP-t (lóg rajta egy gép ami folyamatosan megy mert távolról van menedzselve, az IP-jét meg folyamatosan küldi, hogy tudjak kapcsolódni rá)......Ezek szerint szakad a net rendesen......igaz legalább utána felépíti a kapcsolatot újra (aztán mehet megint egy órát a ''buli''
).......
Égeti magát a CISCO ezzel a trágyával...(én meg magam mások elött, mert megbíztam benne.)
[Szerkesztve] -
Én is tegnap hallottam még rossz tapasztalatokat róla (2-t)
amikor eladtam akkor még abban a tudatban voltam, hogy télleg inkompatibilis a cucc a modemmel (ezt mondták a boltban), csak sehogy nem értettem hogy elhet inkompatibilis egy router a pppoe modemmel??? nah mind1... -
zoli9000
csendes tag
Sziasztok!
Hogy továbbvigyem a kis apró problémákat, nekem eddig x-micro routerem volt valami kicsi, wlan-os 11b-s
a wlan már kb fél éve meghalt rajta, de nem is használtam, úgyhogy nem érdekelt annyira, aztán már kezdte bontogatni a kapcsoltatot, már egyre sűrűbben, valamikor óránként, de volt úgy is hogy kibírt 1 napot is, szóval változó
aztán most lett elgy linksys befsr41v4, hát inkább vissza az x-micro-hoz
10 percet nem bír ki a net, reseteli a routert, azt viszont észrevettem, hogyha csak 1 gép van rajta akkor nem bontja, ja igen 3 gép volt rajta, és úgy dobálta lefele
a másik, igen, a webes dolog, igen, vannak hibák vele, de ha működne rendesen a router, ez lenne a legkevesebb bajom, firmware a legújabb2005.07.xx , szóval az se lehet baj
AKI TEHETI, ILYENT NE VEGYEN!!!!!!!!
x-micro-ra visszaáltam, mert JOBB, pedig azért az se kutya
Z -
ennyit a linksys csodáról... nekem ez nem jött be és ennek köszönhetően nem fogom ajánlani senkinek!
a garis cuccom is szar... jobb mint az előző, de 1 hét alatt 5* fagyott le és bontotta le a netet... a fazon a garinál azt mondta hogy kb 25-30%-os a gari arány a linksys termékek esetében.
Asszem ez nem csak a befsr41-nek köszönhető... azaz úgy általábanvéve a linksyssel gond van...
azt mondta hogy az smc termékekkel 1% a garis visszahozatali arány... azaz váltok smc barricade-re és remélem hogy jól fog működni a port forwarding... kb fele annyiba fog kerülni amint a linksys csoda... azaz visszakapok kb 7000 ft-ot
ha valakinek van még észrevétele akkor vigye tovább a topicot, mert ezt nem azért hoztam létre, hogy az Én problémámat taglaljam benne, henem bárki bármit írjon ezzel a routerrel kapcsolatban...
[Szerkesztve] -
gortys
csendes tag
válasz
benedekco #24 üzenetére
Szia!
Nekem van egy hasonló, BEFSX41 routerem (+ D-Link DSL-360T modem) már lassan 3 hónapja, és leszámítva a kezdeti töketlenkedést a firmware cserével, teljesen korrektül működik. Én is DC-zek vele aktív módban és teljesen stabil. A gépeken fix IP-t használok.
Connect on Demand van nekem is beállítva, max idle = 0. Persze a t-online kb. 24 óránként IP-t cserél, de utána automatice csatlakozik újra. A DC-ben (és a router-ben) én 411-es portot állítottam be.
Egyébként ennek a BEFSX41-nek az volt a nagy hibája, hogy gyakorlatilag félkész firmware-rel dobták piacra (és persze emiatt totál sz*rul működött), de az utólagos firm csere meggyógyította. Valszeg ez a többi Linksys cuccnál sincs másként. -
UP!
esetleg van valakinek tapasztalata ilyen vagy ehhez hasonló routerrel? -
nah kaptam egy vadi újat...
''connect on demand'' beállítás mellett ez már nem szakadozik széthűha...
a lapja mozillával bongészhetetlen, netscape vagy ie rendesen viszi, leszámítva, hogy néha azok is bebüfögnek hogy nincs adat az oldalon
link egy screenshot-hoz: [link]
ezt leszámítva, eddig rendesen m1...
egyéb számomra érthetetlen dolgok:
még mindíg nem értem, hogy miért 2005.07.22-es a legújabb firmware dátum...
''Client Lease Time: ***** minutes (0 means one day)'' ezt szintén gagyinak találom... nem lehet beállítani hogy a kiosztott IP-t egy életre jegyezze meg... azaz naponta, vagy 65535 percenként(percben meghatározni? ökörség!) azaz 18,2 naponta ossza ki újra az IP-t... nah akkor ezzel próbálj port forward-olni egy gépet
18 naponta beállítani a portforwardot? de ha Én értek félre valamit akkor szóljatok le!
mondjuk ha beállítom magam fix IP-re akkor lehet hoyg megoldható, de általában(más routereknél) ilyenkor valamiért a netelérés megszűnik... kipróbálom majd, mi lesz ennél a helyzet...
1előre ennyi
[Szerkesztve] -
majd kiderül, nekem a srác a legrosszab eshetőségre mondta a pár hetet
bármi közbejöhet... remélem miután visszajön gariról nem lesznek problémái, mert akkor lehet SMC lesz belőle...
monjuk a legjobb egy hangtalan passzívhűtésű pc, flash drive-al, hozzá meg valamelyik router-es linux disztrib
[Szerkesztve] -
Bandus99
őstag
válasz
benedekco #19 üzenetére
par het?
Linksys cuccosokra Profi szerviz a garancias nem?
Nekem 2 het alatt kicsereltek a hibas cuccost.
Az is csak azert 2 het mert videkrol a befogado cegnek ennyi idobe telt mig feljuttatta majd lehozta Pestrol. Amugy 1 het alatt megvolt a csere, mert szgepen mar tudta nezni es mondani, hogy csere lesz -
elvittem gariba
azt mondta az ürge, hoyg a Cisco azért vásárolta meg a Linksys-t mert volt valami jó szabadalmuk, és azóta a linksys termékek, fejlóődtek ugyan, de semmiképpsem annyit hoyg megérdemeljék a rajtuk lévő Cisco LOGO-t...
pár hét és kiderül mi lett az ügy vége, addig egy Trust márkájú ultra gatyi fagyogatós routernek nevezett eszközzel nyomom a netet és a megosztást... -
köszi... Én is kb így értelmeztem a kapcsolódási típusokat...
a dc-t és a routert a beüzemelés utáni fél órában már megfelelően beállítottam, hogy készenálljon minden a csodára ;)
(dc-t aktívba 14000-es porton, megfelelően... a routeren belűl portforward 14000es porton udp és TCP is...)
hát a csoda csalódás lett, de mind1 holnap kiderül mi lesz belőle...
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
kaptam választ a forgalmazótól ami így szólt:
''sajnos a Linksys termékek közül - saját statisztikáink szerint - minden negyedik terméket visszahozzák valamilyen hibával. Javasolnám a router cseréjét SMC márkára, abból lényegesen kevesebb a meghibásodás''
ez sztem elég gáz, de többet nem fűzök hozzá, és mostantól megpróbálok nem fiqázni semmit úgy global.
a topikot azért hoztam létre, hogy bármi ami ilyen routerrel kapcsolatos azt ide írhatják... a többi topik is megszületett valahogy... -
Hitman
aktív tag
2 beállítási paraméter amiknek a jelentésével nem vagyok teljesen tisztában:
''Connect on Demand: Max Idle Time'' és a ''Keep Alive: Redial Period''
max üresjárati idő (mennyi ideíg él a kapcsolat- dsl-nél általában 24 óránként bontanak)
Keep alive=a vonal aktívan tartása :újratárcsázási periódus/ciklus ha szétkapcsol a net akkor mód van az automatikus bejelentkezésre (remélem nem tévedtem nagyot)
Mellesleg ha adtak hozzá telepítő cd-t azzal egyszerűen be lehet állítani dsl-t (csak követni kell az utmutatót), cabel-nél meg csak obtain an IP automatically + MAC clone aztán mehet a net (esetleg fix ip-t benyomni a hálózat összes gépén)
ui_megelőztek
[Szerkesztve]dc++ nál meg állítsd be a port forwarding-ot ha nem teszed meg nyista töltögetés(Applications and gameing>Port range forwarding)
[Szerkesztve] -
Bandus99
őstag
Idezlek
LINKSYS? CISCO? mit ér a nagy nevű gyártó? semmit.
Ez ertelmezesem szerint eleg alltalanos elmarasztalas.
Az hogy nem ir senki lehet annak is koszonheto nyitottal egy uj topicot amit nem ismernek.
Nekem is van LinksysBEFSR41 ver2 osregi tokeletesen mukodik semmi gondom vele be van allitva teszi a dolgat nem kell havonta aramtalanitani.
Van meg 1 WRT54G is ez sajna hibas volt gyarilag nem lehetet par oras hasznalat utan csatlakozni hozza WIFIn es UTPn keresztul sem ertem el az admin feluletet. Aramtalanitas utan rogton mukodott megint minden par oraig.
Szo nelkul kicsereltek masik bontatlanra azota az is tokeletes. (ugy tunik most)
Az hogy Dlink topicban tobbezer hsz van az nem tuti hogy elonyere van az eszkoznek, talan azert van mert irto pocsek es nagyon sok embernek van vele baja. Ugyanakkor az is igaz, az ara miatt nagyon sokan veszik.
MOD: Hogy valami hasznos is legyen a hsz ben az eredeti kerdesed miatt felesleges volt ezt a topicot nyitni ez nem linksys BEFSR41 fuggo beallitas alltalanos routeres topicban megkapod a valaszt ra, vagy akar az azonnali kerdesek orajaban is sztem.
Errol beszelek:
''Connect on Demand: Max Idle Time'' és a ''Keep Alive: Redial Period'' ha az elsőt állítom be akkor rendszeres az a jelenség, hogy a router megkapja a külső (WAN) IP címet, de a gépemről nincs internet elérés. ha a második akkor sokszor csak úgy passzívba állítja magát a dc++
Persze az magas nekem, hogy a routered beallitasanak mi koze a DC++ hoz, mi alapjan allitja magat a DC? no mind1 ezt majd masok megoldjak neked.
[Szerkesztve] -
Hitman
aktív tag
-
Nem fikáztam az egészet, csak rájöttem, hoyg a nagy név SEMMIT sem ér... ez pedig csak álltalánosítva jelentettem ki, monjuk BMW-re, Mercedes-re, Intel-re, Microsoft-ra, IKEA-ra stb-stb-stb ugyanúgy vonatkozik.
Most próbálkozom a garival.
Ami fura, az az hogy baromi sokan ajánlották a Linksys-t és mégsincs itt senki aki írna róla... akinek lenne ilyen routere, de ha belesel az smc barricade, vagy a D-link topicba többezer hsz-t találsz. Ide egy valaki írt akinek ugyanúgy szarakszik a webes megjelenítés, mint nekem.
A fiquázásom csak az Én termékemig terjed (ezidáig, majd ha a gariztatás után is gondokkal küzdök akkorlehet kiterjed úgy global-ba, de az még odébb van) -
ami szépet... de nem először csinálja ezt... nincs sehol ninternet (eggyik gépen sem, semmilyen progi alatt) csak a DC++alatt, mert az a háttérben futott és akkor indítottam el mikor még rendesen volt netkapcs... a router szerint van ''connection'', szerintem nincs, mert semmit nem tudok pingelni, csak a hálózati gépet és a routert. Akkor nyomok egy disconnectet majd várok és connect... nahát újra van net... ezt 2-3 hetente megcsinálja.
-
Rendszeres (2hetente) lefagy és most a DHCP tábla üres, pedig 2 gép is van rajta, naggyon gáz a cucc... és új firmware sincs hozzá...
LINKSYS? CISCO? mit ér a nagy nevű gyártó? semmit... jövőhéten felhívom a boltot ahol vettem, megkérdem mit lehet ilyenkor tenni...
ha addig is van vkinek valami tapasztalata a cuccal, vagy linksyssel akkor írjon valamit ide... -
escie
őstag
nekem is ilyen routerem van, a webes felület nekem is hibázgat, bár csak annyit, hogy nem minden képet jelenít meg, tehát csak hibás lesz az oldal.
az említett funkciókról nem tudok semmit, nekem fix ip-t kell megadni, nem pppoe kapom a netem.
lehet,
hogy érdemes lenne feltenned a legfrissebb firmware-t. (saját felelősségre.)
-
bexarok... nemhiszem el, hogy senkinek nincs ilyen routere
bírki írhat ide akinek van iylen routere... -
up?
-
Mivel még nem volt ilyen topic ezért gondoltam létrehozom a kicsikét!
Nemrég vettem egy ilyen routert, de vannak gondjaim... pl rendszeres, hogy a router beállítási oldalán klikkelgetek és néha nem jeleníti meg az egész oldalt, csak a felét, frissítésre általában megjavul a dolog.
probléma még a net is... van 2 beállítási paraméter amiknek a jelentésével nem vagyok teljesen tisztában:
''Connect on Demand: Max Idle Time'' és a ''Keep Alive: Redial Period'' ha az elsőt állítom be akkor rendszeres az a jelenség, hogy a router megkapja a külső (WAN) IP címet, de a gépemről nincs internet elérés. ha a második akkor sokszor csak úgy passzívba állítja magát a dc++
valami 5let?
Aktív témák
Hirdetés
- LordAthis: AI (és másra is használt) Cluster építése - Második Cikk
- Kerti grill és bográcsozó házilag (BBQ, tervek, ötletek, receptek)
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Milyen TV-t vegyek?
- Medence topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Óra topik
- Viccrovat
- Projektor topic
- Milyen autót vegyek?
- További aktív témák...
- Egyedi ékszerdobozka
- Eladó szép állapotban levő Apple iPhone 8 Plus 64GB / 12 hónap jótállás
- Fém, összecsukható és kihúzható fotó állvány eladó
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dell Latitude Precision Üzleti gépek, 2-in-1 gépek, Vostro 8-12. gen szinte minden, garancia.
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest