- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Autós kamerák
- Home server / házi szerver építése
- Unigine Superposition Benchmark
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Amazon Kindle
-
PROHARDVER!
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Azurooandrew
tag
Néztem az "álmos" céget, de pont a 42LW5590-es nincs a kínálatban... : (
Mint hivatalos forgalmazó, ha az edigital-nál venném a tv-t és bármi gond lenne vele pl: a pixelhibák, ők jönnének ki és vinnék vissza ?
Autó híján nekem nem lenne olyan egyszerű egy ekkora TV visszavitele vagy szervizbe hordása : (
[ Szerkesztve ]
-
vidap
tag
Beprogramozni betudod, de használni együtt nem!
Én úgy használom, hogy egy sima "T" antennaelosztóval összekötöttem (szigorúan csak a csatornakeresés erejéig). Most a tv-be van egy darab antennakábel (ne a tv-ből dugdossam ki be ) és ott cserélem majd a kábelt és az antennát! Engem csak a F1 érdekel HD-ban!
Viszont ez is csak úgy működik ha a kábel analóg! -
Laca0
addikt
Be lehet kapcsolni az antenna menüben a tápellátást, olyan címszóval, hogy erősítés.
De az eszközöd nem valószínű, hogy fog működni, ugyanis kábeltv-s és légi digitális (DVB-T) csatornákat csak úgy tudsz egyszerre beállítani, ha átváltod a jelforrást légire. Nem kezel külön csatornalistát a légire és a kábelre, tehát nem tudod külön-külön beállítani (mint péntául egy OFF Samsung-nál ON).
Tehát ha be van kapcsolva az erősítés, akkor mindig tolja az 5V-ot az antenna bemeneten, függetlenül attól, hogy éppen egy kábeles adást akarsz nézni, vagy egy légi digitálist.Következő probléma: ha netalántán a kábelszolgáltatód is nyújt digitális adást, azt "légi" forrás kiválasztása esetén bukod, mert akkor nem keres DVB-C-s csatornákat.
(Ha "kábel" forrást választasz, akkor meg nem keres DVB-T-t)Ezek miatt vettem külső DVB-T vevőt. Ezzel meg is válaszoltam (#7398) huncutka1029 kérdését, hogy mi a viharnak vettem ilyet, ha a tv is tudja.
2 hónapot töltöttem el megoldás-kereséssel. Nem találtam kielégítőt.
PLaci58 megoldása jó, alkalmazható csak, abban az esetben, ha nem kell DVB-C. Mivel nekem olyan is van, ez a megoldás nem játszott.
[ Szerkesztve ]
Xiaomi 11 Lite 5G NE Dual 8/128 | Redmi Note 8 4/64 | MikroTik hAP AC2 | Sony KD-55XH8096 | LG 47LM620S | Denon AVR-1612 | Eltax Experience 5.0 | Egreat R6S
-
BloodRay
veterán
Ha többet is hajlandó vagy áldozni rá és dizájnos tv-t szeretnél igen. Mert drágábbak lesznek mint a 2011-esek. A kezdőár ugye sosem barátságos mivoltáról ismert.
Nekem nagyon bejönnek az új modellek, de magamnak most 2011-es modellt vennék a sokkal jobb ár/érték arány miatt."A gép pentium 4-es. Mit mondjak még róla?! Leírom mégegyszer. PENTIUM 4." -► Henky83
-
BloodRay
veterán
5600?? 5600 csak LS szériában lesz, az pedig egy teljesen alap led...
5590-nek a 6600 lesz az utódja körülbelül.
Specifikációkat nem írhatok neked, de lásd az előző hozzászólásom, abban benne van a véleményem.
A rászánt összegtől függ mit vennék. Meg persze attól mennyire sürgős a dolog."A gép pentium 4-es. Mit mondjak még róla?! Leírom mégegyszer. PENTIUM 4." -► Henky83
-
BloodRay
veterán
Mondjuk én is azt írtam mint Skynet, de sebaj.
Egy műszaki cikket sem éri meg megvenni megjelenéskor, szerintem erre célzott ő is, én is. Ennek ellenére lesz bőven érv az újak modellek mellett.
LW5600 meg még egyszer írom nem 2012-es készülék...(#7624) Tomix24 -> A 37"-os méret fekete bárány, úgyhogy nem csodálkozom. Szerintem nyugodtan szedd a 47"-es firm-jét, a két modell egyébként ugyan az. Bár mit szeretnél frissíteni rajta??
"A gép pentium 4-es. Mit mondjak még róla?! Leírom mégegyszer. PENTIUM 4." -► Henky83
-
Vakegérke
félisten
Látod, ez a nem mindegy. Épp ezért kértem tanácsot, hogy ne fussak bele csapdákba. Köszönöm, hogy figyelmeztettél.
Anno ezért regisztráltam be ide, mert nagyon tetszett, hogy szinte családias a légkör, és aki képes rá, segít másokon.
Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)
-
Fail3D!
addikt
jo arnak tunik es nagyon gondolkozom hoyg elmenjek e most erte... lg lh5000 valtanek vele. de gondolom ennek minden tekintetben jobb a kepe, a 3d elmeny menynire parasztvakitas v sem? nem igazan ismerem sajnos a passziv es az aktivok kozti kulonbseget? ebben van wifi vagy venni kell bele sticket?
-
huncutka1029
addikt
Első körben mindenképpen a szolgáltatónál kellene jelezni, valószínűleg náluk lesz a bibi.
a tányéros tévé nagyon időjárás érzékeny, + esetleg napkitörés stb, még a normál adást is megviseli, nemhogy a HD-t.a női bugyi nem a legjobb dolog a világon! DE NAGYON KÖZEL ÁLL HOZZÁ!!!
-
akire
csendes tag
Nem tudom tányérosra jó lesz-e , de hátha nálad is csak ennyi a probléma:
Lenne egy kérdésem, amit nagyon nem értek!
Hogy lehet az, hogy a 42LW5590 50-60% jelminőségnél is még mindig produkál néha megjelenő 1-2 kocka képhibát sd RTL-en, míg a Pana G20-as plamza 17-23%-os m1HD-t is tökéletesen megjelenítette, max az infóba írta, hogy gyenge jel, de 1 darab kocka, vagy csík nem jelent meg rajta.
Most ez hogy van? A plazmának mindegy a jelminőség, csak az LCD ilyen érzékeny erre?
4 hónap és megszámlálhatatlan veszekedés után sikerült a UPC-nek 20%-ról feljavítani a jelminőséget 60%-ra. Ez tök jó, de az 5590-en még mindig nem tökéletes. Hány százalékosnak kell lennie, hogy a HD-kban se legyen szétesés?
Megvan az oka, hogy miért csinált képhibákat az LW5590. A tv is erősített a jelen. Ki kellett kapcsolni az "Antenna erősítő" funkciót, és nincs szétesés!
Köszönet a mai UCP szerelőnek, aki értett a tv-hez is. -
garamigg
csendes tag
Köszönöm, örülök hogy ennyien válaszoltok! Zaklattam is! Igazából szar, hogy nem tudom megmutatni, hogy milyen a hiba max csak körül tudom irni!:/ Pl a korallzátonyos természetfilmnél a szemem próbál külön fokuszálni a közelebbi és távolabbi dolgokra, aztán majdnem rókázom már, a másik meg hogy oké oké kijön a 3d de úszik egy szép nagy halacska és lehet látni a homályos szellemképét mellette, hol jobban hol kevésbé! Na valami ilyesmire kell gondolni!
GGT
-
BloodRay
veterán
200x200-as a tv felfogatása, szóval amit néztél konzolt az biztosan jó lesz.
(#26471) Fail3D! -> Ez az egész amit írsz azért igazán mókás, mert az ES6100 konkrétan egy sz@r. Pont ez az a Samsung ami nem tud full HD-t 3D-ben és a 3D közbeni gyengébb frissítés miatt még a szemüveg vibrálása is erősebben kijön ennél. A durva foltosodásról és a nem létező fehér színről már ne is beszéljünk...
(#26516) syl5 -> LN5400-ról még teszt is volt a PH!-n, javaslom annak olvasását, van benne képbeállítás is ha jó emlékszem. Egyébként kategóriájában messze a legjobb panellel rendelkezik az 5400-as, ezt bizton állíthatom, jópár darab után.
Nem tud Tru motion-t és így 100Hz-et a készülék, ezt nem is tudom honnan szedted?
Képbeállításhoz vagy a Normál, vagy a Haladó módok egyikéből indulj ki.
A ZA nem jelent kb semmit a típusszám után, max csak azt hogy hova, kinek lett szállítva.
A látásod tuti nem fogja károsítani a tv, de normálisan beállítani mindegyiket be kell."A gép pentium 4-es. Mit mondjak még róla?! Leírom mégegyszer. PENTIUM 4." -► Henky83
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest